Şimdi Ara

ACIL! Sifir aracimin henuz 10 gunluk iken beyni gitti, degisim icin gereken yasal prosedur nedir? (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
6
Favori
19.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konunun tamamını okumadım ama bir avukat aracılığı ile araç değişim hakkınızı saklı tutmak üzere bir ihtarname çekip daha sonra beyni değiştirin.Baktınızki araç randıman vermiyo avukat devreye girer.Olduki bir pronlem çıkmıyor biraz daha kullanıp daha uygun fiyata satınız.
  • bir ay içerisinde opel costra 1.3 dizel almayı düşünürken bu konuyla şans eseri karşılaştım şoklardayım
    opel çok soğuttun beni...
  • Sayın Turkgezgin,

    Başınıza gelenler için üzüldüm. Benzer bir durumla karşılaştığım için ben de yasal süreci başlatmak üzere bilgi topluyorum.

    Son durumda süreç ne aşamada bilgi verebilir misiniz?

    Ek olarak, bireysel tecrübelerinizden yararlanmak için size 1-2 sorum olacak, PM üzerinden irtibat numaramı gönderiyorum. Sizin için de uygun olursa beni arayabilir ya da sms vasıtasıyla irtibat numaranızı paylaşabilir misiniz?

    Not: Forumdaki diğer arkadaşlar, özel sorularımı PM üzerinden almak istememe kızmasın, genel durum ile ilgili olan konuları yine buradan yazılı olarak duyuruyor oluruz.

    Teşekkürler,

    İyi günler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vilfarm

    bir ay içerisinde opel costra 1.3 dizel almayı düşünürken bu konuyla şans eseri karşılaştım şoklardayım
    opel çok soğuttun beni...

    Opel Costra ne yav

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkgezgin

    quote:

    Orijinalden alıntı: turkgezgin

    Arkadaslar bugun markanin Bolge Muduru ile gorustum. 2 taraf icinde samimi bir gorusme gecti. Ben gerekcelerimi acikladim, sabirla dinledi kendileri. Acikcasi kendi adima soylemek istediklerimi soyleyebildigim icin mutluyum. Olayin halen yargiya intikal etmeden cozulebilecegine inaniyorum.

    Aracin birebir degisimi yerine ust model/ust segment bir arac ile belli bir ucret farki verilerek degistirilme ihtimalinin oldugu soylendi.

    Birkac gune kadar tekliflerini iletecekler. Mantikli bir teklif olursada olumlu olarak degerlendirmeyi planliyorum.

    Olayi bastan beri takip eden arkadaslar zaten biliyorlar. Marka/model/bayii bilgisi degil onemli olan arkadaslar, burada yasanan olay ve bu olayin cozulmesinde atilmasi gereken adimlar esas olan. Her marka/model de basiniza gelebilir onemli olan dogru adimlari atip hakkinizi savunmaniz...

    Teklif geldikten sonra yine marka/model vermeden mantikli bir teklif olup olmadini ve olumlu/olumsuz cevap verdigimi buradan yazacagim.

    Buraya kadar konuyu takip etmis yada buraya kadar okuyan arkadaslara tesekkur ederim.

    Herkese hayirli aksamlar.

    Herkese merhabalar,

    Nereden baslayacagimi bilmiyorum aslinda yazmaya... En iyisi marka/model yazmak ile baslayayim. Arkadaslar aracim 2012 OPEL CORSA Color Edition 1.3 Cdti 75 Beygir Dizel (Manuel Vites). Bilmeyenler ve konuyu son sayfasindan gorup takip edenler icin soyleyeyim... Bugune kadar marka/model bilgisini hep saklamayi tercih etmistim cunku hep iyi niyetle olayin cozumlenebilecegine inanmistim ama artik inanmiyorum. Evet 585 km de bozulan, beyni arizalanan arac OPEL dir. Her ne kadar munferit bir olay olduguna inansamda sizinde basiniza gelebilir ve musteri hizmetlerinin M sini bulamazsiniz bu firmada...

