Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (385. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.592
Cevap
150
Favori
466.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 383384385386387
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Görüntü olarak arada fark mıydı peki? En çok merak edilen soru bu çünkü.

    Evet var.Görüntü daha canlı renkler dolgun.

    @ Taşkın Mahmut

    evet alabilirsin.Ekran kartı veya monitör mini dp değilse sıkıntı çıkmaz yoksa çevirici alman lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 16 Mart 2015; 15:02:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taşkın Mahmut

    Yok hocam ekran kartı Mini DP li.

    http://www.vatanbilgisayar.com/xfx-r9-280x-double-dissipation-edition-gddr5-3gb-384bit-dx112-amd-ekran-karti.html

    Mini DP to DP olarak almam gerekecek o zaman.

    Monitör ;

    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-24-vg248qe-genis-ekran-led-monitor.html

    Aynen öyle.




  • Herkese merhabalar. Öncelikle konu mükemmel olmuş, ellerinize sağlık @bocekgrafik.

    Daha öncede boş vaktimde denk geldiğim yer yer okuduğum bir konuydu, ancak bir arkadaşıma (bu konuda bir fikri olmadığından elimden geldiğince yardımcı olabilmek adına) monitör alacağımızdan 2 gündür daha dikkatli bir şekilde konuyu inceliyorum. İlk sayfayı elimden geldiğince anlayabilmek adına 2-3 kez okudum, son 4-5 sayfayı gözden geçirdim.Gel gelelim tüm bunlar ışığında size kullanım/tavsiye alanını söyleyeyim;

    1. Asıl ve ana amaç PS4 ile kullanmak. Hatta tek amaç aslında. Pro değiliz ama oyun oynamaktan zevk alıyoruz, İlk ve yegane öncelik Ps4. Yani bir oyuncu monitörü tavsiyesi istiyorum. %90 ihtimalle çoğu zaman FIFA 15 (16-17-18) oynanacak. Ancak belki mevcut dizüstü bilgisayar (masaüstü yok, hatta hiçte olmayacak), internet, film vs. için bağlanabilir ve çok ama çok nadir olsa da tv izlemek için kullanılabilir, ama bu dizüstü ve tv durumları hiç ama hiç elzem değil.
    2. Yaklaşık 1,5-2 metre mesafeden (yakın olurda daha uzak olmaz) oyun oynanacak, film, tv, vs. izlenilecek.
    3. Ps4 ile kullanılacağı için hoparlörü olmasının önemli olacağını düşünüyorüm. Eğer mümkünse iyi bir hoparlörü olmalı veya Ps4'ü Hdmi'dan bağlasam, sesi de monitörün kulaklık çıkışına bağlayabileceğim ucuz yollu bir hoparlör ile alabilirmiyim?...
    4. Ps4 ile kullanılacağından, 3D ile işimiz olmayacağından 60 Hz bir monitörün yeterli olacağını düşünüyorum. Aksi yönde bir fikir varsa dinlemek isterim.
    5. Monitör iş için değil sadece oyun için kullanılacak. Ancak TN panel yerine IPS panel bir model düşünüyorum.
    6. 23 veya 24 inç olması tercihimiz. 22 veya altı için çok önemli detayların göz önüne gelmesi lazım, Yoksa dediğim gibi 23-24 inç tercih ediyoruz.
    7. Arkadaşımın bu anlamda ilk monitör kullanımı olacak. Yani gecikme süresi, parlaklık, matlık, ghosting, titreme vb. durumlar hakkında bir fikri yok. Ama sizlerin sayesinde monitöründen çok memnun kalacağını düşünüyorum. Bana kalsa Eizo Foris fg2421 alır, 3'üne-5'ine, ötesine berisine, arkama bakmazdım ama o bütçeye sahip değil arkadaşım.
    8. Mesleğimiz icabı ikamet ettiğimiz yerde görerek almak gibi bir şansımız yok. Bu nedenle internet üzerinden kredi kartı ile (mümkünse 9 taksit ile alabileceğimiz)
    alışveriş tek olanağımız. Bu yüzden bu yönde vereceğiniz tavsiyeler çok önemli.
    9. Herhangi bir marka takıntı, istek veya arzumuz yok. Ancak mevcut mertebe tasarımı hoş olursa iyi olur, malum eve alınıyor, evin hanımının beğenmesi önemli. Hiç gülmeyin evli olunca böyle oluyor, hoş görün :)
    10. Son ve belki en bağlayıcı noktaya geldik; bütçe 450 tl. (yani aylık taksiti 50 tl.). Ancak sizlerin vereceği tavsiyelerle ben arkadaşımı daha fazlası için; örneğin aylık 50 Tl. değilde 70 Tl.(630)'ye kadar ikna edebileceğimi düşünüyorum (tabi bu benim şahsi fikrim tutmayabilir) veya yukarıda bahsettiğim özellikler için 450 Tl.'nin altıda yeterliyse bu durum da sevindirici olur. Yani tavsiyeleriniz bizim için çok ama çok önemli.

