Şimdi Ara

Modem ışıkları sorunsuz yanıyor ancak bağlantı yok. Yardım.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
265.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim başıma da benzer durum gelmişti. internet ışığı yanıyordu ama internete girmiyordu. bilgisayarla wi-fi den bağlanınca internet yok yazıyordu.ttnet den kontrol için geldiler kendi modemlerini taktılar net gelyordu.

    modem bozuk diye fişini çektim modemin. ertesi gün tekrar taktım internete girdim sorun yaşamadım. meğersem modemler uzun süre çalıştığında ısınırsa interneti kesiyormuş.. tekrar başıma geldiğinde 30 dakka fişi çekili bırakıp açtığımda düzeliyordu. birkaç arkadaşımda da oldu aynı yöntemle çözdük
  • Modemi kapatıp açınca düzeliyor ama ara ara oluyor.
    Modem Airties 5760
  • Ayni sorun mevcut net çözümü olan var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunu yaşadım. Müşteri hizmetleri çözüm üretemedi arıza kaydı actılar. Çözüm yolu denerken ethernet kartı sürücüsünü tekrar yükledim sorun çözüldü, arıza kaydını da iptal ettirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalıştır ==> cmd ==> netsh winsock reset

    yaz konsolu kapa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sorun ve çözümü bazen çok basit olabiliyor.

    TTNET'ten TurkNet'e geçiş yaptım, bağlantınız hazır diye haber verdiler. İstedikleri tüm ayarları da yaptım. Modemde yanması gereken tüm ışıklar yanıyor, bilgisayardan modeme de bağlanıyor ama internet bağlantısı yok görünüyor.

    Ben 3 gündür fırsat buldukça uğraştım, kablolu - kablosuz denedim, modemi resetledim, fabrika ayarlarına döndürdüm, google'da aramadığım yer kalmadı, bu işlerden anlayan sormadığım arkadaş kalmadı, arıza kaydı açtırdım vs vs.

    Peki sorun nerde çıktı?

    Modem arayüzünde kullanıcı adının sonunda "adsl" harfleri de varmış ama ben yazmamışım. Doğrusunu yazınca anında bağlandı.
    Yani bu kadar çabaya rağmen bazen böyle saçma sapan ayrıntılar da gözden kaçabiliyor. Gelecekte aynı sorunu yaşayıp buraya bakacak olanlar için bi alternatif çözüm önerisi olarak paylaşayım dedim, belki faydalı olur.




  • sorunun kullandığın DNS engellenmiş olması olabilir... uyuz Super Online bir çok DNS'i engellemiş...
  • Kendi başıma geldiği için bir çözüm de ben yazayım. Yeni modem almıştım. Bazen bağlanıyordu ama bir müddet sonra kesiliyor ve bir daha ip almamakta diretiyordu. Bir hafta 10 gün çözüm aradım. Yok internet servis sağlayıcısı, yok telekom, yok modem firması falan filan sonunda çözümü modem menüsünü kurcalarken buldum. Bir çok forumda araştırmama rağmen bu basit çözümü bulamadım buyrun çözüm:

    Sorun:Modemin tüm ışıkları normal ama modem ip almıyor, internete girmiyor. İp alsa da bir süre sonra kesiliyor. (Özellikle yeni modemlerde oluyor)

    ÇÖZÜM: Tarayıcıdan 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 marka modele göre değişir modeme girin. Modemin tarih saat kısmını bulun. Ya pc ile senkronize edin tarih saati yada tarih saatini düzeltin modemin sorun çözülecektir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proerasmus -- 15 Ekim 2018; 15:59:51 >
  • Proerasmus P kullanıcısına yanıt
    Buradakilerin hepsini ve saat ayarına kadar yaptım.Fakat hala tüm ışıklar yanıyor.Modem arayüzüne girince internet var olarak gözüküyor.Servis sağlayıcı sitesinden bakınca da tanımlı ip mi görüyorum.Orada da bağlı olarak gözüküyor yani.Fakat modeme ne uzaktan erişebiliyorum.Ne de hiçbir cihazdan internete girebiliyorum.
  • sagyurek kullanıcısına yanıt
    Internet hızın yüksek geliyor olabilir bulunduğun alt yapıya ben de 2 sene bu sorunu yaşadım 2 sene sonunda bunu buldular -_- hızı kestiler düzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu takip, Aymı sorun benımde basıma geldi çözüm üreten varmı acaba?
  • Bilgisayarın dns ayarlarını 208.67.222.22 ve 208.67.220.220 yapınca düzeliyor.
  • Bir bayramda daha kayınpederin bilgisayarının enteresan dertleriyle uğraşıyorum.

