Şimdi Ara

KIA RIO 1.5 CRDI ALDIMMM... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
639
Cevap
2
Favori
301.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 120-130 ile giderken önüme kamyon kıçtı . yolda çok kötü idi yaklaşık 15-20 metre kaydım araba durduğunda lastiklerde duman çıkıyordu.... Siz siz olun ABS siz araç almayın

    Geçenlerde Kia servsisine sordum sonradan ABS takılırmı diye, hala net bir cevap alamadım ama en az 2000-3000YTL masraf olur dediler. Bana Fazla geldi...
    ne yapalım artık bir sonraki otomobil alırken daha dikkatli olurum...

    Bu arada arkadaşlar sabahları yola çıktığımda ilk 1-2 frenlerden sesi geliyor... servise götürdüm baktılar temizlediler ama dün sabah yine yaptı... sizce önemli bir şeymidir ve bu konuda benim yapabileceğim bir şey varmıdır?
  • Hayırlısı olsun.Epeydir izlediğim ve beğendiğim bir araba.Sorunsuz binersin.
  • ben rio'yu 28 aralık 2005 te aldım şu an 14800 km de sanırım en eski riocu benim,
  • HAyırlı olsun.

    Arkadaşalar bende bu arabadan alıyordum.

    Ama satıcı bayisine gittiğimda birde ne göreyim.
    BEnim liseden sınıf arkadaşım orada çalışıyor.
    Bende Rio almayı düşünüyorum dedim.
    Arkadaş beni kenara çekti ve şunu söyledi.
    Rio alma BAzı problemleri var arabanın dedi.
    Onun yerine ceroto al problemsiz çok güzel araba dedi.
    Bende baktım bu laftan sonra ceroto yu daha iyi buldum.
    sonra internette bir araştırma yaptım ve rio da yol tutuş problemi olduğunu öğrendim.
    Ceroto almaya karar verdim.
    Ama kısmet değilmiş. ( İkinci eli ve tutulup tutulmayacağı konusunda teredddüt ettim. Almadım.)

    VW CADDY aldım sonuçta.
    Ama ceroto gerçekten çok hoşuma gitti.
  • Yol tutuşuyla ilgili benim arkadaşımın da söylediği sanki motorun gücünü aracın yola tam olarak aktaramadığı yönündeydi. Belki daha geniş tabanlı ve kaliteli lastiklerle bu sorun çözülebilir diyodu. Ama gerçekten iyi kaçıyomuş alet.
  • dostum araçla ilgili görüşlerini belirtirsen biz de fikir sahibi oluruz performans tüketim yol tutuş konfor vs...

    quote:

    Orjinalden alıntı: avkt.x

    ben rio'yu 28 aralık 2005 te aldım şu an 14800 km de sanırım en eski riocu benim,
  • quote:

    Orjinalden alıntı: m.Guler

    Arkadaşlar, çok kötü bir fren sonrası ön lastiklerin belirli yerlerinde aşınma olmuş, 120-140 Km/s hızda direksiyonda tireme oluyor. Balansçıya gittim ön lastikler değişmesi gerekiyor dedi. bu aşınmış lastikleri arkaya alsak arkadaki sağlamları öne alsak olurmu sizce? yoksa hiç riske girmeyeyim de 2 lastik mi alayım?

    Teşekkürler. Fikirlerinizi Bekliyorum....