    Şimdi gelelim yazılanlar doğrultusunda, aklımda yer eden modellere;
    VIEWSONIC 23" VX2363Smhl-W : İnceleme linkinde yer alan Technopat'ın videosunu izledim, ayrıca cihaz bu başlıkta da tavsiye ediliyor. Ama beyaz rengin çok sırıttığını ve çok ucuz durduğunu düşünüyorum (bu modelin sanırım siyahı yok). Bu yüzden fikirlerinizi dinlemeyi çok isterim. Son olarak şuan fiyat durumu ve nereden alınacağı hakkında fikrim yok.

    Dell S2440L : Bu model pek çok kişiye tavsiye edilmiş durumda. Bende çok beğendim, şuan fiyatı 553 Tl. (değermi), ancak bu modelin hoparlörü yok. Bu durumda yukarıda belirttiğim gibi kulaklık çıkışına ucuz yollu bir hoparlör takarak ses alabilirmiyiz?..

    İlk sayfada * * * işaretinin altında kalanlar artık üretilmeyen 2. eline bakılması gerekenler biliyorum ama bu işaretin üstünde kalanlardan da internette bulamadıklarım oluyor. Ayrıca dediğim gibi bir marka takıntımız yok ama Acer ve Asus'ları, Benq'yu beğeniyorum ama bu fiyat aralığında hangi modeller düşünülmeli. Mesela Acer'in belirtildiği gibi ''Acer'ın HLABID, HLAbmii ve Hbmi serisi tüm monitörleri oyunlar için idealler. Herhangi birini alabilirsiniz.'' denilmesine rağmen ben niyeyse hiç bir yerde bulamıyorum, Acer Türkiye'nin sitesinde bu kod nolu modeller yok yada dediğim gibi ben bakmasını bilemedim.

    Şimdi konumuz monitör ancak o linki aç, şu modele bak, şu inceleme neymiş derken PHILIPS 24PFL3108H/12 SLİM HD LED TV,100 HZ Tv'ye denk geldim. Evet biliyorum Vatan'ın sitesinde ''Stokta Yok'' ibaresi var. Benim demek istediğim acaba böyle bir Tv'yede veya benzerlerine bakılabilir, değerlendirilebilir mi? ne derseniz...

    Dilimin/Klavyemin döndüğünce durumu, fikrimi, isteklerimi anlatmaya çalıştım. Top siz değerli arkadaşlarda, konu sahibi @bocekgrafik sizin değerli fikirlerinizi de okumayı çok siterim. Herkese iyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcage46 -- 16 Mart 2015; 16:38:40 >




  • xcage46 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. İstifade edilmiş olunmasına sevindim.
    Konuyu okuduktan sonra yazdığınız için de ben teşekkür etmek istiyorum. Keşke her tavsiye isteği böyle olsa.
    Konuyu okuyarak yazdığınız için, alınabilecek monitörleri hemen hemen belirlemişsiniz zaten.

    1.5-2 metreden kullanılacağı için 27" altı küçük kalacaktır.
    Aslında IPS veya muâdili yazmak isterdim ama ağırlıklı olarak FIFA oynanacağı için tek model yazacağım: "Asus VK278Q" diyecektim ki, bütçe sebebiyle diyemedim.

