Şimdi Ara

a610 enstantane hızı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün bu makinayı aldım.İyi güzel makinede forumlarda okadar övülünce ben daha bir güzel süper bir makina bekliyodum.
    Okadar denememe rağmen enstantane hızını 1/500 üzerine çıkarmayı başaramadm. Seçiyorum 1/2500 olarak görünüyo ama sonra bakınca resim özellikerine 1/500 görünüyor. Başarabilen varmı bu işi??



  • Bende Canon 520 var özellikleri benzerdir. sen yuvarlak modu M e getirdikten sonra enstantene hızını SET tuşuna basarak ayarlayabilirsin
  • sevgili intsat canon a610 kullanıcısıyım.yardım etmeye çalışayım.a610 da çeşitli çekim modları var öncelikle enstantane hızına ve diyafram açıklığına tam anlamıyla müdahale etmek istiyosan makineni M (manuel) moduna getirmelisin daha sonra enstantane hızını değiştirmeyi dene.ayrıca diyafram açıklığın
    f8.0 ken ancak 1/2500 değerine çıkabilirsin. f daha düşük değerlerde tutasan enstantane hızınıda çok yüksek tutamazsın.umarım yardım edebilmişimdir.
  • cevaplar için teşekkrler yalnız zaten ben bunları denemiştim. Şimdi tekrar denedim bir fark yok.
    Resimi 1/2500 f8.0 ile manuel modda çekiyorum. Sonra resim özelliklerine bakıyorum iso50 1/500 f8.0 değerleri görünüyor.
    notyetkyu sizde bu şekilde çektiğiniz resimin özellikleri nasıl görünüyor bilgilendirirseniz sevinirim...
  • Mertkan ustanın...fotograf çekim teknıkleri....başlikli yazılarında....canon a 520 ve 610 larda flaşıln oda içi çekimlere enstantene hızını 2000- veya 2500 ayarlasan bile makine otomatik olarak enstnteneyi 500 çekiyor...yazıyor...
  • evet ben a520 kullanıcısıyım ve flaşlı çekimlerde enstantane hızı en düşük 1/500 seviyesine iniyo.A610'da da durum aynı yanılmıyorsam..
  • Arkadaşlar kusura bakmayın ama bu kavramları öğrendikten sonra bu yorumları yapmanızı öneririm.. Makina flaşlı çekimde öyle ayarlıyorsa bir bildiği vardır diye düşünmüyorsunuz hiç..

    İnanmıyorsanız Buyrun bakalım size Manuel olarak 1/1000 de çektiğim bir fotoğrafın exifi: koskoca canon oraya kandırmak için değerler yazacak hali yok

    Exif information for IMG_2379.JPG
    =============================================================
    Tag Name Description
    -------------------------------------------------------------
    Manufacturer of equipment Canon
    Model of equipment Canon PowerShot A610
    Exposure time 1/1000second(s)
    F number 8.0
    Exif Version 0220
    Date time original 2006:03:15 12:05:27
    Date time digitized 2006:03:15 12:05:27
    Shutter speed 319/32Tv
    Aperture 192/32Av
    Exposure bias 0.0Ev
    Metering Mode Spot
    Flash Unknown
    Lens focal length 29200/1000mm
    Supported Flashpix version 0100
    Color space Daylight
    Valid image width 2592
    Valid image height 1944
    Focal X resolution 2592000/283
    Focal Y resolution 1944000/212
    Focal plane resolution unit Inch
    Sensing method One-chip color area sensor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 19 Mart 2006; 20:24:36 >




  • Evet flashsız çekimlerde enstantane 1/2500e kadar çıkabiliyor ama ne anlamı var!! isoyu 400e çekseniz bile resim çok karanlık hiçbirşey belli olmuyor.
    Canon burada hata yapmış kullanıcıyı yanıltıyor. Eğer flashlılarda 1/500 üstüne çıkılamıyacaksa ozaman bu değeri nasıl oluyorda seçebiliyoruz?? Ozaman bunu seçemememiz gerekirdiki bizde ozaman anlardık flashlıda dmkki 500 üstüne çıkmadığını..

