Şimdi Ara

||| ORTAK SUNUCU PROJESİ (OSP) |||

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ortak Sunucu Projesi (OSP)

    Çoğu PC kullanıcıları, kendi web sitesinin olmasını arzu ederler. Daha ileri seviyedekiler de bir sunucu alıp hosting işi ile uğraşmak isterler. Ancak bu biraz masraflı bir konu olduğundan çoğu kişi yalnızca sunucu demekle yetinirler. Bu proje ile isteyenler yıllık çok az bir miktara belirli alanda sunucu sahibi olabilecekler.

    Özellikler:

    Sunucu ABD'den kiralanacaktır. Sunucunun tüm özellikleri hisselere bölünecektir. Kullanıcılar istediği kadar hisse alabilir,aldıkları hisse oranında sunucudan faydalanabileceklerdir. Sunucu 80 hisseye bölünmüştür ve 80 hissenin tamamı alınmadan sunucu kiralama aşamasına geçilmeyecektir.

    Proje Amacı:

    Proje az para vererek daha kaliteli hizmet ilkesine dayanmaktadır. Ortaklar, aldıkları hisseye göre sunucudan o kadar yararlanabilecek, sunucunun kendisine ait olan kısmını dilediği gibi kullanabilecektir. Ortakların istekleri ve görüşleri her zaman değerlendirilecek,fikirler konusunda oylama ile karar belirlenecektir. Ayrıca projenin işleyebilmesi, karşılıklı güvene dayalıdır.

    Sunucumuz;

    AMD 1400
    512MB RAM
    80GB HDD 7200 RPM
    100Mbit port
    Sınırsız Transfer
    İ.S: Windows 2003
    Panel: Plesk

    özelliklerine sahip olacaktır.

    Ücretlendirme:

    - Bu sunucunun fiyatı 130$ / Ay 'dır. Sunucu 80 hisseye bölündüğüne göre her hisse; 1 GB Alan'a sahip olacak. Bu alan hisse alışına göre artacak. Örneğin 3 hisse alan 3 GB'lık alan sahibi olacak. Bu durumda 1 Hisse = 1.65 $ / Ay ;olacaktır.

    - Sunucu 1 yıllık kiralanacak. Bu durumda 1 hisse alan bir kişi; 1.65 x 12 = 19.5 $ / Yıl gibi bir ödemeye tabi tutulacak.

    - Hisselerin tamamına, ileride oluşabilecek tüm sorunları engellemek için, yıllık ödeme planı uygulanacak!

    - Toplanan paralar ayrı bir hesapta tutulacağı için oluşabilecek karışıklıkta para iadesi sorunsuz olarak gerçekleştirilebilecektir.

    Kurallar Yakında Açıklanacaktır!

    Gerçekten iyi bir Proje olduğunu düşünüyorum! Katılmak isteyenler;

    ospsistemi@hotmail.com ile iletişime geçebilirler.

    Saygılar...

    NOT: Diğer Tüm Detaylar KULLANICILARIN YORUMLARINA GÖRE açıklanacaktır. KÖTÜ YORUMLAR OLURSA BU MSJ DİREK SİLİNECEKTİR.

    ;)







  • Projen çok güzelmiş dostum 20 hisse alıyorum bile msn'den görüşelim dostum ;)
  • çok hevesle düşünülmüş ama güven vermeyen bir proje.
    1. sunucuyu kim yöneticek? sorun çıktığında kim ilgilenicek?
    2. sunucunun paraları kimde toplanıcak, o insana nasıl güvenilicek?
    3. 24 saat bu işle kim uğraşıcak? mesela server down oldunda kim amerikayla haberleşip sorunu düzelticek?
    4. parasını yatırmayan biri olduğunda nasıl bir yol izlenicek? her üyeden daha fazlamı para alınıcak yoksa sorumluluğu üzerine alan kişimi karşılıycak(yalan olur tabi bu)

    aslında bi kaç soru daha var ama bu kadarı bile yeter sanırım. ayrıca;
    - Bu sunucunun fiyatı 130$ / Ay 'dır. Sunucu 80 hisseye bölündüğüne göre her hisse; 1 GB Alan'a sahip olacak. Bu alan hisse alışına göre artacak.

    sunucu özelliklerinde 1 adet 80gb lık harddisk yazmışsınız ve 80 e bölününce herkese 1 gb alan düştünü söylemişsiniz. harddiskte işletim sistemi, server programları zart zurt var 80e bölünce nasıl herkese 1gb düşücek? elbet bunu söylerken 1gb ı düşünerek söylemişsinizdir ve boş harddisk oldunu söylemeyi unutmuşunuzdur(çokmu iyi niyetliyim acaba) ama gözden kaçan bu şeyler kesinlikle güven vermediğini rahatlıkla söyleyebilirim.




  • theshiver +1

    Akit olmadan olmayacak işler bunlar. Yazılı bir sözleşme olmalı bu tip ortaklar arasında. İtilaflı durumlarda kötü duruma düşmemek adına dikkatli olmak lazım. Arkadaş iyi niyetli olabilir ama bu işi yasal zemine oturtmalı. O zemin oluşmadıkça (bir şirket vb.) kimseye bu tip bir işe girmeyi önermem.
  • ben yönetebilirim bilgim war bana sorarsanız linux server olursa iyi olur ben size daha iyi ve ucuza server buabilirim
  • OK ben yönetecem demedim tabii ki de... örn.;PoISoN arkadaşımızla sunucu yönetimini üstlenebiliriz . Sorunlarla da ilgilenmekten kaçınmayız.

    Paraları toplamak da ne sorun yaşayabiliriz arkadaşlar... theshiver çok güvenilir biriysen bu projeye katıl ve sende toplansın paralar :D
  • burası forum sonuçta açıkcası burda kimseye güvenmem niye güvenimki? ayrıca projeyede katılmak istemiyorum sağol
  • şu sunucunun bulunduğu şirketin internet adresinide verseniz
    merak ettim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.