    IPS ve parlak ekran olarak S236HLtmjj ve S2440L
    IPS ve mat ekran olarak Dell P2440L, Asus VX239H, ViewSonic VX2363smhl-W ile VX2370smh olabilir.
    Ama benim şahsi tavsiyem, kullanım amacına en uygun olarak Asus VX238H olacaktır. Bunun sibah ve beyaz rengi var. İstediğinizi seçersiniz.

    İkinci el 27" monitör de bakılabilir tabi.



    quote:

    Acer'ın HLABID, HLAbmii ve Hbmi serisi tüm monitörleri oyunlar için idealler. Herhangi birini alabilirsiniz.'' denilmesine rağmen ben niyeyse hiç bir yerde bulamıyorum, Acer Türkiye'nin sitesinde bu kod nolu modeller yok yada dediğim gibi ben bakmasını bilemedim.

    Yazma şekillerindeki küçücük farklılıklar sebebiyle oluyor bu aslında. Mesela S236HLtmjj, Dell S2340L'nin muâdili sayılır. Aynen onun gibi parlak ekranlı. Tasarımı da oldukça şık ve estetik üstelik.
    Diğer Acer monitörlere şu ve şu linklerden bakılabilir.

    * * * altındakilerin pek azının sıfırı bulunabilmekte. Ancak ikinci elde bulunabilir.



    quote:

    9. Herhangi bir marka takıntı, istek veya arzumuz yok. Ancak mevcut mertebe tasarımı hoş olursa iyi olur, malum eve alınıyor, evin hanımının beğenmesi önemli. Hiç gülmeyin evli olunca böyle oluyor, hoş görün :)

    Anlıyorum.




  • Arkadaşlar maksimum 750 tl lik monitör bakıyorum sadece ps3 için kulllancam görüntü kalitesi görüntü kalitesini çok iyi olmasını istiyorum oyunlarda yada biraz daha paraya kıyıp 900 tl ye 32 inch samsung tv yimi alsam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hknoksuz kullanıcısına yanıt
    Bu fiyat aralığında çok monitör var. İlk sayfadaki 60 hz monitörler başlığı altındaki 27" modellere bakabilirsin.

    Sanırm hepsiburada'da HP 27xi için kampanya vardı. İlk oraya bak istersen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.incehesap.com/asus-ve278h-monitor-fiyati-23432/ sizce nasıl monitör

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hknoksuz kullanıcısına yanıt
    Çok iyi bir monitör. Alabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • max 500 tl kadar bi monitör almak istiyorum.Bir sürü monitör inceledim gözüme şu iliştihttp://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/ASUS-VK228H-21-5-in%C3%A7-LED-Monit%C3%B6r,103452,504960,855406.html?langId=-14

    sizinde önerebileceğiniz monitörler varsa göz atmak isterim
  • akgonul kullanıcısına yanıt
    quote:

    sizinde önerebileceğiniz monitörler varsa göz atmak isterim

    Onlar ilk sayfanın başında yazılı ya.
    Listede olmayan modeller için Tavsiye Listesinde Olmayan Modelleri Araştırmak başlığına bakılabilir.

