Şimdi Ara

Sony, 10.000 kişiyi işten çıkarıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herseyi ederinin misli fiyatina satarsaniz olcagi bu (bknz: sony vaio laptoplar)
  • ''Bu da Sony'nin içinde bulunduğu krizi gözler önüne seriyor.''
    yeniden yapılanma sürecine giren bir marka doğal olarak işçi de çıkarır,gereksiz ikramiyeleri geri de alır. Bunun için illa ki bir kriz olmasına gerek yok.
  • Ah sony ah eskiden bir imparatordun şimdi bir bir eriyorsun


    walkman ın önceden adı vardı şimdi adı bile anılmıyor.

    Bravia yı ne hala getirdiniz hep zarar ettirdiniz.

    Sony Xperia da beklentileri karşılayamıyacak

    böylelikle batmaya gideceksin.Sony nin yanlış bir satış politikası var allayıp pullayıp bir ürünü yeniymiş gibi tezgaha koyuyor üstelik fahiş fiyata ondan sonra zarar edersin nerde senin mühendislerin.


    Senin markan öncedendi.Şimdi insanlar kendi rızasıyla böbreğini satıp iphone ve ipad oluyor vaybe...
  • Sony bütün potikalarını değiştirmesi gerekir çıkardığı bu xperıa s bana göre orta segment bır telefon ve tüketiciye diğerlerinde olmayan bir şey vermesi gerekir samsung amoled plus apple htc farklılaş
  • bakalım firma kötüye gidiyor diye, sony fiyatlara zam yaparsa
  • %6'sı 10.000 kişi ise? Sony batma aşamasında bile ancak 3-8 senede okdar işçi çıkarıt :P Yazık.. :(
  • İşçi çıkaran batar diye bir kural mı var? Adamlar gereksiz harcamalarını engelleyip finansal durumlarını düzeltmeye çalışıyorlar, gayet normal. Esas bunu yapmasalar batabilirlerdi, bu yola başvurmaları batmaya niyetleri olmadığının göstergesi zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 9 Nisan 2012; 22:53:30 >
  • her konuya aynı kişiler mi yazıyor arkadaşlar yav? samsung bölümüne giriyorum "samsung en popüler cihazlarına güncelleme vermedi,bu gidişle batar",nokiaya giriyorum"symbian daha s60v5 ile ölmüştü.carla ve donna da kesin kötü olur",htc ye giriyorum"sense arayüzü çok ağır,telefon kasıyor,ayrıca şarj sorunu var" ee bu dünyada tek sorunsuz firma apple mi yani? bırakın şu önyargıları.samsung ace e zorla güncelleme verirken,sony xperia serisine canavar gibi ics verecek.ayrıca ps vitada sadece sony kartlar kullanılıyor demişsiniz.hatırlatırım ipod a hafıza kartı bile takılmıyor.fiyatları belki pahalı olabilir ama sonuç olarak hem tasarım olarak hemde donanım olarak cihazları çokda kötü sayılmaz.yani gidipte nokianın külüstür n8 ine 1 küsur milyar vereceğime aynı paraya xperia neo almayı tercih ederim.
  • gerçekten bu bonus ikramiyeler kaç milyar dolar ki geri isteniyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: easymen

    gerçekten bu bonus ikramiyeler kaç milyar dolar ki geri isteniyor


    milyar dolar derken

    1 kaç milyon doları geçmez
  • ben sony e birşey olacagını sanmıyorum elindeki patentler bile yeter

