Şimdi Ara

iş güvenliği uzmanlığı hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
5
Favori
25.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle merhaba kafa mı uzun zamandır kurcalayan birşey var iş güvenliği uzmanlığı nedir? danışmanlık gibi birşey mi? nasıl olunabildiği hakkında bilgim var müh.veya teknik eleman statüsünde ki kişiler olabiliyormuş ancak daha sonra bu meslekte maaşlar nasıl işsiz kalma her meslekte olduğu gibi bunda da var ancak bakanlıktan bununla ilgili sınavlara girip belgeleri almaya çalışarak zaman mı kaybetmiş oluruz bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. saygılar.



  • Hatırladığım kadarı ile bir işyerinde yaşanabilecek tehlikeleri ve kazaları belirleyip bunlar için nasıl önlemler alınabileceğini araştırdığın bir meslek olması lazım.Bununla ilgili sertifika programlarıda var.ISO 18001 sertifikası veriyorlardı sanırım.OHSAS diye aratırsan biraz bilgi bulabilirsin.Tam açılımı "İş sağlığı ve iş güvenliği" olması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rietveld

    Hatırladığım kadarı ile bir işyerinde yaşanabilecek tehlikeleri ve kazaları belirleyip bunlar için nasıl önlemler alınabileceğini araştırdığın bir meslek olması lazım.Bununla ilgili sertifika programlarıda var.ISO 18001 sertifikası veriyorlardı sanırım.OHSAS diye aratırsan biraz bilgi bulabilirsin.Tam açılımı "İş sağlığı ve iş güvenliği" olması lazım.

    şimdi bakıyorum dediklerinize umarım güncel bir meslektir
  • Güncel, aynı zamanda inşaat sektöründe rolü baya geniş . . .
  • Güncel ve çok getirisi olan bir meslek. Danışmanlık olarak da yapabilirsin bir firmaya bağlı olarak da. danışmanlık getirisi yüksek bir seçim. Eğer ilgin varsa yap derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

    Güncel ve çok getirisi olan bir meslek. Danışmanlık olarak da yapabilirsin bir firmaya bağlı olarak da. danışmanlık getirisi yüksek bir seçim. Eğer ilgin varsa yap derim.

    özellikle danışman olarak bağımsız belirli periyotlarda gidip şirketi gezip denetlemek daha çok kendine çekiyor bir şirkete bağımlı olmaktansa 3-4 şirketi yetişilebiliniyorsa daha fazla şirketi elde tutmak daha iyi. birisinden duymuştum şirkete gelip denetleyip toplantı yaptıkları sadece ayda 1 kez gerçekleşiyormuş olağan durumlar dışında onun haricinde ayda birkez gelip kontrolleri yapıp gidiyormuş danışman kişi ama nekadar doğru bilemiyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Auto CAD

    Güncel, aynı zamanda inşaat sektöründe rolü baya geniş . . .

    geçenlerde okumuştum a sınıfı iş güvenlik uzmanı arıyormuş bir şirket şirkette çalışan arkadaş yazmış: adamı bulduk konuştuk işte bunları yapıyoruz yardımcı olurmusunuz diye herşeyi halletik konu maaşa gelince adam 55bin tl istedi diye yazmıştı :)
  • Bizim şirkette var danışman. haftada 2 gün geliyor. Anlaşmaya göre değişebiliyor. ilk defa bir şirkete gidiyorsan eğitim vermen gerekiyor o dönem biraz yoğun oluyor o da 1 ay falan sürüyor zaten. Onun dışında pek uğramıyorlar.
  • a sınıfı eleman boru değil, uzun zamandır yapıyordur o işi yanlız onun içinde üni.lerin belli bölümlerinde mezun olma şartı vardı diye biliyorum.

    Bizim arkadaş kimya mühendisi aydın üniversitesinden online eğitim olarak aldı. Dersler net üzerinde idi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ares

    a sınıfı eleman boru değil, uzun zamandır yapıyordur o işi yanlız onun içinde üni.lerin belli bölümlerinde mezun olma şartı vardı diye biliyorum.

    Bizim arkadaş kimya mühendisi aydın üniversitesinden online eğitim olarak aldı. Dersler net üzerinde idi...

