Şimdi Ara

kulaklıklardaki ohm değeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşalr kulaklıklardaki ohm değeri neyi belirliyor mesela ses çıkış gücünü etkiliyor mu ? sennheiser hd202 almayı düşünüyorum bi arkadaş onun ohm değerinin 32 ohm olduğunu söyledi hd201 yönelmemi önerdi.peki hd201 bass konusunda hd202 den iyimidir ? arasında bariz fark var mıdır ?



  • arkdaşlar yardım lütfen
  • Öğrenciyken elektrik konusunda ohm değerini elektrikte kullandınız. Elektriğin iletilmesini engelleyen direncin birimiydi. Kısacası o ohm değeri ne kadar çoksa sesin şiddeti azalır. Ama bu değeri kulaklıkları kıyaslamak için kullanamıyoruz bariz bir fark olmadıkça. 16 ohmluk olup 32 ohmluklardan az ses veren de, 32 ohmluk olup 16 ohmluktan fazla ses veren de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    Öğrenciyken elektrik konusunda ohm değerini elektrikte kullandınız. Elektriğin iletilmesini engelleyen direncin birimiydi. Kısacası o ohm değeri ne kadar çoksa sesin şiddeti azalır. Ama bu değeri kulaklıkları kıyaslamak için kullanamıyoruz bariz bir fark olmadıkça. 16 ohmluk olup 32 ohmluklardan az ses veren de, 32 ohmluk olup 16 ohmluktan fazla ses veren de var.

    bütün sorularıma siz cevap veriyorsunuz çok teşeşkkür ediyorum hocam peki sennheiser hd202 nasıldır bi bilginiz varmı hd201 e tercih edebilir miyim ?
  • O kulaklıkların ikısini de araştırmadım bilmiyorum. Ama direk empedansa göre konuşmamak gerek. 16 ve 32 ohm. İkisi de taşınabilir klasmanına gıriyor. Yani playerlerin rahat sürebilmesi gerek. Örneğin 32 ohm Sennheiser cx980, 16 ohm cx880 den 1 milim çok ses veriyor. Koss PortaPro 60 ohm ama zorlansalar dahi dandik playerler bile yeterince besleyebiliyor. Bence ses yükseklikleri yakındır ikisinin de. Ama dinlemedim, tahmin sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 29 Mayıs 2012; 18:32:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada size tavsiyem bir kişinin dediğiyle hareket etmeyin. Buna ben de dahilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hd202'yi denemiştim bi ara. Ses yüksekliği gayet iyiydi ve tam bir bass kulaklığı.
  • Hd 203 kullanıyorum telefonla rahatlıkla kullanılabiliyor amfi gerektirmeden (ama amfi ile bir başka).202 ile 203 ün arasında çok fark olmadığını duydum. Arkadaşında dediği gibi tam bir bass kulaklığıdır.201 i asla tavsiye etmem ses kalitesini beğenmedim ve çok kaba duruyor.
  • HD 201 de HD 202 de bas konusunda iyi kulaklıklar. Ama HD 202 derin baslar için “türbin“ özelliğine sahip hafif diyafram malzemesinden üretiliyor. ohm konusunda gelince bu daha çok kullandığın cihazlarla da ilgili. Kulaklığın direncini ve ses çekim gücünü ifade eder. 32 ohm luk bir kulaklığı 16 ohm destekleyen bir cihazda kullanırsan verimi düşer. Neyse ki günümüzdeki çoğu mp3 çalar ve cep telefonu 32 ohm. Arkadaşın da dediği gibi tek bir kişinin yorumuyla kulaklık almamanı tavsiye ederim. Kulaklık alırken dikkat edeceğin bazı püf noktalar. Onlara baktıktan sonra seçeneklerini eleyebilirsin. şu yazıyı önerebilirim.
    http://www.sennheiserkulaklik.com/kulaklik-alirken/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.