    Yazacak cok sey var ama ozetlemek istiyorum gecen hafta yasananlari...

    Konuyu bugune kadar takip eden arkadaslar gectigimiz hafta markanin bolge muduru ile gorustugumu biliyorlardir. En son yazimdada bahsettigim gibi Opel Bolge Muduru ENGIN Bey bana arac birebir degisimi yerine aradaki maliyet farkini verip Opel Astra serisinden bir arac ile degisim yapabileceklerini ve bu sekilde beni magdur etmeyeceklerini mutlu bir sekilde ayrilacagimi soylemisti. Hatta konusmasinda beni o kadar inandirdiki artik zaten bayilerin aradan ciktigini, Opel olarak bana maliyet fiyatlarini goz onune alarak cok guzel bir teklif sunacaklarini ve olay yargiya intikal etmeden bu olayi cozebilecegimiz soylenmisti gectigimiz pazartesi gunu (23 Nisan 2012). Bende cuma gunune kadar haber bekledim ve gelmedigi icin cuma sabahi kendisini aradim Engin Bey'in. Tatilde oldugu icin calisma yapamadigini ama hemen donecegini belirtti kendisi ve dedigi gibi 1 saat sonra aradi. Teklifi aynen soyle Engin Bey'in... Aracimi alip (o gunku opel.com.tr sitesinde gozuken 0 arac fiyati 41 bin kusur lira) yerine verecegi Astra icin (o gunku opel.com.tr sitesinde gozuken 0 arac fiyati 47 bin kusur lira) benden tam olarak 14 bin TL istedi!!!!!!!!!!!! Evet bu demektirki 585 km de aracimi (ki kendileri motor beyni degissede degerinin dusmeyecegini soyluyorlardi servis garantisinde oldugu icin), 33 bin TL ye saymislardi. Bu resmen karsidaki musteriyi enayi yerine koymaktir! Tabiki bunu duyduktan sonra telefonda oldukca tartistim kendisiyle. Benim bekledigim mantikli teklif MAKSIMUM liste fiyatlari arasindaki fark iken (ki kendisi uzun maliyet hesaplari yapip guzel fiyat verecegini soylemisti) liste fiyatinin 2 kati kadar fark cikartip birde magdur olan musteriden para kazanmaya calisiyorlar, bu kadarinada PES dedim sahsen. Bir markadan bir kisiye bu kadar iskence yapilir arkadaslar, resmen dalga geciyorlar... Ben zaten aracimi tamir ettirip galeriye versem bana OPEL bolge mudurunun verecegi teklif kadar teklif verirler. Kendisinede aynen boyle aktardim zaten.

    Bu arada bu gibi durumlarda benim gittigim yol mantikli bir yol degilmis arkadaslar ben bunu anladim... Gidin bayiye yada ureticiye gazeteci veya kameraman tanidiginiz var ise, bas bas bagirin ortaligi velveleye verin daha hizli ve iyi bir sonuc alirsiniz diye dusunuyorum...!!

    Olayin geri kalanini yazmak icin su an vaktim yok birkac gune kadar yazacagim...

    Herkese iyi haftalar dilerim.

    üstad ne aşamada şu an durumunuz merak ettim




  • Konunun nasil sonuclandigini soran arkadaslar var, her ne kadar icimden yazmak gelmesede yazayim. En son yazimdada belirttigim gibi Opel Ege Bolge Muduru'nun verdigi komik tekliften sonra seceneklerimi gozden gecirdim ve istemeye istemeye de olsa aracimi takasa vererek Chevrolet Yeni Aveo ile degistirdim... Toplamda 3000-3500 TL gibi bir kaybim oldu... Mahkemeye goturemedim olayi ailevi sebeplerden dolayi. Esim o kadar uzun sure aracsiz kalmak istemedi, her ne kadar mahkemeyi kazanacagimizi bilsekte kaybedecegimiz en az 6 ay - 1 senelik surec yuzunden bu riski alamadik...

