Şimdi Ara

Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
547
Cevap
40
Favori
135.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PLEX NEDİR NE İŞE YARAR

    Önemli Not: Konu içersindeki tüm resimleri, üzerine sağ tıklayıp "resmi yeni sekmede aç" diyerek tam ekran görüntüleyebilirsiniz.

    Plex tüm medyalaranızı düzenlemenize ve desteklenen tüm ortamlara aktarmanıza olanak sağlayan bir medya çözüm projesidir.
    Plex 2 farklı programdan oluşur;

    1.Plex media server (pms) : Plex media server, windows, mac ve linux üzerine kurulabilen ve aynı ağ üzerindeki plex media clientlerine veri aktarımı yapan programdır.
    2.Plex media center : Plex media center, windows, mac, linux, ios, android v.b. bir çok platform üzerine kurulabilen ve bazı platformlarda kendinden kurulu gelen (bizi ilgilendiren kısmı lg tvler gibi) aynı ağ üzerindeki mevcut plex media server programından yararlanarak tüm mediaları oynatan programdır.

    PLEXİN AVANTAJLARI NELERDİR

    1. LG tvlerin en büyük sorunlarından biri olan dts ses sorununu çözer. Dts sesleri otomatik olarak Ac3'e çevirir. (detayları ilerki bölümlerde anlatılacaktır)
    2. LG tvlerin ikinci büyük sorunu, 16:9 oranından daha geniş olan filmleri tam ekrana yayamama sorununu otomatik olarak giderir. Açılan tüm filmler tüm ekrana yayılır.
    3. Bütün film arşivinizi düzenli bir şekilde görürsünüz. Sizi uğraştırmadan filmlerinizle ilgili tüm verileri internetten indirir. Tv de filtre kısmından istediğiniz şekilde detaylı aramalar yapabilirsiniz. Örneğin elinizdeki filmler içinde "Martin Scorsese"nin yönettiği filmleri görmek isterseniz sırasıyla "filter" "director" "martin scorsese" seçerseniz sadece o yönetmene ait filmleri görürsünüz.
    Filtre seçenekleri arasında "türe göre" "yönetmene göre" "oyuncuya göre" "yıla göre" "puana göre" seçenekleri sadece bazılarıdır.

    PLEXİN DEZAVANTAJLARI SORUNLARI NELERDİR

    1. Modem ile televizyon arasındaki bağlantı wi-fi olarak sağlanıyorsa max hız 54mbps olur ve bu hız 6-7gb boyutun üzerindeki filmleri oynatmak için yetersizdir. Bu sorun için modem ve tv arasındaki bağlantıyı kablo ile sağlamaktan başka çare yoktur (modeminizin max hızı 54mbps ise kabloda işinize yaramaz).

    PLEX İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

    Bu bölümde konu içersinde sizden gelen soruların cevaplarına yer vermeye çalışacağım. Soruları sorulduğu şekliyle aktarıyorum.

    1.Öncelikle ben plexi sadece Kablo derdinden kurtulup Bilgisayara kablosuz bağlanıp film izlemek için kullanıyorum,bu özelliğinden daha önemli bir özelliği var mı programın ?
    1.Tabiki çok daha fazla özelliğe sahip bu konuda bunları açıklamaya çalışıyorum.

    2.Plex ile bağlanmanın NeromediaHome ile bağlanmadan farkı nedir ? Hangisi daha avantajlıdır.
    2.Plex ile bağlandığınızda televizyondaki "medya bağlantısı" kısmından bağlanırsınız ve tvye yüklenmiş olan plex uygulamasını kullanırsınız. Bu konuda bahsedilen özelliklerin hepsi o kısımda aktiftir. Neromediahome bağlantısı standart dlna bağlantısıdır tvdeki dosyaları göstermekten ötesine geçemez(sesi dts den ac3e çeviremez, filmleri tam ekrana yayamaz).

    3.Ayrıca bu ikisinden bilgisayara baglanıp Örneğin 3D film izlemenin görüntü kalitesi, HDMI kablosu ile izlemeyle aynı mı ?
    3.Aynı dosyayı oynattığı için görüntü kalitesi usb ile bağladığınız harici depolama aygıtından veya hdmi kablosunu pc ye bağlayarak oynattığınız görüntüden farklı olmaz. Yani kalite aynıdır. Ama üst kısımda da değindiğim gibi wi-fi hızının sınırlı olması sebebiyle dosya boyutu yüksek olan filmleri oynatması zordur.

    4.Son olarak bu programın Türkçesi yok mu yahu.
    4.Henüz türkçesi yok. Ama forumunda çeviri için başvuruda bulunacağım bakalım kabul ederlerse türkçesini yaparız.

