Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber (111. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
18.857
Cevap
210
Favori
1.058.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: b0Ni

    https://twitter.com/Marcin360/status/1168488553732616194

    "Achieving full immersion in an FPP game is extremely important and the decision made by the team to go 100% first person in @CyberpunkGame is something that will benefit it greatly from gameplay and story-telling perspectives." That said, players will still be able to see their characters in the inventory screen, during driving sequences, in mirrors and, very occasionally, in some of the cut-scenes.

    inventory ekranı, sürüş sahneleri, ayna karşısı ve bazı sinematikler(az sayıda bunlar da) dışında tamamen fpp olacakmış. tüm oyun ekibi bu kararın gameplay/hikaye açısından daha uygun olduğuna karar vermiş.
    inventory ekranı, sürüş sahneleri, ayna karşısı ve bazı sinematikler(az sayıda bunlar da) dışında tamamen fpp olacakmış. tüm oyun ekibi bu kararın gameplay/hikaye açısından daha uygun olduğuna karar vermiş.


    Tabii böyle diyecekler. İstediğimiz optimizasyon değerlerini tutturamadık. Son yayınladığımız 15 dk'lık gameplay videosunda da aldığımız binlerce olumsuz yorumlardan ve downgrade'den hiç bahsetmiyorum zaten. O yüzden böyle karar aldık diyecekleri yoktu değil mi? :)

    Bak ben bu oyunu önsiparişle aldım ama her olumsuz haberden sonra heyecanım gitgide düşüyor.




  • undy1ng kullanıcısına yanıt
    Ben olaylara daha yüzeysel bakıyorum hocam, RPG sizin daha iyi bileceğiniz gibi bir kültür işi, o kültürün içinde varolamadığınızda maalesef, maalesef diyorum çünkü keşke zamanımın bol olduğu okul dönemimde etrafımda beni bu dünyanın içine sokabilecek, tanıştırabilecek birileri olsaydı. Cidden isterdim, çünkü seviyorum dünyasını. O dönemde olmadı, imkan, zaman, ortam olmadı. Şu saatten sonra da altyapı yetersizliği yüzünden bana, çok anlayamadığım için sıkıcı geliyor. Şimdi imkanım var ama ortam ve zamanım yok. Kaynakların tamamı İngilizce, benim İngilizce m de o kadar iyi değil. Sizin arzu ettiğiniz derinlikte bir oyuna sabır gösterebilir miyim bilmiyorum. O perklere, skillere kafa yorup kendi buildimi oluşturmak için zamanımı ayırmak istermiyim emin değilim. Tek derdim keyif almak, bakalım çıksın görelim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Trailer vs in game.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Videodan alınmış ekran görüntüsü, lamı cimi yok bu işin istediği kadar iyi hikaye olsun böyle mide bulandırıcı bir grafik olduktan sonra hikayenin de hiç önemi yok. Batman Arkham Knight'da serinin en iyi hikayesi vardı ne oldu? Optimizasyon ayağına kimse beğenmedi anında seriyi çizdiler tek oyun yüzünden. Gelip burda grafikçiler diyorsunuz da yıllar önce çıkmış GTA V bile şunun yanında şaheser kalıyor. Adamların ps4'e çıkardığı RDR 2'de ki grafiğe bak birde senin 2020 yılında PC'ye çıkaracağın oyunun grafiğine bak. Yine bir özür mektubu yayınlayıp millete yalakalık mı yapacaklar anlamadım bu işi her zaman yemez ama o. Birde bu oyun eğer ultra ayarlardan alınmış görüntü ise vay halimize iki üç ayar kıssak demek direk slayt gösterimi ile oynayacaz oyunu. Araçlarda bir garip peynir tenekesine benziyor, sürüşte hiç fizik yok gibi zaten videoda ki kovalama sahnesinde sağa sola seri seri dönen araçlar vardı.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk oyunu karanlık havada neon ışıklı şehirde ne kadar şık olmuş ama gerçekten. Şu halde bile bu oyun için ''siz grafikçisiniz yeaağ'' diyen adamın elinde nuh nebiden kalma PC var diye savunmuyorsa bende bişe bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 3 Eylül 2019; 2:20:20 >




