Şimdi Ara

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
53.710
Cevap
459
Favori
3.637.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan




    quote:

    Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

    1.Dinamik far asistanı:
    Light Assist de denen uzun far yardımcısı donanımına sahip olanların herhangi bir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan VAG kablosuyla bir iki özelliği aktive edebildiklerini okudum.

    Dolayısıyla;
    Özellikle U Ledli far düşünenlere önerim;
    PXB kodlu "Gündüz U Led Farlı Bi-Xenon Farlar " donanımı yerine
    PXD kodlu "Gündüz U Led Farlı Bi-Xenon Farlar ve Dinamik Far asistanı" seçilmesi halinde PFD Dinamik Light Assist alınması zorunlu oluyor ve toplamda; PXB ile PXD farkı 12 TL ile PFD kodlu 850 TL'lik Dinamik far asistanına vergiler eklenince 1474 TL'ye mal olur.
    Bunun yanında 65 km/s hızların üzerinde yumuşak virajları kendi kendine alan ve şeritten dikkatsizlik sonucu çıktığınızda önce müdahale edip sonra da uyaran bir sisteme sahip olunur...Böylece 1745 TL'lik "Lane Assist "denen PFC kodlu donanım ile sign assist denen trafik işaretlerini tanımlayan ve MFA ekranında gösteren sistem de size bedavaya gelir..
    Peki Nedir Lane Assist?
    Detaylar burada:

    Volkswagen’in Lane Assist'i istenilen şeritte yolculuk yapmak için sürücüye yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. 65 km/s üzerindeki hızlarda ön camın üst kısmında dikiz aynasının arkasına monte edilmiş bir kamera aracın önündeki yol çizgilerini algılar. Kameradan gelen bilgi aracın hızı ve gitmekte olduğu yön ile birleştirilerek bir yol çizgisi geçilmeden önce gereken süre ve mesafe hesaplanır. Bu parametrelerden biri veya diğeri kritik değere çok yaklaştığında, Lane Assit Passat'a takılı olan elektrikli hidrolik direksiyona hafif bir düzeltme yaparak müdahale eder. Direksiyona uygulanan tork küçüktür ve kolayca karşı konulabilir, böylelikle sürücü her zaman aracın tüm kontrolüne sahip olur. Sistem istem dışı şerit değiştirme durumlarında sürücüye yardımcı olmak için dizayn edilmiştir. Sistem şerit değiştirmeyi düzeltemediyse (örneğin eğim çok keskin olduğundan) sistem sürücüyü ek olarak direksiyon titreşimi ile de uyaracaktır. Lane Assist yol çizgisinin ne zaman bilinçli olarak geçildiğini algılar: sürücü sinyalleri kullandığı takdirde ya da hidrolik direksiyon ünitesi kararlı bir direksiyon hareketi algılarsa düzeltici direksiyon hareketi iptal edilir. Sistem belirli bir süre boyunca sürücüden direksiyon girdisi olmadığı takdirde de iptal olur. sürücü arabayı yönetmek için Lane Assist'e güvenmektedir.
    Şerit bilgisinin alınamadığı yerlerde lane assist devreden çıkar peki şu şeritlere Lane assist ne napsın?
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan




    Lane assist





     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

    Kalın şerit çizgileri Lane Assist'in aktif olduğunu gösterir.
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan




    Sign Assist




    quote:

    Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

    U Ledli Farın en büyük artısı dinamik viraj farları ve hızınıza göre odak noktası ileriyi gösteren mercekli farları..

    Statik Viraj Farı ile Dinamik Viraj farı
    Volkswagen araçlar ailesi için;
    Dönüşlerde ve manevra halinde manevra yapılan istikameti aydınlatmak suretiyle aydınlatma sağlayan sistem "Statik Viraj Farı" olarak adlandırılıyor.
    Volkswagen sözlükte kendisinden sitayişle şöyle bahsediliyor:

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

    Burada bahsedildiği gibi Bi-Xenon temelli araçlarda bu far aydınlatma sistemine entegre olarak geliyor.
    Biraz daha mütevazı tercihte bulunan Volkswagen sahiplerine ise aynı görevi sis farları üstleniyor. Direksiyon hareketine bağlı olarak döneceğiniz yöndeki mütevazı sis farı mütevazı biçimde yanıyor ve direksiyon hareket etmeyince mütevazı biçimde sönüyor.
    Xenon temelli farlarda ise şöööyle vıııın diye afilli bi sesle yanar ve dönüş bitince söner.
    Şimdi bir de bunun amca oğlu var...
    Zengin şımarık bi şey, mercekleri hareketli olduğundan gözleri fıldır fıldır fer fecir okur
    Soyadları (viraj farı) benziyor ve sıklıkla karıştırılıyor birbirlerine ama adları ve karakterleri bambaşka..."Dinamik Viraj Farı"
    Şimdi bu sözlükte bile diğerine 2 satır yazılıp geçiştirilmişken kendisinden böyle uzuuuun uzuuun bahsedilmesinden mütevelli havalara girmiş....

