Şimdi Ara

rj45 baglantılı access point

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kıbrısta internet sorunu olması nedeniyle bazı şirketlerin vermekte olduğu interneti kullanmaktayım.şirket ethernet kartımın macid'sini alıyor ve bana verdiği kullanıcı adı ve şifre ile internete bağlanıyorum.eğer benim macid'me ait olmayan bir kullanıcı adı ve şifre girersem geçersiz mac adresi hatası veriyor.ayrıca bağlantılarını rj-45 bağlantısı ile almaktayım.
    şimdi benim yapmak istediğim bu bağlantıyı wireless'a çevirmek, öncelikle access point almam gerekiyor bunun için bir marka önerir misiniz?
    asıl sorum ise access point'in macid'sini onlara vererek laptop veya wireless bağlantı desteği olan bir bilgisayar ile onların internetini kullanmam mümkün mü?çünkü access point'in macid'sini verdikten sonra sistemde artık laptopın macid'si kayıtlı olmayacak ve bana gereçsiz macid hatası verecek. acaba yanlış mı düşünüyorum?fikirlerinizi paylaşırsanız sevirim.



  • Bir access point alarak onun üzerinden kablosuz bağlantı ile diğer bilgisayarları internete çıkarabilirsiniz. Çünkü alıp taktığınız access point diğer bilgisayarlarınız için bir ağ geçidi olacak ve tüm bilgisayarlarınızın internete başlanırken yolladığı paketler hizmet aldığınız firmaya access point in MAC adresi ile gidecektir. Bununla beraber söylediklerinize bakılırsa MAC adresinizin kontrol edilmesinin yanında bir de authentication işi var. Bağlanırken bir kullanıcı adı ve şifreyi size hizmet veren şirketin sunucusuna iletmeniz gerekiyor. Muhtemelen bunun için windows makinanızın üzerinde bir yazılım kullanıyorsunuz. Access point üzerinde bu tür bir yazılım bulamayabilir ve bu nedenle access pointinizi internete bağlayamayabilirsiniz. Bunu hizmet aldığınız şirket ile görüşmenizde fayda var. Ancak size bu konuda yardımcı olacaklarını pek düşünmüyorum. Zira size sattıkları bağlantıyı paylaşmanızı istemedikleri çok açık. Bir wireless access point için izin vermek bunu sizin rahatça başkaları ile paylaşmanız anlamı taşır onlar için. Çetrefil bir durum.. Access point alsanız muhtemelen çalışmayacak ve cihaza harcadığınız para boşa gidecek. Bunun yanında firmadan bilgi almaya çalışmak da pek anlamlı gelmiyor zira yukarıda yazdığım nedenlerle buna izin vermek istemeyeceklerdir..

    Kolay gelsin..
  • sistem şöyle işliyor internete girmeye çalıştığımda eğer beni hatırlamazsa sistem hemen kendi internet sayfalarına yonlendiriyor ve login olmam için ekranı açtırıyor yani herhangi bir program kullanmıyoruz bütün işlemler internet explorer üsütnden yapılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.