  • Oyun çıkana kadar bakalım başka neler kalkacak. Ben karekter yaratma sisteminin de kalkacağını düşünüyorum artık. Kadın erkek seçimi yapıp dalarız direk oyuna. Karakter yaratma ekranı çok detaylı diyorlar sonra her şey fpp olacak diyorlar. Bu arada witcher de yaptıkları downgrade olayını bunda da yapmışlar. Sevilen bir firma olduğu için witcher da pek büyümemişti olay ama ders almamışlar demekki. Şu yaptıklarını başka bir oyun firması yapsa linçten kurtulamazdı.
    Geriye oyun çıkış tarihi ertelemek geliyor. Bakalım onu da yapacaklar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E3'de CGI videosu gösterdikleri zaman o kadar yıl geçti bu CGI sadece dediğimde forumda baya tepki ile karşılaşmıştım "sen nesin, sen kimsin" gibi. O yüzden 1 yıl önce baya alevli bir konu olan fakat bizim forumda hiç tartışılmayan bir konudan bahsetmek istiyorum.

    CD Projekt oyuncuların gözünde çok sevilen bir firma ki bunu da hakediyorlar. Witcher 3 harika bir oyundu, romanlarını okumadım, fantastik eserleri artık hiç sevmiyorum zaten fakat yine de içine çekmeyi başarmıştı. Witcher 3'den sonra yan görevlere bile bakış açım değişmişti ve üstüne ayrı bir oyun gibi normal fiyata DLC'ler çıkardılar fakat açıkçası çalışmak için baya kötü bir yermiş.

    Bu bizi oyuncu olarak pek ilgilendirmiyor sonuçta bunlar milyon dolarların döndüğü duygusallığa bakmayan şirketler Rockstar'da baya herkesle davalık MK11 çıktıktan sonra WB ile geliştirici ekip davalık oldu. Shadow of War zamanı geliştirici ekip ölen dostları için para toplarken WB ne oluyor o parayı bana verin diye araya girmesi gibi olaylar hep dönüyor.
    Sonuçta iç işlerini bilmiyoruz sadece tüketici olarak fakat şu an gördüğümüz geriye doğru atılan adamların sebebi bu olabilir.

    Glassdoor, Polonyanın en çok kullanılan iş bulma sitesi. Witcher 3'den sonra işten çıkan ve ya çıkarılan insanlar burada baya olumsuz yorum yaptılar. Zaten CD Projekt sonradan toplamaya çalışmasına rağmen hala genel puanı baya düşük. Polonya, bir Almanya, Fransa kadar güçlü ekonomiye sahip olmamasına rağmen Avrupa Birliğinin getirmiş olduğu yasalardan dolayı kalifiye elemanlar gayet yüksek maaşlar alıyor. Anlaşılan CD Projekt bunu uygulamamak için elinden geleni yapıyormuş ve çalışanlarına aşırı kötü davranan bir firmaymış. Bizim oynarken ölüp bittiğimiz Witcher 3 zamanı çalışanlarına yapmadıkları kalmamış.

    Durum böyle olunca Witcher 3'de çalışan birçok kişi firmayı terk etmiş. Tabi ki internette bunu "adam çıktığı yere çamur atabilir" diye karşı çıkanlar oldu ve haklı da olabilirler. Bir de oyuna kimin ne kadar katkısı oldu bilmiyoruz, sonuçta CEO ve baş adamları tanıyoruz ama demek istediğim çoğu eski çalışanın firmayı terk etmesi bu geriye atılan adımların sebebi olabilir.

    - Witcher 3'de ilk gösterdikleri gibi çıkmamıştı ama şu an bile hala çok iyi gözüken bir oyun.
    - Pre Order'a açtıklarında hakkında çok az şey biliyordur. Bir gameplay vardı o kadar. Araba sürüşü nasıl olacak o bile hala düşünüyoruz demişlerdi tüm bu haberler Pre Order'a açıldıktan sonra gelmeye başladı.
    - Grafiklerden daha çok detay seviyesine takıldım. İlk gösterdikleri gameplay videosunda NPC'lerin kıyafetleri bile inanılmaz detaylıydı hadi bu grafik ayarları bozuk yok Nvidia ayarları diyorlar. Ya da konsolda oynanmış olsun ki bir firmanın oyununu tanıtırken maksimum görselliği alacağı şekilde tanıtacağını düşünüyorum. Rockstar'ın PC ve yeni nesil GTA duyurulmadan önce bile direk yeni nesil versiyonu fragmanlarda göstermesi gibi. Grafiklerden geçtim öyle bir detay seviyesi göremedim.
    - TPS, FPS tartışmasında FPS daha çok seviyor olabilirsiniz fakat bir gerçek var ki FPS yapmak TPS'ye göre daha kolaydır. Ekstra animasyon yok, karakterin modellemesi bilmem ne yok. Herkesin savunduğu "FPS ya daha çok içinde gibiyiz ya" gibiyiz yorumları da pek gerçekçi gelmiyor. Witcher 3 oynarken ne içinde değil miydik. Kaldı ki gösterdikleri gameplay'den öyle FPS'si kısımları da aman aman iyi gözükmüyor.
    - Çıkmasına bu kadar kala ara sahnelerden kaldırmaları pek olumlu bir gelişme değil. Hadi oynarken "daha çok içindeyiz" ara sahnelerde niye göremiyoruz. O kadar karakter yaratıp bir ayna karşısında göreceksek ne anlamı kaldı.
    - Tüm bunlara rağmen oyunun hala iyi çıkacağını düşünüyorum ama ölümüne savunmakta pek mantıklı gelmiyor sonuçta ortada bir kandırma duruma ve geriye atılan adımlar mevcut.