    PLEX MEDİA SERVER KURULUM

    http://www.plexapp.com/download/win-download-new.php

    Verilen linkten sağ tarafta "Download plex media server" seçilir ve "Plex-Media-Server-v0.9.503-en-US.exe" bilgisayara indirilir. Standart kurulum yöntemleriyle kurulumu tamamlanır. Kurulum tamamlandıktan sonra sağ alta plexin simgesi yerleşir. Programı açmak için simgeye çift tıklanır veya sağ tıklayıp "media manager" seçilir.

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    bu işlemden sonra mevcut internet tarayıcızın programın arayüzünü açar.

    PLEX MEDİA SERVER KULLANIMI

    Programın arayüzünü açtığınızda şöyle bir ekranla karşılaşırsınız;

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    Siz programa daha önceden birşey eklemediğiniz için "Recently Added" kısmı sizde gözükmez.

    1.Plex media server ayarları

    Ayarları açmak için aşağıdaki resimde gösterildiği üzere sağ üstteki "Preferences" butonunu kullanın.

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    Karşımıza ilk çıkan menü "General"

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    Bu menüde iki ayar mevcut. İlk ayar friendly name, buraya yazacağınız isim diğer ortamlardan plexe bağlanırken server ismi olarak gözükecektir. Boş bırakırsanız bilgisayar adını alır.
    İkinci ayar ise, programı kullanımınızdan doğan istatistiki verilerin plex yapımcılarına gönderilip gönderilmeyeceği seçilir. Tik varsa veriler gönderilir.

    İkinci menü "Library"

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    Bu menüde 5 ayar mevcut.
    1."Update my library when changes to my folders detected" , kütüphanede ekli olan dosya ve klasörlerde değişiklik algılanırsa kütüphaneyi yeniler.
    2."Update my library" seçilen süre zarfında kütüphaneyi yeniler.
    3."Empty trash automaticly after every scan" her taramadan sonra çöp kutusunu otomatik temizler.
    4."Include music section automatic updates" seçilmiş otomatik update şartları gerçekleştiğinde müzik kütüphanesinide günceller. Çok sayıda müziğin bulunduğu kütüphanelerde işlem uzun sürebilir.
    5."Allow clients to delete media" servera bağlanan clientlere, server üzerindeki dosyaları silebilme yetkisi atar.(tvden silme işlemi yapmak mümkün değildir)

    Üçüncü menü "Sharing"

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    "iTunes Sharing Enabled" itunes paylaşımını açar.

    Dördüncü menü "Agents"

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    Bu bölümde veri indirme motorlarının hangi agentları kullanacağını seçersiniz. Sağ taraftaki menüde sıralama önceliği belirler. Örneğin imdb'den alınan verilere öncelik tanımak isterseniz imdb agentını en üste almanız gerekir.

    Beşinci menü "Languages"

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    "Prefer audio tracks in" sağ tarafta seçilmiş dil, film dosyasnda audio track olarak mevcutsa, oynatım esnasında o dil seçilir.
    "Subtitle mode" Altyazıların hangi durumlarda gösterileceğini seçer. Always seçili olmasında fayda var.
    "Prefer subtitles in" Tercih edilen altyazı dilini seçmenize yarar.

    Altıncı menü "Transcoding"

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    Bu menü sanırım telefonla bağlantı kurulduğunda gerçekleştirilen "transcoding" işlemiyle alakalı. Tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum.

    Yedinci menü "MyPlex"

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    Bu bölümden MyPlex'e login oluyoruz. Myplex video paylaşım sitelerinde v.s. beğendiğimiz videoların linklerini kaydedip diğer cihazlarla paylaşmamıza yarayan bir bölüm. Televizyondan Myplexe erişmek mümkün olmadığı için detayına girmiyorum.

    Sekizinci menü "Advanced"

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    "Disable capabilty checking" buraya tik koyarsanız, program clientlere sadece onlara uygun olan uygulamaları gösterir.
    "Enable Dts mix-down for media link" Dts desteklemeyen cihazlardan bağlanıldığında, dts sesi ac3 e çevirmeye yarayan ayardır. Mutlaka seçili olmalıdır.

