Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.857
Cevap
210
Favori
1.058.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Ya yazdıklarımı anlamadınız, gereksiz alınganlık yaptınız ya da anladınız ama işinize gelmedi.

    Ne alaka, ben insanlara fikrini söyleyemez mi? diyorum.

    Adam grafiklerini beğenmedim diyor, sen beğendim diyebilirsin, ki bende bunu savunuyorum.

    Forumun temel mantığı bu zaten.

    Ne yazdım ben? sen beğendiğini yazarsın, o beğenmediğini yazar, sen neden beğendiğini yazarsın, o neden beğenmediğini yazar.

    Şimdi siz buradan nasıl oluyor da sanki siz fikrinizi söyleyemezmiş gibi bir algı yaratmaya çalışıyorsunuz.

    Doğrusu hiç hoş şey yapmıyorsunuz.

    Çünkü benim kızdığım şey bunun hakaretvari bir noktaya getirilmesi. Ya nerdeyse adamı dövecekler sen nasıl grafiklerine kötü dersin diye.

    Böyle bir fikriniz mi? var sizin. Ben beğenirsem herkes beğenecek, beğenmeyen olursa döverim, hakaret ederim, rencide ederim.

    Olmaması gereken şey bu.

    Siz neye çıkıştığımı anlayamamışsınız. Yok yere üzerinize almışsınız.

    Bundan sonra yazacaklarımın sizinle alakası yok.

    Efendim niye millet sayfalarca grafiğini tartışıyormuş, buyur burdan yak.

    Sanane? sana mı? soracak neyi tartışıp tartışmadığını.

    Ondan önce sayfalar dolusu fps mi? olacak tps'mi olacak diye tartıştılar, bana soracak olursanız dünyanın en saçma tartışması, ama bana ne? demek ki insanlar için bi anlamı fakat beni alakadar etmiyorsa hoşuma gitmiyor diye neden insanlara sataşayım, onlara kızgınlık duyayım, forum bu. Bana mı? danışacaklar abi şu konuyu tartışıyoruz ama rızan var mı? diye, hani sorsalar yok derim.

    Bunu kendine dert edenler var, bunun için millete saranlar var.

    Size ne ya, forum burası Allah aşkına bi kendinize gelin. Bırakın milletin neyi tartışıp neyi tartışmayacağını, yeter ki birbirinize hakaret etmeyin, küçümsemeyin o kadar.

    Ayrıca dünyanın her yerinde daha da fenası oluyor bu tartışmaların, nerde bi yere ekran kartı tartışması yüzünden katil olan var.

    Hakaret ve rencide edilmediği sürece herkes bu forumda doya doya tartışır, fikrini söyler, beğenilerini beğenmediklerini sayfalarca yazar.
  • Grafik konusunda bir açıklık getirmek isterim, Witcher 3 de gösterdikleri grafiklerden daha kötü grafikle çıktığı diye çok şikayette bulunan insan oldu. Bu yüzden Cyberpunk 2077 de en düşüğe yakın grafik ayarlarıyla gösteriyorlar public demoları hep. Kapalı demolarındaki grafiklerin çok daha iyi gözüktüğünü söyleyenler var ki zaten mantıklı. Witcher 3 bugüne kadar çıkmış en güzel gözüken oyunlardan biri iken, firmanın sonraki oyununun, hemde aynı motorun gelişmiş haliyle yapılmış oyununun daha kötü gözükmesi çok garip olurdu zaten.
  • K E N kullanıcısına yanıt
    Hocam bu biraz şeye benziyor tecavuzcu coşkun müziğine :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cyberpunk 2077: How Tech & Ray Tracing Brings Art To Life



  • https://www.youtube.com/watch?v=cgFvZmfjTYc&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R-10 kullanıcısına yanıt
    Eğer bu oyunu en başta gösterdikleri grafikleri sırf RTX sattırsın diye RTX kartlara özel yaparlarsa firma güvenirliliğinden çok şey kaybeder. Öyle bir hata yapacaklarmış gibi hissetmeye başladım.