    Teknik olarak bakıldığından en mantıklı çözüm 2 adet yeni lastik almak olacaktır...Lastik alırken üretim tarihine dikkat edin fiyatına kanıp almayın...Üretim yılı 2 seneden eski ise o lastikten uzak durun...Çünkü bekleyen lastiğin hamurunu 2 sene sonra bozulmaya başlar ve hoş olmayan durumlara neden olabilir...
  • bilgisayardaki tuketim degeri o anliktir.diyelim 150 ile gidiyorsunuz bu sefer o deger atiyorum 8 ltye cikar.bende cerato var.bilgisayarda lt yok.icindeki yakitla kac km gidebilecegimi yaziyor.100 km hizla gittigimde km cok yavas dusuyor.yani 50 km gidiyorum 21 km dusuyor.yuksek suratlerde bire bir dusuyor.sehir icinde 7.5 lt civarinda tuketiyor.devirli kullanirsam 8 ltyi buluyor.bildigim kadariyla rioda 7 ltyi bulur.3.6 ltlik deger duz yolda 90km sabit hizda mumkun olabilir.anlik degerlere degilde sonucta cepten ne kadar cikiyor ona bakmak lazim.ben bu yaz tatil icin 1300 km yaptim. cogunda yuksek hizlarda yaptim.160 krsa yakin yakmisim.fakat sunuda gordum.100 u gecmeseydim bu rakam 100 krsa kadar inebilirdi.bunu bilgisayardan anliyordum.fakat realite oyle degil,dayanamiyorsunuz,biran evvel gitmek istiyorsunuz.bana sordularmi ne yakiyorsun diye,sehir ici 8 ltye yaki ,sehir disi 160 krsa yakin diyorum.yani 6 lt.gerisi benim icin hikaye.arkadaslar rampalarda torkun yuksek olmasi cok iseyariyor.dolu olmamiza ragmen araba banamisin demiyor.bir cok arabaya fark attim.cok hosuma gitti.ben ilk defa uzun yola cikmistim.araba cok rahat 1300 kmyi(gidis -gelis)tek basima yaptim.camlarda film var.cok rahat ettik.herkese tavsiye ederim.ozellikle grisinden.saygilar.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Google'da Kia Rio incelemeleri ararken bu başlığı buldum ve 2-3 haftalık (1000~ km) bir Rio kullanıcısı olarak ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

    Belki attan inip eşeğe binmek diyeceksiniz ama mukayese açısından yine de eski aracımın 1.6l 110bg 307 XT olduğunu belirtmek istiyorum.

    Evet donanım, konfor ve özellikle yol tutuşu arasından mukayese edemem. Kullandığım 307'in üzerinde fabrika çıkışlı geniş lastik ve 15" çelik jant vardı, haliyle yol tutuşunda belirgin bir fark var.

    Rio'yu bağımsız değerlendirirsek;

    Performansı piyasada satılan 1.6l 100-110bg arabaların hepsinin üzerinde. Tabiki bundaki en önemli fark VGT (Variable Geometric Turbo) motora sahip olması. Kia ve bildiğim kadarıyla Hyundai bu motor üzerine ciddi bir teknoloji yatırımı yapmış ve görünüşe göre istediğini de elde etmiş. Diğer arkadaşların da dediği gibi, klimayı sonuna kadar da açsanız, yokuş da çıksanız motor kesinlikle bayılmıyor, aynı şekilde sürüş keyfini yaşatmaya devam ediyor. Ayrıca eklemeliyim ki 0-100 hızlanması fabrika verisi olan 11.5 saniyenin altında. 1. vitesden fazla randıman alamasanız da 2. ve 3. viteste araba gerçekten gücünü hissettiriyor, koltuğa yapıştırıyor. Kısacası 1.6l benzinli arabadan farksız, hatta daha üstün bir performansa sahip.

    Advance kullanıcısı olarak iç dizayndan bahsetmek gerekirse, oldukça şık, sade bir görüntüsü var. İlk gözüme çarpan eksiklik ise sis farlarının ve yol bilgisayarı düğmelerinin ergonomik yerlerde olmaması. Diğer bir eksiklik ise direksiyondan radyo ve cd çaları kontrol edemiyor olmanız. Sürüş sırasında radyoyla uğraşmak dikkatinizi dağıtabileceğinden bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Bahsettiğim iki nokta dışında açıkçası gözüme çarpan bir kusuru olmadı.

    Sürüş esnasında motor veya yol sesi rahatsız etmiyor, tek problem düzgün olmayan bir zeminde ilerlerken plakanın ses yapması ama onun da çözümünü çift taraflı bant ile sağlayabilirsiniz, dert edilecek bir nokta değil.

