Şimdi Ara

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth (2006) [ANA KONU] (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
712
Cevap
0
Favori
43.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şimdi tekrar Türkçe yamayla oynamaya başladım.Şimdi o kadar oyun yapıyorlar da hiçbiri bunun yanına yaklaşamıyor.Ayrıca Türkçe yamada ayrı güzel olmuş yapanın ellerine dert görmesin.

    Ah headfirst kapanmayaydıda bu saheserin devamınıda görebileydik ne güzel olurdu.
  • türkce oynamak çok güzel
  • Çok özledim bu oyunu, keşke devamı gelebilseydi veya herhangi bir oyun kalitesine yaklaşabilseydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyun için gittim Lovecraft Toplu Eserlerini aldım. Gerçi araya başka kitap soktuğum için yüz sayfa kadar okuyup bıraktım ama gel gör ki oyun işin içine ateşli silahlar girince iyice zıvadan çıktı. Dönemi için dahi berbat derecesinde başarısız mekanikleri var oyunun. Normalde 2004 gibi çıkarılmasının planlandığını okudum. Oyunun geciktirilmesi grafiklerin de dönemine göre eski kalmasına sebebiyet vermiş. Grafik fetişisti değilim. Aksine oyunun grafikleri oyunun atmosferine katkı sağlıyor. Ancak o silah mekaniklerini falan keşke hiç sokmasalarmış da Outlasttaki gibi saklan kaç şeklinde ilerleseymiş. Oyunda zaten stuttering var. Konsola has yapıp üstünkörü pcye aktarmışlar sanırım. 14 senelik oyunu eleştirdiğimin farkındayım ancak oyunun geciktirilmesi, hemen ardından stüdyonun kapatılması falan zaten çıktığı yıl için de pek iç açıcı bir oyun olmadığını gösteriyor.
  • başlık ve ilk mesaj düzenlendi, birinci şahıs bölümüne taşındı.
  • Daha yeni başladım oynamaya. Yarıladım, gayet güzel gidiyor.


    Sadece save sistemini sevmedim, istediğin zaman save yapılmayan tüm oyunlar -1 puanla başlıyor benim için.


    Neyse, yeni nesil daya grafiği gerisini kaldır koyuver tarzı tornadan çıkmış gibi birbirinin kopyası oyunlardan sonra ilaç gibi geldi. Bitirince bu mesajı düzenlerim.

  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Hocam günümüzde grafikleri berbat gelebilir ama 2006 li yillarda ciktiginda gayet iyi geliyodu. Gercekten beni cok etkileyen oyunlardan biridir hikaye anlaminda. Gerile gerile oynadigim cok yeri vardı :)
  • Bende korku etkisi pek olmadı ama oynanış açısından bir zamanlar ne kadar yaratıcı olduklarını görüyor ve üzülüyorum. Resmen her bölüme emek vermişler, ne gibi yenilikler katabiliriz diye kafa yormuşlar. Şimdi gelişen donanımın gücünden faydalanıp açık dünya diye ittirilen oynanış sıfır, yapay gerizekalı, süslü püslü grafikli ucubeleri görünce bu adamların yaptıkları işe daha fazla saygı duyuyorum. FPS’de strateji olur mu, gayet oluyor, her bölümde üzerine düşünmek gerekiyor.


    Beğenmediğim yönleri daha önce yazdığım gibi save sistemi, ki daha sık checkpoint koyarak onu da aşabilirlermiş. Oyunda geriliyorum ama korku öğelerinden değil de ölürsem çok geride bir yerden tekrar başlayacağım ve aynı şeyleri tekrar yapmam gerekecek diye. Silah kullanma mekaniğini beğenmedim. Düşmanların sürekli aynı sözleri tekrar etmeleri gibi iyileştirilebilecek noktalar var.


    %50’sine geldim. Underrated bir oyun diyebilirim. Belki de gecikmeler vs. sebebiyle hayal kırıklığı yarattı zamanında  2004’te çıkacak deyip 2006’yı bulmuş piyasaya çıkması. Keşke günümüzdeki donanım gücüyle bu kalitede yapımlar görebilsek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 29 Ocak 2021; 13:34:44 >




  • Oyunun sonlarına yaklaştım. Mavi ışık sorununun çözümü için link bırakıyorum. Çıkan dosyaları oyun klasöründekilerle değiştirmek gerekiyor.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Gemide topla ateş edip vurmamız gereken büyücüler var, normalde mavi ışık şeklinde görünmeleri gerekiyor. Ama sanırım Windows 10 olan bilgisayarlarda görünmüyorlar.


    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=795543435





  • Oyunu bitiremedim. Defalarca crash yeyip %99'a kadar geldim ama sonunda aynı noktada her defasında oyun göçüyor, masaüstüne atıyor. Yılmadım bir patch buldum, farklı bir bilgisayarda denedim ama yine de olmadı. Belki eski save'lere dönsem olur ama aynı şeyleri tekrar yapacak enerjim kalmadı. 40 yaşımda ilk kez bir oyunun oynanış videosunu izledim bu sayede, son kısmı görmek için.


    Oyun harika. Bahsettiğim save sistemi, bug'lar olmasa 9/10 verirdim gönül rahatlığıyla. Bu haliyle de 8/10 bence. Benim gibi eski oyunculardan halen oynamamış olan varsa indirim dönemlerinde muhtemelen bedavadan hallice satın alabilir.


    Windows 7 kurulu bir bilgisayarda deneyin bence. Ben 2 bilgisayarda oynadım ama ikisinde de Windows 10 vardı.

  • Koduğumun oyununda düşmanlar sonsuz spawn mı oluyor nedir delirtti beni. Yüzde kırklarındayım, şu lanet olası fabrika mı nedir oraya baskın yaptık. Lan öldür öldür bitmiyorlar kafamı duvara vuracağım sinirden. Zaten çatışma mekanikleri bokum gibi. Nerden yükledim tekrardan anlamıyorum ki. İki sene önce ne düşünüyorsam on katını düşünüyorum. Bu kadar kepaze bir oyun olamaz ya. Sokayım bunun vereceği Lovecraft atmosferine.

  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.