    Madem gösterdin o grafikleri, ver aga işte. Umarım saçma sapan işlere girmezler çünkü sevdiğim, güvendiğim bir firma CDPR

    Normalde oyunu önsiparişten çekecektim ama çıkış yapmasını bekliyorum artık. Çıkış yaptığında ilk izlenimlere bakıp tatmin olursam alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheryl Mason -- 11 Eylül 2019; 18:29:37 >
  • Bir olaylar var ama bilmiyoruz bakalım Tokyo Game Show da neler olacak. Witcher ile firmanın yaptığı şeyleri hepimiz biliyoruz ama son video da ki grafikler yakışmadı. AAA yapımda komik duruyor. O haliyle çıkarsa yer yerinden oynar.
    Grafik elbette önemli böylesi büyük bir yapımda. Tek hikaye ile olmaz. Hikâye kötü olursa ne olacak peki
    Bekleyelim bakalım zaman ne göstercek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15dk lık videodan sonra böyle videonun gelmesi şimdi düşündürdü acaba tepki mi gördüler oyunun o halini görenlerden. Şimdi de '' bakın biz uğraşıyoruz işte oyunu böyle tasarladık'' videosu koyup az gaz alalım dediler sanırım.
  • E3'deki video yayınlandığında ağğbii minimum sistem gereksinimleri 2080TI'mışçı bir tayfa vardı şimdi de ağğğbi grafik çöpppçü tayfa çıktı. Daha oyun çıkana kadar neler göreceğiz bakalım.
  • E3'de yayınlanan video çok yüksek bir sistemde 30 FPS veriyordu fakat yapımcılar daha optimize etmeye başlamadık açıklamasını yapmışlardı. 'Grafik çöpçü' tayfa çıkmayan oyunun RPG kısmı çok iyi olacak diyen tayfadan daha mantıklı. Grafik kötü diyenler bakıyor şimdilik gördüklerine göre yorum yapıyor. Örneğin büyük ihtimalle Cyberpunk daha çok oynadığım bir oyun olacak ama sunum ve tanıtım olarak Dying Light 2 çok daha iyi gözüküyor ve daha iyi bir şekilde oyunu sunuyorlar.
  • Beni alıntılayıp boş yapacak milenyum gençligi için baştan büyük harflerle yazayım. İLK BAŞTA GÖSTERDİKLERI VIDEODA YUKARIDA KOCAMAN YAZAN "WORK IN PROGRESS- DOES N-O-T REPRESENT THE FINAL LOOK OF THE GAME" yani "Bak burada gördügünüz HERŞEY degişebilir" yazmışlar. Bunu önce idrak edin, ondan sonra yorum yapın. Biz oyuna çöp demiyoruz oyun downgrade yemiş ona kızıyoruz diyen arkadaşlar bu argümanınız yukarıdaki yazıyla çöküyor. Oyun CGI gibi gözükecek diyip son videoyu gösterseler gelin hep birlikt eleştirelim adamları.

    Bazı arkadaşlar aşırı beklentiye giriyor. Üstelik Johnny'nin görünüşü hariç öyle çok downgrade göremedim ben. Mesela burada tartışıldıgı gibi hayvani downgrade nerede? Benim gözler mi bozuk acaba ( En son 20/20'ydi valla ) Mevcut donanımlarla buraya kadar oluyor işte demekki ötesi olmuyor. Her taraf ormanlık alan, çöl olan RDR2'de bile oynarken PS4 resmen yeter agam ben iptalim diye bagırıyordu büyük şehirde 20 FPS'ye düştügü yerler oluyordu hissediyordum. Siz bu grafik kalitesini birde Cyberpunk ortamda istiyorsunuz. Oyunu sadece 2080/2080 Ti kullanıcılarına göre yapıp iflas mı etsinler adamlar ne yapsınlar yani... Bu oyunun %90'lık kitlesi olan Hani konsol? Hani ortalama PC'ye sahip olanlar?

