Şimdi Ara

104 UÇAK SEFERİ İPTAL EDİLDİ!!! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
1
Favori
6.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    quote:

    Orijinalden alıntı: kemomando

    quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    quote:

    Orijinalden alıntı: grngck
    .............
    konu nereden yöneticiliğe geldi anlayamadım. burada kabin personelinden biri thy'nin başına geçşin kurumu o yönetsin diyen mi var? veya thy daha çok kişiye istihdam sağlasın diyen mi? burada konu çalışanların grev haklarının elinden alınması. bu ne anlama geliyor anlayabiliyor musunuz? patron ne derse yapmak zorundasın demek oluyor. hakkını aramak için başvurabileceğin hiçbir yol yok demek oluyor.

    beğenmiyorsa istifa etsin de diyemezsiniz bu adama. çünkü tüm sektör için geçerli bir karar bu.

    öncelikle şunun fark edilmesi gerekiyor. çalışanlar patronun her dediğini yapmak zorunda olan köleler değildir. çalıştığı yerde belli bir emek harcayan, ve bu emeğinin karşılığını alması gereken kişilerdir. ve bunu yapabilmek için ellerinde grev hakkından başka birşey yoktur. ancak işçiler grev yaptığında anlar patronlar, ezmeye, emeklerini sömürmeye çalıştıkları kişiler sayesinde para kazanıyor olduklarını.
    .................

    yanlız şunu da belirmek gerekir.
    thy haricinde sendikalaşmış başka bir hava yolu şirketi yok(ben bilmiyorum)
    diğer şirketler sendikal faliyetlerine izin bile vermiyorlar.

    yani, zaten thy harici diğer şirketler (belli yazılı uçuş kuralları dışında) "patron ne derse onu yapmak zorunda"
    Ali sabancı zamanında döviz bazında alınan maaşları ne yaptı? TLye çevirdi. alınan para neredeyse %30-40 düştü.
    ne oldu? ne olabilir ki! kapının önünde iş için sıraya girmiş yüzlerce kişiyi yörünce, grev yapıp yürümediler/yürüyemediler.

    tamam çalışanlar, "köle değiller" ama bu her ortamda yaşanan bir gerçek. Ve burası türkiye bu da bir gerçek.


    thy uçucu personeli sadece kendi haklarını değil, "tüm uçuş camiası adına" hak kazanabiliyorlar mı? önemli olan o...

    şu anda hep adı geçen thy personeli. thy diğer meslekdaşları için toplanıp eylem yapabiliyormu?
    diğer uçucu personelin sorunları ne olacak? greve mi gidecekler? hiç sanmam "adamı yerler" ekmek aslanın midesinde artık...


    Senin mantığına göre "sus" ve "itaat et" 'den başka yol yok öyle mi.?Yok burası Türkiye imiş.Kardeşim kim hakkını arıyorsa yanındayız.!!!

    yanlız "höykürmeden" devam edersen daha güzel olur.

    çık sokaklara haykır o zaman bakalım ne kadarını alabiliyorsun!

    İnsanlar mücedele ettikleri için haklarına kavuştu.Telepati ile hakkına kavuşanı daha görmedim ben.Sokağa çıkıp haykırmak,hakkını savunmak her insanın "hakkıdır."




  • panther
    '''sadece thy değil, her uçucu firma uçak boyutuna ve yolcu sayısına göre 4 veya 5 kişiyle uçuyor zaten

    her uçuşdan sonra 8 saat dinlenme kuralı. havacılık kurallarınca belirlenmiş.
    şirket kafasına göre davranıp 4 saat yaptım diyemez, dediğinide sanmam.

    şöyle bir kural var(değişmediyse)
    50 kişiye bir uçuş personeli düşer...
    yani uçak da gidişte de gelişte de 100'er kişi olacağını varsayalım.
    zorunlu görülürse 1 amir 1 memur yeterli. isterse planlama bu doğrultu da yapılabilir. yani 4-5 kişi planlamak zorunda değiller.

    hiç kimse yorgunluktan ölür bir durumu yok.
    herkesin çalışma saatleri, izin saatleri kurallar çerçevesinde ve uygulanıyor.

    biliyorum çünkü 17 senedir bu işin içindeyim.'''

    sayın panther yolcusunu indirir indirmez bindiğim uçak sayısını ne siz sorun ne ben söyleyeyim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doktor.Z

    quote:

    Orijinalden alıntı: kemomando

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doktor.Z

    quote:

    Orijinalden alıntı: protar50

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doktor.Z

    Dünyanın parasını alıyorlar ama utanmadan grev yapıyorlar. beğenmedikleri maaşın kaç para olduğunu bilmeden sırf muhaliflik olsun diye buraya yazanlar var. Bu adamlara komple uçağı versen doymazlar. Sanki bu ülkede kazdığın yerden petrol fışkırıyor. Kaynak nereden bulunacak diye soran yok. Yine halkın cebinden çıkacak, başbakan şahsen cebinden ödemeyecek yani. Orada çalışanlar deli gibi maaş alsın ama halk daha fazla vergi ödesin umurlarında değil.

    Herkese bunu tek tek yazıyorum.Grevin sebebi maaş değildi zaten okumadınız galiba?Ayrıca grev bile sayılamaz bu.

    Maaş veya başka bir şey. Kimsey, zorla çalıştırmıyorlar. Beğenmiyorlarsa bırakırlar. Yerlerine çalışacak kişiler bulunur. Ülkede tek kalifiye insan onlar değil. İnşallah hepsinin işine son verilir. Dalga geçer gibi hepimiz aynı anda hasta olduk demek çok kolay değil mi ? İşi gücü olan, sağlık sorunu olan bir sürü insanı mağdur ettiler ama nasıl olsa dünya onların etrafında dönüyor diye düşünüyorlar. Başkalarının canı cehenneme.


    grev yapan pardon aniden hastalanan (ahlak abideleri) personele bakarmısınız ? Ne kadar mutsuzlar. çalışma koşullarından dolayı yüzlerinden düşen bin parça mı yoksa hepsinin keyfinin yerinde olduğunu mu görüyorsunuz ?

    İnşallah mesajlarım silinmez. Burada tek taraflı dezenformasyona, görüşlere izin verilmez.
    100 kişi aynı şekilde yazıyorsa 1 kişi farklı yazıyorsa ona da tahammül edeceksiniz, hakaret etmeyeceksiniz.
    Önceki sayfalara bakın.
    Bu aniden hasta olma dalaveresine destek için yazılanlara bir bakın.
    Bidon kafalı diyen mesajlar duruyor, koyun resimleri duruyor.
    Yani insanlar birilerine hakaret etmeden adam gibi düşünce yazmaktan acizler.


     104 UÇAK SEFERİ İPTAL EDİLDİ!!!


    Sen koyun gibi yaşa,hakkını da arama ama insan olan hakkını arar.

    sizin ne gibi yaşadığınızı ben çok iyi biliyorum da yazamıyorum.
    seviye yerlerde.
    insan gibi fikir yazmaktan acizsiniz.
    konuya son mesajım olsun. körlerle sağırlar birbirini ağırlar misali burada kendi kendinize takılın.

    Sen kalkıp resimden insanların ahlaklarını sınarsan birisi de gelip senin yazdıklarından nasıl yaşadığını sınar.Etme bulma dünyası işte...




  • Thy çalışanlarının bu eylemini sonuna kadar destekliyorum. Türkiyede açlık sınırı 900küsür tl;ama asgari ücret 701tl,,işçiler 8 saat çalışması gerekirken bunun çok daha üzerinde çalışmakta... 701 tl gibi komik bir maaş reva görülüyor insanlara...Patronlar zenginliklerine zenginlik kattılar. Patronlar ne derse hükümet eyvallah diyor. Yatırımı onlar yapıyor-istihdamı onlar sağlıyor. Çalışanlar uzaydan mı geliyor arkadaş? Seni oraya getirenler bu haklarını kollamadığın-düzeltmediğin insanlar... Emek bu kadar da sömürülmez. Çıkıp milletin anayasal hakkına göz dikiyorsun-patron ne derse işveren sesini çıkarmasın koyun gibi olsun---15 saat çalış derse işçi çalışsın,,maaşın çok fazla bak asgari ücret 701tl sen de maaşını düşür desin,işçide evet doğru diyorsun öyle olsun desin. Devlet milletin sırtından insin artık,biraz da zenginlerin sırtına binsin. Kamburumuz çıktı artık arkadaş... Thy çalışanlarına helal olsun adamlar haklarını arıyorlar ses de getirdiler,biz de koyun gibi işveren ne derse "he" diyelim,kendi haklarımızı aramayalım,o hakları düzelmesi için çaba sarfetmeyelim,ondan sonra hak arayan olursa onlara laf söyleyelim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kabuska

