Şimdi Ara

Dabbe Bir Cin Vakası Gerçek Mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
3
Favori
100.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Film e gitme fırsatı buldum gayet ilgi çekici bir filim di.
    film arasına kadar böyle bi film mi olur sadece aniden çıkan yüksek seslerden ibaret diye düşünmeme rağmen film arasında sonra olay farklı bambaşka bi hal alıyor ve gerçekten kaliteli film olduğu ortaya çıkıyor .

    Cin konusuna gelince bu alemde tek olmadığımız kesindir . kesinlikle tartışılamaz fakat kamera olayı bi acayip geldi.
    kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981

    quote:

    Orijinalden alıntı: heysem97

    Arkadaslar once sunu belirtmek isterim film korkunc deildi guldum yazanlar var onlar bi sozum var 2 - 3 arkadaslar filme gidip aslinda korkup filmden cikince artist gibi ahhah cok komikti guldum a.... derler aslinda korkunun anlamini bile bilmezler . film gayet korkunctu ve guzeldi ve bu cin olayinin gercek oldugunu saniyarum ama bu sekilde degil ve bu cin evlilikleri cinlerin plan yapabilmeleri gercektir insanlarin cinler le irtibat kurabilir filmde gercek cin kullandik demesi bence reklam stratejisi dir eyer gercekten guzel bir cin filmi izlicekseniz (4. tur ) oneririm milla y. oynuyor bas rolde . gercek kayitlar orda vardir bunun hakkinda kadin kitap bile yazmistir

    4. tür filmindekiler cin değil uzaylı.

    oncelikle oyle geciye ama bunlarin cin oldugu belli




  • quote:

    Orijinalden alıntı: accountant1507

    quote:

    Orijinalden alıntı: ylönen

    Arkadaşlar neye göre cin yoktur diyorsunuz sizin ramazan mübarek gün kafanızmı güzel..

    Kuran-ı Kerim'de adı geçen ve ayetleri olan bir şeye nasıl yok dersiniz Bu dinden çıkmaya Kuran-ı kerim'i yok saymaya kadar gider haberiniz olsun bilginiz olmayan bir şeye yorum yapmayın...

    Kur'an-ı Kerim de Cinler
    Cinnin Yaratılışı
    Cinleri öz ateşten yarattı. (Rahman,15)

    Cinleri de daha önce zehirli ateşten yaratmıştık. (Hicr Suresi, 27)

    Kur'an-ı Kerim'de değişik lâfızlarda 32 yerde cinden bahsedilmektedir. Bunlardan 22'si cinn, 5'i cânn, 5'i de cinnet olarak geçmektedir;

    Cinn:İsra (88), Kehf (50), Zariyat (56), Rahman (33), Araf (38,179), Neml (17,39), Fussilet (25,29), Ahkaaf (28,29), Sebe (12,14,41), Cinn (1,5,6), En'am (100,112,128,130)

    Cânn: Hicr (27), Rahman (15,39,56,74)

    Cinnet: Hûd (119), Secde (13), Saffat (158) 2kez, Nâs (6)

