Şimdi Ara

Fazla bilinmeyen filmleri tanıtım köşem [7 puan üzeri]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
8
Favori
5.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konuda fazla bilinmeyen ama puanı yüksek filmleri paylaşacağım. İzlemediklerim de olabilir içlerinde.
    Bakacağım kriter ise şunlar olacak:

    -IMDb'de 7 puan ve üzeri almış olması
    -IMDb'de oylayan kişi sayısının 100.000 kişiden az olması


    Böyle bir konu açma gereği duydum, çünkü film öneri konularında önerilen filmler hep en bilinenler olduğu için genelde konuyu açan kişi de izlemiş oluyor. O yüzden buradaki arkadaşların çoğunun izlemediğini düşündüğüm filmleri paylaşacağım. Umarım güzel bir konu olur.



  • 1. FİLM





    Konusu: Juan gardiyan olmak üzeredir. İşe bir gün erken gelir. İki meslektaşı ona hapishaneyi gezdirirken, birdenbire tavandan düşen bir parçanın çarpmasıyla bayılır. Gardiyanlar onu ayıltmak için 211 numaralı boş hücreye götürür. Juan bilinci kapalı halde hücrede yatarken hapishanede bir ayaklanma patlak verir. Ayıldığında güç bir durumla karşı karşıyadır: Hayatta kalmak için mahkûm rolü oynamak zorundadır..





    2. FİLM





    Konusu: Şiddetli bir fırtına, birbirine yabancı ve sırlarla dolu on insanı, asabi bir gece müdürünün idaresindeki ıssız bir motelde bir araya getirir. İçlerinde bir limuzin şoförü, bir tele kız, bir katili nakleden bir polis, 80'li yılların bir televizyon yıldızı, yeni evli bir çift ve kriz içinde olan bir aile bulunmaktadır. Sığınacak bir yer bulmanın getirdiği rahatlama, yolcuların teker teker ölmeye başlamasıyla yerini korkuya bırakır. Çok geçmeden, yaşamak istiyorlarsa, kendilerini biraraya getiren sırrı çözmekten başka çareleri olmadığını anlayacaklardır.





    3. FİLM





    Konusu: Henri Channiere'nin romanından uyarlanan bu film ihtilalden sonra hapis cezasına çarptırılan bir grup Fransız mahkumun yaşadıklarını anlatan etkileyici ve dram yüklü bir macera. Fransız Guyana'sındaki kaçışı olmayan bir adada ki hapishaneye gönderilen kelebek lakaplı Henri "Papillion" Charriere (Steve Mcqueen) sürekli olarak kaçmaya çalışmaktadır ve bu çabaları başarısız olur. Oda bundan asla vazgeçmeyecektir. Burada tanıştığı Louis Depo (Dustin Hoffman)'la oluşan dostluklarıyla birlikte onunda yardımını alan Henri hapishanenin vahşi kurallarına karşı daha büyük bir azimle mücadelesine devam eder.





    4. FİLM





    Konusu: ''Sarhoş olmak ve dövüşmek. Hayatta başka yapacak ne varki '' Ufak bir yanlış anlaşılma sonucu Amerikan'ın en iyi üniversitesinden atılan Matt İngilteredeki ablasının yanına gider tanışacaağı yeni arkadaşları onun gazetecilik okuduğunu bilmemektedir . Arkadaşlarının futbol tutkusunun diğer sırrı ise holiganlık ve İngiltere çapında ün salmaktır. Çok geçmeden Matt de aynı tutkuları paylaşır ve geçmişin acıları Matt'in holiganlık zamanlarında tekrar ortaya çıkacaktır.





    5. FİLM





    Konusu: Yeni Cezaevi Turnuvası Başlıyor.Rus Mahkum Boyka, Yenilmez 2′nin Sonunda Dizinden Sakatlandığı İçin Hayatına Sakat Bir Bacakla Devam Etmektedir. Artık Dövüşerlere Katılmayıp Tuvalet Temizliği Yapmaktadır. Ama Bu Yeni Cezaevi Turnuvası Uluslararası Bir Turnuva Haline Gelmiştir.Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen En Azılı Mahkumların Bir Arada Olduğu Nefesleri Kesen Bu Turnuvada Boyka Hayatta Kalmak İçin Dövüşmek Zorundadır.Hayatta Kalana Özgürlüğün Vaad Edildiği Bu Cehennemden Kurtulmak Hiçde Kolay Olmayacaktır…





    6. FİLM





    Konusu: Gareth Carrivick'in yönettiği film, kafayı zaman yolculuğu ile bozan üç arkadaşın bu konudaki teorik çalışmalarını anlatacak. Anna Faris de gelecekten gelen sarışın rolüyle üçlünün kafalarını karıştıracak! Film zamanda yolculuk üzerine.





