Şimdi Ara

HERKES OKUSUN TÜRKİYEDE PETROL VAR!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
31.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • okuyalı çok oldu ama size de iletmek istedim. kerkükün petrol kaynağı TÜRKİYE . şimdi bununla ilgili birkaç yazı koyacağım lütfen üşenmeden okuyun da gerçekleri görün..
    Petrol yoksa çıkartma ruhsatı neden vermiyorsunuz ?
    Değerli okurlar, geçenlerde Türkiye-Suriye sınırında uydu verilerine göre petrol denizi olduğu iddiasını yazmıştım. Yazı sonrasında Silopi'de madencilik yapan Beşir Yılmaz aradı. Yazacaklarımı lütfen iyi okuyun!...



    Beşir Yılmaz telefonda . "Vedat bey, gelin Silopi' de Cudi eteklerine sizi götüreyim de petrolü kendi gözünüzle görün!.."diyerek feryat ediyordu.
    "Nasıl yani!.." diye sorduğumda anlatmaya başladı..



    "Biz aileden madenciyiz. Irak sınırında yaklaşık 300 km ya da bir başka deyişle yaklaşık 150 milyon ton asfaltit madeni buldum.. Bu madeni bir süre resmi olarak işlettikten sonra devlet 1978 yılında kamulaştırıyoruz" diyerek el koydu. Rezervin de 50 milyon ton olduğu iddia edildi. Madem asfaltit rezervi az, neden el koyuyorsunuz. Dünyanın neresine giderseniz gidin asfaltit maddesi bulunan her yerin altında petrol vardır. Silopi'nin altı da petrol denizidir. Yaz aylarında etraftaki ocaklardan resmen petrol akar ve Hezil çayına karışır. Gelin görün! Sadece petrol değil, burada çok zengin uranyum ve nikel madeni de var"
    - Nereden biliyorsunuz?
    "Türkiye'deki analizlere güvenmediğim için madenin her tarafından örnekler alarak Almanya'ya bizzat götürdüm ve analiz yaptırdım.
    Raporları gönderdim size ( Sonuçlar elimde Yatağan ve Tunçbilek''e göre iki misli rakamlar var) dünyanın en önemli uranyum madenlerinden birisi buradadır ve aktif haldedir.."



    Beşir Yılmaz'ın anlatacak o kadar çok şeyi var ki makineli tüfek gibi ardarda sıralıyor. Ben de zaman zaman araya girip soru soruyorum..
    - Petrol olduğunu nereden biliyorsunuz?
    "Bu bölgede İngilizler 1967-87de petrol aramışlar.Açılan kuyulardan gökyüzüne doğru 100 metre kadar petrol fışkırmış.
    Ardından kapatmışlar ve betonlamışlar. Benim madenimin yanında da bu kuyudan var ve vanasını gelin birlikte açalım eğer beton ve civa basıp tıkamadılarsa bakalım ne kadar petrol fışkıracak. Dönemin köylüleri arasında hâlâ yaşayan görgü tanıkları var ve petrolün 100 metre kadar fışkırdığını görenler var."
    Beşir Yılmaz konuştukça pür dikkat dinlemeye devam ediyorum..
    "Vedat bey, asfaltit maddesi olan her yerde petrol vardır. Eğer petrol yoksa bana neden petrol çıkartma ruhsatı vermiyorlar?
    Musul ve Kerkük' ün rakımı 80-100 metre civarındadır. Cudi Dağı'ndaki petrolümüz resmen Irak'a doğru akıyor ve başta İngilizler ve ABD bunu biliyor.."
    Beşir Yılmaz bugünlerde Silopi' ye bile zor gider hale gelmiş. Devlet kamulaştırılacak diye el koyduğu madeni şimdi Turgay Ciner'in sahibi olduğu Park Holding'e devretmiş. Durum böyle olunca, Yılmaz da dava üstüne dava açmış ve yürütmeyi durdurma kararı aldırmış. Eğer tekrar el konulursa AİHM''ye başvuracakmış. Kısacası madeninin peşini bırakmıyor ama artık bölgedeki aşiret ağaları da onun peşini bırakmaz hale getirilmiş.. Bütün dava tutanakları elimde okudukça dehşete kapılıyorum.



