Şimdi Ara

Port Forward lama da acaip sorun...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • XP firewall'de port açıyorum, modemde de açıyorum buna rağmen bir türlü port testlerinde port açık görünmüyor. XP firewall'u iptal etmeme rağmen bir değişiklik yok. Bir kaç gün öncesine göre tek fark üzerinde onboard ethernet bulunan bir anakarta (msi k8n neo2) geçmem ve yeni windows yüklemiş olmam.

    Ne yaptıysam bir türlü hallolmadı. Bir fikri olan var mı?



  • Soru 1: Kullandığınız firewall nedir?
    Soru 2: Yapmak istediğiniz şey tam olarak nedir?
  • zone alarm kullanıyorum ama bundan öncede aynı versiyonu kullanıyordum O yüzden orada bir sorun görmüyorum. Hem zone alarmı kapatınca da aynı.

    Ne yapmak istediğim açık değil mi? Port açmak amacım.
  • neyse sorunu çözdüm...
    anakatı değiştirince eskiden kullandığım lan adresinin değiştiğini farketmemişim.....
  • İyi de 1001 şekilde açılabilir port. Port açmak diyerek neyi kastediyorsunuz, ne işlem yapmak istiyorsunuz ben bunu anlamak adına sordum o 2 soruyu. Zone alarmda kapalı olan bir portu açarak o porta gelecek istemleri bloklamamak istiyorsunuz bu tamam. Bu istemlerin nereden geldiği önemli hale geliyor bu noktada. ADSL üzerinden router tipi bir modem ile internete çıkıyorsanız dışarıdan gelecek istemlerin içeride istediğiniz makinaya NAT ile yönlendirilmesi gerekir. Ama istemler yerel ağ üzerinden gelecekse bu durumda sadece Zone alarm ile ilgili sorununuz var demektir.

    Sizden detay istiyoruz azar işitmediğimiz kalıyor. Port açmak genel bir tanım. Hangi portu açıyorsunuz? Nereden gelecek istemler için port açıyorsunuz? Kurduğunuz yapı ne? İstemler LAN'dan mı geliyor yoksa WAN'dan mı? Bunların hepsi cevabı değiştirir.

    İnşallah becerir de açarsınız.. Kolay gelsin..
  • Eee işte demek ki yapmak istediğiniz şey router tipi ADSL modemde bir portu içerideki bir makinaya NAT ile yönlendirmekmiş. Ve modeme eskiden verdiğiniz NAT kuralı, makinanınızın IP numarası değiştiği için çalışmıyormuş. Bunu anlamak için sorduğum sorulara yanıt vermeniz lazım ki portu nereye açmak istediğinizi anlayıp olası nedenleri ona göre düşünelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.