Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @bocekgrafik
    Merhaba hocam,
    Oyun için monitör alacağım tavsiyelerini bekliyorum,
    Bütçe maximum 450 TL vatan bilgisayar`dan almayı düşünüyorum.

    Teşekkürler...
  • Samsung S23B550V.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Samsung S23B550V.

    Peki bunu alıyorum teşekkürler...

    Ekleme;
    *Hocam monitörün kutu içeriğinden sanırım hdmı kablosu çıkmıyor piyasada bir çok hdmı kablosu var herhangi birini alsam çok fark eder mi?Hangisini önerirsiniz?
    *Önerdiğiniz monitörü araştırdım gayet güzel bir monitör ama bir arkadaş mavi ışık kaçağından bahsetmiş bu konu hakkında düşüncelerinizi alabilirmiyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yagami Iori -- 24 Mart 2013; 17:07:42 >
  • Konunun özellikle de ilk 4 sayfasında o monitörden alan arkadaşların mesajları var. Onlara bi sor istersen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik


    Merhaba
    Bu sisteme "oyun ve filmlerde" kullanmak için hangi monitörleri önerirsiniz. Asus-VS228H veya viewsonic va2342 iyi bir seçenek gibi duruyor amaa doğru bir seçim mi bilmiyorum. :( Başka marka model de olabilir?
    Ekran kartı DVI-I girişli. Bütçe: 250-300 TL
    Sis:
    Core2Duo E8500 3.16
    MSI G41M-P26
    Radeon hd 4870 512 Mb
    4 GB DDR3 PC3-10700 (yakında 8 GB olacak)
    TEŞEKKÜRLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-BODY -- 24 Mart 2013; 19:53:10 >
  • Bütçeni biraz artırıp, Vatan'daki indirimden faydalanıp Samsung S22B350H almanı öneririm. Ona bütçen yetmezse S22B150N olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Bütçeni biraz artırıp, Vatan'daki indirimden faydalanıp Samsung S22B350H almanı öneririm. Ona bütçen yetmezse S22B150N olabilir.

    S22B350H de dvi giriş yok adaptörle çevirmem gerekecek ekran kartım hd4870 görüntüde sorun olabilr mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-BODY -- 24 Mart 2013; 20:08:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Konunun özellikle de ilk 4 sayfasında o monitörden alan arkadaşların mesajları var. Onlara bi sor istersen.

    Tamam hocam teşekkürler.
  • Arkadaşlar yarın siparişi veriyorum artık araştırmaktan sıkıldım.İki model arasında kalmıştım s23b550v ve s235hlabii modelleriydi son kararım samsung olacak çünkü acer ile ilgili hiçbir yerde tatmin edici ne bir inceleme var ne başka bişey.Umarım pişman olmam.Valla 450 tl ye kadar aklınızda bir LED varsa tavsiye alabilirim ama dediğim gibi bu model dışındakilerin hepsinden şikayetler okuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-BODY

    S22B350H de dvi giriş yok adaptörle çevirmem gerekecek ekran kartım hd4870 görüntüde sorun olabilr mi?

    DVI-VGA dönüştürücü kullanmanı tavsiye ederim. Sorun olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: X-BODY

    S22B350H de dvi giriş yok adaptörle çevirmem gerekecek ekran kartım hd4870 görüntüde sorun olabilr mi?

    DVI-VGA dönüştürücü kullanmanı tavsiye ederim. Sorun olmaz.

    "DVI-HDMI" dönüştürücü mü demek istiyorsun ? Yoksa, "DVI-VGA" ya çevirince görüntü kalitesi düşmeyecek mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik



    quote:

    Orijinalden alıntı: ALBAY

    Arkadaşlar yarın siparişi veriyorum artık araştırmaktan sıkıldım.İki model arasında kalmıştım s23b550v ve s235hlabii modelleriydi son kararım samsung olacak çünkü acer ile ilgili hiçbir yerde tatmin edici ne bir inceleme var ne başka bişey.Umarım pişman olmam.Valla 450 tl ye kadar aklınızda bir LED varsa tavsiye alabilirim ama dediğim gibi bu model dışındakilerin hepsinden şikayetler okuyorum.

    Hocam özellikle senin tavsiyelerini bekliyorum.Valla yarın son gün 550V alıyorum yoksa




  • Arkadaşlar!
    Mesajlarınızı görmem için benden alıntı yapmanıza gerek yok. Sadece mesaj yazmanız yeterli.





