Şimdi Ara

Dikkat forumdakiler için çok önemli ! Artık resmen ceza alabilirsiniz (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mesela benim şu an bağlandığım hat kablosuz bağlantı. Bizde hiç kablo yok. Ayrıca 3 arkadaş işyerlerimize ortaklaşa internet aldık, her işyerine bir adet kablosuz yayın yapan router koyduk. Bu routerleri tek bir modeme bağladık. Böylelikle 3 işyeri kendi işyerinde kablosuz olarak bağlanabiliyor. Bu üç kişinin bulunduğu yerde kendi çalıştığı elemanları var. Bunların tümü kablsuz bağlanıyor ve bunların çoğunun kendi laptopu var. Yani akşam olunca adam alıp götürüyor evine laptopunu.... Hem ayrıca bizim geçen ay işden çıkan elemanlar var. Şimdi bu elemanlar böyle bir suç işlemişlerse bundan bizene?.... biz bunu nerden anlayacağızki. Adam girer internete, kafasına göre yazar, küfür eder, tehdit eder, daha sonra akşam olunca çeker gider evine. Bi süre sonra iş değiştirir, işden ayrılır gider. Yani biri gideeer, biri geliiir. Eee, ne olucak şimdi... Kablosuz bağlanıldığı için zaten sürekli ıp ler değişip duruyor. Modem kablosuz bağlanma zamanına göre kendisi otomatik ıp numarası veriyor. Hepsini bi tarafa bırakın günümüzde bağlantı hırsızlıkları var. Mesela evde kablosuz ağ modeminiz var, eğer parolanız yoksa yan komşunuz sizin bağlantınızı kullanabilir.Bundan haberiniz olmaz. Sadece internet hızınızın düştüğünü hissedersiniz o kadar... Yahu ben daha yeni sekreter değiştirdim, kız bizim bağlantımızla akşama kadar internette dolaşıyodu,şimdi ne olacak.... O kız ya bi halt yediyse.... Nerden bilcezki bunu... Şu an bu hatta o kadar çok kişi bağlanıyorki...

    Aklıma geldi yazayım, yahu benim şu an oturduğum apartmanda tuttuk hepimiz birleştik ortak internet aldık. 2048 lik bi adsl aldık hep beraber.... 2048 lik adsl nin şu an aylık ücreti 238 YTL.... Her bilgisayarı olan kata demirden kutu yaptırdık, o kutunun içine kablosuz routeri koyduk routerin antenini açtık, o kablosuz yayın yapan routerleri yöneticinin evindeki modeme bağladık,iş tamamdır. Düşünsenize biz bunu 4 kata yaptık. Modemin arkasında 4 tane çıkış var, o dört çıkışı kablosuz yayın yapan her kattaki routerlere bağladık.... Her katta 4 daire var bizim. Rouerlerin antenlerini güçlendiridik şu an canavar gibiçekiyor. Zaten bizim apartmanda evlerin kapıları birbirine yakın,koridorlar kısa.... Yaniçekme problemi yok. Şimdi düşünün, her katta 4 daire var, biz 4 kata yaptık. Ne eder, toplam 16 tane kullanıcı. Aylık internet ücreti 238 YTL. 238 / 16 daire = 15 milyon daire başı ödeyeceği rakam. Gayet ekonomik... Şimdi böyle bi olay olsa, yöneticiye gelseler, yönetici nerden bilecek bunu kimi yaptığını. Kaldıki bazı dairelerde birden fazla bilgisayar var. Hadi buyurun bakalım. Hatta daire sakinleri arasında laptop kullananlar var. Yani iş arapsaçı.... Ancak internetde adresini,kimlik bilgierini veya şirket bilgilerini verirsen işte o zaman bulunabilir. E bunu verende aptaldır. Kendimle ilgili bilgiyi şimdiye kadar vermedim,vermemde. Dikkatli olmak lazım, internette her türlü üçkağıt var....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 20 Mart 2006; 18:32:27 >
  • Bir kerelik işlerde internet cafeden tabiki yakalanma ihtimali düşüktür. Ama alışkanlık haline getirilen işlerde takibe alındıysanız eğer nerden girerseniz girin mutlaka sizi bulma ihtimaleri vardır.

    Bir de çoklu kullanım alanı olan yerlerde tabiki bir şey yapamazlar. Zaten yakaladıkları kişiler büyük ihtimal kendi evlerinden girmişlerdir. Bir de bu kişilerin bilgisayarları da incelenip yazdığı ispatlanıyordur kesin. Ip adresi tutuyor diye de kafadan suçlayacaklarını sanmıyorum ben.
  • En basitinden hide ip gibi bir programla bir mail adresi alınır kaydolunur ve sürekli proxy arkasından bağlanılır.
    Gelelim işin ceza kısmına. Başbakanın bile karikatürlerle komik duruma düşürülüp, aşağılandığı bir ülkede bunları çizenlere ceza verilmiyorsa forumlardaki yazışmalardan dolayı mı ceza alınacak?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Akinci

    En basitinden hide ip gibi bir programla bir mail adresi alınır kaydolunur ve sürekli proxy arkasından bağlanılır.
    Gelelim işin ceza kısmına. Başbakanın bile karikatürlerle komik duruma düşürülüp, aşağılandığı bir ülkede bunları çizenlere ceza verilmiyorsa forumlardaki yazışmalardan dolayı mı ceza alınacak?


    Güzellerdi walla karikatürler ayrica mizah bu ceza vermek saçma olur

    NOT: Konu dışı
  • @nakka
    Bu haberi nerde buldun?



    Eğer evden bağlanıyorsanız Ip adresinizden çok rahatlıkla sizi bulabilirler.
    Ip değiştirme bir işe yaramayacaktır.
    Ip saklamada ne derece gizli (!) o da belli değil bence.

    Sonuçta o proxy'lerin arkasında kimler var belli değil.
  • Bu ceza güzel olmuş.
    herkes sllayarak yazmaz artık.düşünerek,akıllı ca yazsınlar.

    ben istedikleri zaman istenen kimsenin bulunacağından eminim.laptopta olsa, farklı ıp lerde olsa....

    bulurlar.port gözlerler,dinlerler.ilgili kişi değişik ıp ler kullansada port dinleyerek ulaşırlar merak etmeyin.
  • Düşünce suçundan girmeyelim içeri






  • Benim düşünceme göre en iyi kontrol o grubun müdavimleri tarafından yapılır. Kanunla kontrol bir yere kadar oluyor suçların sayısı arttıkça cezalandırmak zorlaşıyor. Kanunda hırsızlığın kapkaçın cezası var ama uygulaması istenilen neticeyi vermiyor.
    DH bir hayli büyüdü. Provakatörlerin dikkatini çekecektir. Türk insanının gelişmesini engellemek isteyen öyle insanlar vardır ki ancak onlardan biri bu tipleri bilebilir. Hepimiz dikkatli olmalıyız.
  • haber uydurma gibi geldi bana. hisse senedi gibi tamamen spekülatif olan konuda yorum bildirmek söz konusu. herkesin piyasayı algılaması yorumlaması subjektif bir olaydır. Böyle bir karar verilmiş olsa bile üst mahkemeden dönmesi muhtemel derim. adamın ne dediğine de bakmak gerek ama dediğim gibi uyduruk gibi geldi bana. Net ortamında neler gördük bu güne kadar... hiç inanasım gelmiyor..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.