    7. FİLM





    Konusu: Mick Haller karizmatik ve yakışıklı bir ceza avukatıdır. Los Angeles’ta Lincoln marka arabasını ofisi olarak kullanmasıyla ünlüdür. Kariyeri boyunca genellikle önemsiz suçlar işlemiş suçluları savunmuştur. Ancak birden bire önüne hayatının fırsatı çıkar; Beverly Hills’in yakışıklı bir zengini cinayetle suçlanmaktadır ve kendisini savunması için Mick’i tutmak istemektedir. Bu kadar basit ve kendisine kolayca para kazandıracak gibi gözüken bu dava bir anda bir ölüm kalım savaşına dönüşür.Film, Michael Connelly’nin ülkemizde Altın Kitaplar’dan “Güneşin Karanlığında” adıyla yayınlanan çoksatar kitabından uyarlanmıştır.





    8. FİLM





    Konusu: Film, New York'un yeraltı poker dünyasında başlar. Mike Mc Dermott (Matt Damon) çok usta bir poker oyuncusuyken yeni bir hayata başlar. Hukuk eğitimi almaktadır. Mike'a göre bu yeni bahis başarıya giden yasal bir yol olmakla beraber kumar masalarının heyacanından yoksundur. En iyi arkadaşı Worm (Edward Norton) hapisten çıkar çıkmaz eski poker ekibini tekrar biraraya getirmek amacıyla Mike'ı arar. Bunun bir nedeni ise hapse girmeden önce yaptığı büyük bir kumar borcudur.Mike fazla dayanamaz ve Worm ile bir ikili oluştururlar. Tefeci (John Malkovich) ve diğer kumarbazların gözleri Mike ve Worm'un üzerindedir. Bu arada Mike yeni bir ateşin cazibesine kapılmışken (Famke Janssen), kız arkadaşı tüm gayretiyle Mike'ı yeniden doğru yola sokmaya çalışmaktadır. Mike, bu entrikalarla dolu girdaptan kurtulup eski hayatına geri dönebilecek midir?





    9. FİLM





    Konusu: Geçirdiği kazadan sonra felç olan zengin aristokrat Philippe, cezaevinden çıkmış Driss’i bakıcısı olarak işe alır. Herkes Driss’in bu iş için uygun olmayacağını düşünürken, Philippe O’na inanır ve bir şans verir. Dünya dursa yan yana gelmeyecek olan bu iki karşıt dünya görüşünün çarpışmasının ve zamanla çılgın bir dostluğa dönüşmesinin, insanı derinden etkileyen hikâyesi.





    10. FİLM





    Konusu: Joosep'in okuldaki günleri sınıf arkadaşlarınca kötü mualeme görerek, hakarete ve fiziksel saldırılara uğrayarak geçmektedir. Bu gidişata kayıtsız kalamayan Kaspar'ın Joosep safına katılmasıyla beraber her ikisinin de hayatı dayanılmaz bir hal alacaktır.





    11. FİLM





    Konusu: Sinema tarihinin en orjinal filmlerinden birisi olan film, David Lynch'in ilk uzun metraj filmidir. Dev makinelerin çalıştığı dumanlarla kaplı bir evrende geçen filmde Jack Nance'in canlandırdığı Henry Spencer'ın özürlü kız arkadaşı olan Mary X'den (Charlotte Stewart) mutant bir çocuğu olur. Bu öykü etrafında ilerleyen film, 30 dakika boyunca Spencer'ın kabusuna bizi davet eder. Filmde Henry Spencer evi terk eden kız arkadaşının öfkesini bebeğini öldürerek dindirir. Bir sürü rahatsız edici imge, izleyicinin algısını allak bullak eden bir ses bandı ve siyah-beyaz görüntüleriyle, 'Eraserhead' bir deneysel sinema başyapıtıdır. Filmde fantastik görüntüler çoğunluktadır.





