Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.592
Cevap
150
Favori
466.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ölü piksel olmasa iyi tabiki ama mesela bir tane ölü piksel bence sorun olmasa gerek. İşyerinde kullandığım 27" 1440P Apple monitörün ortasına yakın bi yerde ölü piksel olduğunu yakın zamanda fark ettim. Sadece dikkatli bakınca görülebiliyor.
  • SAMSUNG 23" S23B350H ile SAMSUNG 23'' S23B550V arasında sadece akıllı telefon bağlantı özellikleri olduğunu sanıyordum. vatan indirimle S23B350H 380 lira S23B550V ise 430 lira oluyor 50 lira fazla vermeyi düşünmüyordum açıkcası. ama işin aslını öğrenmek çok iyi oldu. B550V alırım artık.
  • Merhaba, Forumu uzunca inceledikten sonra 1 hafta önce Samsung S23B550V aldım vatan bilgisayardan. Ölü pixel yok ancak ekranın sağ tarafında ve ortaya dğru ışık sızdırması var. Biraz kafayı taktım onun için bir de işin uzmanlarına sorayım dedim sizce değiştirmelimiyim monitörü yoksa olması gerektiği kadar mı sızma? Tüm led panellerde biraz oluyormuş bildiğim kadarıyla.

    Kullandığım ayarlar ;

    parlaklık : 60
    netlik : 52
    renk tonu : soğuk 2
    gamma : mod 3
    diğer ayarları standartta ne varsa o


    Resimlerde ilk resim parlaklık 100 diğerinde 60 yaptım.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conglomera -- 24 Aralık 2012; 20:20:09 >
  • @conglomera

    Değiştirin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Patronage

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sonicman


    quote:

    Orijinalden alıntı: Patronage

    BENQ XL2420T sparişi verdik bakalım vatandan inş ölü piksel çıkmaz daha önceki gibi... diğerini sanalmarketimden aldık ölü piksel çıkmıştı.. iade ettik


    Hayırlı olsun.

    Teşşekürler hocam ama iyi bir renk kalibrasyon'nu yapmam gerekecek :)

    En korktuğum şey tekrar ölü piksel ile karşılaşmak gerisini pek dert etmiyorum :))

    Sipariş daha hazırlanıyor gözüküyor... :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonicman

    @conglomera

    Değiştirin

    Birazda sebebini açıklarsanız iyi olur ayrıca bu ışık sızmasının normali nasıl olmalıdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conglomera

    Merhaba, Forumu uzunca inceledikten sonra 1 hafta önce Samsung S23B550V aldım vatan bilgisayardan. Ölü pixel yok ancak ekranın sağ tarafında ve ortaya dğru ışık sızdırması var. Biraz kafayı taktım onun için bir de işin uzmanlarına sorayım dedim sizce değiştirmelimiyim monitörü yoksa olması gerektiği kadar mı sızma? Tüm led panellerde biraz oluyormuş bildiğim kadarıyla.

    Kullandığım ayarlar ;

    parlaklık : 60
    netlik : 52
    renk tonu : soğuk 2
    gamma : mod 3
    diğer ayarları standartta ne varsa o


    Resimlerde ilk resim parlaklık 100 diğerinde 60 yaptım.





    @conglomera:

    Aynı monitörden alan başka arkadaşlara PM atıp aynı ayarlarda resim çekmesini iste. Onlarda bu durum nasıl, bir karşılaştırma yapalım.
  • Belli belirsiz çok az bi sızma var sağ altta aynı model monitör.

    Ideos x5 MHL desteklemiyor mu acaba monitörde var bağlayınca görüntü gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiberay -- 25 Aralık 2012; 2:34:39 >
  • bu vatan bilgisayar ne uzun kargoya veriyor öyle yav 21'de sipariş ettik 25i oldu :D telefon ettik faturanız kesilmiş dediler işlem sırasına göre kargoya verilecek dedi hanım abla ama sitede hâlâ hazırlanıyor yazıyor...
  • İndirimle alınan ürünler hemen gönderilmiyor. Gelmesi zaman alıyor. Yarın veya diğer gün gelir ama...
  • @bocekgrafik

    kazasız belasız ölü pikselsiz ışık sızmasız gelsinde varsın 1-2 gün daha bekleriz^^
  • Hele şükür vermişler kargoya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    İstihkâkın bugüneymiş demekki.

    Böcekgrafik hocam..

