Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (232. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.592
Cevap
150
Favori
466.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Konuda tavsiye istemeden önce diye bi başlık var. En azından orayı okuyup, ona göre tavsiye istemen gerek. "Şu şu özelliklerde monitör arıyorum" dediğinde, sana o tavsiyeyi verebilmek için o özelliklere uyan monitörleri tek tek elemem gerek benim ama bunu benim değil, tavsiyeyi isteyen kişinin yapması gerek. Bunu ben yaptığımda farklı bir işlem yapmayacağım. İkincisi ise, nasıl araştırılacağını vs herşeyi yazmışım oraya. Her tavsiye isteyen için bu kadar uğraşacak olursam, bütün işimi-gücümü bırakıp bununla uğraşmam lazım ki, bu da imkânsız.

    İşte tek tek uğraşmamak için ilk sayfaya herşeyi yazdım ama malesef kimi "Anlamıyorum" diye, kimi hiç okumadan direk tavsiye istiyor. "Armut piş, ağzıma" düş hesabı yani. Madem bir ürün alacaksın. Biraz araştırın, biraz uğraşın be kardeşim. Ya ben yanlış veya kullanım amacına uymayan bir bir tavsiye verirsem. Adı üzerinde, bu konu tavsiye konusu.

    Hocam dün sen söyledikten sonra konuyu iyice okudum, ama sana dediğim gibi hala mesela gerçekten çözemediğim yerler var bu işin teknik olarak. Mesela oraya tepki süresi testi, inputlag testi demişsin ama ne işe yaradığını onların ne anlama geldiklerini falan bilmiyorum; mesela yine aynı şekilde oradaki testleri nasıl uygulayacağımı bu yüzden bilemiyorum. Şahsen bana hâla karışık geliyor. Mesela monitörümün tepki süresini 5ms olarak buldum o siteden ama iyi mi kötü mü ne anlama geldiğine dair bir gram bilgim yok. Aynı şekilde monitörün performansını ölçmek üzere olan siteye girdim ama 3 tane FPS ayarlama yeri var hangisini ne kadar çekmem gerek anlamadım. Birini 120 birini 15 fps yapsam bile yine aynı renkte falan yanıyor, karışık geldi. Bu durumda da tavsiye istemek zorlaşıyor.

    Mesela ideal (iyi bir FPS oyun monitöründe olması gereken) tepki süresi, inputlag ve diğer bilinmesi gerekenlerin değer aralığı falan nedir, ne değildir bilsem yine az - çok yorum yaparım da bunları da bilmiyorum; konuda da bu tarz bilgi göremedim.
    Ben bu yüzden dün bu tarz bir mesaj atmıştım. Bunları bilmediğimden de nasıl tavsiye alacağımı da bilemiyorum sırf.

    Bir de ilk mesajda tavsiyeler sürekli marka ve modeller üzerinden mevcut yani ben mesela marka ve model bilmeden istediğim özelliklere göre bir model bulmak istersem ne yapacağım? Daha çok aradığım şey bu yani, olması gereken değerler/değer aralıkları nedir, ne değildir falan... Neyse çok konuştum. Belki de bu bölüm benim aradığım tarzda bir bölüm değildir.

    NOT: Hocam sakın yanlış anlama herhangi bir art niyet, öfke veya kibirlenmek olarak algılanmasın mesajım samimi olarak derdimi anlatıyorum sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spycho -- 15 Nisan 2014; 20:16:59 >
  • Spycho kullanıcısına yanıt
    Müsait olunca tafsilatlı olarak yazacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spycho

    Hocam dün sen söyledikten sonra konuyu iyice okudum, ama sana dediğim gibi hala mesela gerçekten çözemediğim yerler var bu işin teknik olarak.

    Öncelikli olarak önemli olan okuyup anlamaya çalışmak. Herkesin konudaki bütün detayları anlamasını beklemek abes olur zaten. Haliyle de anlamadıklarını sorman çok tabii.




    quote:

    Mesela oraya tepki süresi testi, inputlag testi demişsin ama ne işe yaradığını onların ne anlama geldiklerini falan bilmiyorum; mesela yine aynı şekilde oradaki testleri nasıl uygulayacağımı bu yüzden bilemiyorum. Şahsen bana hâla karışık geliyor. Mesela monitörümün tepki süresini 5ms olarak buldum o siteden ama iyi mi kötü mü ne anlama geldiğine dair bir gram bilgim yok.