    Firmanın kötü ünüyle ilgil linkler;

    LINK1
    LINK2
    LINK3
    LINK4




  • İnsanlar neden bu kadar çok ağladı merak ediyorum. Oyunun tpp olmasının imkanı yok. Önündeki adam senle konuşurken bir anda arkanı dönüp arkandakiyle konuşmaya başlıyorsun. Önündeki adamı göremediğinden haliyle konuşma noktalanıyor.(tpp’de bu hissi gram alamazsın) Adamlar tıpkı gerçek hayattaki gibi davranmamızı istiyorlar oyunda ve “ısrarla” neden tpp yok hüüüüüüü diye ağlamaya devam ediyorsunuz.

    Ya çok boş muhabbet olmadı mı sizce? Tpp yoksa almayın bu konuyu da boşuna işgal etmeyin.

    Bence harika bir oyun bizi bekliyor ama bazı kişiler kafalarına yerleştirmişler oyunun kötü olduğunu. Kendilerine oyuncu diyen yayıncıların izinden gidiyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafikler önemsiz. İsterse witcher 1 gibi olsun yine oynayacağım (evet hala witcher 1 oynuyorum). Bu grafik merakı nereden geliyor onu da çok merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bukullanıcıadıuygunmu B kullanıcısına yanıt
    Grafikler de oyunun bir parçasıdır. Hali hazırda güzel olan bir oyunun grafiklerinin de iyi olması o oyundan bir şey götürmez aksine katar. Bunu istemek yanlış mı?
    Misal witcher 1 i witcher 3 grafiklerle oynama imkanınız olsaydı kabul etmeyecek miydiniz?

    Grafik merakı gerçek hayatta gözümüzle gördüklerimizden geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 3 Eylül 2019; 14:42:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen grafik gereksiz o yüzden her yıl 10larca yeni ekran kartı çıkıyor yeni teknolojiler geliştiriyorlar, playstation 1 yeterdi zaten dimi boşuna herşey, millet foto gerçeklik sunmaya kasıyo bazıları hala 2000lerin başında kalmış anlaşılan. Sadece grafik gerisi boş oyunlar eleniyor zaten merak etmeyin, ayrıca grafik takıntınız yoksa options-Low ile amacınıza kolayca ulaşabilirsiniz. İyi grafik isteyenlere çok bulaşmayın, zevkler renkler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: broodofqueen

    Ben olaylara daha yüzeysel bakıyorum hocam, RPG sizin daha iyi bileceğiniz gibi bir kültür işi, o kültürün içinde varolamadığınızda maalesef, maalesef diyorum çünkü keşke zamanımın bol olduğu okul dönemimde etrafımda beni bu dünyanın içine sokabilecek, tanıştırabilecek birileri olsaydı. Cidden isterdim, çünkü seviyorum dünyasını. O dönemde olmadı, imkan, zaman, ortam olmadı. Şu saatten sonra da altyapı yetersizliği yüzünden bana, çok anlayamadığım için sıkıcı geliyor. Şimdi imkanım var ama ortam ve zamanım yok. Kaynakların tamamı İngilizce, benim İngilizce m de o kadar iyi değil. Sizin arzu ettiğiniz derinlikte bir oyuna sabır gösterebilir miyim bilmiyorum. O perklere, skillere kafa yorup kendi buildimi oluşturmak için zamanımı ayırmak istermiyim emin değilim. Tek derdim keyif almak, bakalım çıksın görelim.
    Bu konuda kendinize kızmayın ve insanların düşüncelerini çok dikkate almayın derim. [Benim yazdıklarım dahil] Sadece oyununuzu oynayıp keyfinize bakın. Boşverin gerisini..