    Açıkça söylüyorum asgari ücret alanlar bu kadar dar görüşlü olduğu sürece 1000 liradan fazla maaşı rüyalarında görürler. Kendi maaşlarının düşük olduğuna isyan edeceklerine, milletin maaşının yüksek oluşuna isyan ediyorlar

    +1 zaten tr şartlarında hafif zeki biri(istisnalar dışında) asgari maaşa kalmaz
  • Bu sayfada birisi diğer firmalar için niye hak talebinde bulunmuyorlar dedi ki o arkadaşa hatırlatmak isterim.

    Şu çıkartılması planlanan yasa dünya ve ülke tarihinde 2. kez kişiye/kuruma özel çıkartılacak yasa olarak tarihe geçecek. Daha öncekini Turgut Özal Bülent Ersoy için çıkarmıştı. Yahu kişiye/kuruma özel yasa mı çıkartılır yuh yahu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeeP__DReaM

    Thy çalışanlarının bu eylemini sonuna kadar destekliyorum. Türkiyede açlık sınırı 900küsür tl;ama asgari ücret 701tl,,işçiler 8 saat çalışması gerekirken bunun çok daha üzerinde çalışmakta... 701 tl gibi komik bir maaş reva görülüyor insanlara...Patronlar zenginliklerine zenginlik kattılar. Patronlar ne derse hükümet eyvallah diyor. Yatırımı onlar yapıyor-istihdamı onlar sağlıyor. Çalışanlar uzaydan mı geliyor arkadaş? Seni oraya getirenler bu haklarını kollamadığın-düzeltmediğin insanlar... Emek bu kadar da sömürülmez. Çıkıp milletin anayasal hakkına göz dikiyorsun-patron ne derse işveren sesini çıkarmasın koyun gibi olsun---15 saat çalış derse işçi çalışsın,,maaşın çok fazla bak asgari ücret 701tl sen de maaşını düşür desin,işçide evet doğru diyorsun öyle olsun desin. Devlet milletin sırtından insin artık,biraz da zenginlerin sırtına binsin. Kamburumuz çıktı artık arkadaş... Thy çalışanlarına helal olsun adamlar haklarını arıyorlar ses de getirdiler,biz de koyun gibi işveren ne derse "he" diyelim,kendi haklarımızı aramayalım,o hakları düzelmesi için çaba sarfetmeyelim,ondan sonra hak arayan olursa onlara laf söyleyelim.



    aaa olur mu öyle hocam. bir tanıdığım var, bulunduğum ilçeye komşu ilçede çeltik fabrikasında günde en az 12 saat mesai yapıyor ve 3 ayda haftasonu tatilleri dahil 1 (bir) gün izni var. yani 89 gün çalışıp 1 gün izin yapıyor. tabii ki asgari ücret, 700 lira alıyor.

    olur da işinden şikayetçi olursa, "sus" diyorum. milyonlarca işsiz varken yatıp kalkıp dua et haline. arada bir patrona ses çıkaracaklarını duyuyorum hemen yapıştırıyorum cevabı. "sen bu işe girerken böyle olduğunu bilmiyor muydu? ne şimdi mızmızlanıyorsun? beğenmiyorsan istifa et başka iş bul." ekmek yediği yere nankörlük yapacak utanmasa.

    kolay mı ulan para kazanmak, sırtından ter değil kan akacak kan. yeter ki patronlar kazansın, tek derdim tasam bu.

    işçi, çalışan milleti dünyaya karın tokluğuna çalışmak ve patronlara para kazandırmak için gelmişler zaten. biri artislik yaparsa bir başkasını alırlar, ülkedeki işsizlik sağolsun.

    ne destek olacağım bu adamların grevlerine. benim işim aksadı. 1 saatte gideceğim yere 5 saatte gittim. bundan daha büyük bi problem olabilir mi ki? ses çıkaracaklarsa bile sessiz sessiz yapsınlar, benim görüş alanıma girip rahatsız etmesinler beni.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: grngck

    ses çıkaracaklarsa bile sessiz sessiz yapsınlar

    Bu nasıl yapılıyor acaba üstadım
  • kuzenimin sünnetine gidecektim acaba iptal edilmişmidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: protar50

    quote:

    Orijinalden alıntı: grngck

    ses çıkaracaklarsa bile sessiz sessiz yapsınlar

    Bu nasıl yapılıyor acaba üstadım

    ben de yeni öğrendim vallahi hocam, ama çok tuttum.

    kamuya hizmet eden bir firmada çalışanlar grev yapacaklarında kimseyi rahatsız etmeden, kimseyi mağdur etmeden yapmalılarmış grevlerini. "sizin tüm çalışma hayatınızı ve doğal olarak tüm ailenizin hayatını etkileyecek bir karar için yaptığınız eylem benim gideceğim yere 3-5 saat geç ulaşmama neden olur da rahatım bozulur, parasını verdik sonuçta değil mi" demenin başka yolu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nascaras

    kuzenimin sünnetine gidecektim acaba iptal edilmişmidir.

    444 0 849

    arayıp öğrenmende fayda var hocam
  • okuyun arkadaşlar


    quote:

    thy deki grev üzerine bir hostesten gelen mektup:

    "75 milyon diyor ama biz lufthansa'da uçuyoruz sanki.. halk perişan ediliyor diyor, halk dediği biz değiliz sanki.. insanlar, hastasına, sınavına, düğününe gidemedi diyor. ulan sen bayram sabahı oğluna elini öptürürken ben anamınkini 4 gün sonra öptüm. sen, karına sarılıp yatarken ben gecenin 3'ünde karda kışta uçuşa gittim. sen servisinde, evine uyuyarak giderken; benim servisim nijerya'da silahlı saldırıya uğradı. sen 20 dakikada bir sigara molası verirken ben, eksik ekiple 16 saat mesai yaptım. sen sıcacık ofisinde oturup, sıcacık çayını içerken ben, karın kışın ortasında babetle yolcu karşıladım. sen kendini halsiz hissedip 2 gün işine gitmediğinde ben, işten atılma korkusuyla rapor alamayıp 10 tane penisilin iğnesini uçakta yedim! dedemin öldüğü gece, yasal hakkım olan mazeret iznimi onaylamadığın için uçuşa gitmek zorunda kaldım!

    şimdi soruyorum; kim kimi sömürüyor? halkın üzerine oynuyor, insanları galeyana getirip bizleri hedef gösteriyorsun. beni insanın saymıyorsun; oturup dinlemiyorsun. şirketi sömürüyor, zarar veriyor diyorsun ama ben 6 senedir kirada otururken sen neden villada oturuyorsun?




  • Grev hiçbir işle yaramadı, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Havacılık hizmetlerinde grev ve lokavt yasağı getiren birinci madde az önce kabul edildi.
  • Yeeea bizi mağdur ediyorlar, haber verseler keşke diyen güruh.
    Alın bakın, çalışanların grev hakkı da kalmadı artık. Bu tarz pasif eylemlere karşı hazırlıklı olun. Zira yapabilecekleri sadece bu kaldı ellerinde.

    Yuh yahu, halen diyorum kişiye/kuruma özel yasayı gördük çok şükür ülkemizde. Mimarlarının göğsü kabarıyordur herhalde.
  • her grev konusundaki koyunlar delirtiyor beni yok uçuşu varmış kaçırmış yok o paraya başkası çalışırmış yok kendisi asgari ücretle çalışıyormuş çalışma arkadaşım sen git nefesini tut öldür kendini boşa yaşıyorsun gidip bide bu baştakilere oy veriyorsun ileri demokrasi diye grev yapınca auuu geçiceksiniz bu iki yüzlülükleri sizlerdiniz 80 de darbeye alkış tutan şimdi darbeden nemalanan görüyoruz tüm ikiyüzlülüklerinizi
  • Sırtını devlete yaslayan bir kuruluşa karsı hiç bir zaman ne hukukta ne de başka bi boyutta kazanamazsınız.THY sadece bunlardan biri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeolog.

    "Hepsi işten çıkarılsın","Dünyanın parasını alıyorlar hala sızlanıyorlar","Tek onlar mı mağdur","Bu kadar insanı mağdur etmeye hakları yok"

    Bu lafları eden iq'su ayakkabı numarasından küçük insanların sözüm size. Umarım günde 14 saat çalıştırılırsınız.Umarım çalıştığınız yerde hiç bir hak iddia etmenize izin vermezler. Umarım hayatınız boyunca bu hakkı yenilen insanların durumunda olursunuz da görürsünüz ebenizin saç rengini.