    Tplink bir modem almış. Eski modemin çekim gücü düşük diye. Onu başkasına verecek.

    Zyxel takılıyken internet var. Faka Tplink'i hızlı kurulum ile kuruyorum. İnternet üzerinde ünlem işareti var. İnternet yok.

    Admin-admin girdim. Admin ttnet falan da denedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm ışıklar yandığı halde nete bağlanmıyorsa modem arayüzüne gir ve internet kullanıcı adınla şifreni tekrar yazıp kaydet. Sorun düzelir.
  • Uzun süredir mesaj yazılmamış, ilk mesajın üzerinden 8 sene geçmiş ama ben de 2 gündür benzer bir sorunla uğraşıyorum. Fiber internetim geçen akşam birden kesildi, modemin yanması gereken ışıkları normal şekilde yanıyordu, 192.168'den girilen arayüzde modem online görünüyordu. Fişini çıkarıp taktım, ISS'yi aradım onlar hard reset yaptı yine olmadı. En son arıza kaydı oluşturdular ve 2 gündür telekomun eve gelip bakmasını bekliyordum.

    SORUN VE ÇÖZÜM

    Meğer sorun kablodaymış, duvardaki fişten modeme gelen ethernet kablosu bozulmuş. Başka bir CAT5 kablo denedim internet geldi. Belki benzer bir sorun yaşayan olursa kabloyu da kontrol edebilir.

    İnternet "yokluğunda kıymeti anlaşılan" bir şeymiş. Yıl 2020 ve bunu da anlamış olduk :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: compounder

    Uzun süredir mesaj yazılmamış, ilk mesajın üzerinden 8 sene geçmiş ama ben de 2 gündür benzer bir sorunla uğraşıyorum. Fiber internetim geçen akşam birden kesildi, modemin yanması gereken ışıkları normal şekilde yanıyordu, 192.168'den girilen arayüzde modem online görünüyordu. Fişini çıkarıp taktım, ISS'yi aradım onlar hard reset yaptı yine olmadı. En son arıza kaydı oluşturdular ve 2 gündür telekomun eve gelip bakmasını bekliyordum.

    SORUN VE ÇÖZÜM

    Meğer sorun kablodaymış, duvardaki fişten modeme gelen ethernet kablosu bozulmuş. Başka bir CAT5 kablo denedim internet geldi. Belki benzer bir sorun yaşayan olursa kabloyu da kontrol edebilir.

    İnternet "yokluğunda kıymeti anlaşılan" bir şeymiş. Yıl 2020 ve bunu da anlamış olduk :)

    bende aynı sorunu yaşadım gelip baktıklarında kablomun koptugunu söylediler . hocam en son yazdıgınız da yerine tam oturmuş bu arada




  • Beyler konuyu hortlatiyorum. Modemin bütün ışıkları yanıyor ama günde iki kere falan internet gidiyo. restart atınca düzeliyor. Çözüm bulan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇÖZÜM: Aynı sorun birebir başıma geldiği için yazmak zorunda hissettim. Arkadaşlar modeminiz eski ise ( büyük ihtimalle servis sağlayıcılar vermiştir) ve 5 Ghz desteğide yoksa acilen modemlerinizi değiştirerek bu can sıkıcı durumdan kurtuluyorsunuz. Kesin çözüm bu.
    Modemi yeni olanlar için farklı çözümler bulunabilir. Ona bir şey diyemem.
    Ben çok yöntem denedim en fazla gün içindeki kopma sayılarını azaltabilmiştim. 5 Ghz destekli modem aldım tüm sorunlarım bitti. Dürüst olmak gerekirse Netflixte her gün aldığım meşhur hata kodu bile binde bire düştü. Haftada en fazla 2-3 Netflix hatası alıyorum.
    İnternet kopma miktarı 0 adet/4 ay , elektrik kesintileri hariç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 14 Mayıs 2021; 16:11:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airties marka modemin

     Modem ışıkları sorunsuz yanıyor ancak bağlantı yok. Yardım..

    bütün ışıkları full yanıyor ama İnternet bağlantısı yok, Sorun neden kaynaklanabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modemin sadece power kablosu takılı diğer kabloları takılı olmadığı halde yine bütün ışıkları full yanıyor ama İnternet bağlantısı yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.