    Benzinin litresinin ortalama 3, mazotun 2.5 ytl olduğunu düşünürsek, uzun vadede zaten kardasınız ve bunun yanında da 45 litre depoyla 600 km (klima açık ve şehir içi) yapabiliyorsunuz.

    Fiyatına gelince, şu sıralar liste fiyatı 30.000 ytl ama bayi ile pazarlık yaparak 29'a çekebilirsiniz. Ben 28'e aldım o ayrı
    Rio'yu alana kadar bu fiyat seviyesinde bütün arabaları inceledim, uzunca bir süre 207'yi bekledim ama bu fiyata alabileceğiniz en iyi arabalardan biri kesinlikle Rio diyebilirim.

    Şu an Anadolu Grubu dahilinde bulunmasının markaya şüphesiz bir artı kattığını söyleyebilir. Daha önce İhlas Motor'un dağıtımını yapmasının hala insanlar üzerinde negatif bir etkisi var, Kore malı olması da bunun beraberinde geliyor. Haliyle 2. eli de zor. Ama araba değiştirmeyi seven biri değilseniz, temiz de bakarsanız alıp uzun süre kullanabileceğiniz bir araç.

    Sahibi olduğum Rio;
    1.5 CRDi
    Siyah
    Advance

    PS: Rio alacaksanız Comfort almayı düşünmeyin bile, ABS olmaması gerçekten problem, araç durmuyor.
  • hayırlı oldun gerçekten rıo ço değişti...bende 2004 model hb otomatik vites vardı...

    tam bir fiyaskoydu... halen rıo dendimi tiksinirim...20 milyara almıştım 15 e zor çıkardım elimden...

    aracın içi çok küçüktü... 1.5 90 bg motor klima yı açınca bi koku yayılo artı motor çekiçten düşüodu...