    "De ki: Cinlerden bir topluluğun dinleyip de şöyle söyledikleri bana vahyolunmuştur: Gerçekten biz, hârikulâde güzel bir Kur'an dinledik. Doğru yola iletiyor, ona iman ettik. Kimseyi Rabbimize asla ortak koşmayacağız. Hakikat şu ki, Rabbimizin şânı çok yücedir. O, ne eş ne de çocuk edinmiştir. Doğrusu bizim beyinsiz olanımız, Allah hakkında pekaşırı yalanlar uyduruyormuş. Halbuki biz, gerek insanlar gerekse cinler Allah hakkında asla yalan söylemezler, sanmıştık. Şu da gerçek ki, insanlardan bazı kimseler, cinlerden bazı kimselere sığınırlardı da, onların taşkınlıklarını arttırırlardı. Onlar da sizin sandığınız gibi, Allah'ın hiç kimseyi tekrar diriltmeyeceğini sanmışlardı. Doğrusu biz, göğü yokladık, fakat onu sert bekçilerle, alev huzmeleriyledoldurulmuş bulduk. Halbuki, biz onun bazı kısımlarında dinlemek için oturacak yerler (bulup) oturuyorduk; fakat şimdi kim dinlemek isterse, kendisini gözetleyen bir alev huzmesi buluyor. Bilmiyoruz, yeryüzündekilere kötülük mü murat edildi, yoksa Rableri onlara bir hayır mı diledi? Gerçekten biz, -kimimiz sâlih kişiler, kimimiz ise bunlardan aşağıda olmak üzere- türlü türlü yollar tutmuştuk. Şu gerçeği şüphesiz anladık ki, biz yeryüzünde bulunsak da Allah'ı âciz bırakamayacağız, başka yere kaçmakla da elinden kurtulamayacağız. Doğrusu biz, o hidayeti işitince ona iman ettik. Kim Rabbine iman ederse, artık ne bir eksikliğe uğratılmasından ne de haksızlık edilmesinden korkar. İçimizde, teslimiyet gösterenler de var, hak yoldan sapanlar da var. Teslimiyet gösteren kimseler, doğru yolu arayanlardır. Hak yoldan sapanlara gelince, onlar cehenneme odun olmuşlardır." (Cinn Suresi 1-15)

    "Aldatmak için birbirlerine cazip sözler fısıldayan cin ve insan şeytanlarını her peygambere düşman yaptık. Bu şeytanlar ahrete inanmayanların kalblerinin o sözlere yönelmesi, ondan hoşnut olması ve kendilerinin isledikleri suçları islemeleri için böyle yaparlar. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı, sen onları iftiraları ile başbaşa bırak." (En'am Suresi 112-113)
    " Allah hepsini toplayacağı gün, "Ey cin topluluğu! İnsanların çoğunu yoldan çıkardınz" der, insanlardan onlara uymuş olanlar, "Rabbimiz! Bir kısmımız bir kısmımızdan faydalandık ve bize tayin ettiğin surenin sonuna ulaştık" derler. "Cehennem, Allah'ın dilemesine bağlı olarak, temelli kalacağınız durağınız" der. Doğrusu Rabbin hakimdir, bilendir. Zalimlerin bir kısmını, kazandıklarından ötürü diğer bir kısmına böylece musallat ederiz. "Ey cin ve insan topluluğu! Size ayetlerimi anlatan, bugünle karşılaşmamızdan siziuyaran peygamberler gelmedi mi?" "Kendi hakkımızda şahidiz" derler. Dunya hayati onları aldattı da inkârcı olduklarına, kendi aleyhlerinde şahidlik ettiler."
    (En'am Suresi 128-130)

    "Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin çerçevesinden çıkıp gitmeye gücünüz yetiyorsa geçin. Ancak büyük bir güçle çıkıp gidebilirsiniz."
    (Rahman Suresi 33)

    " Sabah gidişi bir aylık mesafe, akşam dönüşü yine bir aylık mesafe olan rüzgârı da Süleyman'a (onun emrine) verdik ve onun için erimiş bakırı kaynağından sel gibi akıttık. Rabbinin izniyle cinlerden bir kısmı, onun önünde çalışırdı. Onlardan kim emrimizden sapsa, ona alevli azabı tattırırdık. Onlar Süleyman'a kalelerden, heykellerden, havuzlar kadar (geniş) leğenlerden, sabit kazanlardan ne dilerse yaparlardı. Ey Davud ailesi! Şükredin. Kullarımdan şükreden azdır! Süleyman'ın ölümüne hükmettiğimiz zaman, onun öldüğünü, ancak değneğini yiyen bir ağaç kurdu gösterdi. (Sonunda yere) yıkılınca anlaşıldı ki cinler gaybı bilselerdi, o küçük düşürücü azap içinde kalmazlardı." (Sebe Suresi 12-14)