    2. Bilgisayardaki filmleri programa eklemek

    Bu işlem kısaca programa bilgisayarınızdaki filmlerin nerede kayıtlı olduğunu göstermektir. Bu işlem esnasında programın daha sonra gösterdiğiniz filmlerin verilerini internetten indirirken hangi siteleri kullanacağınıda seçersiniz. Ekleme işlemi tamamlandıktan sonra program, ismi düzgün yazılmış olan filmler için internetten şu verileri indirir; yapım tarihi, yönetmen ve yapımcı isimleri, oyuncular, filmin türü, kısa özeti, puanı ve içerik onayı.
    Ayrıca filmin dosyasından çözünürlük, görüntü kodeği ve ses kodeği gibi bilgileride filmin dosyasına ekler.
    Program default olarak bilgileri şu sitelerden indirir; freebase, wikipedia, themoviedb, movieposterdb, opensubtitles.org.
    Siz programa farklı verileri farklı yerlerden indirmesi için yeni ajanlar ekleyebilirsiniz. Örneğin ben puanlama kısmında imdb puanlarını görmek istediğim için programa "unoffical imdb api" ajanını ekledim.

    Not: Filmlerinizin dosya isimleri doğru olmasa bile, klasör isimleri doğruysa program aramayı gerçekleştirir. Yabancı filmlerin adı türkçe olarak yazılmışsa bile büyük ihtimalle doğru filmi bulur. Doğru filmi bulamazsa eşleşme yapmaz ve sadece bilgisayardaki verileri ekler (kodekler filmin süresi gibi). Bazı durumlarda benzer isimler söz konusuysa karışık eşleştirmeler olabilir. Bu durumda filmin adını elle girip aratıp yanlış eşleşmeyi düzeltmeniz gerekir. Bunların nasıl yapıldığını bu bölümde açıklıyacağım.

    Şimdi işlemleri resimlerle sırasıyla anlatıyorum:
    1. Arayüzden "Movies" kısmı çift tıklanır ve şöyle bir ekran açılır, açılan kısımda name bölümüne istediğiniz ismi verebilirsiniz. Bu isim tv de gözükecek olan isimdir ben "filmler" yaptım.
     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    2. Açılan yerde add tıklanır ve bu ekran açılır
     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    3. Klasör seçilir add tıklanır ve "add section" tıklanmadan önce "advanced" kısmının aşağıdaki resimdeki gibi olup olmadığı kontrol edilir.
     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    türkçe desteği olmadığı için ingilizce seçili olmalıdır.Ve son olarak "add section" tıklanır.

    Bu işlemlerden sonra sizin yapmanız gereken birşey kalmaz program internetten gerekli verileri indirir.(700 küsür film için 8mb bağlantıyla yaklaşık 1 saat sürdü).

    Yanlış eşleşmeleri düzeltmek

    Yukarıda da bahsettiğim gibi bazı filmler ismi düzgün yazılmadığı için eşleşmeyebilir veya yanlış eşleşebilir (eşleşmemiş filmlerde afiş görünmez). Bunları düzeltmek için arayüzden yanlış eşleşmiş veya eşleşmemiş filmin üzerine sağ tıklanır ve "Fix incorrect match" denir.

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    Açılan yerde "custom search" seçilir ve "name" kısmına filmin doğru adı yazılır arama tekrar yapılır. Bulunan sonuçlardan doğru olanı seçilir.


    PLEX MEDİA CENTER KULLANIMI (WİNDOWS)

    Plex media center, plex media server'a eklediğiniz dosyaları oynatan programdır. Bir çok farklı platforma kurulabilir. Bizim inceleyeceğimiz windows platformuna kurulu ve standart tamasıyla kullanılan versiyonudur.

    Ana sayfası şu şekildedir;

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    Burada gördüğünüz gibi üst kısımda eklediğim "Filmler" gözüküyor. Eklediğimiz dosyalara ulaşmak için bu menüyü kullanacağız.
    Bu menüyü seçtiğimizde karşımıza şöyle bir ekran gelir.

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    Burada filtreleme seçeneklerinin tümünü görüyoruz. "All Filmler" i seçersek, filmlerin tamamını görürüz. Seçtiğimizde şöyle bir sayfa açılır.

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    Bu default görünüm şeklidir. Gördüğünüz gibi filmle ilgili gerekli tüm veriler görüntülenir. Ve seçtiğimizde film oynatılmaya başlanır.
    Bu görünümün toplamda 3 farklı alternatifi vardır. Onlarda yön tuşlarıyla seçilir ve şu şekildedirler;

    1. Alternatif
     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    2. Alternatif
     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    İsterseniz filmleri mevcut filtreleri kullanarak daha işlevsel görüntüleyebilirsiniz. Bahsettiğim ve yukarda resmi görülen "all filmler"i seçtiğimiz ekranda, onun yerine "by Starring Actor" seçelim. Karşımıza mevcut filmlerimizde oynayan tüm aktörlerin göründüğü bir liste çkacak.