    Mesela ideal (iyi bir FPS oyun monitöründe olması gereken) tepki süresi, inputlag ve diğer bilinmesi gerekenlerin değer aralığı falan nedir, ne değildir bilsem yine az - çok yorum yaparım da bunları da bilmiyorum; konuda da bu tarz bilgi göremedim. Ben bu yüzden dün bu tarz bir mesaj atmıştım. Bunları bilmediğimden de nasıl tavsiye alacağımı da bilemiyorum sırf.

    Oyundan hiç anlamayan birine 20 FPS'nin de, 200 FPS'nin de bir anlamı yoktur malum ki. Kişi oynaya oynaya akıcı FPS aralığını zamanla kendisi tecrübe ederek öğrenecek. Genel-geçer şeyler vardır bir de. Çoğu oyunda 30 FPS akıcı değildir, 60 FPS çoğu kişiye akıcı gelir, çok az kişi de 100 FPS altında oynamaktan rahatsız olur vs. Bunlar göz hassasiyetiyle ilgili bir durum. Aynı şey input lag ve tepki süresi için de geçerlidir. Oyunlar için bu süreler ne kadar düşükse o kadar iyidir. Genel olarak tepki süresi 5 ms ve altı ile, input lag süresi 10 ms'nin altındaki monitörler oyun için iyi sayılır.

    Bu konuda tavsiye ettiğim monitörlerin tamamı da bu kriterlere uygun monitörler oldukları için ayrıyeten aramana gerek yok. Denize dalıpta su aramaya benzemiş senin ki...




    quote:

    Aynı şekilde monitörün performansını ölçmek üzere olan siteye girdim ama 3 tane FPS ayarlama yeri var hangisini ne kadar çekmem gerek anlamadım. Birini 120 birini 15 fps yapsam bile yine aynı renkte falan yanıyor, karışık geldi. Bu durumda da tavsiye istemek zorlaşıyor.

    Sen şimdi genel ve temel bilgileri öğren önce. Zamanla bu tip ditaylara ileride bakarsın.




    quote:

    Bir de ilk mesajda tavsiyeler sürekli marka ve modeller üzerinden mevcut yani ben mesela marka ve model bilmeden istediğim özelliklere göre bir model bulmak istersem ne yapacağım? Daha çok aradığım şey bu yani, olması gereken değerler/değer aralıkları nedir, ne değildir falan... Neyse çok konuştum. Belki de bu bölüm benim aradığım tarzda bir bölüm değildir.

    Konuyu iyi okuduysan eğer, model isimlerinin çoğunun altının çizgili olduğu dikkatini çekmiştir ve bunların tamamı da o monitöre ait inceleme linkleri. İstemediğin kadar detayı orda bulabilirsin. Ama dersen ki "Ben hepsini bir arada görmek istiyorum ve özelliklerine göre süzme yapmak istiyorum", uk.hardware.info sitesinde böyle bir özellik var. Orda aradığından çok daha fazla detay mevcut. O kadar detaylı olmasa da, Teknobiyotik gibi sitelerde de detaylı süzme yapma imkânının var.




    quote:

    NOT: Hocam sakın yanlış anlama herhangi bir art niyet, öfke veya kibirlenmek olarak algılanmasın mesajım samimi olarak derdimi anlatıyorum sadece.

    Samimiyetinden emin olduğum için tafsilatlı şekilde yazmaya çalıştım.
  • Merhaba ben de yorumların çoğunu okumama rağmen hala monitör seçmekte çok kararsızım.. Playstation 4 için güzel bir monitör arıyorum.. En fazla 2ms, 60hz'den yüksek ve 27" boyutlarında bir monitör bakıyorum.. Şuanda kafamda oyun olarak Battlefield 4 var FPS açısından.. Konulara yorumlara bakmaktan oldukça kafam ağrıdı ve çok sıkıldım artık karar verememekten.. "Playstation" bölümüne konuyu açtım ama "Monitörler" bölümüne konuyu açmadım kalabalık olmasın diye.. Şu an ki piyasaya bakarak ne alabilirim arkadaşlar 800-900lira arası.. Yardımlarınızı bekliyorum..
  • Southwester kullanıcısına yanıt
    Ne kadar mesafeden kullanacaksın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Ne kadar mesafeden kullanacaksın?

    farketmez.. büyüklüğüne göre mesafeyi uzak tutabilirim.. aslında bozuk gözler dolayısıyla yakından oynayan biriyim ama..
  • Güzel yazınızı okudum. Çok harika bir çalışma. Allah razı olsun.