    12. FİLM





    Konusu: Ann (Naomi Watts), George (Tim Roth) ve oğulları Georgie (Devon Gearhart) kısa bir tatil için göl kenarındaki yazlık evlerine giderler. Vardıklarında komşuları Fred ve Eva’de bir gariplik sezerler. Ertesi sabah golf oynamak üzere sözleşmişlerdir. George ve Georgie yelkenli teknelerini tamir ederken, Ann de yemek yapmaya koyulur. Bu sırada Eva’ların misafiri olarak tanıştıkları genç ve kibar görünümlü Peter (Brady Corbet) Ann’den yumurta istemey gelir. Birden, Peter’ın içeriye nasıl girdiği konusunda şüphelenen Ann yumurtaları vermekte tereddüt yaşar ve bu, aile için gerilim dolu saatlerin başlangıcı olur.





    13. FİLM





    Konusu: Evlerinin bir mezarlık üzerine kurulu olduğunu bilmeyen Freeling ailesi kısa zamanda kötü günler geçirmeye başlar.Kötü Ruhlar yani hayaletler bazı özel güçlere sahip evin küçük kızı Carel Annie'yi evdeki televizyon aracılığıyla kendi boyutlarına çekerler.Artık onu kurtarmaya çalışmacak anne ve babasınındır.Ama Carel Annie için zaman gittikçe daralmaktadır.Üstelik şeytan Carel'ı etkisi altına almaya çalışmaktadır.Öfkeli hayaletler tekrar yaşama dönmek için küçük kızın gücünü kullanmak isterler...





    14. FİLM





    Konusu: Amerikalı genç bale öğrencisi Susy, dünyaca ünlü özel bir bale okulunda öğrenim görmek için Almanya'daki Kara Ormanlar bölgesine gelir.Garip bir yer olan okula başladıktan bir süre sonra Susy'nin arkadaşı olan öğrencilerden biri, korkunç bir şekilde öldürülür...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony -- 28 Temmuz 2012; 16:48:18 >





  • Imdb'de 7 almayan yüzlerce güzel film var, sırf Imdb ortalamasına bakarak seçici olmak yanlış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _osiris_

    Imdb'de 7 almayan yüzlerce güzel film var, sırf Imdb ortalamasına bakarak seçici olmak yanlış

    Sonuçta tüm filmleri izleyemeyiz, bir yere bakarak yorum yapmak gerekiyorsa o yer IMDb olmalıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ad135

    quote:

    Orijinalden alıntı: _osiris_

    Imdb'de 7 almayan yüzlerce güzel film var, sırf Imdb ortalamasına bakarak seçici olmak yanlış

    Sonuçta tüm filmleri izleyemeyiz, bir yere bakarak yorum yapmak gerekiyorsa o yer IMDb olmalıdır.

    iki yorumada katılıyorıum.





  • Arşive bakmak lazım ama ilk aklıma gelenler,









  • Celda 211 bana göre mükemmele yakın bir filmdir.



    Buda benden olsun tavsiye ederim.

    Gerçi konuyu açan arkadaş film önerin dememiş ama.

    Bu arada arkadaş fazla bilinmeyen yazmış mübarekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raunk -- 27 Temmuz 2012; 5:08:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raunk

    Celda 211 bana göre mükemmele yakın bir filmdir.

    Buda benden olsun tavsiye ederim.

    Gerçi konuyu açan arkadaş film önerin dememiş ama.

    Bu arada arkadaş fazla bilinmeyen yazmış mübarekler.

    Film önerin demedim ama buraya yazılan filmlerden 100.000'dan az kişinin oy verdiklerini ilk listeye ekleyeceğim.




  • Arkadaşlar 7.0 ve üzeri puan alan, 100.000 kişiden az kişinin oyladığı filmleri 2.mesaja ekliyorum. Ben eklemeye devam edicem, siz de yazarsanız onları da eklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony -- 27 Temmuz 2012; 11:35:46 >
  • yeşil sokak holiganları bilinir ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sıradışı*

    yeşil sokak holiganları bilinir ya

    61.000 oy almış IMDb'de, Inception'a 588.000 oy gelmiş, nitekim az biliniyor diyebiliriz yani. Belki bu forumda meşhurdur, o da var.