    Beğenmiyorlarsa çıksınlarmış.Terbiyesize bak. Lan ... neyse susuyorum bi kaç gereksiz için banlanmaya değmez.

    Greve tam destek.

    +1 Bende zor tutuyorum kendimi.Cahil insanlarla uğraşmamak lazım ama biz yine dertlerini anlatmaya çalışıyoruz boşa kürek çekiyoruz.Bidon kafalılar deyince bozuluyolar ama başka yorum da yapılamıyor.Yanlış anlaşılmasın ben bunu malum partinin tüm seçmenleri için söylemiyorum.Bende o partinin bir seçmeniyim.Benim lafım koyunlaşmış, böcekleşmiş geri kafalılara.




  • eylem süresiz sürecekmiş.. zarar milyonları bulur gibi.. prestij kaybı da cabası
  • 1 kürtajla 4 kuş: 3. köprü ihalesi tamamlandı, Kentsel Dönüşüm Yasası onaylandı, THY işçilerinin grev hakkı kaldırıldı, Uludere unutturuldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yataneleman -- 31 Mayıs 2012; 11:46:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doktor.Z

    quote:

    Orijinalden alıntı: protar50

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doktor.Z

    Dünyanın parasını alıyorlar ama utanmadan grev yapıyorlar. beğenmedikleri maaşın kaç para olduğunu bilmeden sırf muhaliflik olsun diye buraya yazanlar var. Bu adamlara komple uçağı versen doymazlar. Sanki bu ülkede kazdığın yerden petrol fışkırıyor. Kaynak nereden bulunacak diye soran yok. Yine halkın cebinden çıkacak, başbakan şahsen cebinden ödemeyecek yani. Orada çalışanlar deli gibi maaş alsın ama halk daha fazla vergi ödesin umurlarında değil.

    Herkese bunu tek tek yazıyorum.Grevin sebebi maaş değildi zaten okumadınız galiba?Ayrıca grev bile sayılamaz bu.

    Maaş veya başka bir şey. Kimsey, zorla çalıştırmıyorlar. Beğenmiyorlarsa bırakırlar. Yerlerine çalışacak kişiler bulunur. Ülkede tek kalifiye insan onlar değil. İnşallah hepsinin işine son verilir. Dalga geçer gibi hepimiz aynı anda hasta olduk demek çok kolay değil mi ? İşi gücü olan, sağlık sorunu olan bir sürü insanı mağdur ettiler ama nasıl olsa dünya onların etrafında dönüyor diye düşünüyorlar. Başkalarının canı cehenneme.


    grev yapan pardon aniden hastalanan (ahlak abideleri) personele bakarmısınız ? Ne kadar mutsuzlar. çalışma koşullarından dolayı yüzlerinden düşen bin parça mı yoksa hepsinin keyfinin yerinde olduğunu mu görüyorsunuz ?

    İnşallah mesajlarım silinmez. Burada tek taraflı dezenformasyona, görüşlere izin verilmez.
    100 kişi aynı şekilde yazıyorsa 1 kişi farklı yazıyorsa ona da tahammül edeceksiniz, hakaret etmeyeceksiniz.
    Önceki sayfalara bakın.
    Bu aniden hasta olma dalaveresine destek için yazılanlara bir bakın.
    Bidon kafalı diyen mesajlar duruyor, koyun resimleri duruyor.
    Yani insanlar birilerine hakaret etmeden adam gibi düşünce yazmaktan acizler.


     104 UÇAK SEFERİ İPTAL EDİLDİ!!!

    söylenmiş ama grev yada eylemin sebebi maaşlar değil burası bir kenarda dursun.

    ve ayrıca ikinci koyu kısımdaki düşünce sebebi yüzünden ülkede insanlar hakettiği maaşları alamıyor. beğenmiyorsan git ben çalışırım başkası çalışır vb.. diyen insanları işveren bildiği için, ben nasılsa çalıştıracak adam bulurum diyerek hakedilenden daha düşük ücretlere insanları çalıştırıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 31 Mayıs 2012; 12:04:08 >




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.