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    Örneğin ben bu listede Al Pacino seçtim ve şu liste çıktı

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)


    Bu ekranda da görüntülemeyi 3 alternatif arasında seçebilirsiniz. Aramalarınızı filtreleri kullanarak bu şekilde detaylandırabilirsiniz.
    Bunların haricinde ana menüdeki "Search" kısmınıda kullanabilirsiniz. Search kısmı eklediğiniz klasörlerdeki filmleri aradığı gibi, programa eklediğiniz eklentiler içinde de online arama yapar. Yani diyelim Godfather yazıp arattığınzda, üst kısımda eklediğiniz filmler arasındaki godfather serisini bulduğu gibi, altta mevcut eklentilerinize göre online videolar da bulur. Aşağıdaki resimdeki gibi;

     Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu)




    Not: Bu işlemlerin ardından eklediğiniz filmler klasörü tv de "medya bağlantısı" kısmından ulaşılabilir. Rehberi gün geçtikçe güncelliyeceğim "tv shows" "musics" ve diğer kısımların anlatımlarını ve tv den görüntüleride ilerleyen zamanlarda ekleyeceğim.

    Son güncelleme
    "Plex media center kullanımı" 11.04.2012
    "Plex media server ayarları" 11.04.2012



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freexman -- 11 Nisan 2012; 4:39:34 >







  • kusura bakmayın bunda önce bir mesaj yazmıştım onu değiştirmek zorunda kaldım. başlıkta yazan gözümden kaçmış. smart tv olmayanlarda bu özelliği kullanabiliyor muyum yazmıştım. tekrardan özür dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E32D1212 -- 9 Nisan 2012; 20:28:03 >
  • Eline sağlık dostum çoğu, kişi bilmiyordu plexi kullanmayı güzel olmuş...
  • plexin en büyük sorunu büyük dosyaları,özellikle 3d filmleri yüklemesinin çok uzun sürmesi , onun dışında ufak boyutlu filmler ve özellikle diziler için çok pratik.
  • Bu flex'de uygulama yükleme olayı varmış hocam sanırım o nasıl oluyor?Ne gibi uygulamalar yükleniyor eğer varsa böyle birşey
  • Öncellikle size gelen talepleri kırmayıp böyle bir yararlı konu açtığınız için teşekkür ederim. Hafta sonu detaylı olarak inceleyeceğim. Paylaşımlarının artarak devamını dilerim. Eline emeğine sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur06

    Bu flex'de uygulama yükleme olayı varmış hocam sanırım o nasıl oluyor?Ne gibi uygulamalar yükleniyor eğer varsa böyle birşey

    Tabi böyle birşey var, örnek vermek gerekirse "funny or die" ve "youtube" gibi uygulamalar eklenebiliyor. Tabi daha birsürü uygulama mevcut bunlarıda elimden geldiğince anlatmaya çalışıcam.
  • Paylaşım için Teşekkür Ederiz. Yararlı Bilgi
  • kardeş paylaşım için tşk fakat bu plexi ne zaman kurduysam 3d filmlerde takılma yapıyor nero bundan daha iyi bence
  • Ellerine sağlık hocam, Plex'le ilgili çok güzel bir kaynak olmuş bu ana konu
  • teşekürler paylaşımınız için
  • Ne zamandır aradığım bir paylaşımdı.Acaba bunda alt yazı desteği nasıl oluyor ?Altyazı formatında özellikle dikket etmemiz gereken bir husus varmı.

    Kolay gelsin
  • Orijinalden alıntı: freexman
    Sorularıma verdiğiniz cvplar için Tşkrler.. Ancak galiba Plex işime yaramadı.. Avatar 3D izlemeye çalıştım sürekli takıldı durdu verim alamadım.. Modemim 54mbs, kabloyla TV ye bağlanmış,PC Wireless baglantısıyla baglı,moralim çok bozuldu bu duruma..
  • Bu arada ilginç bir durum var;
    Eğer plex üzerinden dts ses formatlı film oynatırsanız, tv den dts downmix ile stereo ses alabilirken, dijital olarak bağlanmış anfiden de dolby dijital olarak ses alabiliyorsunuz. ( DD stereo olarak mı yoksa DD 5.1 olarak mı gönderiyor tam emin değilim.)
  • inceleme ve anlatım için teşekkürler..
    yalnız şunu anlamadım bu plex lg ye mi özel yoksa tüm smartlarda çalışıyor mu? bende vestel smart var dlna özelliği var nero ile kullanıyorum bende plex kullanabilir miyim? birde hazır konuda geçmişken elimdeki filmlere mp3 lere tag bilgisi ve resim ekledğimiz gibi haricen (yabancı bilgi değilde türkçe bilgi istiyorum sinemalar.com daki gibi) bilgi gömebilir miyim tv de görebileceğim şekilde?
  • plex olayı cok guzel fakat hem yavas hemde windows7 destegı cok az lg lw 5500 tv ım le bı cok video ve tv stream izleyemıyorum ...Fakat plex forumda desteklenmeyen apps lar var ve cok guzel uygulamalar.Desteklenmeyen uygulamarı nasıl kullanabılecegımızı bılmıyorum , bu uygulamalar sunlar 4tube, facebook,p*rnhub - AniDB metadata agent- **** channel v.s bır cok sıteyı plex aracılıgıyla kullanabılıyorlar.Ben 3rdParty bundle dosyasını ındırıp plug-ins folder a kopyaladım fakat bir turlu tv den ve media enterdan bu desteklenmeyen app ları goremedım yapabılen arkadas varmı acaba baya uzun suredır bu konuya kafamı taktım ama bı turlu cozemıyorum yapabılen varsa lutfen bızede yardımcı olabılırmı...ıyı forumlar

