Şimdi Ara

Jetta Teslim Süresi Veremiyorlar! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
0
Favori
6.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jetta'ları kiralama, leasing şirketleri çok sayıda direk doğuştan rezerve ettikleri için, parekende alıcıya kalmıyor tabii araç.
  • Osmanlı hükümdarları içinde tebdil-i kıyafet eyleyip halkın arasına çıkanlar II. Osman, IV Murad, III. Osman, III. Selim ve II. Mahmud ile sınırlıdır. Bunlardan sonuncusu bir yaz gününde yanına iki mabeyncisini alarak yollara dökülür. Sirkeci'ye gelip bir sandala binerek Beylerbeyi'ne geçeceklerdir. Şanslarına ihtiyar bir kayıkçı düşer. Amma ne kayıkçı. Yılların tecrübesi ile artık neredeyse İstanbul Boğazı'nda görünen yolcuları hallerine, tavırlarına ve kılık kıyafetlerine bakarak köylerini söyleyecek kadar tanımaktadır. Bittabi bu seferki yolcularının da kimliklerini hemen anlar. Ancak asla ses çıkarmaz ve işini yapar.

    Beşiktaş önlerine gelindiğinde padişah kayıkçıya,

    - Baba, der. 32 ile nasılsın?

    İhtiyar hiç tereddüt etmeden cevaplar:

    - 32'yi 30'a vuruyorum, 15 çıkıyor.

    Biraz sükuttan sonra padişah yeniden kayıkçıya laf atar:

    - İşitiliyor ki son zamanlarda şehirde hırsızlar ziyadeleşmiş, senin evine de giren oldu mu?
    - Bundan iki ay evvel biri girdi. Son günlerde birisi daha dadandı ya. Bakalım ne olacak.

    Padişah sükut eder. Kayıkçı da işine devam eder. Ancak mabeynciler konuşulanlardan bir manâ çıkarmak için kıvranıp durmaktadırlar. Bu durum padişahın gözünden kaçmaz ve kayık Beylerbeyi İskelesi'ne yanaşmak üzereyken kayıkçıya sorar:

    - Babalık, sana iki besili kaz göndersem, yolabilir misin?
    - Hay hay efendi, ruhları duymaz, cascavlak ederim.

    Padişah sandala bir kese akçe atar ve karaya çıkarlar.

    Gel gelelim mabeynciler meraktadır. Nihayet ertesi gün, hünkâr ile kayıkçı arasında geçen konuşmayı anlamak üzere doğruca Sirkeci sahiline. Öyle ya bir vesile ile padişah hazretleri bu konuyu açar da sözlerin manâsını kendilerine soruverirse!

    İhtiyarı, kayıkçılar kahvesinde çubuk çekerken bulurlar. Bir kenara çağırıp hususi görüşmek istediklerini söylerler. Dışarı çıkıp kayıkla biraz uzaklaşırlar. Adamlar hemen sadede gelerek;

    - Baba dün Beylerbeyi'ne üç yolcu götürdün.
    - Beli.
    - Onlardan ikisi biz idik, seninle konuşan da hünkârımız hazretleriydi.
    - Bir hatamız mı oldu ağalar?
    - Hayır da biz konuştuklarınızı merak etmekteyiz.
    - Canım mahrem şeyleri mi söyleteceksiniz bana?
    - Haşa! Ancak...

    İhtiyar nazlanırken ağalardan biri bir kese altın çıkarıp avucuna sıkıştırır. O zarnan ihtiyar, kayığın yönünü Sirkeci'ye doğru çevirip anlatmaya başlar:

    - Sultanımız buyurdular ki, 32 ile nicesin? Yani geçimin nasıldır, demek istedi. Ben de ağzımda 32 dişim var, onu bir aya göre ayarlıyorum. Ay 30 gün, ben ise 15 gün ancak iş bulabiliyorum, dedim.
    -Eee?

    İhtiyar yine nazlanır. Bu sefer diğer mabeynci keseye kıyar, ihtiyar devam eder:

    - Sultanımız son aylarda hırsızlar çoğaldı, sana da gelen oldu mu dedi. Yani 'kaşık hırsızlarını' kastederek 'Son günlerde evlenmeler arttı. Senin çocuklarından da evlenen oldu mu?' demek istedi. Ben de 'Evet evime bir hırsız girdi, yani oğlumun biri evlendi, diğeri için de hazırlıklar var, bakalım, Allah Kerîm dedim. Hünkârın hırsızdan kasdı, kaşık hırsızı, yani gelin idi.