  • Konunun %90'ı grafik....

    süsle püsle cilala ver ellerine oynasınlar....
  • KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    AAA oyunlarda grafik aranır. Dünyanın parasını veriyoruz sonuçta, babanızın şirketi gibi savunmayın.

    Ayrıca madem verecekleri grafikler o kadar iyi değildi, neden yayınladıkları ilk gameplayde çok iyi grafikler gösterdiler? İnsanları kandırmanın saygı duyulacak bir tarafı yok
  • Bu babası gibi savunma olayı bizim millete özgü her konuda böyleler. Yayıncı çıkar babası gibi savunur toz kondurmaz, oyun çıkar şirketi ölümüne savunur.
  • -Bane kullanıcısına yanıt
    Hala devam ediyor mu bilmiyorum ama bir ara xboxcu ve sonyci kavgaları vardı. Hayır sanki maaş alıyorlarmış gibi oyun eleştiremiyorduk bunlar yüzünden. Şirketin sahibi gelse eleştirilere haklısınız, düzeltmeye çalışacağız der ama bunlar kraldan çok kralcı oldukları için savunuyorlar. Ailesine laf gelse bu kadar savunmayacak insanlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheryl Mason -- 3 Eylül 2019; 15:43:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    AAA oyunlarda grafik aranır. Dünyanın parasını veriyoruz sonuçta, babanızın şirketi gibi savunmayın.

    Ayrıca madem verecekleri grafikler o kadar iyi değildi, neden yayınladıkları ilk gameplayde çok iyi grafikler gösterdiler? İnsanları kandırmanın saygı duyulacak bir tarafı yok
    Arkadaşım senin psikolojik sorunların mı var ?

    Babamın şirketi gibi savunduğumu nerden çıkardın? Bu konuda bundan önceki yorumumu bulmayı dene istersen.
  • KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    Benimle muhattap olma, ayrıca terbiyeni takın. Blok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    Benimle muhattap olma, ayrıca terbiyeni takın. Blok
    Grafikten başka hiç bir konuda yorumu olamayan milenyum gençliği işte. bloklamış.... çok üzüldüm :)

    400 kişinin üzerinde çalıştığı 21. yüzyılın en iyi oyunundan bahsediyoruz. Bazıları grafiğin içinde sıkışmış kalmış.

    Ayrıca oyun çıkacağı güne kadar 500+ fiyatı görebilir... ön sipariş için acele edilmeli.
  • KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    Aynen tek kıstasım grafik, peşin hükümlü olmana şaşırmadım zaten.

    Muhattap olmazsan sevinirim, bildirim menümü meşgul ediyorsun
  • Ya "biz grafiğe önem vermeyiz, RPG'ciyiz" diyor arkadaşlarda daha Türkçe yazılan yorumu okuyup anlayamıyorlar RPG oyunları nasıl anlıyorlar.

    Çoğu arkadaşta grafikleri kötü çöp direk boş oyun demiyor zaten. Ortada bir ürün var bu ilk başta böyle olacak dendi şimdi öyle olmadığı ortaya çıktı. İlk başta o inanılmaz detaylı meydan yerine bunu gösterseler tamam derdik. Ortada yani zamanında Ubisoft'un yaptığı gibi bir kandırma, yalan durumu var.

    Hala yok ben grafiğe önem vermem. Biz de inanılmaz önemli demiyoruz ama ortada tüketiciyi kandırma, yalan durumu var. Hala arkadaşlar "biz RPG'ciyiz" ya diyecekse Power Point sunumu ile anlatayım bir dahaki sefere.

    Hem oynanış hikaye her şey iyi olsun grafikleri de iyi olsun demenin ne zararı var. İnsanlar niye böyle her şeyi takım tutar gibi tutuyor azıcık objektif olmayı başarın ya. Burada şu an olumsuz yorum yapan çoğu kişi bizzat tanıyorum ağır Witcher fanı zaten. Ama ortada bir ürünü başka türlü gösterip pre-order'a açıp sonra başka şey gösterme durumu var.

    Firmanın önceki oyunu Witcher 3 hem oynanış, hem görevler, hem hikaye ve grafik olarak çok iyi bir oyun doğal olarak her şeyin daha iyisini bekliyoruz.

    Hala "biz eski RPG'ciyiz yaaaa" sorsam en sevdiği RPG oyunlarını Google'da çıkan ilk sıralamayı yazacak birebir.




  • grafik önemli değil ne demek ya, yıl 2019 ekran kartına 5bin lira para veriyor grafik önemli değil diyor adam. gidin frp oynayın direk bilgisayara da gerek yok
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.