    Ama olayın birde başka boyutu varki daha kötü, 1/500 hızında çekilen bazı flashlı resimler karanlık çıkıyor. Senkronizasyon düzgün sağlanamıyor. Flash geç kalıyor yada erken patlıyor bilemiyorum. Sonuç olarak flash çekimi kaçırıyor vede resim çekeren bir etkisi olmuyor. Canon bunu görmüş olucakki 1/500 enstantanenin üstünde flashla çekimin senkronizasyonunu hiç sağlayamadığından kaldırmıştır...
    Malesef büyük ihtimalle böyledir!!
    Sonuç olarak bu makina benim gördüğüm kadarıyla forumda anlatıldığı kadar mükemmel bir makina değildir, yeni makina alacaklar bunları göz önünde bulundursun!




  • Ocaklılar'ın mesajından sonra bu mesajın önemi kalmadı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 19 Mart 2006; 23:24:25 >
  • Evet, flaşlı çekimlerde makinenin flaş ile senkronizasyon yapabileceği azami bie perde hızı limiti vardır. Bu makinesine göre değişmekle birlikte genelde 1/60, 1/125, 1/250 bilemediniz 1/500 arasında değişir. Öncelikle şunu bilin ki, flaşlı çekimlerde perde hızının pek bir önemi yoktur. Perde hızını niye hızlı seçersiniz? Hareketi sabitlemek için. Fotoğraf çekiminde ise, yeterli ışık alan bölgeler pozlanır. En yavaş flaşın çakma hızı 1/9000 saniyedir. Bu demek ki, karanlık bir ortamda biz perde hızını 1/60 yapsak bile, flaş 1/9000 hızında çakacağı ve sonra ışığı keseceği için aslında biz o çekimde 1/9000 lik bir perde hızı kullanmış gibi oluyoruz. Slow Sync dediğimiz, aynı zamanda flaş ile pozlamaya, ortam ışığının da katılacağı diğer bir çekim yöntemine şimdilik burada değinmeyelim. Demek ki flaş ile karanlık ortamlarda yapacağımız çekimlerde 1/60 perde hızı bile yeterli oluyormuş. Zaten siz perde hızına hiç müdahale etmeden kararı makineye bırakacak otomatik çekim modunu kullansanız makineniz 1/60 gibi bir perde hızı seçer.

    Şimdi,

    quote:

    Orjinalden alıntı: intsat
    Eğer flashlılarda 1/500 üstüne çıkılamıyacaksa ozaman bu değeri nasıl oluyorda seçebiliyoruz?? Ozaman bunu seçemememiz gerekirdiki bizde ozaman anlardık flashlıda dmkki 500 üstüne çıkmadığını..


    sorusuna cevap vermeye çalışalım.

    Burada seçtiğiniz flaş modu önem kazanıyor. Öncelikle yaptığımız ayarları bir gözden geçirelim. Makinede flaşımız hangi ayarda?

    A) Otomatik flaş: Yani flaşlı mı yoksa flaşsız mı çekeceğine ortam ışık şartlarına göre makine karar versin. (Auto Flash veya Flash Auto diye geçebilir)
    B) Flaşlı çekim: Yani makine çekimde mutlaka flaş kullansın. (Force Flash veya Flash ON diye geçebilir)
    C) Flaşsız çekim: Yani ışık az da olsa makine flaşı kullanmasın. (Flash OFF veya No Flash diye geçebilir)

    Eğer biz otomatik flaş modunu seçmişsek (ki genelde biz başka bir seçim yapmamışsak öngörülen mod budur) siz perde hız olarak 1/500 den hızlı bir perde hızı seçebilirisniz, makine burada size müdahale etmez. Neden etmez? Çünkü daha siz deklanşöre yarım basmadan hangi ışık şartlarında fotoğraf çekeceğini bilmiyor yani daha flaş kullanıp kullanmayacağı konusunda bir karar vermiş değil. Siz perde hızını 1/500'den daha hızılı bir değere getirdiniz. Makineniz de kabul etti. Deklanşöre yarım bastınız. Makineniz otomaik flaş modunda olduğundan ve flaşla çekip çekmeyeceğine kendisi karar vereceğinden baktı ki ışık şartları yetersiz ve o poz için flaş gerekiyor. Flaş ile uyum hızı da en çok 1/500 olduğu için ve siz de 1/500 den daha hızlı bir değer seçtiğiniz için perde hızını 1/500 e indirdi.