    Mabeynciler 'Meğer ne kadar basitmiş!' manâsında birbirlerine bakarken kayıkçı sandalı iskeleye yanaştırır.

    -Ya üçüncü sual ne idi?

    İhtiyar yavaşça sandaldan çıkıp misafirlerini etekleyerek şu cevabı verir:

    -Aman efendim kerem buyurunuz. Padişah efendimiz buyurdular ki iki besili kaz... Allah ömrünüzü arıtırsın, işte sizleri gönderdi.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 9 Nisan 2012; 14:11:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kubilay S.

    Valla ne diyeyim bilemedim.Elimde 70 bin TL olacak, onla C sınıfı bir araç alıcam, o C sınıfı araçta Jetta olacak ve uzun süre sıra bekleyeceğim.

    Allah akıl fikir versin.

    Bunun sınıf ile alakası yok bunun adına kalite farkı Alman farkı vw farkı deniyor bu grup arçların hepsi aynı şu anda transporter almak istesiniz alamazsınız sebebine gelince en az 3 ay aracı beklemeniz gerekiyor. Adamlar yaptımı böyle araç yapıyorlar :)
  • vw nin normal sorunu bu dünyada son krizdeki zarar açıklayan tek şirket vw di ama ülkemde hala sipariş alıyordu komşum cady aldı tam 4 ay 13 gün sonra geldi araç ve tabiki fiyatıda arttı oda vazgeçti araçtan
  • bu forumda en fazla 3 kişi yeni jetta alır bırakın onlar yazsın siz niye bu kadar celalenniyorsunuz anlamadım gitti

    1 yılda beler 6 yada kimene
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coşkun

    vışş ne yapeceyizz yerabbiiii

    aklıma fıratın bu güzel karikatürü geldi nedense

    sübaneke işalla yareppim sübaneke dinimiz amin

     Jetta Teslim Süresi Veremiyorlar!
  • 2004'den bu yana vw kullanıyoruz. 2 farklı model arac ikiside passat 2004 - 2008 ikisinide sıfır model aldık. İkisindede 10 gün sıra bekledik. Ama forumu okudukça ciddi anlamda biz şu aralar yeni kasa Passat düşünüyoruz bana değil 6 ay 1 aydan fazla gün versin o masadan kalkar giderim. ( Tabii bu onları ilgilendirmez nasıl olsa hazır müşteri var. Ama bence tepki 1 kişi ilede sınırlı olsa tepkidir. ) Buna Jetta'da dahil. Ben 70.000 TL'yi gözden çıkarıcam araba vermeyecekler bana gülerim buna :)

    Saygılar...
  • Beklenen birsey yok ortada araba yok siparis alinmiyor, yok satiyor gibi bir durumda yok suan 1.6 tdi + dsg kombinasyonlu araclar uretilmiyor tekrar ne zaman uretim baslayacak, siparisler ne zaman acilacak belirsiz.Manuel almak isterseniz ellerinde var istediginiz donanim , renk kombinasyonunuda gelecek araclar icindede bulamazsaniz - ki opsiyon istenmedikce cogunlukla bulunuyor - siparis geciliyor ve 2 ay bekleniyor . Bende siparisler acilmayinca dsgden vaz gectim, ellerinde polo tdi dsg var ancak duz paket istedigim opsiyonlar yok, dsg ile ilgili problemlerde patlak verince manuele dondum gecen hafta siparisimi verdim haziranda geliyor, Comfortline pakete Esp paketi + hillholder + kendiliginden kararan ayna ic ayna,yagmur sensoru + sis fari + 16 inch alasim jant (henuz netlesmedi) eklettim.Gelince detayli inceleme konusu acicam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MINERVAL

    Beklenen birsey yok ortada araba yok siparis alinmiyor, yok satiyor gibi bir durumda yok suan 1.6 tdi + dsg kombinasyonlu araclar uretilmiyor tekrar ne zaman uretim baslayacak, siparisler ne zaman acilacak belirsiz.Manuel almak isterseniz ellerinde var istediginiz donanim , renk kombinasyonunuda gelecek araclar icindede bulamazsaniz - ki opsiyon istenmedikce cogunlukla bulunuyor - siparis geciliyor ve 2 ay bekleniyor . Bende siparisler acilmayinca dsgden vaz gectim, ellerinde polo tdi dsg var ancak duz paket istedigim opsiyonlar yok, dsg ile ilgili problemlerde patlak verince manuele dondum gecen hafta siparisimi verdim haziranda geliyor, Comfortline pakete Esp paketi + hillholder + kendiliginden kararan ayna ic ayna,yagmur sensoru + sis fari + 16 inch alasim jant (henuz netlesmedi) eklettim.Gelince detayli inceleme konusu acicam :)

    hayırlı olsun kardeş




  • 1 kocaman yıl, 12 ay, 365 gün.