    Merhaba arkadaşım herkesin inancına saygı duyarım ve karşımdakinin de benim inancıma saygı duymasını isterim. Yaşım 29 ve kendime göre okumuş ve hala okuyan tahsilli biriyim. Yapım ve mesleğim gereği her şeyi en ince ayrıntısına kadar araştırırım. Müslüman olduğum için de dinimi daha genç yaşlarda gerektiği gibi araştırıp öğrendim. Ancak yaşım ilerledikçe daha farklı şeyleri araştırmaya ve hayata, dünyaya ve evrene müslüman kimliğimi bir kenara bırakarak objektif bir şekilde bakmaya başladım. Sana şunu söylemek isterim her okuduğunu, her söyleneni doğru kabul edip inanma. Tanrı bu evreni 14 milyar yıl önce yarattı ve dünya 4 buçuk milyar yaşında, ilk insan fosili günümüzden 3 buçuk milyon yıl önce bulundu, insanoğlu ateşi 1 milyon yıl önce keşfetti. Kutsal kitaplar günümüzden ortalama 2 bin yıl önce yazıldı. Bu gezegen üzerinde ilk din 3.500 yıl önce ortaya çıktı ve binlerce din, inanış geldi geçti. kutsal kitaplarda nuh tuhafını m.ö. 10.000 li yıllarda yaşanmış olarak yazılmaktadır. Nuh peygamberle Adem peygamber arasında kronolojik bir sıralama olduğunu varsayan din alimleri ilk insan olan Adem'in m.ö. 35000-40000 yıl önce yaşadığı sonucuna varmaktadırlar ve ayrıca kutsal kitaplarda Adem'in yaklaşık 930 yıl yaşadığı ve boyunun 40 metre olduğu yazmaktadır. Bilimsel araştırmalara göre ilk bulunan insan fosillerinin boyları 1 buçuk metreyi geçmiyor. Bulunduğumuz gezegen üzerinden 3,5 milyon yıllık insan fosilleri varsa ademle havva nasıl m.ö. 35000-40000 yıl önce yaşamış oluyor. Ateş nasıl 1 milyon yıl önce bulunmuş oluyor. Gezegenimiz üzerinde bildiğimiz en eski yaşam belirtilerin yaklaşık 1 buçuk milyar yıl öncesine dayanıyor. Şunu söylemek isterim biz bugün orta çağda cadıların var olduğuna inanıp cadı olduğunu düşündüğü insanları yakanlara ne gözle bakıyorsak çok değil günümüzden 100 yıl sonraki insanlarda cin ve bunun gibi doğa üstü güçlere inanlara o gözle bakacak.

    İlginç bir bakış açısı, genelde sizin söylediklerinizi dine, Allah'a inanmayanlar savunuyor ama siz Allah'a da inanıyorsunuz.




  • Tanrının varlığı veya yokluğu bir bilinmezliktir. Bu düşünce akımına agnostizm denir. Benim şahsi düşüncem tanrı vardır. Ama kutsal kitaplarda yazıldığı gibi bir tanrının olduğuna inanmıyor. Kutsal kitapların gerçekten tanrı tarafından gönderildiğine de inanmıyorum. Çünkü kitaplarda yazan birçok şey günümüzde gerçekliğini yitirdi örneğin kuranda dünyanın tabak gibi düz olduğu ve dünyanın merkez olup ayın ve güneşin dünyanın etrafında döndüğünü yazması bugün hiç inandırıcı değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: accountant1507

    Tanrının varlığı veya yokluğu bir bilinmezliktir. Bu düşünce akımına agnostizm denir. Benim şahsi düşüncem tanrı vardır. Ama kutsal kitaplarda yazıldığı gibi bir tanrının olduğuna inanmıyor. Kutsal kitapların gerçekten tanrı tarafından gönderildiğine de inanmıyorum. Çünkü kitaplarda yazan birçok şey günümüzde gerçekliğini yitirdi örneğin kuranda dünyanın tabak gibi düz olduğu ve dünyanın merkez olup ayın ve güneşin dünyanın etrafında döndüğünü yazması bugün hiç inandırıcı değildir.