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

    Şöyle ki...
    Bi dolu para verip gırtlağına kadar dolu en üst donanım paketi olan Highline aldınız
    işte bu araçta bile standart olarak bulunmuyor... Bunun için bir daha fark ödeyip gündüz vakti de U biçiminde farları yanan karizmatik sert ve haşin bakışlı Bi-Xenon farlar ve LED Gündüz farları alıyorsunuz.
    Yaşları uygun olanlar bilir... Gündüz vakti alimallah kısa uzun veya park fark etmez farlarınız açık unutursanız, elalemin maskarası olurdunuz... gelip geçen size oooo hey yavrum hey tarzında ellerini sallayaraktan akıl uçmuş bunda yazık başına getirivereyim bari diye korna selektör ve yetmezse kavşak veya trafik ışıklarında kıstırdıklarında hafiften alaylı, müstehzi bir gülümseme ve ses tonuyla "farlar açık kalmış farla gündüz vakti" diye azarlanırdınız. Hatta ve hatta trafik polisi tarafından "kısa farlarınız gündüz vakti yanıyo hayırdır?" diyebileceği gibi; " farlarınız açık kalmış beyefendi "deyip kafayı camdan içeri sokup gizlice ortamı koklamak suretiyle yapacağı alkol muayenesine de maruz kalabilirdiniz.
    Hey gidi günler hey....
    Eeee gün oldu devran döndü bu sisleriyle gece gündüz gidenleri durduramayınca bari bunlara kimi sisin eksik olmadığı Avrupa memleketlerindeki gibi kontağı çevirince açılan bir daha da istesen de kapanmayan sis farı verelim diye düşünmüşler, incelik göstermişler sağ olsunlar.... Eğer Comfortline donanımlı mütevazı, standart halojen farlı bir araç aldıysanız ve bu durumda şimdiki liste fiyatına göre vergiler dahil 3310 TL olduğuna göre 1987 model aslan gibi Şahin yerine bu farları da alabilirsiniz. Ama baştan söyleyeyim bu araba Şahinin saygınlığı, havası ve karizmasına sahip değildir malum camiada... Hem buna 245 25 19R jant ve lastik de takamazsınız LPG de...

    Neyse konumuz dönelim.
    Şimdi eğer ben yüksek hızlarda kullanırım ve aydınlatması yeterli gelmeyecek kadar (ışıktan kaçacak denli hızlı gidemezsiniz pek tabii ); hızlıyım diyorsanız ya da yol kenarındaki aydınlatması olmayan ya da zayıf olan yerlerde kelle koltukta kullanmaktan hoşlanırım, night rider rolünü severim ve karaşimşek benim en sevdiğim dizidir diyorsanız bu tam da aradığınız şey değil.... o zaman baştan söyledim şahin alın diye... Hakikaten bunların tersini arıyorsanız bu farlar size göre; çünkü virajlarda uzun/kısa huzmeli farların virajın içini aydınlatmak suretiyle sürüş güvenliğine yardımcı olması biçimindeki görevi yetmeyip bir de üstüne vazife olmayan işlere girişip hızınız arttırdığınızda ışığın dağılımı ve şiddeti gibi ışık hızındaki şeyleri ışık hızında hesap edip hızınıza adapte etmesi mevzu bahis....
    bir başka deyişle Gece direksiyon hareketiyle birlikte içindeki mercekler hareket ederek ışık hüzmesine yön veriyor. Karanlık ve virajlı yollarda ışık hüzmesinin hareketi gireceğiniz virajı önceden aydınlatıyor. Düşük hızlarda ise mercek hareketi anlaşılmayacağından 40 kilometrelik hıza kadar olan hızlarda Dinamik viraj farının yerini "Statik Viraj Farı" alır. Bak işte para satın almaya gücünün yetmeyeceği şey daha alt modelde daha düşük hızlarda ihtiyaç duyacağınız işte bu "Statik Viraj Farı" adlı dönüş aydınlatmasıdır.
    Sizin aracın her bir hücresine kadar o muhteşem yakın planlar sayesinde tanıdıkları için okurlar sizin farlarınızın Bi_Xenon Basic olduğunu ve sözlük sayesinde bu farlarınıza entegre olarak geldiğini de biliyorlar... demek ki siz beni deniyor ya da bir sohbet için asist yapıyor, benimle latife yapıyor olabilirsiniz olsa olsa... İmkan tanıdığınız için Var olun sağ olsun...
    İşte bu da mercek hareketlerini görebileceğiniz "Dinamik Viraj Farı"videosu:



    aşağıdaki de onun gariban amca oğlu "Statik Viraj Farı"





    quote:

    Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

    Farlarla ilgili daha önce paylaştığım ayrıntılı bir çalışmayı gözden kaçırmış olabilirsiniz diye tekrar paylaşmak istedim.
    Standart Highline donanımda gelenler Basic BiXenon denilen U şeklinde Gündüz Ledleri olmayan Xenon farlar. U Ledli BiXenon Pluslar sadece GTi'da standart. Diğer tüm U Ledli araçlar opsiyonel donanımlı. Malum sitede U Led yazan araçların çoğunda U Led mevcut değil. Opsiyon biraz pahalı olduğu için musteri adayının ilgisini çekmek için U Led diyorlar oysa sadece Krom bölümler mevcut. U Ledlerde sadece gündüz led farları gelmiyor ayni zamanda xenon mercekleri de direksiyon hareketine göre yön değiştiren Dinamik Viraj Farı özelliği sunuyor. Mercekler de hareketli özetle.

    Görsel ayrım açısından; siyah araçta standart Basic Xenon mevcut diğeri ise U Ledli.