    Bekleyenler varmış demek ki gerçekten.
  • İnsanlar özellikle de Türk tüketicisi neden Meksikada üretilen bir araca; tasarım ve de donanım olarak vasat seviyedeki bir araç için 60-70 bin TLsini gözden çıkarır anlayamıyorum. o sınıfta gayet ucuz ve kaliteli alternatifler var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankamuh

    İnsanlar özellikle de Türk tüketicisi neden Meksikada üretilen bir araca; tasarım ve de donanım olarak vasat seviyedeki bir araç için 60-70 bin TLsini gözden çıkarır anlayamıyorum. o sınıfta gayet ucuz ve kaliteli alternatifler var.

    meksika da üretilmesinin dezavantajı nedir? çin gibi kalitesiz üretim mi yapıyorlar?
  • bu memlekette 15 ay askerlige dayanamayan zihniyet, parasiyla bi yildan fazla beklemeye razi, Allah akil ve fikir versin, para nasil olsa kazaniliyor, ama beyin Allah yapisi, herhalde kromozomunu eksik koyuyor takdiri ilahi, kodunuz mu bozuk nedir, is paranla rezil olmayi gecmis artik ...
  • Komedi!..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankamuh

    İnsanlar özellikle de Türk tüketicisi neden Meksikada üretilen bir araca; tasarım ve de donanım olarak vasat seviyedeki bir araç için 60-70 bin TLsini gözden çıkarır anlayamıyorum. o sınıfta gayet ucuz ve kaliteli alternatifler var.

    jettaya alternatif dizel otomatik ne var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

    Osmanlı hükümdarları içinde tebdil-i kıyafet eyleyip halkın arasına çıkanlar II. Osman, IV Murad, III. Osman, III. Selim ve II. Mahmud ile sınırlıdır. Bunlardan sonuncusu bir yaz gününde yanına iki mabeyncisini alarak yollara dökülür. Sirkeci'ye gelip bir sandala binerek Beylerbeyi'ne geçeceklerdir. Şanslarına ihtiyar bir kayıkçı düşer. Amma ne kayıkçı. Yılların tecrübesi ile artık neredeyse İstanbul Boğazı'nda görünen yolcuları hallerine, tavırlarına ve kılık kıyafetlerine bakarak köylerini söyleyecek kadar tanımaktadır. Bittabi bu seferki yolcularının da kimliklerini hemen anlar. Ancak asla ses çıkarmaz ve işini yapar.

    Beşiktaş önlerine gelindiğinde padişah kayıkçıya,

    - Baba, der. 32 ile nasılsın?

    İhtiyar hiç tereddüt etmeden cevaplar:

    - 32'yi 30'a vuruyorum, 15 çıkıyor.

    Biraz sükuttan sonra padişah yeniden kayıkçıya laf atar:

    - İşitiliyor ki son zamanlarda şehirde hırsızlar ziyadeleşmiş, senin evine de giren oldu mu?
    - Bundan iki ay evvel biri girdi. Son günlerde birisi daha dadandı ya. Bakalım ne olacak.

    Padişah sükut eder. Kayıkçı da işine devam eder. Ancak mabeynciler konuşulanlardan bir manâ çıkarmak için kıvranıp durmaktadırlar. Bu durum padişahın gözünden kaçmaz ve kayık Beylerbeyi İskelesi'ne yanaşmak üzereyken kayıkçıya sorar:

    - Babalık, sana iki besili kaz göndersem, yolabilir misin?
    - Hay hay efendi, ruhları duymaz, cascavlak ederim.

    Padişah sandala bir kese akçe atar ve karaya çıkarlar.

    Gel gelelim mabeynciler meraktadır. Nihayet ertesi gün, hünkâr ile kayıkçı arasında geçen konuşmayı anlamak üzere doğruca Sirkeci sahiline. Öyle ya bir vesile ile padişah hazretleri bu konuyu açar da sözlerin manâsını kendilerine soruverirse!

