Şimdi Ara

sql 2005 network sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar büyük bir lan ağının içinde ki bir pc ye sql 2005 kurdum bu sql server 2005 e diğer pc lerden erişemiyorum erişmek için ayarlar nasıl olmalı mesela denetim masasında service ler kısmında sql mssqlserver aın özelliklerine giriyorum orada local system local service ve network servide var network service i seçmeliyim seciyorum ama user ve passwork kısmına ne yazıcam yazdığım şeyleri kabul etmiyor nasıl bir ayar yapmam lazım



  • İnanmıyorum ya sen buyuk bir ag icin SQL servelar kuruyorsun ama her konudan bi habersin bence sen torpilin alasını yemissin bırak basları yapsın sen izle sadece belki stajdır seninki belki kaparsın biseyler :^)
  • Arkadaşlar bilmemek değil öğrenmemek ayıp. İllaki torpil olması da gerekmiyor üstelik. Yardımcı olabilecek arkadaş varsa yazsın kırıcı olmayalım.
  • Firewall vs kullanıyorsanız Sql Server'ın ağ üzerinde kullandığı portları açmalısınız. .NET versiyonu için Port 1433 tür.

    Kurulumda yaptığınız ayar ve parola bilgilerine dikkat etmelisiniz.

    http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/sql/2005/learning/default.mspx
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fsh77

    İnanmıyorum ya sen buyuk bir ag icin SQL servelar kuruyorsun ama her konudan bi habersin bence sen torpilin alasını yemissin bırak basları yapsın sen izle sadece belki stajdır seninki belki kaparsın biseyler :^)

    arkadaşım ben burada network üzerine çalışıyorum Cisco router lar şimdi client bakinelerin birine sql kurup ağa onu göstermeye çalışıyordum benlki sen sql de uzman olabilirsin ama ben daha yeni başladım gerci uzman olsanda bişi değiştirmez bu client makinelere sql server local den başka çalışmıyor network servisi sevince WMI hatası veriyor yardımların için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.