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan



    ilk başta
    1. Halojen farlar var....Bunlara farların "standart"ı dersek
    Diğerleriyle karşılaştırılınca;
    Midline ve comfortline araçlarda standart olarak gelir.
    Bunların aydınlatmaları sarı ışık veren halojen ampulle sağlanır
    Elbette standart ve beklenen düzeyde bir aydınlatma sağlar..
    Şöyle görünür:
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan



    2. Bi-Xenon Basic "Bi-Xenon'un Atası" olarak adlandırılırsa
    Bildiğiniz gibi bunlar Highline donanım paketinde standart ancak diğer donanımlara sahip olsanız da opsiyonel olarak da alınabiliyor.
    Park farları halojen ampullüdür ve üzerindeki metalik kep ışığın dağılmasını engelleyip reflektöre yönlendirilmesini ve böylece istenen yönde aydınlatmayı sağlar.
    Bunlarda standart halojen farlardan farklı olarak uzun ve kısa huzmeli farlar için farklı güçteki ampullerin yer aldığı iki farklı kısımdan oluşmaz. motorlu bir mekanizmayla Mercekli far hem uzun hem kısa huzmeli olarak görev yapar. ve bunların üzerine sadece 1600TL ekleyerek de U led tabir edilen gündüz farları alabilirsiniz; çünkü üzerindeki Basic Bi-Xenonlar yaklaşık 1700TL'ye sayılıyor...
    Sizi vesile edip Üstadımın eşsiz güzellikteki fotoğraflarını paylaşayım....
    Huzurlarınızda; Basic Bi-Xenon detay fotoğrafları ve göz alıcı estetiği
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan



    3. U Ledli tabir edilen Bi-Xenon Gündüz Led farlı ya da Bi-Xenon Plus'lar ise bu durumda Bi-Xenonların "Babası" olur
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
    İlki PXA opsiyon kodlu Basic Bi-Xenon bu farlarda da bu farlarda da Xenon aydınlatma gücünü ve gece yolculuklarında net ve yormayan ışınının farkını fark ettirecektir. Bu farların içerisinde statik dönüş farı da denilen ve 40km'ye kadar hızlarda döneceğiniz yöne yaptığınız direksiyon hareketiyle viraj içerisini aydınlatmak suretiyle sürüş emniyetine eşsiz katkısı olan bir sistemle birlikte geliyor. Diğer farlarda da bu sistem var ancak farların içerisinde entegre biçimde. Halojen farlara sahip araçlarda ise işlevi dönüş yönünde yanan sis farları alır.
    Volkswagen sözlükte Bi-Xenon Plus olarak isimlendirilen bu farlar için şu açıklamalar şöyle.

    quote:

    Bi-Xenon Plus farlar, normalde tüm Bi-Xenon Basic farlarda bulunan otomatik far yükseklik ayarına sahip olmalarının yanı sıra, modelden modele farklılık göstermekle birlikte, dinamik viraj aydınlatmasına ve Gelişmiş Ön Aydınlatma Sistemi “AFS”ye de sahiptir. Direksiyon açı sensörlerinden alınan dönüş açısına göre aracın far mercekleri, otomatik olarak gerekli açılarda dönerek viraj içlerini, daha viraja girmeden aydınlatır. Bu, ek bir aktif güvenlik özelliği sunar.
    Gelişmiş Ön Aydınlatma Sistemi “AFS” ise alışılagelmiş sabit bir aydınlatma karakteri yerine, değişken sürüş koşullarına ayak uyduran esnek bir aydınlatma karakteri sunar. Değişen hız değerlerine göre farlar, örneğin düşük süratlerde şehir içinde yol alındığını anlayarak daha yakın bir mesafeyi aydınlatırken sağ ve sola doğru açılırlar. Böylece kaldırımlar da aydınlatma alanına sokulur. Hız yükseldiğinde ise alan daraltılır ancak aydınlatma mesafesi uzatılır. Böylece daha yüksek süratlerde çabuk katedilen uzun mesafeler daha erken aydınlatılmış olur. Daha da yüksek süratlerde ise farlar iyice yükseltilir. Ancak bu kez de karşıdan gelen trafiği tehlikeye sokmamak için sol far biraz daha aşağıda konumlandırılır. Akıllı aydınlatma fazlarıyla Gelişmiş Ön Aydınlatma Sistemi “AFS”, çok daha güvenli bir yolculuk için imkan sağlar


    Özetle bu ikisi arasındaki yegane fark ilk bakıldığında görülen U biçindeki gündüz LED farları ancak 1600Tl edecek tek fark değil elbette....
    Belki de en önemli fark Basic modelinde de olan ancak sabit farların PXB opsiyon kodlu Bi-Xenon farlar ve gündüz LED farlarında hareketli mercek farlara dönüştürülmüş olması. Bu farlar diğerinden farklı ve fazlalık olarak viraj aldığınız esnada hızınıza bağlı olarak 15 km/h hızdan itibaren virajın içerisini aydınlatıyor. Ayrıca sürüş hızına duyarlı ve hızınız arttıkça daha ileri bir noktaya ve daha kuvvetli aydınlatma sağlıyor.
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
    [https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1686410/63fff3c3-5f80-4945-b4db-2bd45e0e6242.jpg
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan



    4. U Led li Bi-Xenon ve Dinamik far asistanı ise Bi-Xenonların "Ağa babası" olur
    U Led li Bi-Xenon'un dışarıdan görünüşü tamamen aynı ancak geliştirilmiş bir üst versiyonunu ise Dinamik light assist donanımı içeren PXD opsiyon kodlu U Led li Bi-Xenon. Eğer kısaltma yaparken haksızlık etmezsek Akıllı uzun far olarak da adlandırılabilir. Dışarıdan bakıldığında herhangi bir görsel farklılık yok... Ancak çoook dikkatli bir göz orta dikiz aynası kısmındaki taralı alandaki yağmur ve ışık sensörlerinin yanındaki kamerayı seçebilir. İşte bu kamera karşıdan gelen araç, yaya ve yol kenarındaki aydınlatmalara göre kısa ya ya uzun huzmeli farlara geçiş yapması yanında gerektiğinde perdeleme yapıyor.