    kuranda nerde yazdigini bana goster tabagik gibi duz olmasiymis senin bitarafindan haberin yok
  • Terbiyenin takın herkesinin inancına saygı göster. O at gözlüklerini çıkarda öyle bak dünyaya kuranı, tevratı, incili oku ondan sonra gel bana bilmişlik tasla.
  • Müslüman olan kişi "tanrı" değil Allah veyahut diğer isimlerinden birini yazmalı , gelgelelim bunu ne kadar gözardı edebilsek de açık,net şekilde alenen Kuran-ı Kerim'de yazan bir şeyi inkar eden kişi müslüman olamaz ve değildir.Bu çok açık ve net bir durum sen dille istediğin kadar müslümanım de , kadere iman etme müslüman ol , Kuran'ı Kerim'i inkar et müslüman ol yok öyle bir şey.Kuran'ın bir tek ayetini dahi yalanlayabiliyorsan müslüman falan değilsin.

    Kuran-ı Kerim'i açın okuyun , üç harfliler vardır ve gerçektirler ve hatta Hz.Süleyman'a işçilik yapmışlardır.Bizimle aynı alemde yaşamazlar ancak musallat olabilirler.Nas ve Felak gibi dualar da korunmak için önemlidir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kyorhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: accountant1507
    Merhaba arkadaşım herkesin inancına saygı duyarım ve karşımdakinin de benim inancıma saygı duymasını isterim. Yaşım 29 ve kendime göre okumuş ve hala okuyan tahsilli biriyim. Yapım ve mesleğim gereği her şeyi en ince ayrıntısına kadar araştırırım. Müslüman olduğum için de dinimi daha genç yaşlarda gerektiği gibi araştırıp öğrendim. Ancak yaşım ilerledikçe daha farklı şeyleri araştırmaya ve hayata, dünyaya ve evrene müslüman kimliğimi bir kenara bırakarak objektif bir şekilde bakmaya başladım. Sana şunu söylemek isterim her okuduğunu, her söyleneni doğru kabul edip inanma. Tanrı bu evreni 14 milyar yıl önce yarattı ve dünya 4 buçuk milyar yaşında, ilk insan fosili günümüzden 3 buçuk milyon yıl önce bulundu, insanoğlu ateşi 1 milyon yıl önce keşfetti. Kutsal kitaplar günümüzden ortalama 2 bin yıl önce yazıldı. Bu gezegen üzerinde ilk din 3.500 yıl önce ortaya çıktı ve binlerce din, inanış geldi geçti. kutsal kitaplarda nuh tuhafını m.ö. 10.000 li yıllarda yaşanmış olarak yazılmaktadır. Nuh peygamberle Adem peygamber arasında kronolojik bir sıralama olduğunu varsayan din alimleri ilk insan olan Adem'in m.ö. 35000-40000 yıl önce yaşadığı sonucuna varmaktadırlar ve ayrıca kutsal kitaplarda Adem'in yaklaşık 930 yıl yaşadığı ve boyunun 40 metre olduğu yazmaktadır. Bilimsel araştırmalara göre ilk bulunan insan fosillerinin boyları 1 buçuk metreyi geçmiyor. Bulunduğumuz gezegen üzerinden 3,5 milyon yıllık insan fosilleri varsa ademle havva nasıl m.ö. 35000-40000 yıl önce yaşamış oluyor. Ateş nasıl 1 milyon yıl önce bulunmuş oluyor. Gezegenimiz üzerinde bildiğimiz en eski yaşam belirtilerin yaklaşık 1 buçuk milyar yıl öncesine dayanıyor. Şunu söylemek isterim biz bugün orta çağda cadıların var olduğuna inanıp cadı olduğunu düşündüğü insanları yakanlara ne gözle bakıyorsak çok değil günümüzden 100 yıl sonraki insanlarda cin ve bunun gibi doğa üstü güçlere inanlara o gözle bakacak.