    Şimdi sıkı durun... Beşir Yılmaz Başbakan Tayyip Erdoğan' a bu durum üzerine başvurmuş ve dilekçe vermiş dilekçede aynen şöyle yazıyor..
    "Bürokrasi ve çeteler milletin hak ve hukukunu aramaktan bezdirmiştir. Televizyonda ve basındaki konuşmalarınızda
    "hortumcu çetelerin ve bürokrasinin üstüne gidilecektir" diyorsunuz .Millet buna çok seviniyor.. 25 yıldır gasp edilen madenimiz çete ve bürokratların, anayasa, kanunlar ve insan hakları hiçe sayılarak ihale yolu ile peşkeş çekiliyor.Allah'a ve sizin yüksek adaletinize sığınıyorum."
    Beşir Yılmaz devlet tarafından el konulan mallarınıve bunun karşılığında devletin verdiği parayı yazıya eklemiş..
    1- 35 km yol yaptım.
    2- 500 bin ton hazır çıkarılmış kömürüm var.
    3- 3,5 milyon metreküp hafriyat yapılmış.
    4- Mazot tankları.
    5- Dinamit ambarı.
    6- Kantar ve kantar binası.
    Resmi olarak bana ait olan ve vergisini ödediğim madenimde bugüne kadar yaptığım işler ve halen bulunan demirbaş ve çıkarılmış maden içinden kenara da 5.800.000.000 TL. (Buna resmen gasp ve devlet terörü denir!) Beşir Yılmaz Başbakan Erdoğan'a yazdığı dilekçede devam ediyor.
    " Bu para halen bankada duruyor. Buna rağmen Türkiye Kömür İşletmeleri ihaleyi adamlarına ve hortumculara peşkeş çekiyor"



    Beşir Yılmaz' ın bu başvurusuna Başbakan Erdoğan bugüne kadar cevap vermemiş. Beşir Yılmaz'dan al ve ABD bağlantılı şirketlere ver.
    Uranyum konusu da bir başka skandal. Güneydoğu resmen petrol denizi üzerinde veTürkiye ABD Firmalarının peşinde "bize petrol bul" diye yalvarıyor...
    . . .
    İddialar devam ediyor:.6 mühendisin kafaları kesildi. TPİK diye Türkiye Petrolleri'nin kurduğu bir kurum yurt dışına petrol arama işlerine giriyor ve bugüne kadar milyar dolar zarar ediyor. BeşirYılmaz diyor ki:
    "Kimin hain kimin işbirlikçi olduğunu anlamak çok kolay! Eğer bölgede petrol yok ise neden bana petrol çıkartma ruhsatı verilmiyor. Ruhsatı verin 800 metreden petrolü çıkartmazsam ben bu ülkeyi terk ederim. MTA yıllar önce sondaj yaptı 480 metrede su bulundu ve ardından delici aletin ucu kırıldığı için sondaja son verildi.Herkes bilir sudan sonra petrol gelir.
    Biz yerli teknoloji ile 1200 metreye kadar sondaj yapabiliriz kimseye ihtiyacımız yok. İzni versinler siz görün petrol nasıl fışkıracak..
    " Bu görüşmemizden bir gün sonra Beşir Yılmaz tekrar aradı ve Soma' da görevli bir mühendis ile görüşmemi isteyerek telefon numarasını verdi.Adını burada yazmak istemiyor.
    Mühendis ile görüşmemde daha da çarpıcı gerçekler çıktı ortaya.
    Altı ay kadar önce Cudi dağları eteklerinde bulanan 6 insan iskeletinin ne olduğunu bilip bilmediğimi sordu. Ben de "bilmiyorum" dedim.
    Mühendis ekledi "Bu iskeletler 18 yıl önce Cudi Dağı'nda kaybolan 6 Türk petrol mühendisinin iskeletleri. Kafaları kesilerek öldürülmüş.." Dondum kaldım. Ne diyeyim.Kendisi de mühendis olduğu için yalan söylemiyordur diye düşündüm..
    Ardından devam etti..
    "Vedat bey Türkiye maden bakımından dünyanın en zengin ülkesi. Siz Ödemiş yakınlarındaki Bozdağ'ın dünyanın en büyük altın rezervi olan dağlarından biri olduğunu biliyor musunuz?
    Ama bu madenleri kimse çıkaramaz. Hatta bu konunun üzerine giden gazeteciler öldürüldü.
    Uğur Mumcu ve Çetin Emeç'in öldürülmeden kısa bir süre önce bu madenler üzerine gittiğini biliyorsunuz her halde..."