    ama yeni rıo baya bi değişmiş...
  • ben de yeni rio aldım 27 milyara comfort modeli - crdi - gümüş.
    araç 2007 model. çok bi indirim yapamadım. zaten ellerinde kalan tek dizel araç buydu.
    2 gün sonra teslim alacagım. gercekten de bu özelliklerde ve büyüklükte bu fiyata araç bulmak zor.
    bakalım hayırlısı.
  • hayırlı olsun yine de liste fiyatından 1 milyar inmişler. HB mi, sedan mı aldınız? ilk izlenimlerinizi bekleriz. Dediğiniz gibi bu özelliklerde özellikle dizel olarak seçenek çok az.
  • yorumlardan anladigim kadariyla rio fiyatini hakeden bir arac.tabiiki eksikleri var.her arabanin az cok eksikleri var.bu fiya tlara alinabilecek iyi seceneklerden birisi diye dusunuyorum.birde kianin servisleri iyi.musteriye cok deger veriyorlar.servise korkarak gitmiyorum. cozum bulmak icin cok samimi calisiyorlar.baska forumlardaki arkadaslarda ayni kanaatte.gecenlerde duydum,servis izni vermek icin cok titiz davraniyorlarmis. bence bu servis olayi en az araba kadar onemli. cunku sorunun cozulmesse ne yapayim ben o arabayi. araba ararken her araba ile ilgili bilgi alabiliyoruz,fakat servislerle ilgili bilgi bulamiyoruz.aslinda bu konu bu gibi forumlarda daha cok islenmeli. mesela, isim vererek hangi servis daha ilgili,hangi servis ilgisiz , herkes tecrubelerini buraya aktarabilir.bilmiyorum sizler icin bu konu ne kadar onemli? benim tek servisle ilgili tecrubelerim oldu. vites gecisleri ile sorunum oldu,birde kotu yakittan dolayi arac kilitlendi yolda kalmistim. normal bakimlari haric bu sorunlardan dolayi 3 kez altunizade kia servisine gittim.ilgi ve alakaya hayret ettim.tabii sorunlarda hizli bir sekilde cozuldu. cekicini gelmesi bile 25 dakika surdu.bunlari goruncede kendimi sansli hissettim.sizlerinde boyle tecrubeleriniz oldugunda okumak isteriz.saygilar.
  • Bende Rio için sadece süspansiyonunun kazık gibi olduğunu duydum. Başka eksikleri yoktur heralde..
  • kazık gibi süspansiyon ancak ticarilerde olur. Hani biraz sert falan desek daha doğru olmaz mı?
    Rio fiyat/performans olarak çok iyi bir araç ancak 2. el değeri yüzünden tercih edilmiyor. Onun yerine millet 2000YTL fazla verip hyundai alıyor. Ayrıca şahsi fikrim bu Kia bunu başka bir adla çıkartmalıydı. Eski rio ile alakası yok ve bu yüzden yeni rio imajını lekeliyor. Rio deyince aklına dandik bişi gelir insanın. Şu RİO'yu honda, ford, opel, toyota, vw çıkarmış olsa yok satar eminim.
  • slm arkadaslar
    bende 2,5 ay once hb dizel aldım gayet memnunum...her yonden.(195 km basarken hanım yanım daydı ve birşey söylemedi bu bile yeter..)
    şuan 6000km yaklaştım ilk bakım için 120 - 130 ytl tutar denildi.servise tek gidişimde ön sagdan bir taşa carptım herhangi birsey olmadı tampona ,sadece silecegin su pompası kırıldı =50 ytl (riocuların dikkatine cam sulugu zayıf.)
    cekişine denilecek birsey yok .yaz tatilinde antalya trabzon yaptım rio nun gercek farkını anladım. bilenler varsa ordu trabzon arasında 26 km lik bir yol varki virajlı ve dar +kamyona denk geldinmi 45 dakikada zor cıkıyosun .konvayda önümdeki arac cesaret edemezken ben arkadan 2. ve 3. vitesin kudretiyle 20 dakikada orayı gectim. alamayı düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim .fiyat ve performans olarak mükemmel. yol tutusu zayıf demiş bazı arkadaslar ama ben pek problem yasamadım.sadece eskı arabamın alışkanlıgından mıdır bilmem (opel astra) sanki rionun arkası virajda kayacakmış gibi bir his veriyor .
    bir dostu m cok begendi ve cerato alamaya gittik beklemeye kara verdi . çünkü 1600 cc 125 ps motor 2-3 aya kadar türkiyede dendi.
  • Arkadaşlar selam
    Bnede dün 1,5 crdi aldım siyah 2007 model, henüz 100 km yaptım ancak, yol bilgisayarı tüketimi 23 litre/100km olarak gösteriyor:(
    Nasıl kullanılır bu yol bilgisayarı? kitapçıktaki gibi uyguladım günlük sayacı sıfırladım ve tüketim ekranını açtım karşıma bu rakam çıkıyor.
    Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa çok memnun olurum.
    Tşk
  • Kimse cevap yazmadı ama ben çözdüm ilginize tşk
  • emre ben bi cerato kullanıcısı olarak ne derece yardımcı olabilirim bilmiyorum ama bu benzin tüketiminden tam randıman alman biraz zaman alabilir kullandıkça (2000-3000km den sonra) nizami haline dönüyo bende öyle oldu... şu anda benzin sarfiyatından çok memnunum
  • Ceratomemo selam, sağol cevabın için ama ben çözdüm, günlük km sayacını sıfırladıktan sonra tüketim ekranınıda sıfırlamam gerekiyormuş, şu anda şehiriçi kullanımda 7,3-7,4 / 100 km değeri gidip geliyor bazen 7,5 bence 250 kmde ki araç için normal.
    Peki sana başka bişey sorayım gösterge ikaz lambalarında kızdırma lambasının üst tarafında kırmızı elips şeklinde yanında küçük kanatları var gibi, üst kısmı kapak gibi bi ikaz lambası kontağa elektrik verdiğimde yanıp diğerleri gibi marşa basmadan sönüyor. Yolda yanmıyor ( normal ), kitapçığında bu lamba hakkında hiçbişey yok, şekil olarak gösterge panelinde görünüyor ama bi açıklama yok, sence bu nedir?
    Veya bunun ne olduğunu bilen Rio kullanan arkadaşlar yanıtlarsa memnun olurum.
    Kolay gelsin
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.