Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.592
Cevap
150
Favori
466.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konunun adı yakında Samsung S23B550V kullanıcıları konusu olacak sanırım.


    evs4evs ve FoxPark:
    Her ikinizin de monitörü hayırlı-uğurlu olsun.

    - Malzeme kalitesi,
    - Kutu içeriği ve bağlantı kabloları,
    - Ayar menüsü,
    - Renk doğruluğu,
    - Bakış açısına göre renk sapması,
    - Film ve oyun performansı vs... hakkındaki izlenimlerinizi paylaşırsanız seviniriz. Çünkü ben, site testlerinden ziyade kullanıcı izlenimleri ve incelemelerine itimat ediyorum. Site incelemelerine ise yalnızca fikir verici done gözüyle bakıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evs4evs

    evet, bende bocekgrafik hocamin tavsiyesi sonucu almis bulunmaktayim...
    birazdan kurulumuna gecer, olu pixel testi filan yapar, izlenimleri yazarim :)


    Resmi görünce birden heycan yaptım nedense, sabırsızlıkla çarşambayı bekliyorum. boynum kopuyor artık 107 lede aşagıdan bakmaktan
    Kazasız belasız ürün bir elime geçsin resimleriyle süslerim burayı , konu baslıgınıda hem tavsiye hemde kullanıcı incelemesi olarak değiştirebilirsin tabi mekan sahibi sen nedersen o



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 17 Temmuz 2012; 11:22:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FoxPark

    konu baslıgınıda hem tavsiye hemde kullanıcı incelemesi olarak değiştirebilirsin tabi mekan sahibi sen nedersen o

    Konuyu açan benim ama taleplere göre de revize yapmam gerek. Çünkü, sonuçta bu konu benim kendi egomu tatmin etmek için açtığım bir konu değil, sizlere faydası olsun diye açtığım konudur. Lâkin, işin içine incelemeyi de sokarsak, biraz dağılır gibime geliyor. Çünkü, başlıkta kullanıcı incelemesi yazısını gören kişi konuya girdikten sonra incelemeyi bulması zaman alacak. Ayrıca, şu anda inceleme diyebileceğimiz derecede paylaşılan bir bilgi de yok. Bunlara izlenim diyebiliriz belki ve bu izlenimleri de ben, ilk mesajda toplayabilirim sanırım. Bak bu olabilir. *

    * Konuda görüntü kirliliği olmaması açısından gereksiz alıntılardan kaçınırsanız memnun olurum arkadaşlar. Alıntı yapacaksanız zaman da, yalnızca vurgulamak istediğiniz kısmı alıntı yaparsanız iyi olur; benim yukarıda yaptığım gibi. Veya @nik ve mesajınız şeklinde de yazabilirsiniz. Diğer türlü, aynı mesajın defalarca tekrarlanmış kopyası oluyor konuda ve bu da hiçbir şekilde hoş gözükmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 16 Temmuz 2012; 16:58:39 >




  • Eveeet, kurulumu yaptim ve hemen olu pixel testine basladim..cok sukur bir sorun cikmadi :)

    Tasarim ve Malzeme Kalitesi:

    Oncelikle urun gercekten cok şık. Acikcasi webdeki resimlerinde bu kadar guzel gorunmuyor ama masaya koydugunuzda ve eger ozellikle masadaki diger monitorler standard lcd monitor ise urun kendini fazlasiyla gosteriyor. Kurulumu cok kolay, ayakligina cok basit bir sekilde giriyor. Monitor ince fakat ultra ince degil :). Cok hafif ama ayakligi masaya oyle bir tutunuyorki yerinden oynamiyor, bu konuda cok basarili buldum. Malzeme kalitesi olarakta, bu konuda uzman degilim ama dandik birsey olmadigi kesin!

    Hemen arkasinda, cok rahat uzanilabilecek yerde 2 hdmi girisi, vga, ses ve power kablosu icin giris var. Dikkatimi ceken, power kablosu bildigin laptop girisi gibi, oyle bilgisayar kasalarinin power kablosu gibi filan degil. bu baya hos bisey bence, ince bir kablo sonucta.

    Kutu Icerigi:

    Monitor, ayaklik, kullanim kilavuzu, cd, power kablosu, vga kablo, ses kablosu ve mhl teklonojisi icin gerekli monitor ve cep telefonu arasinda goruntu aktarimini saglayacak kablo.