    İlgiyle dinledim. O kadar çarpıcı şeyler anlattı ki, yazmaya sayfalar yetmez.
    İddiaların hepsinin belgeli olduğunu söyleyen bu mühendis,gazete ve televizyon kanallarında hiçbir gazetecinin bu yönde bir haber yapamadığını ve milletin resmen uyutulduğunu örneklerle anlattı.
    Beşir Yılmaz'a son sözüm " Bana anlattıklarınızı Genelkurmay''a anlatınız mı?" oldu.
    Aldığım cevap da aynen şöyle..



    " Vedat bey her şeyi belgeleriyle birlikte birkaç kez askeri büyüklerimize anlattım ama bugüne kadar bir arpa boyu ilerleme kaydedemedik!"..
    Ne diyeyim, bu milleti korumaya yemin etmiş olanlar utansın!..



    www.sinanoğlu.net ten alıntıdır. bana amil olarak da gelmişti de silmişim



  • ve şimdi devletin o petrol yok diyip de beşir yılmaz ın çıkmazsa kendimi asarım dediği yerden kürtler petrol çıkarmaya hazırlanıyor...

    İHANETİN BELGESİ BARZANİ

    IKDP Lideri Mesut Barzani 2 gün önce gazete ve televizyonlara Silopi''den 16 km uzaktaki Cudi dağlarının Irak''taki kesiminde yabancı şirketlerin Kürdistan''ın ilk petrol çıkartacağını ifade etti.

    Silopi''ye yakın sınır 15 kilometre olduğuna göre bu saha resmen Cudi dağında Vatansever madenci Beşir Yılmaz''ın '' ''petrol yoksa kendimi asarım. İngilizler petrolü fışkırttılar.hepimiz biliyoruz ama işbirlikçi hainler saklıyor '''' dediği sahanın ta kendisi.

    ''''Burada petrol yok'''' diyen hükümet, bu şok iddialardan kısa bir süre sonra, sahayı Yılmaz gibi vatansever madencilere vermek yerine bir gece gizlice ABD şirketine ruhsat verdi.

    Yazıklar olsun satılmış medya da bunları ısrarla görmezden geliyor. Aradan 2 ay geçti, şimdi Barzani sınırın birkaç yüz metre güneyine sürpriz bir şekilde, petrol fışkırtmaya ve bu paralarla Türkiye''nin altını biraz daha fazla olmaya hazırlanıyor.
    Ey millet soruyorum: Bu fışkıracak olan petrol ihanetin belgesi değil ise nedir?
    Biliyor musunuz? Türkiye''deki petrol yasası 1954 yılında ABD tarafından hazırlanmış. Yasaya göre TPAO yılda sadece 2 sondaj yapabilir. Yurt dışında ise istediği kadar. ABD sadece Teksas''ta yılda 1000''den fazla sondaj yapıyor.
    Bugüne kadar ki marifetleri ve başarıları ortada olan TPAO sorulan tüm sorulara da '' ticari sırdır söyleyemeyiz'''' diyor.
  • ah keşke MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ülkeyi kurtuluş savaşında tam bağımsızlığa geirdiğinde vatan hainlerinide öldürseydi.
    bunların kökünü kurutacan.
    Irakda petrol varda sadece sınırda mı hey gidi hey millet petrolün ırakta olduğunu sanıyor ama değil borda Türkiyede,Petrol de Türkiyede.
    Türklerin zengin olmasına izin vermiyorlar.
    Tarih okuyanlar bilir Türk nesli (Osmanlı devletide diyebiliriz) en son işgal ettiği ülkelerden vergi alıp zengin olduğunda 3 kıtaya hakim olmuştu ama şimdi izin vermiyorlar zengin olmamıza zengin olsak bu sefer belkide dünyayı ele geçiririz
  • bunu daha yeni öğrenmeniz çok ilginç bu ne zamandır biliniyo zaten...ama susup oturuyoruz ve başkalarına veriyoruz...
  • zaten biliyordum da maillerde şu kürtlerin cudi dağından petrol çıkaracklarını okuduğumda şunu herkese söyleyim dedim dayanamadım ve buraya aktardım
  • ülkeyi kalkındıracağız diyipte abd ye peşkeş çeken yalaka siyasiler utansın....
  • zaten ırakta kürdistan devleti kuruldu adamlar bide petrol çıkartmaya başladılar, ilerde çok sorun olacaklar. bizimkiler bıraksınlar şu avrupa birliğinide bilmem neyinide başlasın şu madenleri değerlendirmeye...
    quote:

