Şimdi Ara

Hostçulara bir soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Host satan arkadaşlar size bir sorum olacak.Önce dikkatle okumanızı rica ediyorum.Bizim evde 2 tane güvenlik kameramız var 2 kamerada motion detect (hareket algılama) oldumu anında resimleri kaydetiyor ve FTP sunucusuna gönderiyor. Sorum şu; benim host amca oğlunun şirketinden açılmıştır ve kamera görüntüleri FTP'de wordpress klasörlerinin arasında karışık dosyaların arasında bir dosyaya transfer ediyor peki bu host sahibi amca oğlu bu resimleri o resimlerin upload edildiği klasöre girmeden görmesi mümkün mü? biliyorsunuz odamın ve salonun kamera görüntüleri annem,kız kardeşim vs.. özel gibi görüntüleri amca oğlunun görmesi hoş olmaz. Hostçuların elinde bir konsol ekranı var mı? anlık uploadları takip ediyorlar mı? yoksa başka bi yerden host mu açmalıyım?



  • Bilen yok mu?
  • Merhaba;

    Bu konuda net bilgi vermem doğru olmayacaktır. Öncelikle, klasör izinlerinde problem yoksa dışarıdan kişiler göremeyecektir. Onun dışında ise, hosting sağlayıcıları sunucu içerisindeki istediği dosya ve veriye ulaşabilecek yetkilere sahiptir. Ancak, hosting kullanıcıları için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.

    Size önerimse, farklı bir hosting hesabı almanız olacaktır. Bu sayede problemi bir nebze de olsa gidermiş olabileceksiniz.

    İstemeniz halinde size bu konuda yardımcı olabiliriz,

    İyi çalışmalar...

    İletişim;
    Web/Ticket:http://www.proirc.org/
    Msn/E-posta: destek@proirc.org
    GSM: 0 506 965 84 25
    Alper İZGÜDEN
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TrOy1907

    Host satan arkadaşlar size bir sorum olacak.Önce dikkatle okumanızı rica ediyorum.Bizim evde 2 tane güvenlik kameramız var 2 kamerada motion detect (hareket algılama) oldumu anında resimleri kaydetiyor ve FTP sunucusuna gönderiyor. Sorum şu; benim host amca oğlunun şirketinden açılmıştır ve kamera görüntüleri FTP'de wordpress klasörlerinin arasında karışık dosyaların arasında bir dosyaya transfer ediyor peki bu host sahibi amca oğlu bu resimleri o resimlerin upload edildiği klasöre girmeden görmesi mümkün mü? biliyorsunuz odamın ve salonun kamera görüntüleri annem,kız kardeşim vs.. özel gibi görüntüleri amca oğlunun görmesi hoş olmaz. Hostçuların elinde bir konsol ekranı var mı? anlık uploadları takip ediyorlar mı? yoksa başka bi yerden host mu açmalıyım?

    Hosting sağlayıcınız ve sizin dışınızda verilerinize kimsenin ulaşamaması için klasör izinlerinizin(CHMOD) doğru olup olmadığını kontrol ediniz. Ayrıca hosting sağlayıcınızdan verilerinizin bulunduğu klasörlere ek şifre eklenip eklenemeyeceğini sorabilirsiniz
  • dostum ftp ye upload ettırecegıne emaılıne maıl gondermesını saglaman daha efektıf olur. Kullandıgın kameraların muhtemelen bır yazılımı vardır ftp ye upload yaptıgına gore emaıle de aynı yazılım maıl atabılır. POP3 desteklı bır emaıl edınmen yeter ayrıca kendı evındekı modemı ayarlayarak dılersen 24 saat canlı ızleyebılecegın hale de getırebılırsın evındekı kameraları. sabıt ıp almana bıle gerek yok bunun ıcın.. bır suru webservısı var dınamık ıp yı bellı bır domaıne ynlendırıp kameranı stream etmenı saglıyorlar. Google da ufak bır arastırma ve ortalama pc kullanım bılgısı ıle kımseye ıhtıyac duymadan kendın yapabılırsın. Modemde 80 portunu webe acman fılan gerekecek gereklı ızınlerı ws konsoldan kendın yaparsın zaten olmadı modem marka modelını google a yazdıgında uygun bır tutorıal cıkar karsına.. skısırsan pm at elımden gelen yardımı yaparım
  • kolayca izler. sadece chmod ile de çözülemez. chmod dışında chown ile dosyaları işletme yetkisine sahip olan bir çok uygulama var.

    tavsiyem bu tarz işler için ya yurt dışı yada türkiyeden sizi önemsemiyecek kadar büyük bir hosting şirketi bulun.
  • Sunucu yöneticisi sizin tüm verilerinizi dilediği şekilde izleyebilir. Benim anlamadığım Sizin neden hosta aktarım yaptırdığınız. Hosting Hem pahalı olur hemde güvenli olmayabilir sonuçta dünyanın en büyük ve güvenli olduğu söylenilen websiteleri hacklenebiliyor. Verilerin ağ yardımı ile kendi bilgisayarınıza aktarımı mümkün olmuyor mu?
  • dvr sistemlerinde böyle bir özellik var. ftp upload ile modeme ayar yapmadan internet olan her yerde ftp bilgilerini girerek görüntüyü uzaktan izleyebiliyorsunuz.

    doğrudan dvr sistemi üzerinden yayın yapmanın 2 sakıncası var.
    1. modem ip si başkası tarafından bilineceğinden modem hacklenebilir.
    2. doğrudan bağlantıda cihazlar http protokolü için özel activex eklentileri kurmanızı istiyor. buda sadece internet explorerda çalışıyor. fakat internet explorerda güvenlik ayarı yapmada bunu açamıyorsunuz.
    bazı kameralarda kendi yazılımları var bunlarda genelde sadece windows destekli oluyorlar ve kullanımları biraz karışık.

    ftp upload ile yapıldığında 1-2 ayar ile kolayca kullanabiliyorsunuz
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.