    Samsung S24D300'ü tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba. bende AOC E2270Swn monitör var. aslında monitörden memnunum ama sadece vga çıkışı olmasından dolayı ekran kartına dönüştürücü ile bağlı olduğu için oyundayken ekranda dalgalanmalar oluyor bazen siyah bazen beyaz tonlarda. bu da bütün oyun zevkimin içine ediyor. yazın bi monitör almayı düşünüyorum. tasarım olarak SAMSUNG S24D590P çok hoşuma gitti ama sonra 144hz yenileme hızına sahip olan BenQ XL2411Z'i gördüm . samsunga o kadar para vereceğime 144hz bir monitör almak kafama daha çok yattı. bu monitörün ışık sızması ghosting v.b herhangi bir sorunu var mı acaba bildiğiniz. ve AOCE2270Swn den BenQ XL2411Z geçersem gerçekten verdiğim paraya değer mi. bin lira az buz bir rakam değil. ekran kartım gtx760 bu arada. ve fotoğraf işleme konusunda da başarılı sonuçlar verir mi BenQ XL2411Z
  • Hocam 144 Hz sadece fps oyunları için değil, 3rd person içinde olabilecek en iyi f/p ürünü hangisi ?
  • bende 10 bit monitorlere merak sardim.4k guzel ama iste 60 hz olmasi canimi sikiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unut93 U kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf işleme için hiçte uygun bir monitör değil. Bunun için ilk sayfadaki iş monitörleri başlığı altındaki modellere bakmanı tavsiye ederim.
    Diğer sorularının cevaplarını ise şu konuda bulabilirsin.
  • tarik107 T kullanıcısına yanıt
    Bir önceki mesajımda da inceleme linkini verdiğim XL2411Z.
  • 70-75 hz'e çıkabiliyor bazıları ama CPU ve GPU'daki gibi şans işi bu da.
  • Hocam yeni bilgisayar topladik r9 280 ve vx228h asus monitor.Vga cikti monitorun kutusundan ama kasayi windows yuklemek icin monitore bagladigimda no signal hdmi2 yaziyor laptopa bagladim monitoru sorun olmadi input olarak vga sectim bu seferde kasaya tekrar bagladigimda vga no signal diyor ne yapabilirim?zalman z5 kasa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Elimde 27" Philips 273EQH monitör var. Oyun açısından hiç can sıkıcı bir durumu olmadı (6ms tepki süresine rağmen).
    Film ve iş açısından da çok memnunum. renkleri çok güzel gösteriyor ve hiç gözü yormuyor.
    Yine bu ayarda, 27" oyun amaçlı bir monitör arayışındayım.
    Bunu elden çıkarmak gibi bir gayem yok. ikınci monitör olarak kullanmaya devam edeceğim. FPS harici oyunlarda (araba yarışı vs) bu monitörü kullanacağım.
    İleriye yönelik olarak daha iyi bir monitör almanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Malumunuz GTA 5 yolda. Killing Zone 2 geliyor. Source 2 de duyuruldu. Bu da portal 3, left 4 dead 3 gibi oyunlar demek.

    144 HZ monitörlere baktım ve işin içinden çıkamadım. BenQ XL2720Z aşırı pahalı olsa da harika görünüyor, fakat ekran kartım gtx 670. bu yüzden pek mantıklı bir tercih olacağını sanmıyorum, ayrıca g-sync gibi teknolojiler de çıkmaya başladı. 120-144hz monitör alıp yine input lag, vsync saçmalıklarıyla boğuşacaksam neden 144'e fazladan para yatırayım gibi bir çıkmaza girdim.

    Özetle; 144 Hz full hd bir monitör mü yoksa gsync , free snyc gibi teknolojilerin yayılmasını bekleyip ona göre hareket etmek mi mantıklı?

    Yardımcı olabileceklere teşekkürler.




  • merhabalar arkadaşlar fikrinizi soracağım


    AOC i2369Vm 23" 5ms (Analog+2xHDMI+MHL+DisplayPort) Full HD IPS Led Monitör düşünüyorum
    http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd802742&categoryId=60000209&sku=BD802742&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.urun.pla&gclid=CKWcuaryr8QCFQbItAodsGAA7w

    almayı düşünüyorum fps oyunları oynuyorum ama okadar çok delicesine oynayan biri değilim sizce sorun çıkarmı ?
    Şuanda Samsung S23B350 2ms kullanıyorum ama 2 tane daha bu ekrandan bulamadım. Yani kısacası SLI yaptığım için 3 ekran kullanacağım ve bunun içinde AOC i2369Vm 23" düşündüm 2.el bölümünde satan çok arkadaş var bütçe sıkıntım olduğu için bu ekrandan almayı düşünüyorum. Kısaca fikrinizi söylerseniz sevinirim. Sizce bu monitör uygunmudur 23" başka neyi tavsiye edersiniz bu civarlarda yardımcı olabilirmisiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byilmaz34 -- 17 Mart 2015; 21:44:11 >




  • 
Sayfa: önceki 383384385386387
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.