    Resim, Renk, Ses:

    Oncelikle monitoru direk ps3 bagladim ve daha acilar acilmaz agzim kulaklarima vardi :)..daha once ps3 24inch philips lcd monitorume bagliydi. Oda full hd ama led olmasindan kaynakli sanirim onume cikan o parlak ps3 menusu beni gercekten etkiledi. Renk ayarlarina dokunmadan hemen storea girdim ve 3 tane 1080p trailer indirdim. Resimler assagida (biraz dandik cunku iphone ile cektim ama yinede fikir verme acisindan faydali olur diye dusundum)..Ben sahsim adina konusuyorum, inanilmaz etkilendim!

    Renklerin canliligi, parlakligi ve dogrulugu beni cok etkiledi. PS3teki tema dynamic batman temasi. Simsiyah ve yagmur yagan bir tema. Acikcasi siyahin dogrulugu bana kusursuz geldi! (kaldiki bu daha ayarlarla oynanmamis hali!) Oyun olarak hemen Fifa 12 actim, ghosting diye bir sey kesinlikle yok..hatta sunu soyleyim, izledigim ilk trailer Assasins Creed ve surekli kosma ziplama gibi sahneler var. Kesinlikle ghosting diye birseye hareket aninda rastlamadim.

    Ses benim icin fazlasiyla yeterli. kucuk bir odada kullanicagim ve default olarak 50 seviyesine ayarliydi. evde su anda tek olmama ragmen cogaltma ihtiyaci duymadim. oyle dandik bir hoparlorden gelmiyor ses, ciddi anlamda yeterli geldi bana. Kaldiki ses icinde hazir ayarlar var ve aralarinda farkedilecek degisiklik var.

    Ayar menusu alistiktan sonra kolay gelir, ilk baslarda biraz sasirdim ama oda hizli hizli yapmak istememden kaynakli :)..Bakis acisina gore ayar olayi var ve fazlasiyla tatmin edici. Oturdugum zaman monitore paralel bakiyorum, yukarindan bakma ayarina getirdim ve ayaga kalktim, kesinlike renk yada goruntu kaybolmasi olmadi. Ben sahsen cok basarili buldum!

    Simdilik aklima gelenler bunlar... Dedigim gibi resimler assagida ama kalite haliyle dusuk (maalesef kaliteli bir kameram yok)..

    Sormak istediginiz birsey varsa hemen bakayim...

    izledigim trailerlar:

    Assains Creed 3 Reveal

    God of War Asencion

    Metro Last Light - Enter the Metro

    hepsi 1080p ve storeda bedava mevcut, bakmak isteyen olursa...


    Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel]

    Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel]

    Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel]

    Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evs4evs -- 16 Temmuz 2012; 17:39:09 >




  • Harika bir yazı olmuş; eline sağlık. Öyle bir yazmışsın ki, "Ben de mi bundan alsam yâhû, ne yapsam?" diye içimden geçirmedim değil ha.

    Yalnız, birşeyi unutmuşsun. Monitörü input lag konusunda da herhangi bir FPS oyununun multi modunu oynayarak dener misin? Bu monitörün en iddialı özelliği input lag sürelerinin yok denecek kadar düşük olmasıydı çünkü. Single oyunlarda da bunu anlayabilirsin ama, multi modda denersen (multi oynuyorsan tabi), öncekiyle kıyaslama yapmak açısından çok daha iyi olacaktır. FPS oyuncularının neredeyse tamamı multi mod oynar çünkü.




  • rica ederim

    bf3 var elimde, berbat oynarim ama multisini deniycegim.belki bu sayede oyunada alisirim

    su anda saglam bir full hd film arayisindayim, john carter yada wrath of the titans dusunuyorum.
  • Beyler 400 lirayı geçmeyecek, aynı zamanda DVI,HDMI girişleri olan bir monitör arıyorum. 21,5 inç olursa sevinirim. Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aczmendi

    Beyler 400 lirayı geçmeyecek, aynı zamanda DVI,HDMI girişleri olan bir monitör arıyorum. 21,5 inç olursa sevinirim. Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler

    Bütçenize uygun olarak BenQ RL2240H veya Samsung S22B350H'yi öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 17 Temmuz 2012; 20:53:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: IsPraNo

    http://www.sanalmarketim.com/urun/b4a83c2bd649c904f5e9e06d6382b8c4/FUJITSU-SL23T-1-23#34;-3ms-2x-HDMI-Full-HD-Hoparlor-Siyah-Led-Monitor

    Monitörün tepki süresi 3 ms olarak görünüyor ama input lag sürelerine dair hiçbir bilgi bulamadığım için öneremiyorum.
    1. sayfadaki önerilerim arasından bütçenize uygun olanı seçin.