    Orjinalden alıntı: Daywalkerr

    zaten biliyordum da maillerde şu kürtlerin cudi dağından petrol çıkaracklarını okuduğumda şunu herkese söyleyim dedim dayanamadım ve buraya aktardım
  • 5yıl içerisinde çok büyük olaylar yaşıyacağız Türk milleti olarak hazır olalım arkadaşlar...
  • Yok yahu millet yanlış biliyo Türkiye'nin bütün doğu ve güney komşularında petrol, gaz ne ararsan var ama birisi bu maddelere Türkiye sınırından içeri girme demiş. Emin olun yerin altından bizim petrolü sondajlayıp bize satıyo bu i...ler.
  • kahrolmamak elde değil göz göre göre bizi yiyip bitircekler. bunun bi sonu olmalı bi şeyler yapmalı
  • 1. Dünya savaşında ikmal yapamıyan rus orduları erzincan ve erzurumda petrol kuyuları açıp rafineri kurmuşlar buradan araçlarına yakıt sağlamışlar giderkende rafineriyi havaya uçurup petrol kuyularını kapatmışlar bu bilgiyi 3-4 yerden almıştım erzurumdaki kuyudan hala petrol sızıyor ve akarsulara karışıyormuş.. hatta 1-2 petrol şirketi araştırmışlar ve bu petrolün maliyeti yüksek diye çıkarmamışlar..böyle bir sürü yer var ve sanırım bu yataklar birileri için bekletiliyor...
  • Benzer bir bakış açısıyla Silopi'nin 16 km dışında Kerkük'te petrol bulunduğunu haberlerden okumuşsunuzdur. Bununla beraber, Türkiye'de bulunduğu/olduğu söylenen yerlerdeki kuyuların verimli olduğunu kanıtlayamazsanız bu durumun bir haber değeri yoktur.
  • Arkadaşlar Türkiye bu yüzden bu halde

    Nedir bu neden;

    Yurt dışında BP, Shell gibi firmalar petrol işine el atarken bizde şahıslar bu işe el atmaya kalkıyor. Şahısların bu işe el atmasının ne zararı var derseniz. şöyle bir örenek vereyim. Türkiyede Şahıs madenciler kaolen çıkarıyor. Fakat zenginleştirme tesisi kuracak sermayeleri olmadığı için bu kaoleni 20 dolar gibi fiyatlarla İspanyollara satıyor. Sonra bu İspanyollar Kaoleni zenginleştirip 800 dolara bize geri satıyor. Bu işten zarar gören kim. Türkiye! Peki bu şahıs madencilere Petrolü işlet desen işletecek sermayeleri vanmı? YOK Kim zarar görecek TÜRKİYE Sat ucuz fiyata işlesin gavur satsın sana dünya paraya. Petrol işi öyle bilmemkimin yapacağı iş değil. Belki Milyarlarca dolar para ister bu iş. Önemli olan Petrol işine KOÇ Sabancı gibi isimleri çekebilmektir. Ama onlarında işine gelmez. Zarar görmemek için bırakın petrolümüz biz kalsın yoksa öyle sıradan Şahıslara bu işi bırakırsak çok daha fazla zarar görürüz. Gavurlarda Petrolü kendisi çıkarmak yerine bize çıkarıtr. (Bİr çok madende olduğu gibi) Sonra işleyip bize geri satar. Onun için bırakın kendi petrollerini kendisi çıkarsınlar.