    Firmalarin bu sekilde yaklasimlarinin ana sebebide bu acikcasi... Olasi bir mahkeme durumunda en iyi ihtimal ile 6 ay surecek bir surec temyiz vs ile 1 seneyi asiyor malesef. Firmalar verin mahkemeye hakkinizi arayin diyorlar ama biliyorlarki belkide yuzde 95 lik bir kisim o kadar sure bu isin pesinden kosturmak istemiyor. :(

    Bir daha ne Opel den nede Kavuklar Izmir bayisinden herhangi bir marka arac almam, sizlerede tavsiye etmem...

    Buraya kadar okuyan herkese sabirlarindan dolayi tesekkur ederim.

    Saygi ve sevgilerimle,




  • Geçmiş olsun.

    Dediğiniz gibi; türkiye'deki ticarette satıcının bu gamsız, vurdumduymaz tavrının iki nedeni var. Birincisi geç işleyen ve güçlü tarafın maalesef adalete müdahele edebilme durumu.

    Bu süreçte tüketici tek başına.. Yapayalnız. Koskoca trilyonluk şirketlerle karşı karşıya bırakılıyor.

    İkincisi; kusurlu satıcının hiçbir şekilde ifşa olmayacağını bilmesi. Yani opel in şu hareketinin bir kitle iletişim aracında (tv-gazete) yayınlanmayacağını adamlar çok iyi biliyor. Çünkü arsız medya ortamında bütün medya şirketleri, suçlu şirketle asla ters düşmek istemiyorlar.

    Her şey bir ilan-reklam parasına bakıyor. Opel isterse 10 bin kişiyi mağdur etsin. Yarım dakikalık bir tv reklamına, halkın sesi olmak zorunda olan gazete ve tv ler, anında o halkı satar.

    Dolayısıyla bu vahşi kapitalizm sürecinde tek çözüm yolu; dinsizin hakkından imansız gelir. Efendi adam hep kaybeder.

    Son olarak; bir opel corsa ya 41 bin nasıl saydınız allah aşkına. Sizde de suç var;))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkgezgin

    Konunun nasil sonuclandigini soran arkadaslar var, her ne kadar icimden yazmak gelmesede yazayim. En son yazimdada belirttigim gibi Opel Ege Bolge Muduru'nun verdigi komik tekliften sonra seceneklerimi gozden gecirdim ve istemeye istemeye de olsa aracimi takasa vererek Chevrolet Yeni Aveo ile degistirdim... Toplamda 3000-3500 TL gibi bir kaybim oldu... Mahkemeye goturemedim olayi ailevi sebeplerden dolayi. Esim o kadar uzun sure aracsiz kalmak istemedi, her ne kadar mahkemeyi kazanacagimizi bilsekte kaybedecegimiz en az 6 ay - 1 senelik surec yuzunden bu riski alamadik...

    Firmalarin bu sekilde yaklasimlarinin ana sebebide bu acikcasi... Olasi bir mahkeme durumunda en iyi ihtimal ile 6 ay surecek bir surec temyiz vs ile 1 seneyi asiyor malesef. Firmalar verin mahkemeye hakkinizi arayin diyorlar ama biliyorlarki belkide yuzde 95 lik bir kisim o kadar sure bu isin pesinden kosturmak istemiyor. :(

    Bir daha ne Opel den nede Kavuklar Izmir bayisinden herhangi bir marka arac almam, sizlerede tavsiye etmem...

    Buraya kadar okuyan herkese sabirlarindan dolayi tesekkur ederim.

    Saygi ve sevgilerimle,

    diğer mesajlarınızı okuyunca davaya gideceğinizi düşünmüştüm ama sizde haklısınız bize mahkeme şu bu demek kolay kendiniz için en doğru kararı vermişsiniz. bu sorumsuzluğun opeli şunu bunu yok maalesef vw garantili aracın bozulan gösterge paneline 10. (yasal sınır) günde ikame araç verdi o da zorla. maalesef ülkemizde onbinlerce liraya satılan arabalarda müşteri memnuyetine bakan yok sat kurtul olayı tamamen. Büyük geçmiş olsun




  • Günde ortalama 60 km kullanmışsınız o yüzden dizel tercih etmişsinizdir , bu araç dizel , bir bakalım kesin ECU'su arıza yaptığına göre fiat, ford, hyundai , vw , opel , renault , toyota , volvo olabilir . Ama asla HONDA olamaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apocaltique

    Günde ortalama 60 km kullanmışsınız o yüzden dizel tercih etmişsinizdir , bu araç dizel , bir bakalım kesin ECU'su arıza yaptığına göre fiat, ford, hyundai , vw , opel , renault , toyota , volvo olabilir . Ama asla HONDA olamaz.