  • Samsungun bütün P serisi (2370-2250 fln) önermişsinizde P2350 neden yok önerilerde ? yoksa benim monitörüm P serisinin o kadar monitörü arasinda tek dandik olan mi :(:(:(:(
  • Kasıt yok. Fark etmemişimdir veya denk gelmemişimdir. Şimdi o monitörü de listeme ekliyorum. Senin vesilenle yeni bir monitör inceleme sayfası daha buldum.
    Bak burada detaylı inceleme var: New Samsung Touch of Color Series
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Sorun yaşamış olsalardı veya memnun kalmasalardı, konuya büyük bir kızgınlıkla ve hızlıca gelerek "Bize dandik bi monitör aldırdın, senin yüzünden paramız boşa gitti" gibisinden bişeyler yazarlardı ve hem beni, hem de bu konuyu şikayet ederlerdi heralde.

    Neyse, paraları boşa gitmesin de. En azından gıyabımızdan bi dua etseler, ona da razıyım ama onu bile etmeseler olur. "Hak bilmezse, Hâlık bilir" nasıl olsa.

    Hocam hemen gaza gelme ya İşler var güçler var. Sor bakalım hafta içi kaç kere monitöre bakabildin diye. Ben yine de alır almaz kısa bir inceleme yapıp düşüncelerimi aktardım. Monitörden memnunum tavsiyen için teşekkürler tekrar :) nightwish34 hoparlörleri sormuş. Bence kullanılmaz. Biraz paraya kıyıp adam gibi bir set veya en azından 2+1 alınsa daha iyi olur. Görüntü mükemmel ses kötü olmasın :)




  • O yazı ironiydi.
  • @onurts:

    Alıntıyı sileyim derken, bütün mesajı silmişsin.
    2 metre mesafe için 23" ufak kalır. Aynı markanın 27"lik modellerinden de önerilerim arasında var. Onlardan birine bakmanı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 21 Temmuz 2012; 18:14:18 >
  • evet hocam ama 27 ınc monitörlerin fiyatları 32 ınc tv ye yakın oluyor
  • Peki Fps için D2342p nasıldır ?
  • Uygun değildir. Hem 3D, hem de tepki süresi düşük monitörlerin sayısı bir elin parmaklarının sayısını geçmiyor. Samsung T27A950, Benq XL2420T, Viewsonic V3D245 gibi ki bunlar da pahalılar. Sizce, 3B özelliği olmayan bazı monitörlerin fiyatları, neden LG'nin o monitörüyle hemen hemen aynı?

    Tepki ve input lag süreleri bir tarafa, size genel bir tavsiye: Ucuz 3B monitörlerden uzak durun.
  • Merhaba hocam ben çok üzün süredir monitör almayı planlıyorum Öncelikle S22A350H düşünüyordum sonra HP x2301 düşündüm ve şuanda ise Ramazan dolayısıyla biryerde çalışmam nedeniyle ay sonunda elime yüklü miktarda para geçecek ve 120hz bir monitör + bir SSD almayı düşünüyorum monitör için bütçem 800-1000tl civarında ve bayramda almayı düşünüyorum fakat karar veremiyorum şuanda S23A700D ve Benq XL2420T arasında gidip gelmekteyim ekran kartım Nvidia GTX 560 ve oyunlarda 120fps alamıyor olmam 120hz bir monitör almamamı mı gerektirir ayrıca Xbox 360 ve PS3'üm de var fakat monitöre o kadar para vermeyip daha iyi bir ssd yada HD6850 Crossfire mı yapsam acaba bir türlü karar veremiyorum hocam.
  • @ hueaq123

    1000 Tl gibi bir bütçen olacaksa monitör olarak Mürsel abinin favorisi şunu alabilirsin.
    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=94413

    Kalan 500Tl'nin 250si için 120 Gb sata3 ssd diğer 250tl içinde 2.6850 alıp cf yaparsın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Squadd -- 22 Temmuz 2012; 0:00:03 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.