    @ALBAY
    Ben kendi kullandığım Dell U2312HM'yi almadan önce, bu monitör ve S23B550V arasında gidip geliyordum. Grafiker olduğum için Dell'i tercih ettim ve memnunum. İkinci husus ise, bugüne kadar kimseye öneride bulunmuş olmak için öneride bulunmadım. Kendime almayacağım şeyi kimseye önermedim. Bu konu açıldığından beri benim önerimle monitör alanlar içinde benim bildiğim kadarıyla yalnızca bir kişi memnun kalmadı. O da ghostingden. O monitöre ait incelemelerde böyle bir sorundan hiç bahsedilmiyor halbuki ama belki çok düşükte olsa, alan arkadaş bundan rahatsız odu demek ki. Ben kendi monitörümde bile fareyi hareket ettirirken hafiften farkediyorum. Kul yapımı bu sonuçta; kusursuz değil ki. Önemli olan, bariz şekilde olmaması. Yoksa kusur arayan bir şekilde bulur zaten. Bu bir yana; sadece oyun için değil, mesleğimle alâkalı olarak meslektaşım veya benim mesleğime yakın meslek sahiplerine de önerilerde bulundum ve hepsi de çok şükür memnun kaldılar.

    Tüm bunlar, umarım senin için birşey ifade ediyordur.




    @X-BODY
    Evet, aslen öyle demek istemiştim ama DVI kablomun bozulması sebebiyle monitörümü şu an DVI-VGA dönüştürücüyle kullandığımı ve DVI bağlantısına göre bir fark görmediğimi belirtmek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 25 Mart 2013; 9:12:08 >




  • @bocekgrafik: Bir grafiker olarak sen bile DVI ile VGA arasında kalite farkı göremedim diyorsan VGA bağlantı benim için yeterli olur. Cevabın ve ilgin için çok teşekkür ederim gerçekten minnettarım.
    NOT:
    Yazarken Türkçe'yi düzgün kullandığın için ayrıca teşekkür ve tebrik ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-BODY -- 24 Mart 2013; 23:57:26 >
  • Dilin düzgün kullanılmasının çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu sadece yazımda değil, meramımızı anlatırken kullandığımız kelimeler için de geçerli. Geçenlerde Konu Dışı'ndan birisi, açtığı konuda sosyal platform kurmak istemesini "devlet kurmak" diye tanımlıyordu mesela. Hâl böyle olunca, o kişinin kafasındakilerle, o yazıyı okuyan veya onu dinleyen kişilerin anladığı şeyler farklı oluyor ve bu da ister istemez soruna sebep oluyor. Ben buna "Kavram Kargaşası" diyorum. Çokça yanlış kullanılan kelimelerden birisi de "izlemek". Birçok kişi bu kelimeyi "TV seyretmek" yerine "TV izlemek" şeklinde kullanıyor. Hâlbuki kelimenin yeri orası değil. Yani, kelimelere kafamıza göre anlam yüklememeli, onların gerçek anlamları ne ise ona göre kelime seçip kullanmalıyız. Küçük ve büyük çaplı diyalog sorunlarının ekseriyetinin arkasındaki sorun olarak ben bunu gözlemledim. Bu, sosyal bir tespit.

    Mevlânâ Hazretleri bir sözünde "Senin anlattıkların, karşındakinin anladığı kadardır." diyor. Bu söz çok önemli. Karşımızdaki kişinin eğitim seviyesi başta olmak üzere, onun anlayabileceği şekilde meramımızı belirtmek önemli. İkincisi ise iyi niyet. Yani, anlatan değil de dinleyen tarafında isek ve karşı taraf bize göre (yorum olarak) yanlış bir söz sarfettiyse eğer, "Bu bana nasıl böyle der?" deyip hiddetlenmek yerine, "Söylediğinden böyle anlaşılıyor ama aslında demek istediği öyle miydi?" diye düşünüp, bunun teyidi için ona sormakta fayda var. Böyle yapılmadığında olayın sonu tartışmaya, kavgaya, hatta cinayete bile kadar bile gidebilir.

    Allah-u Teâlâ Hucurat Sûresi 8. âyetinde: "Ey iman edenler! Eğer bir fâsık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz." buyuruyor.