    İşte bir oyun mainstream olunca başına bunlar geliyor. Adamlar bu oyunla GTA'nın bile yetişemedigi bir hype seviyesine ulaştılar onlar bile beklemiyordu bence bunu Grafikte grafik. Efsane statüsüne yerleşmiş KOTOR, Mass Effect, Dragon age Origins, Vampire The Masquerade, Baldur's Gate, Deus Ex ( bu arada içlerinden 4 tanesi BioWare oyunu, ah bioware ah naptın kendine EA ile ) gibi oyunlar hepsi hikaye/soundtrack/gameplay üçlüsüyle buna eriştiler. Bu oyun da onlardan biri olacak buna hiç şüphem dahi yok. Bıktırdı artık kocaman bomboş open world oyun yapıp içine MMO vari görevler konmuş rezil hikayeli sözde "AAA" oyunlar. Bak ben mesela geçen Katana ZERO diye bir oyun oynadım. Pixel grafikli :) 4-5 saatlik şu pixel grafikli oyun, şu son 5 senede çıkmış sözde AAA oyunların neredeyse tamamını hikaye/soundtrack ve hissettirdikleri bakımından 10 ile çarpar, 2'ye böler, tekrar 20 ile çarpar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 13 Eylül 2019; 17:23:18 >
  • Aslında her oyunu çıktıktan sonra almak daha iyi.Hem gereksiz para bağlamıyorsun hemde hayal kırıklığını en aza indiriyorsun :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreDFace -- 13 Eylül 2019; 19:39:58 >
  • Millete idrak edin önce yazmadan idrak edilmesi gerekenler;

    - 'WORK IN PROGRESS DOES NOT REPRESENT THE FINAL LOOK OF THE GAME' Aşağı yukarı her oyun tanıtımında yazar zaten ama genelde ilk gösterdiklerinden daha iyi şekilde gözükür oyun proje ilerledikçe. Bu genelde gösterimde olabilecek sorun ve glitcler için yazar ve daha geliştirmeye vakitleri olduğunu gösterir, geri götürmeye değil.

    - Hadi bunu yazmış olsunlar 45 dakikalık gameplay videosu çıktıktan sonra Cd Projekt oyun mevcut konsollarda ve düşük sistemli bilgisayarlarda bile şöyle gözükecek böyle gözükecek daha iyi olacak diye açıklamalar yaptı.

    - Downgrade yediği bir gerçek. Texture kalitesi olarak olmasa bile gösterdikleri tüm çevre ve ortam deyasız. Tabi ki buna laf atacağız çünkü şu an için tek gördüğümüz şey grafik.

    - Bu videoyu oyun pre-order'a açıldıktan aylar sonra yayınladılar bu tüketiciyi yanlış yönlendirmektir. Bunu çoğu firma yapıyor ama Cd Projekt'den beklemiyorduk.

    - Mevcut nesilde bu kadar oluyorsa ilk o videoyu göstermeyecekler.

    - Saydığınız KOTOR, Mass Effect, Dragon age Origins, Vampire The Masquerade, Baldur's Gate, Deus Ex hepsi zamanına göre aşırı iyi gözüken o zamanların sistem değiştirten oyunlarıydı.

    - Grafiklere önem verince yok milenyum gençliği falan olmuyor grafiklerde atmosferin bir parçasıdır sizi içine çeker, inandırır. O yüzden çok iyi konusu olan filmlerin efektleri de iyidir ve efektler kötü olursa gerçekçiliği kalmaz. Eğer grafikler bu kadar önemsizse gidip text bazlı bir sürü çoğu oyundan iyi RPG oyunlar mevcut.

    - Grafikleri kötü olan her oyun kötüdür demiyoruz. İlk gösterdikleri ile son gösterdikleri arasında fark olduğu için diyoruz. Çünkü şu an RPG kısmı hakkında bir bilgimiz yok oyun çıkmadan gösterilenlere laf yapıyoruz. Yoksa kimse Undertale çok kötü grafikli demiyor niye başka bir şey göstermediler önceden.
  • 2K kullanıcısına yanıt
    Size laf atmıyorum sadece text bazlı oyun önerebilir misiniz? Dediğiniz doğru şu zamanda çıkan sözde "RPG" oyunları o text'li oyunlardan daha berbatlar. O tarz oyunları ben de arıyorum. Seçimlerimizin önemli olduğu text bazlı oyunları. Bildiğiniz varsa seve seve oynarım ben.