    Niye ki , CRV de pancar motoru mu var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anchorman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Apocaltique

    Günde ortalama 60 km kullanmışsınız o yüzden dizel tercih etmişsinizdir , bu araç dizel , bir bakalım kesin ECU'su arıza yaptığına göre fiat, ford, hyundai , vw , opel , renault , toyota , volvo olabilir . Ama asla HONDA olamaz.

    Niye ki , CRV de pancar motoru mu var?

    Honda fanatiğiyim, honda motoru ayrı bir olay , o yeni nesil hondalar umrumda değil CRV falan ,kastım k98-k02 arası yeni honda alanlarında şikayetine rastlamadığım için yazdım :) Bir gün olursa ki şayet elimden geldiğince yardım edeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkgezgin

    Konunun nasil sonuclandigini soran arkadaslar var, her ne kadar icimden yazmak gelmesede yazayim. En son yazimdada belirttigim gibi Opel Ege Bolge Muduru'nun verdigi komik tekliften sonra seceneklerimi gozden gecirdim ve istemeye istemeye de olsa aracimi takasa vererek Chevrolet Yeni Aveo ile degistirdim... Toplamda 3000-3500 TL gibi bir kaybim oldu... Mahkemeye goturemedim olayi ailevi sebeplerden dolayi. Esim o kadar uzun sure aracsiz kalmak istemedi, her ne kadar mahkemeyi kazanacagimizi bilsekte kaybedecegimiz en az 6 ay - 1 senelik surec yuzunden bu riski alamadik...

    Firmalarin bu sekilde yaklasimlarinin ana sebebide bu acikcasi... Olasi bir mahkeme durumunda en iyi ihtimal ile 6 ay surecek bir surec temyiz vs ile 1 seneyi asiyor malesef. Firmalar verin mahkemeye hakkinizi arayin diyorlar ama biliyorlarki belkide yuzde 95 lik bir kisim o kadar sure bu isin pesinden kosturmak istemiyor. :(

    Bir daha ne Opel den nede Kavuklar Izmir bayisinden herhangi bir marka arac almam, sizlerede tavsiye etmem...

    Buraya kadar okuyan herkese sabirlarindan dolayi tesekkur ederim.

    Saygi ve sevgilerimle,

    Hocam Aveo da opelin ürettiği opelin servisinin baktığı bi araç onu neden aldınız?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgug028

    quote:

    Orijinalden alıntı: turkgezgin

    Konunun nasil sonuclandigini soran arkadaslar var, her ne kadar icimden yazmak gelmesede yazayim. En son yazimdada belirttigim gibi Opel Ege Bolge Muduru'nun verdigi komik tekliften sonra seceneklerimi gozden gecirdim ve istemeye istemeye de olsa aracimi takasa vererek Chevrolet Yeni Aveo ile degistirdim... Toplamda 3000-3500 TL gibi bir kaybim oldu... Mahkemeye goturemedim olayi ailevi sebeplerden dolayi. Esim o kadar uzun sure aracsiz kalmak istemedi, her ne kadar mahkemeyi kazanacagimizi bilsekte kaybedecegimiz en az 6 ay - 1 senelik surec yuzunden bu riski alamadik...

