Şimdi Ara

Beyaz Eşyada En Kaliteli Marka Hangisidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
13.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Kısmetse 1-2 sene içerisinde evleneceğim.
    Şimdiden beyaz eşyalar konusunda merak içerisindeyim.
    Elektronik bir cihaz almadan önce aylarca araştırıp en kalitelisini yada en ucuzunu bulup alırım.
    Beyaz eşyada ise en kalitelisi en pahalısı oluyor bunun için size soracağım şu:
    En kaliteli fakat o kalitesine rağmen diğer çok pahalı ürünlere göre daha cazip bir marka var mı?
    Ben bildiğim kadarıyla bosch-siemens çok iyi markalar ama çok pahalıymış diğerlerine göre,
    En az bosch-siemens gibi kaliteli senelerce arıza çıkartmayacak bir marka var mı cazip fiyatlı?
    Yoksa artık pahalı da olsa iyisinden alıcam yapacak birşey yok.
    Diğerini ucuza alıp tamirle-servisle uğraşmaktansa senelerce arkama bakmam daha iyi.



  • klasik tabirle fiyat/performans ürünü arıyorsun, o zaman profilo markası ilgini çekebilir. bosch ve siemens'le aynı grup servis vs. hep aynı. bilemiyorum birebir aynı kalitede olmayabilir bu konuda tecrübeli arkadaşlar destek olur. bugün bosch ve siemens tamam pahalı ama uçurum yok diğer kaliteli markalarla. örneğin arçelik de bugün bosch/siemens ile aynı para...
  • buzdolabında sharp,samsung,
    çamaşır makinesinde miele ,aeg,elektrolüx,bosch,siemens,gronje
    fırında vestel,auer,
    anklastrede franke,
    tv'de lg,samsung,
    değişir yani...
  • En kaliteli marka diye sorarsan cevap olarak Miele, Liebherr gibi cevaplar alırsınız, ama f/p markası yada ortahalli markası derseniz Profilo,Bosch,Siemens,Electrolux,AEG gibi yanıtlar alırsınız.

    Bunların dışında düşünmeden alabileceğiniz Vestel,Regal,Seg,Arçelik,Beko,Altus,Indesit,HotpointAriston,Hoover,Termikel,ICF,Silverline gibi markalar var. Düşünmeden alabileceğiniz dedim dikkatinizi çekerse, çünkü bunlar f/p ürünü değillerdir. Sadece fiyatı ucuz olan performans almanız imkansız olan ürünlerdir. Kullan at tipide diyebiliriz.

    Maddi durumunuza ve beklentilerinize göre siz karar vereceksiniz hangi markanın uygun olduğuna. Ama şunu rahatça söyleyebilirim, hiçbir marka her ürünü iyi yapmaz, yapamaz. Sakın unutmayın.

    Beklentilerinizi söyleyin de yardımcı olabilelim. Bulaşık, Çamaşır, Kurutma Makinesi mi alacaksınız? Ankastremi olacak? vs....




  • Ben aldım mı 1 kere alayım diyorum ama 1 kere alıcam diye de çok pahalı alamam.
    Enerji tasarrufu ve su tasarrufuna çok önem veriyorum.
    Yani a+++ almak istiyorum bunun için iyi markalarda fiyatlar yüksek çıkıyor ama diyorum çok para vericem elektrik faturasından her ay 5-10tl karım olacak böylelikle kendini amorti edecek hatta geçecek bile.
    F/P yada orta halli istemiyorum kaliteli ama çok çok pahalı olmayan bir beyaz eşya markası arayışındayım.
    Markayı kararlaştırdıktan sonra model seçimine geçicem çünkü.
  • Kesinlikle Miele iyi bir Marka, ama fiyat olarak kendinden gecmis !

    Liebherr " sadece Buzdolabi üretiyor " cok cok eskiden iyi bir Marka olarak faliyet gösteriyordu, malesef bir hata yaptilar, bir kismini cinde üretme kalkmislar, ve Firma yilar gectikce sorunar bogusup kalitiye tuturu madi. Simdi Liebherr alman Magazalar cok az görüniyor, internet amazon.de üzerinde " buzdolabi bölümnde " en cok satan 100 ürünerde bir tane bile yok !


    Bosch,Siemens satan Beyaz Esya bir Marka, ürüner ayni fabrikada üretliyor. Benim abim bir camasir makinesi aldi, ilk gün bozuk cikti sorunar giderildi.