    Cyberpunk grafikleri maalesef downgrade yedi doğru. İzlerken üzüldüm ağır fanı olmasına rağmen inkâr etmeyeceğim ama bu benim oynanışıma gram etki etmeyecek. Ama RTX'li videoyu izledim o izlediğimiz videonun PC platformuna ait olmadığını düşünmeye başladım.
  • 2K kullanıcısına yanıt
    " -- 'WORK IN PROGRESS DOES NOT REPRESENT THE FINAL LOOK OF THE GAME' Aşağı yukarı her oyun tanıtımında yazar zaten ama genelde ilk gösterdiklerinden daha iyi şekilde gözükür oyun proje ilerledikçe. Bu genelde gösterimde olabilecek sorun ve glitcler için yazar ve daha geliştirmeye vakitleri olduğunu gösterir, geri götürmeye değil. "

    Buna kim karar veriyor? Donanımhaber forumuna üye 2K adlı kullanıcı mı? Yoksa gecesini gündüzüne katıp kod yazmaktan gözleri bozulan oyun yapımcıları mı? Baktılar o grafikleri günümüz teknolojisi yeterli çalıştırmıyor. Ne yapacaklar? Öyle piyasaya sürüp ekonomik intihar mı edecekler? O zaman ilk başta koymayacaklar diye bir şey yok, ilk başta kotarabileceklerini düşünüyorlardı belki de olmadı, o kocaman yazıda bunun için var işte. Oyun geliştirmenin, onu binlerce farklı sistem konfigürasyonuna göre optimize etmenin ne kadar zor bir şey oldugundan en ama en ufak bir fikri olan birisi böyle basit şekilde eleştirmez.

    Yapıcı eleştiri ile safi kötülemek farklı şeyler.

    Singleplayer oyunlara microtransaction koyup "begenmiyorsanız oynamayın laaa" seviyesinde yorumlar yapan, milletin yaptıgı modları bile paralı yapan, 1 tane armor için 30 lira isteyen şirketlerin çogunlugunu olusturdugu bir endüstride CD Projekt RED bence el üstünde tutulması gereken bir firmadır. Eski BioWare'in modern versiyonudur benim ve birçok oyuncu için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 13 Eylül 2019; 20:30:11 >
  • The Witcher 3'de yayınlanan ilk tanıtım videosu ile çıkış anında gelen çok farklıydı ama kendi hali bile inanılmaz iyiydi.

    TW3 için bu tarz mod yapan ve tamamen farklı bir seviyeye getiren kişiler olduğu sürece oyunun grafiklerinden daha çok içeriğini daha önemser oluyorum.

  • @Six Feet Under.

    Ben karar veririm demiyorum genelde bu böyledir, gördüğümü söylüyorum. Zaten gösterdikleri gibi çıkmayınca olay oluyor her zaman.

    'gecesini gündüzüne katıp kod yazmaktan gözleri bozulan oyun yapımcıları'
    sistem konfigürasyonuna göre optimize etmenin ne kadar zor bir şey oldugundan en ama en ufak bir fikri olan birisi böyle basit şekilde eleştirmez.

    Ben tüketiciyim benim yorum yapmam için geliştirici, yazılımcı olmama gerek yok eğer sizin mantık ile olsa hiç bir konuda eleştiri yapamazdık. Zaten ben bilmediğim için onlar o sektörde ben başka sektördeyim. Ben bir tüketici olarak araba alırken araba nasıl yapılıyor, oyun nasıl yapılıyor bilmek zorunda değilim. Sizin ilginiz varsa biliyorsanız ne mutlu size. Oyun harika çıkabilir, inanılmaz olabilir bilemeyiz biz şu an gördüğümüz kadarıyla yorum yapıyoruz. Eğer dediğiniz gibi 'baktılar o grafikleri günümüz teknolojisi yeterli çalıştırmıyor' O zaman emin olmadan pre-order'a açmak doğru bir hareket değil. Hadi açtılar şu an Steam sayfasında hala bu gösterdikleri video ile ilgisi olmayan inanılmaz ekran görüntüleri duruyor onları da mı değiştiremediler.

    Şu ana kadar oyun hakkında çok az şey gördük, RPG nasıl, hikaye nasıl, yan görevler nasıl bunları bilemeyiz. Biz gördüğümüz kadarıyla yorum yapıyoruz bu durumda yapıcı eleştiri nasıl oluyor. Oyuna çamur da atmıyorum böyle bir şey yapmalarını bu firmadan beklemezdim ve doğru olmadığını söylüyorum.