    Maden MÜhendisi
    B.A.
  • Bu arada şunuda belirtmek isterim.

    Bana her yıl bir sürü numune getirir vatandaşlar. Yok efendin Altınmış, yok gümüşmüş diye. Hepsi asılsız çıkar Millet her gördüğü sarıyı altın sanar ama altın doğada sarı değildir. Gözle göremezsin altını. Bu iş öyle aileden öğrenilseydi millet yıllarını üniversitede ziyan etmezdi. Yok petrol akıyormuşda yok bilmemneymişde. Bu memleketin Petrol mühendisleri maden mühendisleri Jeoloji mühendislerde enayi dimi? O arkadaş önce gitsib bu işin ilmini okusun sonra bize petrolün ne olduğunu anlatsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venieri -- 21 Şubat 2006 2:47:28 >
  • YOk arkadaşlar ben böyle insanlara kızmadan edemiyorum işte;

    Türkiyede bir madeni çıkartmak için ruhsat almak gerekir bunun içinde ruhsat verecek heyeti orada maden olduğuna inandırman (Bilimsel verilerle). Bunu engellemediğin zaman insanlar Maden işletecem diye devlet arazisini kapatıp tekstil fabrikası yada çiftlik kuruyor.

    Arkadaşım madem burada bir sürü petrol var. Neden Amerika petrol için Irak'a saldırıyor. Irakta yaptığı masraf sizce ne kadar. Eğer Türkiyede petrol olsa ABD şirketleri gelip Türkiyeden çıkarır üstelik savaşıp milyonlarca dolarlık füzelerden binlerce atamasına gerek kalmaz.

    Uydu verilerine göre petrol denizi varmış hangi uydu verilerine göre? Arkadaş bile buna ulaşmışta Amerikalılar yada Türkiye'de uydu görüntüleriyle maden arayan mühendislermi ulaşmamış? Yada ulaşmışta petrolü KÜRTleremi vermeye çalışıyor?

    Cudi eteklerinde petrol varmış? Petrol olduğunu nerden bilyor? Elinde analizmi var? Arkadaş bir asfaltit diyor, kömür diyor, uranyum diyor, petrol diyor? Vay be ne topraklarmış. Analizleri Almanyada yaptırmış. Almanlarda salak dimi? Analizi yapacak böyle bir şeyi keşfetmiş ve adama sonuçlarını veriyor. Üstelik burada Uranyumda varmış vay be?

    İngilizler 20 yıl dünya para harcayıp petrol arayıp sonra kuyuyu tıkıyor. O zaman bu adamlar niye 20 yıl para harcayıp petrol aradılar zevk içinmi? ( Acaba o fışkıran petrolmüydü? Arkadaş köylülerin lafıyla hareket ediyor.)

    Aileden madenciymiş. Madencilik babadan oğula mı geçiyor? Nasıl bir yetenek bu şöyle bir baktınmı madenimi anlıyorsun?

    Bu arada arkadaş herşeyi birbirine sokmuş. Arkadaş kömürmü çıkartıyor asfaltitmi, uranyummu petrolmü? En büyük şirketler bile tek maden çıkartmada uzmanlaşır. Metal madeniyse metaldir. Petrolse petroldür. Arkadaş babadan öğrenmişya ne bulsa çıkartır. Sanki bakkal dükkanı işletiyor.

    Bu arada arkadaş petrolü neyle çıkartacakmış sermayesimi varmış? Bir kuyu vurmanın bedelinden haberi varmıymış yoksa bu petrolleri devletten kredi alıpmı çıkartacakmış?

    Park holding güneydoğuda çıkarttığı asfaltitten kurduğu santralle enerji üretmeyi planlıyor. Arkadaş ne üretecekmiş yoksa işlemeden yabancılaramı satacakmış, yabancılarda işleyip bize gerimi satacakmış.