    1 adet stuck piksel (ölü değilmiş,sıkışmış pikselmiş) ile birlikte dün monitörün SAMSUNG yazısının hemen sağ tarafın da ''V'' şeklin de 3-4 cm'lik çizik görünce,geri iade ve değişim hakkımı kullanmaya karar verdim (tabi çok zor görünüyor)..samsung Türkiye ile görüştüm ve yine yetkili servis dediler,bugün bizim K.maraş samsung yetkili servisine gittim durumu anlattım,cevap ''ölü piksel ise 4 tane de değişim var fakat firmanın stuck yani sıkışmış piksel politikası farklılık gösterebiliyor,belki değişim olabilir,monitörü incelememiz gerek''..yarın monitörü alıp yetkili servise götüreceğim

    bu arada monitörümü K.maraş'ta bölgesel bir bilgisayar firmasından almıştım,onlara sordum ''exa bilgisayar'dan'' almışlar..exa bilgisayar'a ''ürünün değiştirilmesi'' talebimi içeren bir mail attım (ki bana ayıplı ya da kendilerine iade edilmiş bir ürünü gönderdikleri kanaatindeyim,teşhir ürünü de olabilir..nasıl olsa monitör K.maraş'a gidiyor!!!)

    Türkiye genelin de yaygın satış ağı bulunan bilişim ürünleri satan firmaların ''ölü piksel'de iade ya da değişim'' politikaları da çok enteresan..samsung Türkiye 4 diyor,bunlar 5,bir tanesi de 3'ü yan yana ya da 5 tanesi ekranın farklı yerlerin de olursa geri alıyormuş

    şimdi hocam benim sorum;yetkili servis monitörü samsung'a gönderilim derse,ki sadece paneli değişip gelirmiş ya da ''ürün bu şekli ile kullanılabilir,değişim gereklerini karşılamıyor'' diye olduğu gibi geri gönderilebilirmiş..bu mücadeleye değer mi,değmez mi??ortada farklı riskler de mevcut,ör;1 sıkışmış pikseli gidip 2 ölü pikselli dönmesi..vb (zaten bunun değişimi olmaz derlerse mesele yok)

    not:monitörü yeni alıp 1 saat sonra yere düşürüp kırsam ya da 1 ay sonra ölü piksel çıksa,çizilse Allah şahittir 1 gram zoruma gitmez lakin sıfır alıp ilk kontak çevirme de olunca insan da şiddetli ''kazzık yedim'' duygusu oluşuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kmserdar

    şimdi benim sorum;yetkili servis monitörü samsung'a gönderilim derse,ki sadece paneli değişip gelirmiş ya da ''ürün bu şekli ile kullanılabilir,değişim gereklerini karşılamıyor'' diye olduğu gibi geri gönderilebilirmiş..bu mücadeleye değer mi,değmez mi??

    Bence değmez.
  • Bugün Vatandan monitörü değiştirdim hiç problem çıkarmadılar hatta orada test yaptırdım bir daha sorun olmasın diye. Yine aynı ayarlarda yaptım çekimleri. siyah ekranada ilk sayfada verilenhttp://www.doihaveadeadpixel.com/ sitesinden ulaştım. İşte farkı ama hala biraz var sağ alt köşedde sanırım onun sebebi de tuş takımının o bölgede olması. Uzaktan belli olmuyor ama zaten resimdede öyle. Buyrun arkadaşlar, şu anki durumu nedir monitörün? Kabul edilir seviyede mi sızma)






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conglomera -- 26 Aralık 2012; 19:30:24 >
  • Bu kadar ışık sızması normal. Kabul edilebilir seviyede. Hayırlı olsun.
  • @bocekgrafik

    teşekkür ederim. sizin çok tavsiye etmeniz üzerine aldım monitörü zaten ayrıca sizde var mı bu monitörden veya benzeri bilmiyorum ama tüm led monitörlerde illaki biraz sızma oluyor sanırım. doğru mudur? bunu sormamdaki amaç biraz da içim rahat etsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conglomera -- 26 Aralık 2012; 20:31:08 >
  • Evet. Özellikle de TN panel monitörlerde biraz ışık sızması olur. Rahat olabilirsin.
  • @conglomera

    İyiki değiştirdin şu anki monitörünün ışık sızması kabul edilen seviyede
  • Arkadaslar viewsonic vx2370smh ve benq rl2450 arasinda kaldim. Biri tn biri Ah-ips panel. Kesinlikle viewsonic daha iyi mi renk sunumu yapar ips olduğu için yoksa benq da onun kalitesinde sunabilir mi renkleri? Parasal olarak ciddi bir fark var çünkü o paraya o farkı kapatamamismidir? Birde input lag değerleri nasıldır acaba ikisinin? Siz olsanız benim yerimde benq Rl2450h yi mi tercih ederdiniz yoksa vx2370smh yi mi? Ikiside aynı paraya gelecek bana, ona göre degerlendirirseniz iyi olur. Çok fps tutkunu değilimdir ama ara sira oynarim. Wow, dota, akabinde fps tarzı oyunları oynuyorum. Ekstra bir de film performansı açısından hangisini derdiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m@trix -- 27 Aralık 2012; 0:23:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.