    Firmalarin bu sekilde yaklasimlarinin ana sebebide bu acikcasi... Olasi bir mahkeme durumunda en iyi ihtimal ile 6 ay surecek bir surec temyiz vs ile 1 seneyi asiyor malesef. Firmalar verin mahkemeye hakkinizi arayin diyorlar ama biliyorlarki belkide yuzde 95 lik bir kisim o kadar sure bu isin pesinden kosturmak istemiyor. :(

    Bir daha ne Opel den nede Kavuklar Izmir bayisinden herhangi bir marka arac almam, sizlerede tavsiye etmem...

    Buraya kadar okuyan herkese sabirlarindan dolayi tesekkur ederim.

    Saygi ve sevgilerimle,

    Hocam Aveo da opelin ürettiği opelin servisinin baktığı bi araç onu neden aldınız?

    Hocam araci takasa verdim, GM almak zorunda idim yani elim mahkumdu acikcasi... Su an Aveo'dan memnunum cok sukur, insallah servislik bir sorun cikartmaz...

    Saygilar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkgezgin

    quote:

    Orijinalden alıntı: mgug028

    quote:

    Orijinalden alıntı: turkgezgin

    Konunun nasil sonuclandigini soran arkadaslar var, her ne kadar icimden yazmak gelmesede yazayim. En son yazimdada belirttigim gibi Opel Ege Bolge Muduru'nun verdigi komik tekliften sonra seceneklerimi gozden gecirdim ve istemeye istemeye de olsa aracimi takasa vererek Chevrolet Yeni Aveo ile degistirdim... Toplamda 3000-3500 TL gibi bir kaybim oldu... Mahkemeye goturemedim olayi ailevi sebeplerden dolayi. Esim o kadar uzun sure aracsiz kalmak istemedi, her ne kadar mahkemeyi kazanacagimizi bilsekte kaybedecegimiz en az 6 ay - 1 senelik surec yuzunden bu riski alamadik...

    Firmalarin bu sekilde yaklasimlarinin ana sebebide bu acikcasi... Olasi bir mahkeme durumunda en iyi ihtimal ile 6 ay surecek bir surec temyiz vs ile 1 seneyi asiyor malesef. Firmalar verin mahkemeye hakkinizi arayin diyorlar ama biliyorlarki belkide yuzde 95 lik bir kisim o kadar sure bu isin pesinden kosturmak istemiyor. :(

    Bir daha ne Opel den nede Kavuklar Izmir bayisinden herhangi bir marka arac almam, sizlerede tavsiye etmem...

    Buraya kadar okuyan herkese sabirlarindan dolayi tesekkur ederim.

    Saygi ve sevgilerimle,

    Hocam Aveo da opelin ürettiği opelin servisinin baktığı bi araç onu neden aldınız?

    Hocam araci takasa verdim, GM almak zorunda idim yani elim mahkumdu acikcasi... Su an Aveo'dan memnunum cok sukur, insallah servislik bir sorun cikartmaz...

    Saygilar.

    Hocam geçmiş olsun.Konuyu yeni gördüm.İnşallah bu aracınızda sorun yaşamazsınız.

    İyi geceler.




  • Konuyu ilk açıldığı günden beri ara ara takip ediyordum.

    Netice sizin açınızdan maddi kayıpla sonuçlanmış, üzüldüm.

    Opel gerçekten değişik bir firma. Potansiyel müşteri olarak plazalarına gittiğiniz andan itibaren farkını hissettiriyor. Servisi pahalı, işçilikleri kötü, müşteri memnuniyeti sıfır..

    Son zamanlarda Astra alma niyetim var ama bu sizin yaşadığınız ve daha önce diğer kullanıcıların mağduriyetleri aklıma geldikçe soğuyorum bu markadan.