    5. Bi-Xenon 'Top' farlar ise Bi-Xenonların "kralı" olur
    Sadece R versiyonunda bulunan bu model faların en ayırt edici özelliği diğerlerinde tek olan U Led'in çiftinin de yanması ve sinyallerinin Led olmasıdır.
    Bu tip farlara şimdilik opsiyonel olarak ulaşılamıyor.
    Uygulama yapan Ender Elektronikte ise ateş pahası..

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    quote:

    Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

    Otomatik mi? Manuel mi?
    ilk olarak DSG otomatik değildir...
    Ne demek istediğimi anlamanız için öncelikle normal bir otomatik vitesi sonra da DSG'yi kullanmalısınız.
    Pürüssüz ve kesintisiz geçişleri, doğru ve hızlı vites geçişleri sanki tek bir vites varmış gibi algılamanıza yol açacak kadar başarılı..
    DSG, manuelle yarışan ve hatta ekonomik kullanımda yakalayıp geçen yegane otomatikleştirilmiş çift kavramalı şanzımandır.
    Eğer imkanım olsaydı DSG alırdım. Öncelikle çok medeni bir şey.. Siz yolla ve trafikle ilgilenmek için daha fazla imkana sahip oluyorsunuz.
    Sadece acemiler, manuel vitesli kullanamayanlar için değil uzun yıllardır araç kullanan ve hele hele 6 ileri olduktan sonra gittikçe külfet haline gelmeye başlayıp durmadan vites değiştirmekten helak olmanızı engellemekte mahir.
    Malumunuz üzere bayanlar manuel vitesli araçlardan hoşlanmadıklarından; Eşiyle ortak olarak araç kullanacaklar için en uygun seçenek.
    Ayrıca sağ eliniz boşa çıktığından sevdiğiniz kişinin elini tutmanıza imkan tanıdığından yeni evliler, sevgili yapanalar ve hızlı gençler için ideal..
    Genellikle şehir içinde kısa mesafelerde veya sıkışık trafikte kullanacaksanız ideal.
    Burası çok önemli....
    Ekonomi odaklı sürüş alışkanlıklarınız varsa..
    Mutlaka DSG sürüş profili değişikliği donanımı ile birlikte alınmalıdır.
    Bu özelliği de içeren DCC hem sürüş dinamiklerine hem de ekonomik kullanıma ve yanı sıra da DSG'nin ömrünü uzatmaya muktedir.
    Çünkü böylece düz yolda veya hafif aşağı doğru meyilli yollarda süzülme yaptığı gibi dur kalk trafikte vitesi de boşa alarak hem ekonomi hem de DSG ömrünü uzatmaya hizmet etmekte.


    quote:

    Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

    DCC Nedir?
    Süspansiyon,direksiyon sertliği, gaz pedalı hassasiyeti konusunda hassasiyetleriniz veya alışkanlıklarınız var ise size DCC'yi öneririm.
    Adaptif şasi kontrolü anlamına gelen DCC, Sürüş profil seçiminin geliştirilmiş halidir.
    Spor süspansiyon paketiyle araç 15 mm alçalacak; araçta DCC olursa 10 mm daha alçalacaktır. Ancak aklınıza gelen ilk soruyu tahmin ederek; bu ikisi bir arada alınamıyor." demeliyim

    DCC ile süspansiyonun, gaz pedalının, vites kutusunun, motorun, direksiyon tepkilerinin, ACC varsa araçlar arasındaki mesafenin kontrolünü seçilen Comfort, Normal, Sport, Eco veya kişiselleştirilmiş Moda göre yapar.
    DCC alınca "Sürüş profili seçimi"ni de zaten zorunlu olarak kapsayan ve bir de ilave olarak işin içine süspansiyon ile aracın temel sürüş dinamiklerine doğrudan etkili olacak yatma, eğilme, ağırlık merkezinin değişimi, ağırlık merkezinin yüksekliği ve aerodinamik gibi pek çok konuda aynı anda müdahaleyi mümkün kılacağından;
    daha sert karakterli, daha virajlarda daha güvenli ya da tersi özellikteki karakterlerin hepsini bir arada barındıran ve istediğiniz şekilde biçimlendirmenize de olanak sağlayan bir opsiyona sahip olabilirsiniz. . Fiyatı ise Sunrooftan da hesaplı.1510TL x 1.711=2584TL

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    quote:

    Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

    Yer Tasarruflu stepne:



    Comfortline da 205 55 16R lastiklerin yerine takılan yer tasarruflu stepne 125 70 16R ölçülerinde
    Golfte kullanılan 16" olsun 17" ve 18" olsun lastiklerin yanak genişlikleri ve tabanları farklı olsa da dış çapları birbirine çok yakın. Bu lastiklerin çapları arasında mutlaka fark vardır ama milimetrelerle ölçülebilir kanaatimce.
    o denli bir fark olsa tehlike yaratacağı için kesinlikle tavsiye edilmez.
    + yer tasarruflu stepnenin fotoğrafını paylaşayım....
    Bizdekiler dolma teker değil hava basılıyor (hem de ne hava : Max 60psi) ...
    Sizce normal stepne ile arasında fark olsa yuvalarının kenarlarında da ciddi boşluk olmaz mı?
    Patlayan ön lastikse kesinlikle ön lastiğe takılması önerilmediğini ben de duymuştum.
    İki lastik arasında o denli ciddi fark olsa maksimum 80 km/h hıza çıkmaya da izin vermez.
    Yer tasarruflu stepneyi ön aksa takmak çok doğru değil, uzun kilometreler boyunca veya hız limiti üstünde kullanılırsa ön düzeni bile bozabilir.
    O yüzden ince stepnenin ön aksa takılması önerilmez . Ön lastik bile patlasa arka sağlam lastiklerden birinin sökülmesi, ince stepnenin oraya takılması ve sonra arka akstan çıkan sağlam lastiğin patlak olan ile değiştirilmesi önerilir ki bu halde bile fazla gezmemek , en yakın lastikçiye gidip onartmak veya onarılamıyorsa yeni lastik almak önerilir.
    Şehir içi kullanım ağırlıklıysa kesinlikle öneririm.
    Şehirler arası kuş uçmaz kervan geçmez yurdumun yollarında çok da kullanışlı olmayacaktır.
    Şehirler arası yola stepnesiz çıkmak lüzumsuz bir özgüven patlamasının sonucu olur, ama bu patlama kendini imha anlamına da gelebilir.
    Alimallah kamyoncuların insafına kalıverirsiniz ıssız yollarda sonra...
    stepnesiz şehirler arası yola çıkmaz demek "..... aracını benzini dök yak demek "
    Dynaudio ses sistemi alacaksanız yer tasarruflu stepne almanız zorunludur.
    Nedeni ise ikinci fotoğrafta gizli...
    Bu arada ikinci fotoğraftaki yer tasarruflu stepnenin ortasındaki " yer tasarruflu" dynaudio ses sistemine ait amplifikatördür.=)
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    quote:

    Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

    Dynaudio Excite ses sistemi...
    Şimdiye kadar İnanç Hocam hariç almayı düşünen ve ancak şu ana kadar almayı başaran bildiğim kadarıyla olmadı...
    8 Kabinli ses sistemi standart kullanıcının beklentilerinin ötesinde netlikte ve güçte...
    Dinledikleriniz yüksek çözünürlükte ve kalitede olmasına dikkat etmeniz yeterli sanırım.
    Bunun yerine Ergo koltuklar alınabilir....
    MK7'de opsiyonel donanım olarak sunulan stepne yuvasına takılan devasa subwoofer hariç Dyno Audio sistemi diğerleriyle tamamen aynı yerlere takılmalıysa Ebay'da satılanlar görünce inandım... Onlarda da görünürde 6 tane var...
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan



    quote:

    Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

    Bildiğiniz ve bilmediğiniz Koltuklar Hakkında herşey:



    1. Yanal destekleri yükseltilmiş ve güçlendirilmiş spor koltukların yanları kumaş ortaları güderi olanlar Alcantara/Global kumaşa sahip Comfortline ve Highline'da standart

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan



    2. Bunlar ise Midline plus'ta kullanılan standart zoom döşeme kumaşı ve tüm donanım paketlerinde yükseklik ayarı ve ayarlanabilir bel desteği standart

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

    3. GTI ve R'da standart olan Alcantara / 'Race' kumaş koltuk döşemesi ise harika
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan




    4. Bir de opsiyonel olan Newyork/Vienna' da sadece kumaş değil suni deri seçeneği de var.

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan



    5. ErgoActive koltuklar ise yanları ve kol destekleri deri orta kısımları kumaş olan, masaj ve ısıtma özellikleriyle uzun yolculukları zevkli hale getirmenin en iyi yollarından biri... Sürücü tarafı masaj özellikli Yalnızca siyah renkte olduğunu hatırlatmalıyım...
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

    5. Golf'ün 40.yıl özel serisinin inanılmaz renkteki gerçek deri koltukları...
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan




    İç döşemede kullanılan Üç temel renk var...
    1. Opsiyon listesinde Shetland olarak anılan kum beji / opsiyon kodu (XW)
    Kum beji iç döşeme rengi seçtiğinizde ön ve arka kol dayama yerleri ile kapı kolların iç kısmı leke ve kirlenmeye karşı bej renginde deri geliyor.
    Göreceksiniz ki ton farkı olmadan iç tavan, torpido ile Direksiyon altındaki kaplamaları ile koltukları kum beji rengindedir
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
    . VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan



    2. Kuvarsit diye anılan açık gri / opsiyon kodu (JW)
    Kuvarsitte ön ve arka kol dayama yerleri ile kapı kolların iç kısmı aynı renkte kumaş geliyor.
    Bu fotoğrafları mümkünse kaydedip dikkatle incelerseniz göreceksiniz ki kum beji iç döşemeden farklı olarak;
    iç tavan, torpido ile Direksiyon altındaki kaplamaları kum beji renginde ama koltukları açık gri renktedir.
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    3. Titantum siyahı olarak anılan ve aslen çok koyu bir gri olan antrasit / opsiyon kodu (TW)
    Titanyum siyahında ön ve arka kol dayama yerleri ile kapı kolların iç kısmı aynı renkte kumaş geliyor.

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan



    iç döşemede kullanılan kaplama ya da dekorlar:

    Avrupa standartlarında Comfortline ile bluemotion donanımında " dark silver brushed " denen fırçalanmış alüminyum görüntüsüne sahip iç dekor kaplaması kullanılır.
    Ülkemizde aşağıdaki fotoğraftaki örneğine benzer biçimde Midline plus donanımında ve yeni çıkan 1,6 TDI Bluemotion 110 Hp'de mevcuttur ve opsiyonel olarak alamıyorsunuz.
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

    Bizde Comfortline ve Highline'da piano black kaplamalar var
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

    Bunların haricinde GTI'da ve R'da kullanılan opsiyonel olarak alınamayan "carbon touch" da denen karbon iç mekan kaplamaları da var..
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan



     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan





    quote:

    Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

    Geri Park Kamerası
    *Bu kamera amblemin arkasında gizlidir
    Böylece çarpma, hava koşullarından etkilenme, meraklı kişilerin gazabına uğrama, kirlenme ve akla gelmedik pek çok görünmez belayı bertaraf eder görünmezliğiyle...
    * Gece dahi renkli olmasa da görüntü verir.
    *Arkanızdan iş çevirmelerine mani olur =)
    *Sensörlerin görmesine imkan olmayan demir çubuk, çit vb. şeylere karşı korunmanızı sağlar.
    *Sağ koltuğa oturanları etkilemeyi sağlar.
    ama en çok da
    "Allah Allaaah bu adam nasıl geri giderken öne bakıyo?" diyerek dışarıdan bakanları ise şaşırtmayı...
    * Bir işe daha yarar; ki bu gerçekten işe yarar mı bilmem?
    Valeler ya da parkçıları arkanızdan koşturtur ve/veya arkanızdan ıslık eşiliğinde "Hooop abeeey bagaj açık kalmış!" diye bağırmalarını sağlar...
    (Aktaran Tarık ve Emir Hocama selamlar=)

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    Daha fazlasını öğrenmek için Kullanma kılavuzu sayfa 207
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    quote:

    Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

    Renkli ekranlı yol bilgisayarı kendisine ödenen tutarı sonuna kadar hak eden bir opsiyon. Highline'larda 2015 modellerde standart oldu.

    Nedir bu? derseniz:

    Sürekli gözünüzün önünde duracak ve devir ve hız göstergesi arasındaki MFA denen bilgi ekranının oldukça yüksek çözünürlüklü ve hızlısı...

    işte böyle bi şey... basitçe Bizimkiler Nokia 3310 ekranıysa bu I phone 5s ekranı gibi

    Bir de navigasyon varsa navigasyonla birlikte harika bir görüntü veren yönlendirmeleri ve uyarıları aktaran navigasyon ekranına da dönüşüyor.

    Bu arada çok fonksiyonlu renkli yol bilgisayarına dair istediğim görsele bir türlü ulaşamasam da kaliteli bir video buldum sonunda..
    Özellikle Navigasyonunuz varsa bir harika.



     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

    Sizlerle paylaşmak istedim.


     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    Yeni Golf Car Of the Year 2013 Seçildi!

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    Toyota GT86'nın 202 puan , Volvo V40'ın 189 puan topladığı seçmelerde, 414 puan toplayan 7. nesil Golf Car Of The Year 2013'ü kazandı.

    Yılın en iddialı modellerinin yarıştığı COTY 2013'ün sonuçları belli oldu. 414 puan alan 7. nesil Golf en yakın rakibine 200 puan üzerinde fark atarak Car of Year 2013'ü açık ara farkla kazandı.

    ☆.¸¸.•´¯`•.¸¸.♥.¸¸.•*´¯`♥ Volkswagen Golf 7 Kullanan Araç Sahipleri ♥´¯`*•.¸¸.♥.¸¸.•´¯`•.¸¸.☆

    ♥▂ ▃ ▅ ▆ █ MİDLİNE PLUS █ ▆ ▅ ▃ ▂ ♥

    1. GOLF 7 MİDLİNE PLUS 1.2 TSİ 105 PS DSG BEYAZ DRKTEK

    ♥▂ ▃ ▅ ▆ █ COMFRTLİNE █ ▆ ▅ ▃ ▂ ♥

    1. GOLF 7 COMFORTLİNE 1.4 TSİ 122 PS BEYAZ yşengür
    2. GOLF 7 COMFORTLİNE 1.4 TSİ 122 PS DSG TUNGSTEN GRİ Bİ-XENON salvadordali03

    ♥▂ ▃ ▅ ▆ █ HİGHLİNE █ ▆ ▅ ▃ ▂ ♥

    1. GOLF 7 HİGHLİNE 1.6 TDİ 105 PS DSG GECE MAVİSİ Magnat_HiFi
    2. GOLF 7 HİGHLİNE 1.6 TDİ 105 PS DSG SİYAH 1UMR1
    3. GOLF 7 HİGHLİNE 1.6 TDİ 105 PS DSG DERİN SİYAH U LED SUNROOF rgulseven
    4. GOLF 7 HİGHLİNE 1.6 TDİ 105 PS DSG BEYAZ kunfeyekun

    ☆.¸¸.•´¯`•.¸¸.♥.¸¸.•*´¯`♥ Volkswagen Golf 7 Sıraya Yazılanlar ♥´¯`*•.¸¸.♥.¸¸.•´¯`•.¸¸.☆

    ♥▂ ▃ ▅ ▆ █ MİDLİNE PLUS █ ▆ ▅ ▃ ▂ ♥

    1. GOLF 7 MİDLİNE PLUS 1.2 TSİ 105 PS BEYAZ gurcangg

    ♥▂ ▃ ▅ ▆ █ COMFRTLİNE █ ▆ ▅ ▃ ▂ ♥

    1. GOLF 7 COMFORTLİNE 1.2 TSİ 105 PS DSG GECE MAVİSİ terapist70
    2. GOLF 7 COMFORTLİNE 1.2 TSİ 105 PS drkun
    3. GOLF 7 COMFORTLİNE 1.2 TSI 105 PS DSG BEYAZ Athlonyus

    ♥▂ ▃ ▅ ▆ █ HİGHLİNE █ ▆ ▅ ▃ ▂ ♥

    1. GOLF 7 HİGHLİNE 1.4 TSI 122 DSG BEYAZ carabiner1
    2. GOLF 7 HİGHLİNE 1.6 TDİ 105 PS DSG PASİFİK MAVİ PARANOMİK CAM TAVAN frt06
    3. GOLF 7 HİGHLİNE 1.4 TSİ ACT 140 PS DSG KIRMIZI kcin
    4. GOLF 7 HİGHLİNE 1.6 TDİ 105 PS DSG DERİN SİYAH mycan34
    5. GOLF 7 HİGHLİNE 1.4 TSI 122 DSG BEYAZ serhattnm