    İlginç bir bakış açısı, genelde sizin söylediklerinizi dine, Allah'a inanmayanlar savunuyor ama siz Allah'a da inanıyorsunuz.




  • Kim bilir kimden nasıl sallamalarla doldu bunlar sana , resmen zırvalamışsın dediklerinin gerçekle uzaktan yakından alakası yok tam tersine Kuran'da yazan pek çok bilgi yüzlerce sene sonra idrak edildi.

    quote:

    Orijinalden alıntı: accountant1507

    Tanrının varlığı veya yokluğu bir bilinmezliktir. Bu düşünce akımına agnostizm denir. Benim şahsi düşüncem tanrı vardır. Ama kutsal kitaplarda yazıldığı gibi bir tanrının olduğuna inanmıyor. Kutsal kitapların gerçekten tanrı tarafından gönderildiğine de inanmıyorum. Çünkü kitaplarda yazan birçok şey günümüzde gerçekliğini yitirdi örneğin kuranda dünyanın tabak gibi düz olduğu ve dünyanın merkez olup ayın ve güneşin dünyanın etrafında döndüğünü yazması bugün hiç inandırıcı değildir.




  • Ben bu konuları hiç kimse ile konuşmuyorum. Bu yazdıklarımı da okuyarak araştırarak öğrendim.Çünkü herkesin inancına değerlerine saygılıyım benim ailemde oruç tutuyor namaz kılıyor. Yakın bir zamana kadar bende ibadetlerimi yerine getiriyordum. Ancak bilimsel gerçekler ile kutsal kitaplarda yazanlar arasında çelişkiler var sizden sadece şunu istiyorum lütfen din hakkında ve kitaplar hakkında her şeyin doğru olduğunu düşünüp hemen kabul etmeyin. Okuyun okuduğunuzu yorumlayın ve araştırın. Kurandan bazı ayetler yazıcam bana bunlar yanlış geliyor.

    Zariyat 48 : Yeri de biz döşedik. Biz ne güzel döşeyiciyiz.

    ŞEMS -6.Yere ve onu yayıp döşeyene ant içerim ki.

    Kehf 86: Güneşin battığı yere varınca onu siyah balçık bir su gözesinde batar buldu.

    YASİN-38..Güneş de kendi yolunda akıp gitmektedir. Bu mutlak güç sahibi, hakkıyla bilen Allah'ın takdiri(düzenlemesi)dir.

    Yasin 40 : Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir.

    ENBİYA-33..O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir yol tutar ve gider

    Günümüzden 1.500 - 2.000 yıl önce insanlar dünyanın yuvarlak olduğunu ve evreni, diğer gezegenleri bilmiyordu. Yaşadıkları yerden dünyaya baktıklarında dünyanın düz olduğunu görüyorlardı ve gök yüzüne baktıklarında gördükleri sadece güneş ve aydı. Kuran okuyanlar bilir kuranda dünyanın döndüğü yazmaz sadece Neml süresi 88. ayette: Sen dağları görürsün de, yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutun yürümesi gibi yürümektedirler. Yazmaktadır ve bazıları bunu dünyanın dönmesi olarak yorumlar. Ama yukarıdaki ayetlerde açıkça güneş ve ayın belirli bir yolu olduğu o yolda gittikleri yazar. Yani o dönemdeki insanlar güneşin dünyanın uzak bir yerinde doğduğunu göğe yükseldiğini ve sonra dünyanın uzak bir yerinden tekrar battığına inanıyorlardı. Kehf 86: Güneşin battığı yere varınca onu siyah balçık bir su gözesinde batar buldu.
    Bugün hepimiz biliyoruz ki güneş bizim etrafımızda dönmüyor biz güneşin etrafında ve kendi etrafımızda dönüyoruz. Yasin 40 : Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir. Diyor bugün biliyoruz ki gece ve gündüz yılda sadece 2 kez birbirine eşittir onun dışında kalan günlerde ya gece gündüzden uzundur ya da gündüz geceden. Ne güneş aya yetişebilir diyor. Her yıldızın bir ömrü olduğu gibi güneşinde bir ömrü var ve güneş ömrünü tamamlayıp süpernova olduğunda ayıda bizde ve güneş sistemindeki diğer gezegenleri de yutacak. Yani aya yetişmiş olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi accountant1507 -- 8 Ağustos 2012; 12:58:23 >