    Aynı konuda başka bir link:
    http://www.fotokritik.com/forum_goster.php?konu_id=33257&sort=ASC

    Bu da, konunun daha iyi anlaşılması için çektiğim bir fotoğraf:
    http://www.fotokritik.com/foto.php?fid=136481

    Bu fotoğraf 15 saniye pozlanmıştır. (1/15 değil) Burada, fotoğrafın; perde hızı ne kadar uzun olursa olsun, sadece flaşın çakma hızı süresince pozlanacağı anlatılmak isteniyor.




  • Çok sağolun hocam..
  • bunun üzerine artık kimse bi yorum yapmaz herhalde. ben bile anladım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ocaklilar

    Evet, flaşlı çekimlerde makinenin flaş ile senkronizasyon yapabileceği azami bie perde hızı limiti vardır. Bu makinesine göre değişmekle birlikte genelde 1/60, 1/125, 1/250 bilemediniz 1/500 arasında değişir. Öncelikle şunu bilin ki, flaşlı çekimlerde perde hızının pek bir önemi yoktur. Perde hızını niye hızlı seçersiniz? Hareketi sabitlemek için. Fotoğraf çekiminde ise, yeterli ışık alan bölgeler pozlanır. En yavaş flaşın çakma hızı 1/9000 saniyedir. Bu demek ki, karanlık bir ortamda biz perde hızını 1/60 yapsak bile, flaş 1/9000 hızında çakacağı ve sonra ışığı keseceği için aslında biz o çekimde 1/9000 lik bir perde hızı kullanmış gibi oluyoruz. ....

    Cevap için teşekkürler yalnız bazı yalnışlar var sanırım,
    Flash hızının önemli olmadığı enstantane hızından çok daha hızlı olacağını zaten tahmin edebiliyordum ki aksini de söylemiş değilim. Yüksek enstantane hızlarında makina zaten az ışık alacağı için ekstra ışık kaynağına ihtiyacınız var. Burada önemli olan makinanın 1/500=2ms içinde flashı ancak patlatabildiği. Yani makina bu süre içinde flashı patlatamazda resim karanlık çıkar. Canon makinalar ve belki diğer makinalarda bilmiyorum; bu süreden daha kısa süre içinde flashı patlatamadığı için flashlı çekimlerde yüksek enstantane hızlarına izin vermiyor. Benim söylediğim budur.
    Ayrıca çekimlerimde önce flashlı çekimi seçtiğim sonra enstantane hızını arttırdığım halde makina çekimden önce enstantane hızını düşürüyor.

    Son bir nokta, canon yapmışsa bi bildiği vardır siz anlamassınız yada x hocamız konuştu hepimiz susalım secde edelim gibi tavırlar cok sacmadır diyorum bitiriyorum...




  • ben a610 almayı düşünüyordum fakat arakdaş sanırım fazla iyi bir makina değil diye yazınca bir kez daha düşünme gereği duydum..
  • quote:

    Son bir nokta, canon yapmışsa bi bildiği vardır siz anlamassınız yada x hocamız konuştu hepimiz susalım secde edelim gibi tavırlar cok sacmadır diyorum bitiriyorum...


    Arkadaş saçma olan senin tavrın bilip bilmeden yorum yapıp insanları yanlış yönlendiriyorsun.. X hocamız değil Ocaklılar konuştu ve senden benden bu işi çok daha iyi bildiği kesin.. Tecrübeli bir fotoğrafçının dediklerini bırakıp senin açıklamalarını kabul etmemiz çok saçma olur.. Birşeye muhalif olacaksan o konuyu iyice öğren öyle muhalefet yap.. Secde etmiyoruz teşekkür ediyoruz ben bana birşeyler öğreten insanlara teşekkür ederim..

    quote:

    ben a610 almayı düşünüyordum fakat arakdaş sanırım fazla iyi bir makina değil diye yazınca bir kez daha düşünme gereği duydum..