    tabiki en az 10 yıllık tecrübedir a sınıfı, bölüm olarak bir sıkıntım yok sadece değer mi değmez mi gibi bir şüphe var aklımda şuan arkadaşınız danışman oldu mu?
  • isg uzmanı olmak istiyorsan ilk önce bakanlığın belirilediği eğitim kurumlarından eğitim alman gerekiyor.Eğitimi aldıktan sonra yine bakanlığın açacağı sınavda başarılı olman lazım.Ben şu an İSG uzmanı olarak çalışıyorum,maddi acıdan getirisi çok yüksek bir meslek tabi bunun yanında bazı cezai durumlarda söz konusu ama işini iyi yaptıktan sonra korkmanı gerektiren bir durum yok.Ayrıca İSG uzmanı 3 sınıftan oluşur.A-B-C sınıfı ilk olarak C sınıfı le başlarsın ve 7 sene sonra A sınıfı olurusun ki ozaman kral oluyorsun:D
  • Ben C sınıfı isg uzmanıyım :) sorun cevapliimm...
  • üniversitelerin hangi bölümlerinden mezun olmamız gerekiyor ?
  • İş güvenliği uzmanı; üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya üniversitelerin fizik ve kimya bölümlerinden lisans düzeyinde mezun olanlar ile teknik öğretmenler ve iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunlarından olabilmektedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benroyus

    isg uzmanı olmak istiyorsan ilk önce bakanlığın belirilediği eğitim kurumlarından eğitim alman gerekiyor.Eğitimi aldıktan sonra yine bakanlığın açacağı sınavda başarılı olman lazım.Ben şu an İSG uzmanı olarak çalışıyorum,maddi acıdan getirisi çok yüksek bir meslek tabi bunun yanında bazı cezai durumlarda söz konusu ama işini iyi yaptıktan sonra korkmanı gerektiren bir durum yok.Ayrıca İSG uzmanı 3 sınıftan oluşur.A-B-C sınıfı ilk olarak C sınıfı le başlarsın ve 7 sene sonra A sınıfı olurusun ki ozaman kral oluyorsun:D

    açıkçası yukarıda da yazdığım gibi tek bir yere bağlı olmak istemiyorum şirketler bu duruma açıklar mı? yani sizi bünyesine mi almak istiyorlar genellikle yoksa danışman olarak belirli periyotlarda ziyaret etme durumuna sıcak bakıyorlar mı? prosedürü tam bilmiyorum ancak belirli sayıyı geçen iş yerleri iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorundalar siz bir şirketle gidip görüştüğünüz de nasıl oluyor tepkileri sıcak bakıyorlar mı hemen yoksa biz değerlendirmeye alıcaz gibi bişey diyip geri mi çeviriyorlar bunlardan bahsedebilir misiniz biraz? ayrıca bir diğer merak ettiğim soru ise bir şirkete bağlı olmayarak danışman şeklinde elde 5-6 firma hatta daha fazla şirket danışmanlığı yapılabiliniyor mu zaman olarak yetişilebilir mi ne kadar süre periyotlar da ziyaretler gerçekleştiriliyor?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanyo

    Ben C sınıfı isg uzmanıyım :) sorun cevapliimm...

    bir üstte yazdığım yazı için sizde yorum yapabilir misiniz aynı anda iki alıntı yapamayı beceremedim aynı soruların sizden de cevabını görmek isterim :) bide az önce sormayı unutmuşum eğitim nekadar sürüyor? ve piyasada çok fazla iş güvenliği uzmanı yığılması var mı??
  • eğitim ücretleri 2000 tl civarinda sanirim.sinav yilda iki kez oluyormuş.bir sene icinde sinavi kazanamazsaniz kursa tekrar gitmek zorundasiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatcn -- 7 Mart 2012; 23:25:18 >
  • 2000 +kdv lik bir ücreti var. İş güvencesi ise ülkemizde gerçekten "tecrübeli eleman" statüsüne göre sıkıntılı. Yani eğer şansınıza yeni bir c sınıfı alan yer bulabilirseniz girersiniz. Ancak çoğu yer tecrübe ve meslek seçiyor. Mesela makina üretimi yapan yerler %90 makina , inşaat sektörü inşaat, jeoloji veya makina, gıda sektörü gıda, elk-eln veya makina, tekstil tekstil, makina veya elk-eln müh tercih ediyor. İş öyle kolay değil. Özellikle başınızda biri(tecrübeli bir uzman) olupta en azından 4-5 yerin analizini yapmadıktan sonra tek başınıza öğrenilecek bir iş değil. Herhangi bir iş kazasında eğer sen önlem almamışsan direk olarak senin üzerine yığıyorlar tüm olayları. Belgenizin iptalinden mesleğinizin elinizden alınmasına ve hatta hapise girmeye kadar varan sonuçlar sizi bekleyebilir. Sürekli olarak gözünüzü dört açmanız lazım. Sorunları görmek lazım ve bunun için de tecrübe şart oluyor.
    Ücret kısmı şimdilik iyi. Ancak öyle her önüne gelen belgeyi alamıyor. Mesela son sınavda başarı oranı %18 civarındaydı. Gelin siz hesaplayın durumu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murderer_utku

