Şimdi Ara

NERDE BİZİM DELİLLER?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  NERDE BİZİM DELİLLER?





    YENİÇAĞA İlçesi’ne bağlı Deliler Köyü’nün ismi, alay konusu olunca, köylülerin başvurusu üzerine İl Genel Meclisi tarafından "Akıncılar" olarak değiştirildi.
    Köylerinin ismiyle alay edilmesinden rahatsız olduklarını belirten köy muhtarı İsmail Karadaş, "Köy halkı olarak yıllardır, resmi dairelerde ve çevrede ’Deliler’ ismi nedeniyle alaycı sözlerle karşılaştık. Buna bir son vermek için köyümüzün ismini değiştirmeye karar verdik" dedi.
    Yeniçağa İlçesi’ne 2 kilometre uzaklıkta bulunan 60 haneli Deliler Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, köyün isminin çevrede alay konusu olmasından rahatsız olunca değişiklik yapılmasına karar verdiler. Köy Muhtarı İsmail Karadaş, 100 yılı aşkın bir süredir kullanılan "Deliler" isminin "Akıncılar" olarak değiştirilmesi için Bolu İl Genel Meclisi’ne başvurdu. Bolu Valisi Ali Serindağ başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, muhtarlığın başvurusunu uygun bularak, köyün ismini Akıncılar olarak değiştirdi.
    "Deliler" isminin 100 yılı aşkın bir süredir kullanıldığını belirten köy muhtarı İsmail Karadaş, "Aslında köyümüzün ismi ’Deliller’ olarak konulmuş. Ancak aradaki ’L’ harfi zamanla kaybolmuş ve ’Deliler’ olarak kalmış. Bu isim bizi zamanla rahatsız etmeye başladı. Köyümüzün yüzde 80’ni nakliyecilik yapıyor. Sürekli dışarıda seyahat halinde oldukları için yaşadıkları köyün ismi nedeniyle alay konusu oluyorlar. Resmi dairelerde de ve çevrede yıllardır, ’Deliler diye isim olur mu?’ gibi alaycı sözlerle karşılaştık. Buna bir son vermek istedik" dedi.
    1985 yılında başına gelen ilginç bir olayı da anlatan Karadaş, "İstanbul Kartal’da karşıdan karşıya geçmek için üst geçidi kullanmam gerekirken, yoldan karşıya geçtim. Beni gören bir polis memuru yanıma gelerek, ’Sana ceza yazacağım. Kimliğini ver’ dedi. Kimliğime bakan polis memuru, ’Doğru, bunu senin yapman normal. Çünkü sen delisin dedi. Sonra güldü ve ceza yazmadı. Köyümün ismi sayesinde ceza ödemekten kurtulmuştum" dedi.
    Köy halkının bu tür benzer olaylarla sık sık karşılaştığını belirten Karadaş, "Biz de bu nedenle köyün isminin değiştirilmesi için girişimde bulunduk. İl Genel Meclisi başvurumuzu uygun buldu ve köyümüzün ismi ’Akıncılar’ olarak değiştirildi" dedi. Muhtar Karadaş, değişiklikle ilgili resmi yazı tebliğ edilir edilmez, köyün girişindeki tabelayı değiştireceklerini söyledi.
    Köyün isminin değiştirilmesi üzerine sevinen köylüler ise, "Gittiğimiz her yerde köyümüzün ismi nedeniyle alay konusu oluyoruz. ’Deliler’ isminin değiştirilmesine çok sevindik" dediler.

    Kaynak:boludayenihayat




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martymcfly -- 18 Mart 2006; 23:29:59 >







  • yaw değiştirmeseydiler keşke
    ne güzel isimmiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.