    İhtiyarı, kayıkçılar kahvesinde çubuk çekerken bulurlar. Bir kenara çağırıp hususi görüşmek istediklerini söylerler. Dışarı çıkıp kayıkla biraz uzaklaşırlar. Adamlar hemen sadede gelerek;

    - Baba dün Beylerbeyi'ne üç yolcu götürdün.
    - Beli.
    - Onlardan ikisi biz idik, seninle konuşan da hünkârımız hazretleriydi.
    - Bir hatamız mı oldu ağalar?
    - Hayır da biz konuştuklarınızı merak etmekteyiz.
    - Canım mahrem şeyleri mi söyleteceksiniz bana?
    - Haşa! Ancak...

    İhtiyar nazlanırken ağalardan biri bir kese altın çıkarıp avucuna sıkıştırır. O zarnan ihtiyar, kayığın yönünü Sirkeci'ye doğru çevirip anlatmaya başlar:

    - Sultanımız buyurdular ki, 32 ile nicesin? Yani geçimin nasıldır, demek istedi. Ben de ağzımda 32 dişim var, onu bir aya göre ayarlıyorum. Ay 30 gün, ben ise 15 gün ancak iş bulabiliyorum, dedim.
    -Eee?

    İhtiyar yine nazlanır. Bu sefer diğer mabeynci keseye kıyar, ihtiyar devam eder:

    - Sultanımız son aylarda hırsızlar çoğaldı, sana da gelen oldu mu dedi. Yani 'kaşık hırsızlarını' kastederek 'Son günlerde evlenmeler arttı. Senin çocuklarından da evlenen oldu mu?' demek istedi. Ben de 'Evet evime bir hırsız girdi, yani oğlumun biri evlendi, diğeri için de hazırlıklar var, bakalım, Allah Kerîm dedim. Hünkârın hırsızdan kasdı, kaşık hırsızı, yani gelin idi.

    Mabeynciler 'Meğer ne kadar basitmiş!' manâsında birbirlerine bakarken kayıkçı sandalı iskeleye yanaştırır.

    -Ya üçüncü sual ne idi?

    İhtiyar yavaşça sandaldan çıkıp misafirlerini etekleyerek şu cevabı verir:

    -Aman efendim kerem buyurunuz. Padişah efendimiz buyurdular ki iki besili kaz... Allah ömrünüzü arıtırsın, işte sizleri gönderdi.




    Güzel benzetme










    Not: Tebdil-i kıyafet ile halkın arasına karışanlar sadece bunlar değil. Yavuz ve Kanuni de çok yapardı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

    bu memlekette 15 ay askerlige dayanamayan zihniyet, parasiyla bi yildan fazla beklemeye razi, Allah akil ve fikir versin, para nasil olsa kazaniliyor, ama beyin Allah yapisi, herhalde kromozomunu eksik koyuyor takdiri ilahi, kodunuz mu bozuk nedir, is paranla rezil olmayi gecmis artik ...

    İnsan 9 ay cocuk bekleyeniyor, kimisi 1 yil araba bekliyor. Allah sabirlarini arttirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    quote:

    Orijinalden alıntı: ankamuh

    İnsanlar özellikle de Türk tüketicisi neden Meksikada üretilen bir araca; tasarım ve de donanım olarak vasat seviyedeki bir araç için 60-70 bin TLsini gözden çıkarır anlayamıyorum. o sınıfta gayet ucuz ve kaliteli alternatifler var.

    jettaya alternatif dizel otomatik ne var



    Focus fluence corolla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _eRay


    quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    quote:

    Orijinalden alıntı: ankamuh

    İnsanlar özellikle de Türk tüketicisi neden Meksikada üretilen bir araca; tasarım ve de donanım olarak vasat seviyedeki bir araç için 60-70 bin TLsini gözden çıkarır anlayamıyorum. o sınıfta gayet ucuz ve kaliteli alternatifler var.

    jettaya alternatif dizel otomatik ne var



    Focus fluence corolla

    Focus dizel otomatik geldimi

    Fluance ben rakip gormuyorum toyota tercih meselesi




  • Jetta'nın iç mekanı Golf kalitesinde olsa hadi diyeceğim Fluance ona rakip olamaz ama Jetta o iç mekanın rezalet kalitesiyle sınıfın en sıradan araçlarından biri.

    Ben artık bunları tartıştığımıza dahi şaşırıyorum.
    75 bin=>C segmenti=>Jetta
    Aklım almıyor, kusura bakmayın.
    Hakaret olarak algılamayın ama hani derler ya neyin kafası bu arkadaşlar.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.