  • izleyici saysı artsın diye yapılan uydurma haber
  • gercek 3 harflı gırntusu kullandık dıolardı fılme gıdenler gordunuzmu gercek goruntyyu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helloween

    amerıkada bu tarz girişimler bir çok kez korku sinemasında yapılmıştır. filmin başında veya fragmanında gerçek kamera kaydı olduğunu bilir kişiler söyler genelde. bu bir pazarlama stratejisi sadece. cin diye birşey yoktur. hayali şeylere inanmayın

    Kardeş böyle söyleyerek Kuran inkar iediyorsun dikkat et bence söylediklerine ya Kuran da ne yazdığını bilmiyorsun yada Kuran a inanmıyorsun Kuran bir bütündür. İnanıyorsan da hepsine inanıyorsundur. Birini bile inkar etmen inanmamak demektri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981

    cin diye bir şey yok reklam kokan hareketler bunlar

    Uzayli olsa ucarak giderdin degil mi filme
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nomak55

    quote:

    Orijinalden alıntı: helloween

    amerıkada bu tarz girişimler bir çok kez korku sinemasında yapılmıştır. filmin başında veya fragmanında gerçek kamera kaydı olduğunu bilir kişiler söyler genelde. bu bir pazarlama stratejisi sadece. cin diye birşey yoktur. hayali şeylere inanmayın

    Kardeş böyle söyleyerek Kuran inkar iediyorsun dikkat et bence söylediklerine ya Kuran da ne yazdığını bilmiyorsun yada Kuran a inanmıyorsun Kuran bir bütündür. İnanıyorsan da hepsine inanıyorsundur. Birini bile inkar etmen inanmamak demektri.

    neyine inanayım birader? Tanrının ne işi olur ufak tepek işlerle? ne işi olur işkenceyle ? senin çocuğun hata yapsa veya dediğin birşeye inanmasa onu kızgın alevler arasında yakarmısın ?

    "Rabbinin izniyle cinlerden bir kısmı, onun önünde çalışırdı. Onlardan kim emrimizden sapsa, ona alevli azabı tattırırdık."

    bu tarz bı tanrıya ınanmak akıl işi değil. dolayısıyla cin min yok. hikaye hepsi.




  • Yok, karadedeler filmi vardı onun gibi yalan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Garozi

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981

    cin diye bir şey yok reklam kokan hareketler bunlar

    Uzayli olsa ucarak giderdin degil mi filme

    Uzaylıların var olma ihtimali çok daha yüksek.

    Ayrıca müslüman olduklarını hiç sanmıyorum
  • Yav bu kadar tırsmayın cinden, periden tuz dökün gelemezler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helloween

    amerıkada bu tarz girişimler bir çok kez korku sinemasında yapılmıştır. filmin başında veya fragmanında gerçek kamera kaydı olduğunu bilir kişiler söyler genelde. bu bir pazarlama stratejisi sadece. cin diye birşey yoktur. hayali şeylere inanmayın

    yuh ya naptın abi sen cin yoktur dio. ateist midir nedir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hun_ter

    Yav bu kadar tırsmayın cinden, periden tuz dökün gelemezler :)

    o vampir deil miydi ??
  • Konuyu saptırdık yaa neyse ben çıkıom konudan.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.