    Electrolux,AEG: Electrolux köklü AEG Markasi 15-20 sende önce Eletrolux satin aldi ve 2007 senesinde almanyada bütün üretim faliyetleri durdurdu. Büyük bölümü Polonya kaydirdi, isci maliyet daha ucuz " yüzde 40-60 " ama ürün fiyatlari ayni

    Profilo: Siemens ve Bosch satin alindi. Ürüner güzel

    Vestel, Regal: Kendini ispatlamis, ucuz segmente iyi bir Marka, güzel ürüner üretiyolar, ve güzel Kombi setler var " hersey icinde, yanida bir TV ... "

    Arcelik, Beko, Altus, Grundig, Blomberg: Kaliteli ürüner üreten, avrupa pazarinda büyük rol oyniyan " internet amazon.de üzerinde " camasik markine bölümnde " en cok satan 5 ürünerde 3tanesi BEKO ! Bir Resim koydum, sag kesimde " Bestseller ingilizce - en cok satilan " Beko , Beko , Blomberg , Tarih 2012
    Almanya Siemens ve Beko arasinda fark belki 50-200€ arasinda, indirim kampanya oldu halde almanar internet üzerinde cok Beko terci ediyorlar.
    Bizim türkiyede yabanci marka sevdasi varya tam tersi


    Termikel,ICF,Silverline, Luxell - güzel, üretimi türkiyede yapiyorlari, kalite olarak pek birsey diyemem. Termikel ve Silverline kendi marka altinda Almanya ürün satiyorlar !

    Samsung, LG: TV ve Cep Telefon bölümunde güzel, ama beyaz esya sektöründe , türk markalari daha üstün görüyorum, hem fiyat olarak. Üretim bir kismi Polonya ! 10KG üstünde Camasir makineler haric . Servis sayif

    Beni sorarsaniz Türkiyede eskiden üretim yapan Markalar kesinlike Servis ve fiyat olarak daha avantajli. Malesef türkiyede Boru`dan cikan SU, Avrupa devletlerinde gibi bezemens, daha kirecli, yabanci maddeler... bunar Türkiyede üretim yapan bir Firma biliyor ve ona göre önlem aliyor....


    Türkiye Beyaz Esya sektöründe kalite olarak yüksek bir sinifta.

    07.09.2010


    Dünya - BSH Ev Aletleri Grubu CEO'su Dr. Kurt-Ludwig Gutberlet, Türkiye'nin, beyaz eşyada kısa bir süre içinde üretimde Avrupa lideri olacağını söyledi. Türkiye'nin beyaz eşyada İtalya'yı geride bıraktığını ve Almanya'nın ardından ikinci konumda olduğunu belirten Gutberlet, "Türkiye'nin kısa bir süre içinde Almanya'yı da geçeceğini görüyorum. Çok büyüme imkanı var. Sadece kendi dinamik nüfus yapısı nedeniyle değil, Avrupa için yaptığı üretimle de geniş büyüme imkanlarına sahip" diye konuştu. Bugün gelinen noktada, kalite ve verimlilik açısından Türkiye ile Almanya arasında bir fark olmadığını vurgulayan Gutberlet, "Hatta, rahatlıkla söyleyebilirim ki, Çerkezköy'deki fabrikamız, dünyadaki en iyi fabrikamız. Hem kalite hem verimlilik açısından. Ama bu durum artık Türkiye açısından olağan bir şey haline geldi. Bursa'daki Bosch fabrikası için de aynı şey geçerli. Başka markalar, başka gruplar da Türkiye'deki üretimlerine ilişkin benzer bir durumu dile getiriyor" dedi.

    http://www.invest.gov.tr/tr-TR/infocenter/news/Pages/070910-turkey-leading-white-goods-manufacture-quality.aspx






     Beyaz Eşyada En Kaliteli Marka Hangisidir?




  • Hem Vestel, Profilo, Arcelik A++ ürüneri var, Su ve elektrik üretimi daha az
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gurbetci_Almanya

    Hem Vestel, Profilo, Arcelik A++ ürüneri var, Su ve elektrik üretimi daha az

    Değerli yorumların için teşekkür ederim.
    Arçelik ve diğerleri için pek iyi değil eski kalitesi yok diyorlar genel olarak ama bilemedim hangi markayı tercih edeceğimi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.