  • Hepsi bilinen filmler hatta çoğunu birkaç kez izledim. Green Street Hooligans favori filmlerimden biridir. Inceptiın 600 bin oy aldı, bu film 60 bin oy aldı diye bilinmiyor, az biliniyor demek yanlış olmuş.

    Bilinmeyen film dediğiniz, 3-5 bin oyu geçmeyen kıyıda köşede kalmış Avrupa filmleridir kanımca. O tarz bir uygulama yaparsanız çok daha güzel ve yararlı olacağını düşünüyorum. Böylelikle, bizim gibi Hollywood sinemasından sıkımış ve güzel Avrupa filmi arayan kesime de yardımcı olursunuz. Mesela Yabancı Dilde Oscara aday olmuş filmler (veya ülkelerinin aday gösterdiği ama katılamadığı filmler) tarzı bir tanıtım yaparsanız, her ülkenin o yıl kendi sinemasının en iyi filmi olarak gösterdiği filmleri izlemek çok hoş bir şey olabilir, güzel bir farklılık yaratmış olursunuz. İyi çalışmalar.

    Edit: raunk arkadaşımızın verdiği The Class örneği mesela. Geçtiğimiz ay izlediğim ve beni ciddi manada etkileyn bir filmdir. O zamana kadar da adını sanını duymamıştım. Bu tarz filmlerin bir konuda toplanması, özgün, kendine has, orijinal, etkileyici, vurucu filmler arayanlar için tadından yenmeyecek bir başlık olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evoo -- 28 Temmuz 2012; 16:11:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Evoo

    Hepsi bilinen filmler hatta çoğunu birkaç kez izledim. Green Street Hooligans favori filmlerimden biridir. Inceptiın 600 bin oy aldı, bu film 60 bin oy aldı diye bilinmiyor, az biliniyor demek yanlış olmuş.

    Bilinmeyen film dediğiniz, 3-5 bin oyu geçmeyen kıyıda köşede kalmış Avrupa filmleridir kanımca. O tarz bir uygulama yaparsanız çok daha güzel ve yararlı olacağını düşünüyorum. Böylelikle, bizim gibi Hollywood sinemasından sıkımış ve güzel Avrupa filmi arayan kesime de yardımcı olursunuz. Mesela Yabancı Dilde Oscara aday olmuş filmler (veya ülkelerinin aday gösterdiği ama katılamadığı filmler) tarzı bir tanıtım yaparsanız, her ülkenin o yıl kendi sinemasının en iyi filmi olarak gösterdiği filmleri izlemek çok hoş bir şey olabilir, güzel bir farklılık yaratmış olursunuz. İyi çalışmalar.

    Edit: raunk arkadaşımızın verdiği The Class örneği mesela. Geçtiğimiz ay izlediğim ve beni ciddi manada etkileyn bir filmdir. O zamana kadar da adını sanını duymamıştım. Bu tarz filmlerin bir konuda toplanması, özgün, kendine has, orijinal, etkileyici, vurucu filmler arayanlar için tadından yenmeyecek bir başlık olur.

    Avrupa filmleri daha iyi olur kanaatindeyseniz onu da sizden bekleriz. Konu açmamanız için bir sebep yok. Ben kriterlerimi belirledim, 100.000 oy aşağısındaki filmleri az biliniyor kabul ettim, ama tabiki 100.000'in aşağısında kalmış ama ülkemizde çok bilinen filmler de mevcut olabilir. Hababam Sınıfı'nın 13.000 oy alması gibi yerli filmlerin yanısıra yerli TV'lerin yayınlamayı adet haline getirdiği yabancı filmler de olabilir, örneğin 5.000 oy almıştır ama herkes biliyordur gibi.

    Dediğim gibi kriterlerim bunlar, istemeyen konuya girmeyebilir. Beğenmeyen ise daha güzelini açmakta özgürdür. İyi forumlar.




  • kungfu hustle acayip komedi ailecek izlenir tavsiye ederim


  • Forumda bilmeyenler var mı bilmiyorum ama güzeldir
  • izlemeyen arkadaşlar için Green Street Holigans ( Yeşil Sokak Holiganları ) ve Undisputed ( Yenilmez ) serisine kefil olurum 10 numara filmlerdir
  • The raid redemption(baskın) imdb:8.0

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.