    sony nin elinde bulundurdugu ortaklıklar ve şirketler

    Birleşmeler, devralmalar ve ortak girişimler
    1987 yılında CBS'i devraldı.1991 yılında adı Sony Music Entertainment olarak değiştirildi.
    1989 yılında Coca-Cola Company ve Colombia Pictures Entertainment'ı devraldı.Daha sonra adı Sony Pictures Entertainment olarak değiştirildi.
    1993 yılında Psygnosis Limited'ı devraldı.Bu şirket bilgisayar oyunu üretiyordu.Daha sonra bu şirketin müdürü Sony Computer Entertainment Europe'a müdür olarak atandı[17].
    1995 yılında Sony/ATV Music Publishing LLC şirketi için Michael Jackson ile yarı yarıya ortak oldu.
    1997 yılında Toyota ile yarı yarıya ortak olarak ST Liquid Crystal Display Corporation'ı satın aldı.
    1997 yılında Sony ve Panavision ilk HDV 1920X1080 kameralarını tanıttı. (Sony HDW-F900) Ayrıca firmanın %40 hissesine sahip.
    2001 yılında Ericsson ile ortak olarak Sony Ericsson'u kurdu.
    2002 yılında Aiwa Corporation'ı satın aldı.
    2004 yılında S-LCD Corporation'nın %50 hissesini Samsung'a sattı.
    2005 yılında MGM'yi devraldı.
    2006 yılında Sony NEC Optiarc Inc'i %55 hisseyle satın aldı.
    2006 yılında Sony/ATV Music Publishing'deki Michael Jackson'ın %50 hissesini devraldı.
    2006 yılında Konica Minolta'yı devraldı.
    2006 yılında Grouper Networks'ü devraldı.
    2006 yılında Field Emission Technologies Inc'i devraldı.
    2007 yılında Qreatic Design Inc'i Qimonda AG ile birlikte kurdu.
    2007 yılında Moversa GmbH'yi NXP Semiconductors ortaklığıyla kurdu.
    2008 yılında Gracenote, Inc'i 260 milyon dolara devraldı.
    2008 yılında Bertelsmann AG'yi Sony BMG Entertainment devraldı.

    sony nin 167.000 çalışanı var 10.000 çalışan pek etkilemez sony yi,ne olursa olsun tv mi alacam gider sony alırım,telefonmu alacam gider sony alırım,laptopmı alacam gider sony vaio alırım insan kullanınca diger markalarla aradaki farkı anlıyor




  • Acaba apple da kaç kişi çalışıyor telefon bölümü olarak ele alırsak ?
    Onların yolundan mı gitmeye çalışıyorlar nedir bilemedim.
  • Agzi olan konusuyor. PS oynamak icin cafeye giden bir ton adam Sony'i batirma derdinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Agzi olan konusuyor. PS oynamak icin cafeye giden bir ton adam Sony'i batirma derdinde.

    senede 3 milyar dolar zararı Ps oynamak için cafeye giden liseliler mi kapatacak? Neden cafeye gidiyorlar? çünkü çoğu oyunları ve cihazı alamıyor. koca firmayı PS a bağladın helal olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SF01



    ben sony e birşey olacagını sanmıyorum elindeki patentler bile yetersony nin elinde bulundurdugu ortaklıklar ve şirketlerBirleşmeler, devralmalar ve ortak girişimler1987 yılında CBSi devraldı.1991 yılında adı Sony Music Entertainment olarak değiştirildi.1989 yılında Coca-Cola Company ve Colombia Pictures Entertainmentı devraldı.Daha sonra adı Sony Pictures Entertainment olarak değiştirildi.1993 yılında Psygnosis Limitedı devraldı.Bu şirket bilgisayar oyunu üretiyordu.Daha sonra bu şirketin müdürü Sony Computer Entertainment Europea müdür olarak atandı[17].1995 yılında Sony/ATV Music Publishing LLC şirketi için Michael Jackson ile yarı yarıya ortak oldu.1997 yılında Toyota ile yarı yarıya ortak olarak ST Liquid Crystal Display Corporationı satın aldı.1997 yılında Sony ve Panavision ilk HDV 1920X1080 kameralarını tanıttı. (Sony HDW-F900) Ayrıca firmanın %40 hissesine sahip.2001 yılında Ericsson ile ortak olarak Sony Ericssonu kurdu.2002 yılında Aiwa Corporationı satın aldı.2004 yılında S-LCD Corporationnın %50 hissesini Samsunga sattı.2005 yılında MGMyi devraldı.2006 yılında Sony NEC Optiarc Inci %55 hisseyle satın aldı.2006 yılında Sony/ATV Music Publishingdeki Michael Jacksonın %50 hissesini devraldı.2006 yılında Konica Minoltayı devraldı.2006 yılında Grouper Networksü devraldı.2006 yılında Field Emission Technologies Inci devraldı.2007 yılında Qreatic Design Inci Qimonda AG ile birlikte kurdu.2007 yılında Moversa GmbHyi NXP Semiconductors ortaklığıyla kurdu.2008 yılında Gracenote, Inci 260 milyon dolara devraldı.2008 yılında Bertelsmann AGyi Sony BMG Entertainment devraldı.sony nin 167.000 çalışanı var 10.000 çalışan pek etkilemez sony yi,ne olursa olsun tv mi alacam gider sony alırım,telefonmu alacam gider sony alırım,laptopmı alacam gider sony vaio alırım insan kullanınca diger markalarla aradaki farkı anlıyor