    VOLKSWAGEN GOLF 7 2012

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    "Perth" (5-Arm-Flächendesign) - 4 Leichtmetallräder 6 1/2 J x 16 - Reifen 205/55 R 16

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    "Toronto" (5-Doppelspeichen-Design) - 4 Leichtmetallräder 6 1/2 J x 16 - Reifen 205/55 R 16

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    "Dover" 6 1/2 J x 16 (5-Arm-Design)

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    "Geneva" (7-Doppelspeichen-Design) - 4 Leichtmetallräder 7 J x 17 - Reifen 225/45 R 17

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    "Madrid"(5-Doppelspeichen-Design) - 4 Leichtmetallräder 7 J x 17 - Reifen 225/45 R 17

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    "Dijon" (10-Speichen-Design) - 4 Leichtmetallräder 6 J x 17 - Mobilitäts-Ganzjahresreifen 205/50 R17

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    "Durban" (5-Doppelspeichen-Design) - 4 Leichtmetallräder 7 1/2 J x 18 - Reifen 225/40 R 18

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


    Räder / Reifen - 15 4 Stahlräder 6 J x 15

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan


     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan










    quote:

    Orijinalden alıntı: electrostatic
    MOTORLAR VE YAKIT TÜKETİMLERİ

    Yakıt Deposu 50 lt.

    1.2 litre TSI 85 PS / 5 ileri manuel 5.9-4.2-4.9 l/100km tüketim ve 113 gr / km CO2 emisyonu.

    1.2 litre TSI 105 PS / 6 ileri manuel 5.9-4.3-4.9 l/100 km tüketim ve 114 gr/km CO2 emisyonu. 7 ileri DSG 5.6-4.4-4.8 l/100km.

    1.4 litre TSI 122 PS / 6 ileri manuel 6.6-4.3-5.2 ı/100 km tüketim ve 120 gr/km CO2 emisyonu. 7 ileri DSG 6.2-4.3-5.0 l/100km.

    1.4 litre TSI 140 PS / 6 ileri manuel 6.6-4.5-5.3 l/100 km tüketim ve 112 gr / km CO2 emisyonu. 7 ileri dsg 6.1-4.4-5.0l/100 km.

    1.4 litre TSI ACT (silindir kapama) 140 PS / 6 ileri manuel 5.9-4.3-4.8 l/100 km tüketim ve 112 gr / km CO2 emisyonu. 7 ileri DSG 5.9-4.3-4.8 l/100 km

    1.6 litre 105 PS TDI / 5 ileri manuel 4.6-3.3-3.8 l/100 km tüketim ve 99 gr / km CO2 emisyonu. 7 ileri dsg 4.6-3.5-3.9l/100 km.

    1.6 litre 4 MOTION 105 PS TDI / 6 ileri DSG 5.5-4.0-4.5 l/100 km tüketim ve 119 gr / km CO2 emisyonu.

    2.0 litre 4 MOTION 150 PS TDI / 6 ileri DSG 5.7-4.1-4.7 l/100km tüketim ve 122 gr / km CO2 emisyonu.

    2.0 litre 150 PS TDI / 6 ileri manuel 5.0-3.6-4.1 l/100km tüketim ve 106 gr / km CO2 emisyonu. 6 ileri dsg 5.2-4.0-4.4l/100 km.

    Ayrıca 85 g / km CO2 emisyonu olan ve 3.2 l/100km tüketim sunan BlueMotion versiyonu olacak.

    AĞIRLIKLAR VE HIZLANMALAR

    1.2 TSI 85 hp 1200 kg , 12 sn 0-100, 180 km maksimum hız.

    1.2 TSI 105 hp 1210 kg , 10.2 sn 0-100 , 192 km maksimum hız.

    1.4 TSI 122 hp 1225 kg , 9.3 sn 0-100 , 203 km maksimum hız.

    1.4 TSI 140 hp 1270 kg, 8.4 sn 0-100, 212 km maksimum hız.

    1.6 TDI 105 hp 1300 kg, 10.7 sn 0-100 , 192 km maksimum hız.

    2.0 TDI 150 hp 1354 kg, 8.6 sn 0-100, 216 km maksimum hız.


    quote:

    Orijinalden alıntı: SATURNUS1977

    Arkadaşlar yeni tescil araç işlemleri aşağıdaki gibidir.

    Bayiye araç geldiğinde tescil ve plaka işlemlerini yapmak istediğimizde elden takip etmek için bayinin bize bir dosya hazırlaması lazım, bu dosya ile ilgili emniyete gidiyoruz, bu dosyanın içinde ;

    1- aracın uygunluk belgesi
    2-Araç için bayi tarafından tanzim edilen faturası
    3-Bayinin araç satmaya yetkili olduğuna dair genel merkezinden almış olduğu Yetki belgesi,
    4-yatırılmış olduğuna dair maliyeden alınan kara taşıtlarına ait öTV ödeme belgesi ve buna bağlı tahakkuk fişi,

    Bu dosyayı bayiden aldıktan sonra sigortacıya gidip,

    5- aracın motor ve şase numarasına göre tarafımızdan yaptırıldığına dair zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçesi, bu sigorta içerisinde henüz aracımızın plakası yazmıyor olacak, bizim ad soyadımız ve t.c.numaramız yazılı, (yani bir nevi geçici sigorta ) yaptırıp dosyanın içine ekliyoruz,

    Ayrıca

    6- nüfus cüzdan fotokopimizi

    7- Sigortacıdan aldığımız 2 adet EK-1 tabir edilen tescil müracaat işlem formunu dosya içinde muhafaza ederek emniyete gidiyoruz. Herkes mutlaka adres itibariyle kayıtlı olduğu tescil birimine gitmesi lazım.

