Şimdi Ara

Yük Robotu Hizmetinizde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • [html]<table width="99%" border="0" cellspacing="5" cellpadding="0"><tr><td valign="top" width="2"></td><td valign="top"><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size="2" color="#000000"><span class="spnMessageText" id="msg">Geçtiğimiz günlerde siz okuyucularımıza "Rhex" adlı Boston D. projesini duyurmuştuk. Bu makalemizde ise, aynı grup tarafından yönetilen bir diğer proje olan "BigDog", yani "Büyük Köpek" adlı projeyi  ele alacağız.<br /><br />BD, yük taşıma ve denge konusunda robot teknolojisinin nerelere geldiğini bizlere göstermesi bakıından önem arzediyor.<br /><br /><div style="text-align: center;"><img src="http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/bigdog.gif" alt="" /><br /><br /></div>BD, 1 metregenişliğe, 0.7 metre uzunluğa ve 75 kilogram ağırlığa sahip. 4 adet ayağa sahip olan robot, yük taşıma işleminde verim sağlaması için üst yüzeyi yük eklenebilir bir konseptte tasarlanmış.<br /><br />Dahili bir bilgisayar destekli kontrol mekanizması  bulunan BD, geniş açıda hareket mekanizmasına sahip bacaklara ve bu açıyı algılayacak sensörlere sahip. Bu sensörler, BD'nin farklı ve ani hareketlerini algılayarak, bu adımlarına uygun hareket kombinasyonlarını sağlayabiliyor. Bu algılamada, yer ile olan açı, yük ağırlığı gibi etkenler kontrol ediliyor.<br /><br /><div style="text-align: center;"><img src="http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/bigdog2.gif" alt="" /><br /></div><br />Darbelere karşı inanılmaz bir tepki ve darbeyi karşılama sistemi barındıran BD, tekme gibi darbeler  yemesine rağmen dengesini kolaylıkla sağlayabiliyor. <br /><br />Koşma, rampa çıkma, olduğu yerde dönebilme gibi hareket kombinasyonlarını da gerçekleştirebilen BD, birçok yönden bizleri kolaylıkla etkiledi desek yeridir.<br /><br />BD'nin çalışır haldeki görüntülerini ve darbelere karşı olan refleksini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:<br /><div style="text-align: center;"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/RGrMMlNjBB8" /><embed width="425" height="350" src="http://www.youtube.com/v/RGrMMlNjBB8" type="application/x-shockwave-flash"></embed></div></span id="msg"></font></td></tr></table><br><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size="2" color="#000000"><span class="spnMessageText" id="msg"><b>Sayfanın Linki : <a href="harici.asp?haberno=3854" target=harici>http://www.bdi.com/content/sec.php?section=BigDog </a></b></span id="msg"></font><br><br>[/html]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KoLCu_ -- 23 Nisan 2006; 12:13:08 >







  • korku filmi gibi ya. bel hizasından kesilmiş iki adam ve bir hızar sesi! tırsıyo insan
  • inanılmaz bi olay ya harika gerçekten




  • Bende ilk izlediğimde acaip korktum yaw. Hareketler kesinlikle gerçek gibi geldi ve sanki yarısı kesilmiş iki zombie gibi geldi. Diğer yandan hani robotlar yaşar filan ya resmen bana yaşıyor gibi geldi. Düşünsenize hareketlerin bilinçli olması ile yaşam arasında ne kadar ciddi bir bağlantı kurmuşuz.
  • wallaha at sandm onceden..
    bunnarı gordukce diorum acaba bizide bolemi yarattılar insanın aklına bisuru garp sey geliyor
    ozellikle tas dolu alandaki performansı muthis hayran kaldm alete
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gun

    Bende ilk izlediğimde acaip korktum yaw. Hareketler kesinlikle gerçek gibi geldi ve sanki yarısı kesilmiş iki zombie gibi geldi. Diğer yandan hani robotlar yaşar filan ya resmen bana yaşıyor gibi geldi. Düşünsenize hareketlerin bilinçli olması ile yaşam arasında ne kadar ciddi bir bağlantı kurmuşuz.


    Yaa evet halflife'taki gibi zombiler. bellerinden kesilmişler. bi de o ses acayip tırsatıyo adamı
  • Gerçekten çok iyi yapmışlar. otomasyonundaki mantıkta ayaklar çapraz şekilde hareket ediyor. Yani ön sağ ayağı ile arka sol ayağı aynı anda hareket ediyor. Böylece denge sağlanıyor. Ancak Darbelere karşı devrilmemesi ve anında tepki vermesi gerçekten inanılmaz
  • bitmiş bu olay ya baksanıza şuna , fazla birşey kalmamış yapacak. Mechwarriorları, Cargobotları yakında meydanda görebiliriz. O gürültü herhalde enerjiyi fosil yakıtından elde ettiğinden çıkıyor diye düşünüyorum.
  • Bu nedir ya...

    Gerçekten de adamlar yapmışlar ama insanı ürküten bi görüntü bu...
  • artık insanlar ağır işlerde çalışmayacak yerine bu gibi robotlar çalışacak

    Yoksa Terminatör gerçekmi oluyo neee
  • bu görüntüler bilim-kurgu filmlerinin düşünülenden daha yakın olduğunu gösteriyor...
  • Sahiden canlı gibi. Tekme yediğinde acıdım hayvana resmen.
  • müthiş bi cihazmış yaw, bunu kesin geliştirir büyük bir firma
  • darbelere karşı gösterdiği tepki gerçekten inanılmaz. hayran kaldım.
  • Adamlar kendilerini aşmaya başladılar walla helal olsun.. keşke bizde de böyle projelere destek sağlasalar.. Ama bizim dış borcumuz kadar adamların Ar-Ge bütçesi war..
  • darbelere karsı reflex mukemmel evet yakında siber robotlarla savasa baslayacagımız belli snumuz hayır olsun gülsekmi ağlasakmı ??
  • arkadaşlar sizin belirttiğiniz gibi çok gelişmiş bir makine. ama anlamadım yük bunun neresine atılacak. neresinde taşeıyacak
  • Ya ben kavga ediyolar sandım. Bide adam tekme vurunca yenilcek sandım meğer yük taşımaymış. Süperbişi ya valla manyak.
  • Böyle haberler vermeyin korkuyoruz ya!
  • Bana şu 15 sene evvel geliştirilmiş olan Lombak Hayvanını hatırlatıyor bu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.