    Türkler ABD'ye yalvarıyormuş bize petrol bul diye, Aileden madenci bile bulmuş petrolü onca Türk mühendismi bulamıyor.

    Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin gelişmesinin arkasında hep madencilik vardır. (İngiltere, Almanya, ABD) Gelişmekte olan ükelerde Madencilik ile gelişmektedir. (Avustralya, Kanada) Ama bunların hiçbirinde MAdencilik öyle Aile mesleği değildir. Çobanlıkmı bu be? Madencilik şirket işidir öyle babadan oğula geçmez.

    Türkiyenin en büyük yarası Madenciliğin Aile işi olmasıdır. Bu yüzden biz madenleri 20 dolara gavura satarız onlarda işleyip bize 800 dolara geri satar.

    Tabi bunun en büyük nedeni halkımızın madenleri ve madenciliği bilmemesidir. Hiçbirşey yoktan varedilemez. Herşeyin bir hammaddesi vardır. Elektronik cihazların bile hammaddesi madenlerdir. Tabiattaki herşey ya yünden ya ahşaptan yada taştan yapılmıştır. Tüm metaller madendir. Çimento; kalker ve kilden yapılır. Beton çimento ve mıcırdan. Elektronik devreler bakır gibi iletkenlerden yapılır. Seramik madenlerden yapılır.(kaolen faldspat vb.) Cam silis kumundan yapılır. Kullandığımız bir çok şey işlenmiş madenlerden yapılır.

    Maalesef bizim ülkemizde bu aileden madenciler madenleri çıkartır işlemeden yurtdışına satar sonra gavurlarda bu madenler işleyip bize dünya paraya geri satar.

    Şimdi sorarım devlet bu aileden madencileri madencilikten uzak tutarak iyimi yapıyor kötümü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venieri -- 21 Şubat 2006 2:54:18 >
  • Bu geyik hiç bitmeyecek !

    Var da bize mi var muagoim denecek hadisedir bu . Abd bize kullandırmadığından çıkartamıyoruz. ilerde petrol bittiğinde o zaman ki abd baskanı "amaniin boo!" diyecek, kolunu omzumuza atıp "accık versene diyecek", o zaman aa buyur burdan yak diyerek abd'ye kapılarımız, kuyularımız açılacaktır sonuna kadar. ha ne ara kapattık bilmiyorum hani..ama sakın alternatif enerji kaynaklarını kullanılmasın, elektrikle, suyla çalışan araçlar gelişmesin veya diğer alternatif enerji kaynakları bir türlü geliştirilmesin ki, o petroller son damlasına kadar satılsın. atmosfer o gazlardan deline deline, kutuplar eriye eriye dünya batsın bu dünya haline gelsin bizde evden işe sandalla giden, zaaralı ışınlardan erimiş michael jackson suratlı insanlara dönüselim..evet evet harika.
  • paylaşımın için sağol...
  • türkiyede petrol olsa ne olacak o kadar vergiden sonra gene 2500e gelir fiyatı

    hem varsa ve satmıyorlarsa da en doğrusunu yapıyorlar, beklesinler değere binsin sonra satarlar :) gerçi o para bizim cebimize girmez kimse heveslenmesin.
  • yaa biz petrolü çıkarsak gene batarız gene batarız, her şeyi bırakın bor tesisi kursak (abd) izin verilse 1,3 sene sonunda dış borçlarımızı ödemiş oluruz, azcık adam olsak dünyanın tüm turistleri bizde olur. ama neyy yattıımız yerden para yiyelim gelen turiste 1 milyonluk şeyi on milyona iteleyelim bencil bi zihniyetle her şey dahilden ne kadar restoran bar varsa hepsinin ırzına geçelim vs vs... türkiye bizde değil abd ingiltere vs de olsaydı... neyse bu sözler boş... biz gene ağcanın ne yapacağı veya tarkanın g.tündeki kıl kaç cm onla uraşalım bu sırada itelesinler bize zammıı ohhh ne rahat ne uraşıyonus böle
  • petrol vardıda bizmi içtik

    hadi işletme kuralım da işletelim.
    yok kardeşim yok biz üretici değil tüketici bir toplumuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.