    İSTİSNAİ İŞLEMLER OLARAK BİLİNMESİ İÇİN YAZDIM: Eğer araç sahibi özürlü ise özre ilişkin, özürlü sağlık kurulu raporu ile ve eğer işlemleri başkası sizin adınıza yapacaksa kendisine notorden verdiğimiz vekaletname ) evrakları ayrıca dosyanın içine ekliyoruz.

    Bazen akrabalarından özürlü şahsın üzerine araç tescilini yaptırarak, ötv yi hiç ödemeyan şahıslar var ve bu aracı adına tescil yaptırılan şahsıntan başkası kullanabilir. fakat 5 yıl süre ile ötv farkı ödenmeden bu araç devredilip satılamıyor.


    Tamamladığımız dosyayı emniyete veriyoruz, emniyet boş olan EK-1 belgesini dolduruyor ve bize imzalatıyor. kanunen sıradaki plakayı bize vermesi gerekiyor veya boşta plaka varsa seçim yapılıyor, sizin beğendiğiniz boşta bir plaka var ise emniyet sizi bağış için derneğe gönderiyor ve makbuzu geri getirip sonradan veriyorsunuz, böylece dosyayı kabul ederek müracaat işlemleri başlamış oluyor,

    Emniyette 155 TL 50 Krş tescil ve trafik belgelelari ücretini ödüyoruz, görevli polis en son plaka fişi kesiyor ve bize veriyor, bununla Şoförler cemiyetine gidip, plakayı bastırıyoruz. Orada yaklaşık 25-40 TL arası plaka ücreti veriyoruz. Bu fiyat büyük küçük yerleşim yerlerine göre değişiyor. Sonradan emniyete gelip ruhsatımızı alıyoruz.

    Toplamda nerden baksak en fazla 200 TL yapıyor. Bayinin yaptığından 280 TL daha hesaplı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extreme_oki -- 20 Şubat 2015; 3:46:26 >







  • otomatik vites araba alıyorsun; yok on dk n ye tak bekle çalıştır yok on dk n ye tak stop et. bi kere yağlama işlemi dakikalar almaz saniyeler alır. ikincisi konforlu bir kullanım için otomatik vites araba alıyorsun atomu parçalayacak seviyede hesaplamalar yapmaya ihtiyaç olmamalı. gaza basacaksın gidecek frene basacaksın duracak otomatik vitesin anlamı bu. ben de volkswagen araba sahibiyim ancak kötü ürünün savunulacak bir tarafı yok. otomatik vites arabada bunları yapma ihtiyacınız varsa o ürün hatalıdır. vaat ettiğini vermiyordur.
    bu yazdıklarınızla yıllardır sahibi olmadığınız bir aracın forumunda olduğunu ve sanki araç sahibiymiş gibi yazdığınızı izah etmeye çalışmışsınız ama beyhude. golf hakkında yorum yaparken bmw 1 serisini örnek göstermek de tam olarak golf sahibi olmayan birinin yapacağı bir iştir. ancak zaten siz bunu yıllardır yapıyorsunuz.
  • Ne zaman göze hoş gelen bir tasarımı olacak bu arabanın? Yine kalas gibi, çok tipsiz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ön panjur yok gibi bişey biraz agrasif yapsalarmış iyi olcakmış
    ama aynen bu olabilir yeni leona benziyor çünkü. ben bek beğenmedim ama yeni yenidir.
  • eğer gerçekse arka stoplar a3 ün simetriği olmuş on taraf desen zaten artık bütün alman araçlarında her modelde aynı olmaya başladı ona hiç yorumum yok.
  • Golf 28 bile buna benzer bir tasarımla gelecektir muhtemelen .
  • haters gonna hate
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersah00

    ön panjur yok gibi bişey biraz agrasif yapsalarmış iyi olcakmış
    ama aynen bu olabilir yeni leona benziyor çünkü. ben bek beğenmedim ama yeni yenidir.

    Arabada oynanılacak bir yer kalmadığından artık tip olarak pek değişmitor.
  • Golf 6.5 olmuş bu.
  • hayırlısı.. fiyatları görelim..
  • Çakma passat.
    Birisi şu vw e tasarım işini öğretsin hepsi birbirine benziyor aracın iç tasarımıda kesin eskisi ile aynıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Performance. -- 10 Ağustos 2012; 16:37:16 >
  • Ne la bu gene aynı herşey...
  • Vw en iyi tasarimlari Murat Gunak zamaninda yapiyordu. Leon olmus bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vw arabaları bence güzel değiller. sadece kaliteliler
  • Türkiyeye geldiğinde bundan kötü görüneceğine eminim.
  • tasarımı opel olan motor şanzıman volkswagen olan bi araba istiyorum yetkililer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CAD34

    Golf 6.5 olmuş bu.

    Aynen yarıda kalmış eksikleri diğer vw araçlarınan tamamlamışlar gibi
  • kırmızı farklı, mavi farklı nasıl iş bu. hangisi doğru, yoksa iki versiyon mu çıkacak ?
  • kalas gibi. Tükürsem falso alır
  • Yuvarlak tasarım biraz olsun düzelmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CAD34

    Golf 6.5 olmuş bu.

    Hesapta hata var arkadaşım.

    Bundan önceki 5,5'tu, bununla birlikte daha yeni 6 oldu.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.