Şimdi Ara

leadtek 6600GT EXTREME YEŞİLLENME!!!sorun var..imdat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar merhaba benım sorunum yeni aldıgım leadtek 6600gt extreme le alakalı..ya kartı taktıktan sonra nfs mw oynamaya basladım..goruntuler full ama kart belli sure sonra yesillenmeler cıkartıyodu..neyse yesillenmelerı yanında dvb card oldugu ıcın yapıyomus herhalde onun yerını degıstırdım kartta yesıllenme cıkmaz oldu ama bu sefer de kart belli sure sonra takılıyo ve kilitliyo..dongusel bir hata olustu dıyor..ve bazen yesııllenmeler yerıne artık mavi lenme oluyo:)
    kart cok hızlı mukemmel ama tadını alamadım..neden olabılır cesitli driverları denedım ama nafile..kullanan arkadaslarının onerısını beklıyorum



  • benim ekran kartım quattro 6600gt senin sorun dvb den degil

    benim kartta da yeşillenmeler oluyordu daha sonra bir iki sürücü denedim pembeye döndü

    ama şimdi ne olduysa format atıp baştan kurdum sorun kalmadı

    neden öyle oldugunu ben de anlamamıştım.
  • dostum okart benı kullanıyorum bendede yeşillenmeler oluyordu merak etme kartında bisorun yok ısındığı için yapıyor stok fanı yetmiyor ben extra soğutma taktım üzerine sorun halloldu
  • Bende yeşillenme olmuyordu ama döngüsel hata mesajı çıkıyordu. Sonra kartı gönderip yenisiyle değiştirdim, şimdi sorunsuz. Belki power supply'ınla ilgili problem olabilir. 400W altı power supplylara pek güvenme.
  • Kartınız fazla ısınıyor diye düşünüyorum.
  • Bu sorunu birçok kez duydum büyük ihtimalle ekran kartı ramlerinin fazla ısınmasından yapıyor
  • airfact veriyordur.o*c yapmadıysan psu dan yeterli beslenemediği için sorun yapıyor olabilir..
  • bu artifact sorunu bi tek leadtek 6600gt ext lerde oluyo. bende de vardı. hemen msi ile değiştirdim. şimdi msi da aynı değerlerde 550/1120 hiç bi sorunum yok. sen istersen bi fanları temizle belki tozdan iyi soğutamıyodur. o da olmazsa 530/1100 gibi bi şey yap artifact lar azalır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emreyildirimgs

    bu artifact sorunu bi tek leadtek 6600gt ext lerde oluyo. bende de vardı. hemen msi ile değiştirdim. şimdi msi da aynı değerlerde 550/1120 hiç bi sorunum yok. sen istersen bi fanları temizle belki tozdan iyi soğutamıyodur. o da olmazsa 530/1100 gibi bi şey yap artifact lar azalır.

    Evet bu doğru,6600 gt extreme lerde bir sorun var(leadtek modellerinde)iyi soğutulamıyor kart ve,yeşillenmeler oluyor.Daha önce dergilerde ve forumda başka konularada görmüştüm bunu.Çözüm ya daha iyi bir soğutma alacaksınız,yada mevcut hızları 3. parti program yardımıyla aşağı indireceksiniz.O zaman kartınızı güvenle kullanabilirsiniz...




  • arkadaslar ılgınıze oncelıkle tesekkur ederım..dvb nın yerını degıstırınce kartta yesıllenme kalktı dıyebılırım ama kart bellı sureden sonra kılıtlenıyo..mesela oyunun en heyecanlı yerınde pat gitti ekran...hmm format atmayı dusunuyorum bende...su an nvidianın 81 lı dırverı var kullandıgım..hmmkart cok hızlı ama dedıgım gibi su sorunu halledemedım..anakart msi rs480 atı chipsetli..kasada asusun ta230 kasa..islemci amd 3000
  • git deiştir bence başka bi marka ile.

    Paranla rezil olma.

    Az para koy hatta üstüne x800gto2 al.
  • Sorun kesinlikle fazla ısınmaktan kaynaklanıyor, kendim test etmiştim çünkü. O yeşillenmeler çıktığında kasanın önüne koyduğum vantilatörü çalıştırıyordum ve düzeliyordu, kapatınca yine çıkıyordu. Kısacası fazla ısınıyor, soğutmanın yolunu bul.
  • Extreme diolar o.c ediolar kartı sonra ramler açıkta bide dandik bi aluminyum sogutma olunca artifact veriyor..
  • Aynı sorunu anakartı A8N32-SLI Deluxe olan bi arkadaşta yaşadık, SLI 2 adet 6600 gt extreme ekran kartı kullanıyordu, coolbits i yükledik hızlarına baktık kartların çekirdek 60 mhz kadar ramlerde 100 mhz in üzerinde sapmış, asusda biosda peg link denen bir özellik var bu bazı ekran kartlarının kendi kendine overclock olmasına neden oluyormuş özelliklede bu sorun daha çok leadtek kartlarda yaşanıyor, o gece forumlarda baya araştırdık, asus un kendi forumlarındada vardı bu şikayet düzelttik ama galba geç kaldık windows ortamındada çizgiler çıkmaya başladı ekranda, bordunda sli köprusu bozuldu hiçbir marka kartla sli çalışmadı, şu an kart vatan bilgisayarda inçeliyorlar. (anakartın asus sa peg linki kapat birde öyle dene.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.