    plex forumdan bır yetkılı bana şöyle yapıcaksınız dedı fakat bı turlu yapamıyorum

    I'm pretty sure that the LG client doesn't support "Application"-type plugins, so you should download the 3rdParty bundle from the 1st post in this thread or here. Extract the contents of the archive and place it in the plug-ins folder on your Windows machine running PMS. You can find the plug-ins folder by right-clicking on the PMS icon in the system tray. Then the Unsupported Appstore should show up in the video plug-ins/channels section on your LG client. Once the Unsupported Appstore shows up, you should be able to navigate and install other plugins that interest you.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslanplaza -- 11 Nisan 2012; 0:33:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fikrethoca

    kardeş paylaşım için tşk fakat bu plexi ne zaman kurduysam 3d filmlerde takılma yapıyor nero bundan daha iyi bence


    Temelde neromediahome ile aynı bağlantı hızına sahiptirler. Yani neroda takılmayan video bunda da takılmaz. Ama program bazı dosyalar için transcoding yapabilir, bu durumlarda işlemci hızınız yetersizse takılma yapabilir. Bunu önlemek için program arayüzünde "preferences" - "advanced" kısmından "disable capabilty checking" bölümüne tik koyun ve "enable dts mix-down for media link clients" bölümündeki tiki kaldırın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AHMCEL

    Ne zamandır aradığım bir paylaşımdı.Acaba bunda alt yazı desteği nasıl oluyor ?Altyazı formatında özellikle dikket etmemiz gereken bir husus varmı.

    Kolay gelsin

    Televizyonda oynatılan tüm altyazıları destekliyor. Hatta dosya içersinde filmin altyazısı yoksa opensubtitles.org dan ingilizce altyazı indirebiliyor. Türkçe altyazıyı otomatik indirmesiyle ilgili bir başarı sağlayamadım ama forumunu takip ediyorum bi gelişme olursa yazarım. Altyazıların tvde oynattığınız gibi dosya adıyla aynı ada sahip olması gerekiyor. Mkv içine gömülü altyazıları da oynatabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madcapfrog

    Bu arada ilginç bir durum var;
    Eğer plex üzerinden dts ses formatlı film oynatırsanız, tv den dts downmix ile stereo ses alabilirken, dijital olarak bağlanmış anfiden de dolby dijital olarak ses alabiliyorsunuz. ( DD stereo olarak mı yoksa DD 5.1 olarak mı gönderiyor tam emin değilim.)

    Tam emin değilim ama sesi 5.1 ac3 e çeviriyor olması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.r 156

    inceleme ve anlatım için teşekkürler..
    yalnız şunu anlamadım bu plex lg ye mi özel yoksa tüm smartlarda çalışıyor mu? bende vestel smart var dlna özelliği var nero ile kullanıyorum bende plex kullanabilir miyim? birde hazır konuda geçmişken elimdeki filmlere mp3 lere tag bilgisi ve resim ekledğimiz gibi haricen (yabancı bilgi değilde türkçe bilgi istiyorum sinemalar.com daki gibi) bilgi gömebilir miyim tv de görebileceğim şekilde?

    İlk sorunuz için, tv de plex olması gerekiyor. Plex olmayan tvlerde plex serverında paylaşımdaki filmler normal dlna paylaşımı olarak görünür. Türkçe bilgiler eklenmesi konusuna gelince, bunun için bahsi geçen sitelere özel agentlar yapılması gerekiyor. Sinemalar için yapılmış bir agenta henüz rastlamadım. Ama forumda gerekli bilgiler var yakında onlarıda yapanlar çıkacaktır.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.