    Büyük geçmiş olsun, yeni araç da hayırlı olsun..
  • İlk mesajınızdan beri konuyu takip ediyordum.Sonucu yazmanız iyi olmuş.Her ne kadar Chevrolet markasıda Gm bünyesinde olmasına rağmen donanım ve konfor olarak Corsa'dan daha iyi bir araç tercih etmeniz sizin yararınıza olmuş bence.Güle güle kullanın.
  • Opel ve müşteri hizmetleri... Benzer bir konu karşıma çıkınca konu altında paylaşmak istedim... Herkese iyi günler.

    http://www.ekotrent.com/ozel-haber/haber/963075-opelden-sifir-arac-aldi-pisman-oldu

    Saygılar.
  • bu tip bir arıza her araçta olabilir sonuçta beyinde bir sürü elektronik kompanent var... ayrıca bu forumda şanzımanı arızalanan ve değiştirilmeyen... motoru yatak saran ama değiştirilmeyen markalar var...

    hepsindeki mantık aynıdır... onlar vermemek için zorlar... sizde almak için zorlarsınız...

    maalesef tüketici hakları türkiyede yetersiz... zaten adalet ve hukuk sistemi yerlerde... hiçbiryeri doğru olmayan bir sistemde bunun tüketici lehine bu ülkede sonuçlanması herhalde rüyadan başka bişey olmasa gerek...

    diyeceğim o ki... makina hata yapar... insanda hata yapar... bunlar kabul edilebilir... ancak muz cumhuriyetinde eşek gibi vergi verirken hakkımızı arayabileceğimiz bir kurumun yada sistemin olmaması kabul edilemez!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil
    diyeceğim o ki... makina hata yapar... insanda hata yapar... bunlar kabul edilebilir... ancak muz cumhuriyetinde eşek gibi vergi verirken hakkımızı arayabileceğimiz bir kurumun yada sistemin olmaması kabul edilemez!!!

    +100

    Çok yakın bi arkadaşım opel alacaktı ama arkadaşın başına gelenleri okuduktan sonra durumu anlattım ve opel almaktan vazgeçti. OPEL Allah belanı versin .
    Yazıklar olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gökhan usta

    öncelikle form eski biliyorum ama sıfır aracınızın beyni bozuldu diye aracı komple değiştirme diye olasılık veya varsayım kesinlikle yoktur. bu imkansız bir durum..
    aracınızda 2 yıl yada 3 yada 5 yıl garanti kapsamı verılmıstır. aracınızda oluşabilecek aksaklıklar garanti kapsamından değişim yapılarak giderilir.. aracımı değiştirmek istiyorum diye bir kural yoktur. ozaman şöyle düşünelim ben sıfır bir araç aldım ama 5 gün sonra araçtan memnun kalmadım ve aracın beynine giden kablolara ufak bir akım vererek beyni yaktım ve servisi arayıp bu aracı istemiyorum değiştirin ve hatta başka model verin ben üstü neyse öderim dedim.. sizce bu olasılık nedir. tabiki çok mantıklı bir durum işte servisler bu durum ların önüne geçmek için araç larda kesinlikle değişim yapma gibi bir durum söz konusu değildir. bunları tecrubelerime ve bilgilerime dayanaraktan söylüyorum. bende oto beyin ustasıyım. bana gelip usta beyni bozarmısın eğer bozuk olursa aracı sıfır değiştiriyorlarmış diyen ile karşılaştım..
    aracınızın değişimini sadece ve sadece genel müdürlükte üst düzeyden birini tanırsanız belki olur. oda belki :)) üst düzeyde birini tanıyanda bu ufak tefek işler ilede uğraşmaz.. beyin arzalarıyla ilgili olarak sormak istediğiniz yada takıldığınız bir konu olursa lütfen iletişime geçiniz...
    bu arada aracınızın ( ECU ) su yani beyni değişim yapılarak size teslim edilecektir. saygılarımla
    gökhan usta
    541 295 90 03

    Hocam hukuk da iyi niyet ilkesi vardır. Bahs ettiğiniz senaryoların hiç birisi düşünülmez.
    Aynı şekilde aldığınız ayakkabı, 3 gün sonra tananı açılırsa, siz açmışsınız diyemezler.
    Sizin verdiğiniz ben akımı verir beyni bozarım olayı gerçek hayatta anlaşılır. Nitelikli suçdur.
    Kazak alıp sökük çıkarsa, size kendiniz sökmüşsünüz denemez.
    Araç ilk alındıktan sonra bu şekilde ciddi bir arıZa yaparsa ayıplı sayılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.