    Sonuçta kendin kaybedersin.. Sanki bu kadar A610 u kullanan, memnun olan insan yalan söylüyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 21 Mart 2006; 0:58:42 >




  • “Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır” derler, ama “öğrenmemekte ısrar etmek” sanırım daha da ayıp oluyor. Ben, sadece flaş sisteminin çalışma prensiplerini açıklamaya çalışmıştım. Yaptığım açıklamadaki amaç, sorulan sorudan hareketle, eksik kaldığını tahmin ettiğim bazı bilgileri tamamlamaktı. Bilmek ile bildiğini aktarabilmek farklı şeylerdir. Anlaşılıyor ki aktarımım; arkadaşımızı tatmin edecek kadar, yeterli olamamış ki hala makinesinin flaşlı çekimlerde 1/500 perde hızının üzerine çıkamadığını söylüyor.

    Bu sadece kendi makinesi için değil, hemen hemen tüm makineler için geçerlidir bir kere bu konuda anlaşalım. Makinesini üreten firmanın kendisini yanılttığını söylüyor ki bu da tamamen yanlış. Makinesi, diğer makineler gibi, “Ben 1/500 perde hızından daha hızlı bir perde hızında flaş ile uyum sağlayamam” diyor (dikkat edin, “uyum sağlayamam” diyor, “flaşı patlatamam” demiyor) zaten en başından ve flaşlı çekimlerde daha hızlı bir perde hızı seçilmiş olsa bile o bu hızı 1/500 e düşürüyor. Bu nasıl bir aldatma veya yanıltmadır? 1/500 e düşürmeyip de fotoğrafı çekseydi sonuç da başarısız olsaydı ancak o zaman bir yanıltmadan söz edilebilirdi.

    Flaş ile uyum hızı her makinede geçerli. Bir önceki mesajımda verdiğin linkte de aynı konu Nikon D70 için konuşulmuş. Yine o linkde konuyu açan arkadaşa sorulmuş. “Flaşlı çekimlerde neyi çekmek için yüksek bir perde hızı istiyorsunuz?” diye. “Damla çekmek istiyorum” demiş ve kendisine flaşla 1/60 perde hızıyla bile çekilebilen ve çok güzel sonuç alınan damla fotoğrafları örnek gösterilmiş ve flaşlı çekimlerde yüksek perde hızının zaten gereksiz olduğu pozlamanın flaşın çakma hızı süresince yapılacağı çok kısaca açıklanmaya çalışılmış olsa bile o arkadaş bu konuyu anlamış. Bir önceki mesajımda o örnek linki vermiş olmama rağmen ben yine de daha geniş kapsamlı bir açıklama yapmaya çalıştım. Yine tekrar ediyorum ki bunu herhangi bir marka ve modelin iyi olduğunu savunmak için yapmadım. Fotoğraf konusunda bilgiye sahipseniz ve makinenizden mantıklı şeyler isterseniz, istediğinizi alırsınız. Aksi halde, değil A610, size D70s de versek yine flaşlı çekimlerde “1/500 ün üzerine çıkamıyor” deyip durursunuz.

    BURAYI da okumanızı öneririm. Özellikle Flaş Uyum Hızı bölümünü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 21 Mart 2006; 10:04:07 >




  • Herşeye rağmen bu konu çok faydalı oldu benim için..

    Birkere şunarı öğrendim:

    Güçsüz ışıkta (özellikle indoor) flaşsız yaptığım çekimlerin neden bulanık çıktığını,
    En yüksek enstantene hızına flaşla ulaşılacağını,
    Gece manzara çekimlerinde enstantene hızını ayarlarsan flaş kullanmamam gerektiğini,
    Yine indoor flaşlı portre çekimlerde neden insanların aydınlık, diğer kısımların çok karanlık kaldığını (çok yüksek enstantene hızından dolayı)
    ve flaşın çalışma şeklini öğrenmiş oldum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.