    2000 +kdv lik bir ücreti var. İş güvencesi ise ülkemizde gerçekten "tecrübeli eleman" statüsüne göre sıkıntılı. Yani eğer şansınıza yeni bir c sınıfı alan yer bulabilirseniz girersiniz. Ancak çoğu yer tecrübe ve meslek seçiyor. Mesela makina üretimi yapan yerler %90 makina , inşaat sektörü inşaat, jeoloji veya makina, gıda sektörü gıda, elk-eln veya makina, tekstil tekstil, makina veya elk-eln müh tercih ediyor. İş öyle kolay değil. Özellikle başınızda biri(tecrübeli bir uzman) olupta en azından 4-5 yerin analizini yapmadıktan sonra tek başınıza öğrenilecek bir iş değil. Herhangi bir iş kazasında eğer sen önlem almamışsan direk olarak senin üzerine yığıyorlar tüm olayları. Belgenizin iptalinden mesleğinizin elinizden alınmasına ve hatta hapise girmeye kadar varan sonuçlar sizi bekleyebilir. Sürekli olarak gözünüzü dört açmanız lazım. Sorunları görmek lazım ve bunun için de tecrübe şart oluyor.
    Ücret kısmı şimdilik iyi. Ancak öyle her önüne gelen belgeyi alamıyor. Mesela son sınavda başarı oranı %18 civarındaydı. Gelin siz hesaplayın durumu

    ya aslında ben duruma şu yönden bakıyorum bir iş varsa ortada namusuyla doğru düzgün yapınca ne kimse ölür eksiklik yüzünden nede yaralanır(enazından yapılması gereken herşey yapılmıştır) dediğiniz gibi tecrübe şart belgeyi aldıktan sonra düşüncem 4-5 yıl bir danışmanlık şirketinde çalışıp o zamanda öğrenilmesi gereken çoğu bilgiye donanıma sahip olmak daha sonradan danışmanlık durumunu düşünüyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brky71

    quote:

    Orijinalden alıntı: murderer_utku

    2000 +kdv lik bir ücreti var. İş güvencesi ise ülkemizde gerçekten "tecrübeli eleman" statüsüne göre sıkıntılı. Yani eğer şansınıza yeni bir c sınıfı alan yer bulabilirseniz girersiniz. Ancak çoğu yer tecrübe ve meslek seçiyor. Mesela makina üretimi yapan yerler %90 makina , inşaat sektörü inşaat, jeoloji veya makina, gıda sektörü gıda, elk-eln veya makina, tekstil tekstil, makina veya elk-eln müh tercih ediyor. İş öyle kolay değil. Özellikle başınızda biri(tecrübeli bir uzman) olupta en azından 4-5 yerin analizini yapmadıktan sonra tek başınıza öğrenilecek bir iş değil. Herhangi bir iş kazasında eğer sen önlem almamışsan direk olarak senin üzerine yığıyorlar tüm olayları. Belgenizin iptalinden mesleğinizin elinizden alınmasına ve hatta hapise girmeye kadar varan sonuçlar sizi bekleyebilir. Sürekli olarak gözünüzü dört açmanız lazım. Sorunları görmek lazım ve bunun için de tecrübe şart oluyor.
    Ücret kısmı şimdilik iyi. Ancak öyle her önüne gelen belgeyi alamıyor. Mesela son sınavda başarı oranı %18 civarındaydı. Gelin siz hesaplayın durumu

    ya aslında ben duruma şu yönden bakıyorum bir iş varsa ortada namusuyla doğru düzgün yapınca ne kimse ölür eksiklik yüzünden nede yaralanır(enazından yapılması gereken herşey yapılmıştır) dediğiniz gibi tecrübe şart belgeyi aldıktan sonra düşüncem 4-5 yıl bir danışmanlık şirketinde çalışıp o zamanda öğrenilmesi gereken çoğu bilgiye donanıma sahip olmak daha sonradan danışmanlık durumunu düşünüyorum

    Danışmanlık işi artık bitmek üzere ben size söyleyeyim. Yeni çıkacak yasa ile artık uzmanlar "İmza Yetkili" olarak çalışacaklar. Yani danışmanlık yaparken size sadece danışırlar, sen de şunu yapın bunu yaparsanız iyi olur dersin. Ancak o firmanın uzmanı olursan her iş senden geçer. Tahminim sizin danışmanlık dediğiniz aslında uzmanlık. 3-4 fabrika alıp onları idare etmek. Şimdilik bu danışmanlık işi ucuz olduğu için bir çok firma danışmanlık alıyor ancak yeni gelecek kanunlar ile birlikte danşmanlık uzmanlığa kayacak ve bu durumda "sorumluluk" artacaktır. Çünkü yapacağıız işler sözde kalmayacak artık yazılı olacak ve imzanızı atacaksınız. Namusuyla doğru düzgün demişsiniz. Zaten bu işi yapıyorsanız illaki düzgün yapmanız lazım, yoksa hapsi boylarsınız. Kaliteli iş tabi ki iyi verim, iyi bir isim ve iyi bir maaş getirir. Eğer istediğiniz iş bu ise mutlaka kursa gidin. En azından sevdiğiniz mesleğinizi yapar üstüne çok daha fazla düşersiniz.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.