    UMarım benim derdime de bir çözüm buluruz. Monitörlerdeki parlaklık farkı ve ışık sızmaları beni tedirgin eder. Bu nedenle bir başka konuda attığım yazıyı size de atarak maruzatımı anlatayım.

    Esselamu aleyküm.

    Gözü az gören tavuk karası hastası bir insanım. Bilgisayar benim için hayatidir. Yazılarımı onunla okur, bakacaklarıma onunla bakarım. Benim gözlerim kör olmaya başladı. Bu nedenle gözümü hiç yormamam, yani küçük görüntülere bakmak için zorlamamam gerekiyor. Be3nde bu nedenle en az 27 inç AH IPS monitör alacağım. Bütçem 700-950 tl arasıdır.

    İstediğim şeyleri yazayım. Zira çok mühim. Özellikle ilk iki madde mühim ötesi.

    Mat kaplama olacak.
    Sağdan, soldan ve köşelerden kesinlikle ışık sızması olmayacak. Özellikle siyah üstü beyaz tema ile kullanıyorum makinemi. Bu tema bolca siyah içeriyor. Soldan sağdan ışık sızarsa işim kül. Gözü kesin bozarım. Çünkü, göz ışığın sızdığı yöne kayar. Odaklanamıyorum. Gözdeki sorun odak sorunu. 8 civarı göz hastalığı tek bir bünyededir.

    Parlağa bakamam.
    Odaklanmam yavaş ve zor.
    Işık ve loşluk algısı geç tepkili bende.
    Göz bebekleri titrer. Odaklanamazsam monitör dahi önümde parende atar.
    Az görürüm.
    Bulanıklaşır görüntüler.
    Göz çevrem daha net gördüğü için ve bir noktada sabit olmadığı, gözün local bazda belli bölgeleri iyi görürken, bir çok yerde göz hücreleri ölü olduğu için, kesinlikle yanlar parlama yapmamalı.

    Vatandan öneri beklerim.

    Orada 5 monitör modeli var.
    Burada kullananlar lütfen monitörlerine benim kullandığım gibi 20 cm yakından baksınlar. Tam ortaya gelip yapsınlar bunu. Köşelerde ışık sızması var mı öğrenmem lazım. siyah renkler çok mühim. Masa üzerinizi siyah yapın bakın.

    CTRL + SHİFT + PRSC yada diğer adı ile print screen tuşuna aynı anda basın. Sonra eski haline getirmek için tekrar aynı tuşlara basın.


    Her şey siyah olsun. Masa üstünüze gelin. Solda ışık sızarsa iş kül yada sağda yada üst sol köşelerde.

    Kesinlikle kötü.

    Sizin için değil tabii, benim için.

    Ortaya gelince soldan ve sağdan bulanıklaşma olur ve siyah griye döner. Gözü yorar. Odak kayar.

    Yardım olanlara Allah'ım güzellikler versin.
  • Southwester kullanıcısına yanıt
    ViewSonic VX2770Smh veya AOC i2757FM alıp uzaktan oyna o zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    ViewSonic VX2770Smh veya AOC i2757FM alıp uzaktan oyna o zaman.

    hocam dediğiniz monitörlerin biri 7ms, diğeri 5ms.. en fazla 2ms olsun istiyorum fps oynayacağım..
  • Geçmiş olsun, Allah şifa versin öncelikle.
    Asus PA248Q tavsiye ederim. Biraz tuzludur ama kesinlikle memnun kalırsın.
  • Southwester kullanıcısına yanıt
    Tepki süresine takılma. Gözlerinde sorun olan insanlar kesinlikle IPS panel monitör almalılar. O sebeple bu ikisini önerdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Tepki süresine takılma. Gözlerinde sorun olan insanlar kesinlikle IPS panel monitör almalılar. O sebeple bu ikisini önerdim.

    Bunu ilk defa sizden duyuyorum. Sebebi nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Tepki süresine takılma. Gözlerinde sorun olan insanlar kesinlikle IPS panel monitör almalılar. O sebeple bu ikisini önerdim.

    peki 2ms olan IPS monitörler yok mu? çok bi bilgim yok panel modelleriyle ilgili ama.. Gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum ms farklılıklarının..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Geçmiş olsun, Allah şifa versin öncelikle.
    Asus PA248Q tavsiye ederim. Biraz tuzludur ama kesinlikle memnun kalırsın.

    Allah razı olsun. Umarım bir şey olmaz da, 27 inç bile bana küçük gibi geliyor desem gülmezsiniz umarım
    Evet ürün çok pahalı.

