Şimdi Ara

Oyun Yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler biliyorum oyun yapmak çok zor. Ama hiç yoktan dandikte olsa bir flash oyun yapabilirim diye düşenebiliyorum . Grafik çizimi olarak 2 arkadasim var ama mesala bir flash oyun yapmam için neler gerekli. Program filan.[ Lütfen şevkimi kırıcak yorumlar yapmayın]



  • Evet gelelim zurnanın zırt dediği yere :D benim de en çok yapmak istediğim ve zamanımı alan konu. Programlama dili bilmen ve oyun motorlarında biraz da olsa bilgin olması. flash oyun dersen flash oyunu macromedia flash player ile yapabilirsin diye düşünüyorum çünkü ben öyle yapmıştım bir keresinde ondada action script felan gerekiyor.
  • Yaptığın oyun nasıldı troll kafa kalitesindemi :D Yoksa kingdom rush gibi kaliteli bir flash oyun mu ? Ben ilk şöyle dandik bir flashtan kingdom rush gibi bir oyun yapmak istiyorum.
  • Dandik dediğin flash oyunlar bile çok kolay değil onun da kendine ait bir dili var. Ayrıca Kingdom Rush oyunu da hiç dandik değil gayet eğlenceli. Armor Games'in yapmış olduğu bir flash herhalde neyse öyle oyun yapmak için bile zaman + bilgiye ihtiyaç var.

    Dersleri var hem de kursları bile var.
  • Yanlış anladın kingdom rush çok kaliteli bir flash oyun . Dandik dediğim şöyle yani bazı oyunlar vardır sadece siyah beyaz mesala troll gibi yada böyle kaliteli flashlar vardır. Şimdi troll gibi bir oyunu yapmam için ne gerekli.
  • Html 5 olarak Construct 2 yi öneririm. Sadece oyun programlamak için geliştirilmiş bir html5 aracı.

    http://www.scirra.com/

  • @MovieClipS Arkadaşın dedikleri çok doğru ne türlü yapmak istersen illa bir dil şart benim önerim java'dan başla, java ile kişisel bir deneyimim yok fakat C++'dan türeme bir dil olduğu için C++'la ortak yönleri fazla(C++ öğrenmek istersen fazla zorlanmazsın diye), kolay öğrenilebilmesi bu işin güzelliği ayrıca orta derecede bile olsa yabancı dilde gerekli böyle durumlarda ve Kuvvetlide bir dildir java hatta programcılıkta bazen modelleme ne bile gerek kalmaz kodlarla hallede bilirsin(örn:Minecraft).Yani iyi,kötü bir dil bilmek gerek+Zaman.Yaratıcılığını da katarsan niye yapamaya sın.

  • C++ nedir arkadaşlar bana açıklayabilirmisinz.
  • c++ bir proglamlama dilidir arkadaş.biraz öğrensen yeter yani ana gerekli olanları ben biraz biliyorum oyun yapmak için yeterli şimdi 3ds' öğreniyorum ardından kendi grafik motorumu yazmaya başlıcam (kaç sene sürcek kim bilir :D)
  • Bence C++ konusunda biraz yeterli deme enine boyuna öğren,araştır bu işlerde ne çıkacağını sende bilmiyosundur, süprizlerle dolu adeta :D
    Oyun Motoruna gelince kaynak olarak DOOM3'ün kaynak kodlarını bolca incele hem FPS alanında bir şeyler öğrenirsin hemde mantığını anlarsın.Ha Torque3D Full Source falan alırsan da çok işine yarar oyun motoru nedir nasıldır nasıl işler editörler nasıl bir mantığa sahiptir falan filan.Bide 3D Programlarında Bence karakterler,silah,araç vs gibi modelleme işlerini Maya ile yap arayüzü çok kolay ha 3dMax (ikisini de azcık temelde kullandım) ile de yaparsın aynılarını ama Maya daha kolay geldi bana o konuda , Çevre ve animasyonlar içinse de Max tercihimdir(nedenini bilmiyorum ama Max Bunlarda daha iyi gibi geliyor bana) bunların yanında photoshop, zbrush,Mudbox ve tercihine göre bir kaç render veya texture programı kullanmanı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leasterme -- 10 Nisan 2012; 20:40:35 >
  • c++yı biraz bilmen yetiyor şuanda bende bu işle uğraşıyorum internette bunun ile ilgili birsürü eğitim videoları bulabilirsin.
  • C++ öneririm, c++ bence çok basit. Matematik bilgisi istiyor deseler de yaparsan yaparsın benim matematik 0 ama bu işi çözdüm ilk önce internetteki videolardan sonra kendi programlarımı yaptım, şuan ki işim sadece bi kursa gidip daha da pekiştirmek yanın da visual c++ öğreniyorum - c++ - visual c++ farkı nedir dersen birisi görsel diğeri ise görsel değil.
  • 310 dk yakın bir ders süresi oldugundan 10 dksına bakabildim ilk bir program yapiyor ondan sonra grafiğime geçiçeğiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helans22

    310 dk yakın bir ders süresi oldugundan 10 dksına bakabildim ilk bir program yapiyor ondan sonra grafiğime geçiçeğiz.

    Bir resim çizersin o resimin ne olduğunu kodlama belirler. daha önce sinde profesyonel elemanlardan oluşan amatör bir grupta çalışmıştım. Unreal Engine 3 kullanıyorduk. Programlama özellikle script dilleri basit oyunlarda herşeyindir. :)
  • C++(nesneye göre programlama dili) ile Visual C++(derleyici) farklı şeyler değil diye biliyorum ben . Visual C++ ms'un derleyici programı, görsel olarak sağlamasından dolayı visual denir.

    @helans22 C++ ile başlıyacaksan kaynak kitaplarla başla(videolarla pekiştir) bende Robert Lafore'un uzmanlar için olan kitabı var her ne kadar uzmanlar için dense de temelide çok kapsamlı bir şekilde anlatıyor.Yani oraya bir nokta koyulur o nokta neden konur ne zaman konur gibi çok detaylı anlatmış.

    Bide matematik konusuna geçersek bence bu konularda matematik gerekli. Örneğin Bir FPS oyun yapıyorsun bu silahtan çıkacak merminin tepmesinden, vuruş hızına kadar hesaplaman gerekiyor. Daha iyi anlaman için CoD ve BF3 Rehberlerini izleyerek oradaki detayları inceleyebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leasterme -- 11 Nisan 2012; 12:24:14 >
  • Onları ayarlayabileceğimi düşünüyorum yazın iş başına oturcam . Şöyle ilk bir çöp ali gibi bir oyun :D sonra güzel bir oyun yapmayı istiyorum ama okul varken zor.

    Bu işi okumadan alaylı bir şekilde imkanım varmıdır sizce ?
  • ilk olarak her başlayan gibi pong ile başla :D Ama Tek kişiyken çoğu şey zor bir ekip kurarsan sırtındaki yük azalır ve fikir artar . Birde alaylı derken neyi kastettin anlamadım ?

    Kolay öğrenme falan olarak soruyorsan malesef hayır baya bir zaman ve emek gerekiyor, bir elmayı bile yemek için büyümesini bekliyoruz.
  • Okul okumadan öğrenilen meslek alaylı yani.
  • ha :D Evet işinde iyiysen tabi ki sadece bir yerde iş bulma olanağın okuyana göre biraz daha düşük.Çünkü mülakata falan almaya okullara gidiyorlar, lisansın yeri sadece az biraz yükseltiyor çıtanı o kadar.
  • Çalışmak için değil eğlence için istiyorum :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.