Şimdi Ara

bir virüsle basim belada acil yardim !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir virüs düsününki bilgisayardaki CD-ROM ve CD-Writeri mi etkisiz hale getirsin. ne norton nede pccillin yakalayamiyor tanimiyor. virüs programlarinida güncelledim ama yakalayamiyor. ne zaman format attim yükledim düzeliyor. okuyor hepsini.
    acil yardim !!!!!!!
    nasil temizleyecegim bu virüsü



  • ''Yeni oyunların bazılarında Starforce diye bir koruma yazılımı var.Bu yazılım Alcohol gibi sanal sürücü yazılımlarını kullanarak oyun CD'lerini emüle etmeni,böylece kopya korumayı aşmanı engelliyor.Bunu da CD'yi diğer sürücülere takmanı isteyerek yapıyor.Haliyle elinde olmayan bir CD'ye diğer sürücülere takamıyorsun.

    Ama sivri zekalı bir grup cracker bunu da çözüm bulmuş.Sistemindeki bütün optik sürücüleri iptal ediyorlar böylece Starforce'da senden CD'yi diğer sürücülere koymanı istemiyor.Oyun da paşa paşa çalışıyor.Pire için yorgan yakmak diye buna derim ben işte.Oyundan çıktıktan sonra CD'leri geri açabilirsen ne ala,açamazsan başa bela.İşin kötüsü Starforce'un yeni sürümüne bunu kontrol edeb bir sistem eklenmiş.Bu da her sürücü ile uyunlu değil ve bu yüzden Starforce'un kendisi de(orjinal kullanırken hatta)benzer sonuçlar çıkarabiliyor.

    Peki problemi nasıl çözeceğiz?Öncelikle söyleyeyim,hiç çözemezsen bir format herşeyi düzeltir.Yani korkmana gerek yok,donanımsal değil derdin.Formata gerek kalmadan sorunu aşmanın en kolay yolu oyunu kıran crack programını tersten kullanmak.Starforce'u kıran Starforce Protection Cleanup,StarFucker ve StarForce Nightmare gibi programlar var.Senin sistemini hangisi bozdu bilemiyorum ama herhalde o kopya oyunun CD'sinde duruyordur.CD'den hiçbir şekilde bulamazsan internetten bu programları bulmayı dene.CD'leri kaldırdıkları gibi geri koyabiliyor olmaları lazım''

    Bir bilgisayar dergisinden alıntıdır.

    walla bu konuda en ufak bir fikrim yok ama,geçen bu dergiyi okumuştumda belki sorunun bundan kaynaklanıyordur diye düşündüm yazıyım dedim




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.