    Bu ürünün stok durumu OUT. Ayrıca üründe 24 inç. Üstelik buna rağmen fiyat oranı çok kötü. Ürün iyi. Vatanda gördüm. Ama, benim monitörüm 22 inç. Bu bana yetmezken, o ürün de yetemez diye düşünüyorum. İki tane 27 inç ürün geldi. Birisi i2757fm modeliydi. Güzel paneli vardı. Soldan azıcık ışık sızıyordu. Ama, ayak yapısı sinir ediyor, ürün kendinden soğutuyordu. O ve satıcının bana teşhir olduğu için indirimli deyip satması ve sonrasında, fiyatının normalde de o seviyede olduğunu öğrenmem nedeniyle geri vermiştim.

    Bİr de lg 57ea73 model ürün aldım. Bunda da her yer ışık kaçağı veriyordu. Berbat bir üründü. İyi ki geri iyade aldılar. 800 tl boşa gitmedi.

    Dediğim gibi, 27 inç lazım kardeşim. Sizin verdiğiniz ürüne indirim dahi tanımlanmamış gibi. Tam bakamadım. Ürünü bildiğim için de pek bakmadım. Fiyat 1100 tl gibi. Bende ise gerçekten 950 tl üstü yok.

    mx79 modelini bile kıl payı alabilecek durumdayım. Vatan indirimi ile.


    Başka bir öneriniz yok mu. Başkalarının önerisi yok mu? ÇOk mühim benim için.
  • Southwester kullanıcısına yanıt
    2 ms gerçek 2ms değil. Senin alacağın her üründe fiyatına kıyasla 5ms hızlandırılarak 2ms gibi çalışıyor diyebiliyorum.

    2ms ile 5 ms arasında gözün algılayabileceği kadar fark yok.

    Tabi benim gibi 12 ms altını algılayamayan birisi bunu söyleyince hahahahaha diyesim geliyor.:D:D:D:D
  • Hocam almışken iyisinden alayım diyorum.. Derdim bi iki sene içerisinde bir bilgisayar toplarsam onunla da idare edip beni götürsün.. Ne kadar fark var tabi bilmiyorum 5 ile 2 arasında ama çoğunlukla okuduğum yorumlara göre hareket ediyorum ben de.. :) Bir türlü bulamadım veya karar veremedim Playstation 4'e uygun alacağım monitöre..
  • Mortuuus kullanıcısına yanıt
    Teknik kısmını bilmiyorum ama IPS panel monitörler gözler daha az yoruyor.
  • Southwester kullanıcısına yanıt
    Şu soruyu sor kendine: "2 ms olması mı daha önemli benim için, yoksa göz sağlığım mı?"

    Önemsiz değil ama sandığın kadar önemli de değil. Aradaki farkı muhtemelen anlamayacaksın bile. Bende şu an 2 ms olarak geçen BenQ RL 2450H var. Bundan önce de 8 ms (üstelik GTG, yani reel 14 ms gibi birşey) tepki süreli Dell U2312HM vardı. Dell'den daha çok memnundum.

    Ve 2 ms diye satılan çoğu monitör Mehmet..Akif'in dediği gibi.

    quote:

    2 ms gerçek 2ms değil. Senin alacağın her üründe fiyatına kıyasla 5ms hızlandırılarak 2ms gibi çalışıyor diyebiliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 18 Nisan 2014; 6:19:31 >
  • günümüzde alınabilecek fiyat / performans olarak en iyi oyun monitörü sizce nedir ?
  • Işık sızması olmasın dediğin için PA248Q'yu önerdim. En kaliteli görüntü veren IPS'lerden biridir bu ve ışık sızması yoktur. Beğenmediğin i2757FM ile MX279H, Dell S2740L ve ViewSonic VX2770Smh aynı paneli kullanıyorlar. MX279H almanla arasından pek fark olmayacak yani. Ayağına takılmayıp i2757FM'yi kullan veya ViewSonic VX2770Smh'ye bi incele.

    İstemiş olduğun özellikler ile bütçen örtüşmediği için daha fazla tavsiye yazamıyorum. Yoksa Dell ve Asus'un çok iyi 2 modeli var ama fiyatları daha yüksek. Özellikleri ise tam aradığın gibi.

    Taviste listemin üst kısmına değil de alttaki Monitörünü hem iş, hem de oyun için kullanacaklara göre tavsiyeler bölümündekiler uyuyor sana. Onlar da iş için olduklarından daha pahalılar haliyle.
  • 
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.