    Şu an konumuz CD Projekt RED ve microtransaction'lar değil kimse o konu ile ilgili bir şey demedi. Zaten eğer bu durumu Ubisoft yapsa hep yapıyor der geçerdik bu firmadan beklemediğimiz için böyle yorumlar geliyor.

    Biz sadece gördüğümüz kadarıyla yorum yapıyoruz downgrade var diyoruz 'yok siz anlamıyorsunuz oyundan, yok RPG ne bilmiyorsunuz, yok yaşınız genç gibi' yorumlar geliyor. Hayır ne alakası var gördüğümüz kadarıyla yorum yapıyoruz. Oyun çıkar harika olur harika deriz, bu kadar basit.

    @Nerevarine

    RPG değil ama hikaye tamamen yazılar üzerinden ilerliyor, sevebilirsiniz. - Sunless Sea
    Çıkalı yıllar oldu ama hala upgrade yeni içerik geliyor ama uyarayım tamamen text başka bir şey yok. - Materia Magica
    Kusura bakmayın şu an ne durumda bilmiyorum yıllar önce oynuyordum, eğer kitapları seviyorsanız ya da konuyu severseniz yeni okuyacak romanlar da bulmuş olursunuz. - Discworld
    Beni hikayesi içine çekmediği için sevemedim ama bakmanız açısında. - Dragonrealms
    Yüzüklerin Efendisi seviyorsanız anında kayıtsız, bir işlem yapmadan girebileceğiniz. - MUME
  • Zamanında Witcher 3'ün gameplay trailerındaki duvar kaplamaları ile çıkışındaki duvar kaplamaları aynı değil diye yaygara kopanlar vardı. Şimdi ise Pre-alpha görüntülere göre karalar bağlamışlar. İptal edin o zaman preorderları arkadaş, almayın oyunu. Kandırıldığınızı hissediyorsanız almayın. Hiç bir şey kaybetmezsiniz.
    Belki 100 kez editlenmiş bir 14 dakikalık video için bu kadar tartışma çıktı. Aslında adamlarda suç. Verecekti 20 dakikalık yine saf oynanış videosu. Ne uğraşıyorsun alternatif oynanış stillerini anlatmaya, görevleri yapmak için ne kadar fazla seçeneğinin olduğunu anlatmaya.
  • 'gecesini gündüzüne katıp kod yazmaktan gözleri bozulan oyun yapımcıları'
    sistem konfigürasyonuna göre optimize etmenin ne kadar zor bir şey oldugundan en ama en ufak bir fikri olan birisi böyle basit şekilde eleştirmez.


    Böyle birşeye katılmıyorum. Bizzat o projede çalışıp o mekanın havasını koklamayan kimse bilemez o kadar detayı kimse eleştirmesin o zaman. Tüketiciyiz sonuçta beğenmediğimiz şeyi eleştiririz, herkes bir ürün ortaya koyarken emek harcıyor o zaman kimse sesini çıkarmasın çıkaran nankör olur o mantıkla. Parasını verip aldığım bir ürün eksiklerini ve kusurlarını söylemek en doğal hakkımdır benim. En basiti bugün bir telefon bile aldığınızda özelliklerini eleştiriyorsunuz o zaman onu da yapmayın. O telefonu yapan mühendisler gece gündüz çalışıyor siz rahat yatağınızda yatarken. Olumlu gördüğümüz noktalarını yazıyoruz zaten oyunun sırf gömüp bok atmak istesem daha çıkmasına aylar olan birşeyi almam.

    Üstelik ''WORK IN PROGRESS DOES NOT REPRESENT THE FINAL LOOK OF THE GAME' yazısı zaten her oyunun yapım aşamasında yazıyor. Downgrade yememişmi diyelim gözüken şeye, şu anki hali ile gözle görülür yemiş test aşamasında olabilir demek ki bişeyleri kısıyolar. Forum kullanmanın mantığı bu değil mi tartışmak bişeyleri. Herkes aynı düşünecek değil zıt görüşte olan birine hakaret yağdırıp CDPR'yi babasının kurduğu firma gibi görenler daha değişik bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 14 Eylül 2019; 2:18:12 >
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.