    kesinlikle katılıyorum hocan.. millet sony battı demiş sanki bakkal dükkanı.. sony belki pahalı ama verdigim her kurusum sonuna kadar helal olsun sony e.. kalıtesı baska




  • du bakiyim japonyadaki amca oglu hakutomo numinotoyu arayim. bakalim isten cikarmslar mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeniden yapılandırmanın sonuçları işte direkt batırdınız firmayı dur bakalım ne olacak ona göre
  • sony adını satıyor kalite dersen birçok markayla farkı yok , sony apple gibi de olamaz adamlarda mükemmel akıcı bir yazilımı var .batma bir anda olmaz zaten ancak böyle gıderse batmaya mustahak .artık anlamasi lazim sony tek kaliteli marka değil.
  • Siz Sony yi sadece telefondan ibaret mi sanıyorsunuz? Sony belli alanlarda kendini ispat etmiş bir firmadır. öyle ha deyince batmaz. 10 000 kişi çıkararır 20000 kişi alır bu sorun değil. Sony sizin iddia ettiğiniz gibi çok çok pahalı da değil şuan. Eskiden deseniz eyvallah. Ama bana kalırsa arada verdiğiniz fiyat farkını bir şekilde karşılıyor Sony. Televizyon alsanız en canlı renkler Sony de. Ses deseniz araç sistemleri, ev sinema sistemleri, teypler, mp3 playerlar , kulaklıklarda iyi bir yeri var. Fotoğraf makinesi ve kamera deseniz yine kendine has bir duruşu ve belli başlı modellerde üstünlüğü var. Laptop deseniz kasası sağlam, stabil çalışan, estetiğe önem veren bir firma. Telefon deseniz Sony nin ilk ürettiği telefon (ericsson öncesi) döneminde kimsenin aklına gelmeyen özellikleri barındıran cihazlardı. Baktığınızda Sony Ericsson un bir çok modeli piyasayı alt üst etmiş telefonlardı. Sony nin hatası ise son kullanıcıdan ziyade belli başlı kesimlere hitap etmeye çalışmasıydı. Ürün kalitesini düşürmeden " üst seviye kullanıcı alsın kâfidir" mantığıyla ilerlediği için piyasada Samsung veya Philips ile rekabet etmeye uğraşmadı. Televizyon piyasasından belli ürünlerini çekme isteği de bundan kaynaklı. Alt kesime satmayı bırakıp üste hitap etmeye çalışıyor. Bu bir hata mıdır? Bence değil. Zaten alacak kesim belli. Alt kesime satamıyor. o yüzden alt kesime cihaz üretmeye gerek yok bana kalırsa.
    Sony büyük bir firmadır. Batacak matacak hikayelerini daha çok duyarız. Birisi de Sony Apple olamaz demiş ama tam tersi. Apple bir Sony olamaz. Apple belli ürün gamını üreten, tek tip üretim yapan bir firma. Sony gibi çeşitliliği olan bir firma değil. O yüzden aynı kefeye koyulmaz. Yanlış bir düşüncedir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Agzi olan konusuyor. PS oynamak icin cafeye giden bir ton adam Sony'i batirma derdinde.

    senede 3 milyar dolar zararı Ps oynamak için cafeye giden liseliler mi kapatacak? Neden cafeye gidiyorlar? çünkü çoğu oyunları ve cihazı alamıyor. koca firmayı PS a bağladın helal olsun.

    Ben ne diyorum, sen ne anlıyorsun?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.