Şimdi Ara

Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş açığa alındı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NAMUSLULAR VE NAMUSSUZLAR

    Rütbesinin yükseltilmediğini ileri sürerek, emniyet teşkilatı hakkında çeşitli iddialarda bulunan Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş'un görevden uzaklaştırıldığı ve hakkında soruşturma açıldığı bildirildi.

    Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, önceki gün 'Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır' sözünün yazılı olduğu İsmet İnönü Anıtı önünde bir basın açıklaması yaparak, kendisine yönelik haksızlıklar ve rütbe konusunda isyan eden Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş'un, önceki akşam saatlerinde evine gönderilen bir tebligatla görevden uzaklaştırıldığını belirtti. Kuş, 'Beni görevden aldılar. Zaten bekliyordum. Vicdanım rahat. Çünkü; doğru bildiklerimi söyledim. Dilekçeyle bir haftalık izne ayrıldım. Şu anda sadece bir vatandaşım. Başbakanın ilgisini bekliyorum' dedi.

    Tanıdık isimler

    Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nde Trafik ve Koruma Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Kadir Kuş, kent merkezinde bulunan İsmet İnönü Anıtı önünde yaptığı basın açıklamasında çarpıcı iddialarda bulunmuş ve 14 yıldır rütbelerinin çalındığını söylemişti.

    Kuş, 14 yıldır 30-40 defa tayininin çıkarıldığını belirterek, '1992 yılında o zamanki iktidarın yakın adamı olan Necdet Menzir ve Hayri Kozakçıoğlu, ben İstanbul Bakım Onarım Şube Müdürlüğü'nde Şube Müdürü iken, Hüseyin Kocadağ'ın Almanya'dan aldığı motorsikletlerin yedek parçaları eksik olduğu için teslimini kabul etmedim. Bu nedenle benim tayinimi çıkarttılar' demişti.

    Sonuna kadar mücadelesini sürdüreceğini söyleyen Kuş, 'Necdet Menzir, Hayri Kozakçıoğlu, Mehmet Ağar, Ünal Erkan'la mücadele ettim. Bana yasadışı işler yaptılar. Yasadışı tayinlerle İstanbul'dan uzaklaştırdılar. Herşeyden Başbakanımızın haberi olacak' diyerek de yetkililerden yardım beklemişti.

    Müdürü tanıyoruz

    İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar ise, konuyla ilgili olarak, Kuş'un, trafik sorumluluğu görevinden uzaklaştırılarak soruşturma açıldığını belirtirken, açığa alma durumunun olmadığını söyledi. Konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtiliyor. Kuş hakkında soruşturma başlatan Zonguldak Emniyet Müdürü Çınar, Diyarbakır'da müdürlük yapmıştı. Çınar, kamu emekçilerine yönelik sert tutumuyla tanınıyor. ZONGULDAK - CİHAN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi granddevil -- 18 Mart 2006; 19:04:05 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.