    Bu ayetten kıyasla, emin olmadığımız her şeyin aslını araştırmamızda, her iki taraf açısından da fayda vardır. Biri size bir başkasının sizin hakkınızda "O senin için şöyle-böyle dedi." demesine aldanmayıp, o sözü söylediği belirtilen kişiden bunun teyidini yapmamız gerekir ki fitne-fesat çıkmasın. Çünkü ayette kullanılan "fâsık" kelimesi tesadüf değildir. Anlamı, büyük günay işleyen anlamına gelir ve bu kişilerde fitne-fesat çıkartma özellikleri de bulunabilir. Bu durum sadece ikili diyaloglarda değil, büyük olaylarda da geçerlidir. Misal olarak alevi vatandaşlarımızın evlerinin kapılarına işaret konulması, sivas ve maraş olayları gibi. Bu olaylara zâhirî pencereden bakacak olduğunuzda karşınıza ilk gelen şey, bunun sünnilerin tarafından yapılmış olduğu. Halbuki olayın aslını araştırdığınızda, birilerinin alevi-sünni savaşı çıkartmak istemesiyle karşılaşıyorsunuz.

    Yaşanmış bir örnek:
    Karı-koca tartıştıktan sonra kadın babasının evine gidiyor. Damat, karısıyla yaşadığı soruna dair ona bir mesaj atıyor ve bunu okuyan gelin, mesaja yanlış anlam yükleyip durumu babasına aktarınca baba deliye dönüyor ve gidip damadını öldürüyor. Gelin ve babasının mesaja yanlış anlam yüklemelerindeki öncelikli sebep aslında damada karşı olan art niyetleri ama onların böyle düşünmesine bir sebep daha var. Hatırlarsanız bir ara mesajlaşma sırasında türkçe karakter hiç kullanılamıyordu veya kullanıldığında mesaj sayısı artıyordu. Damat, attığı mesajda "ğ" yerine "g", "ı" yerine "i", "ş" yerine de "s" harflerini kullanıyor ne oluyorsa işte bundan sonra oluyor.

    Aklımda kaldığı kadarıyla mesaj bu. Aslını bulamadım: "Her sikistiginda beni ariyorsun."

    Damat, "Her sıkıştığında beni arıyorsun." demek istemişti ama aile onu farklı anlamıştı. Halbuki "sikistiginda" kelimesinin sonu "e" harfiyle bitmemişti. İşte bir kişiye karşı kötü niyetle yaklaşmanın, onun ne demek istediğini anlamadan hareket etmenin hazin sonuna dair acı ve bir o kadar ibretlik olay.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Dilin düzgün kullanılmasının çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu sadece yazımda değil, meramımızı anlatırken kullandığımız kelimeler için de geçerli. Geçenlerde Konu Dışı'ndan birisi, açtığı konuda sosyal platform kurmak istemesini "devlet kurmak" diye tanımlıyordu mesela...


    Bu yazıyı moderatörler sabitlesin bence, özellikle son bölümü :) Tekrar teşekkürler




  • VS238H'yi bilmiyorum ama VX238H ile ilgili bir kullanıcı yorumu şöyleydi:


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkmania06

    İlk aldığım monitör(1 ay önce) henüz piyasaya çıkmış olan ASUS vx238 idi. Yeni olduğu için iyi bir şeydir diye düşündüm. 1 ms 80.000.000 kontrast reklamına kapıldım. Vatan internet şubesinden indirim gününde aldım. Kargo eve geldi kurdum. Ama karşımdaki görüntü bayağılığı beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Sırf lcd teknolojisinin bazı eksin yanları yüzünden ve ekonomik sebeplerden ötürü bu zamana kadar crt monitör kullanan biri olarak bu mönitör bana hemen crt monitörümü özletti. Hafif bir merkezden kayma sebebiyle renklerde oluşan beyazlama sararma kararma diz boyu. Başlat simgesi hafif bir açıyla türlü renk tonlarına bürünüyor.




  • yaw valla monitör alamıycaz bu gidişle.hepsinden bir şikayet var.tamam onu da eledik.450 tl ye kadar ne alabiliriz? mantıklı bişey yok mu yani?
  • Vatan'da olmayan monitör neydi? Bir de neden illa Vatan ki?
    Benim de kullandığım monitörden al, eminim ki memnun kalırsın. Sanalmarketim'den almıştım. Linki de bu.
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.