Şimdi Ara

Digital Combat Simulator (DCS) World [ANA KONU] (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.065
Cevap
17
Favori
56.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oyunun grafikleri bence gayet iyi.
    fakat anti aliasing uyarlaması felaket. ağaçların uzaktan bu kadar kötü durmasının sebebi de bu.
    oyunda optimizasyon diye bir şey yok. bir harita koyuyorlar 60gb. oyuna girmesi dakikalar sürüyor.
    ocak ayından beri memory leak sorunu çözülmedi ve çözüm olarak 32 gb ram takın diyorlar. bu dalga geçmek değil de nedir? kaldı ki ben ram kullanımına bakıyorum o kadar yüksek değil. yani sorunun kaynağı ram değil başka bir şey.

    her haltı parayla satmayı biliyorlar. hornet fiyatı 320 tl olacak ileride.
    keşke modern bir f-16 simulatorü çıksa da alsak ama bu adamların rakibi yok şu na malesef
  • GUERRA kullanıcısına yanıt
    ya dcs nin tek iyi yanı grafikler bide flight model onun dışında bir espirisi yok falcon bms daha iyi keşke mod değilde bağımsız bir oyun olsaydı birde bedava yada fiyatlar daha uygun olsaydı dcs yi darma duman ederdi çamur textureler için 32 gb ram istemek nedir az gta 5 gibi olamıyorlar optimizasyon konusunda nasıl olsa oyunu oynayanların çoğu zengin VR ci tayfa ondan iplemiyorlar iyice alıştılar pahalıya uçak satmaya bunlar sanki oyun alıyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 23 Nisan 2018; 13:29:51 >
  • belkide falcon la ilgili güzel gelişmeler görmeye başlarız

    yayın hakları el değiştirdikten sonra

    mart ayının 15 inde simi tekrar install etmeyi gerektiren bi güncelleme aldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilkermurat kullanıcısına yanıt
    falcon'un sorunu oyun motoru 90'lardan kalma. artık telefonlarda bile daha güzel grafiklerle oyun oynanıyor. yeni bir motora geçmesi bütün sorunları çözer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GUERRA

    falcon'un sorunu oyun motoru 90'lardan kalma. artık telefonlarda bile daha güzel grafiklerle oyun oynanıyor. yeni bir motora geçmesi bütün sorunları çözer
    inşallah geçerler hocam

    en son bms 4.33 u5 i denedim

    görsel olarak bu haliyle dcs ye kafa tutamaz

    buna rağmen 4.33 u5 den çok etkilendim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DCS'nin de, BMS'nin de fanatiği değilim. Hiçbiri babamın oğlu değil. Ama DCS'de her çıkan eklenti için yeniden para ödemek kanıma dokunuyor açıkçası. Bir programı 1 kere satarsın, gerisi update olur. Her uçağa para istemek de nedir yavv ! Bir de 32 GB ram nedir ! Zaten oyunu oynadıktan bir süre sonra en baba oyun bile bıktırıyor, aylarca yüzüne bakmıyor insan. Dolayısıyla bu kadar paraya yazık.

    Bu konunun 3-5 sayfa öncesinde özetle; "yavv bu kadar para vermeye değmez, sonuçta bu bir oyun, gidin BMS falcon'da bedava uçun, üstelik burak adında bir Türk arkadaş F-18 ve F-16'yı kokpitleriyle beraber tamamen yeniledi indirip uçun" dediğimde, örnek ss'ler gösterdiğimde bazı arkadaşlar bana çok kızmıştı, "boş yaptığımı" filan söylemişlerdi. Ama ben halen aynı fikirdeyim.

    İnsanlar diyorlar ki "BMS'de her uçak F-16 dinamikleriyle radarıyla uçuyor, bu gerçekçi değil". Arkadaşlar sizin hiç aklınız alıyor mu amerika veya rusya kendi uçaklarının (F-18, F-15, Su-27, Su-33 vs.) gerçek performans bilgilerini, uçuş dinamiklerini, teknoloji sırlarını, radar kabiliyetlerini DCS ile veya BMS ile paylaşsın ? Hiç olur mu böyle şey ? Sanki BMS'deki F-18 uçuş dinamiği ve aviyonikleri gerçek değil de DCS'deki çok mu gerçek ? Olur mu hiç öyle şey !

    Sözün özü DCS'de o kadar para verip sistemlerinizi ve bütçenizi zorlayacağınıza BMS'de uçun gitsin. Hem artık eskisi kadar berbat grafikleri de yok. 3-5 sayfa önce verdiğim linklerdeki resimlere bakın,(https://forum.donanimhaber.com/dcs-world-digital-combat-simulator--64545478-18 ) ne demek istediğimi anlarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hannschneiderr -- 27 Nisan 2018; 10:59:10 >




  • Aklıma geldi de, şöyle kabaca bir hesapladım. DCS'de keyifle uçmak için satın alınabilecek uçaklar ve eklentilerle beraber yaklaşık 300$ - 350$ gerekiyor. Kabaca 1200-1500 TL eder. DCS'ye tepki olarak aklıma rahmetli Adile Naşit ile Kemal Sunalın şu sahnesi geldi






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hannschneiderr -- 27 Nisan 2018; 16:52:36 >




  • bu çevrimdışı mod modüllerin kırılmasına sebep olabilir gibi geliyor bana

    bu arada adamlar haftalık bültende ücretsiz bişeylerden bahsetmişler

    ed ve ücretsiz

    DCS Dünyası için Çin Varlık Paketi
    Çin Varlık Paketi (CAP), Deka Ironwork Simulations tarafından geliştirilen DCS World için ücretsiz bir eklentidir. Birçok AI uçakları, kara ve donanma birimleri ile Çin'de hizmet vermiş veya hizmet vermiş olan silahları içermektedir. Deka Ironwork, varlık paketini genişletmeye ve gelecekte daha fazla AI birimi eklemeye devam edecek.

    En heyecan verici özelliklerden biri, hava taşıtı Sukhoi Su-27'ye dayanan Flanker B + olarak NATO tarafından bilinen Shenyang J-11A (歼 -11A). 2.5.1 ile, DCS World için Flaming Cliffs 3'e sahip olanlara ve daha sonra Su-27 Standalone'a sahip olanlara bu uçağa binen uçağa erişebilirsiniz.

    J-11A'yı benzersiz kılan temel özellikler:

    3D Model değişiklikleri (Yeni LOD'ler, Pilot ve diğer özellikler)
    Aydınlatma (burun dişli, iniş ışıkları ve daha fazlası)
    ön cam
    Havadan Havaya Silahlar ve Podlar (RKL-609 ECM Pod ve R-77 Orta menzilli füze)
    Roketler ve Bombalar için Çift Raf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkermurat -- 27 Nisan 2018; 22:31:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • çin asset pack diye bir ai paket eklediler. ayrıca fc3 sahipleri için su-27nin çin versiyonu olan uçağı eklediler.
    pek dişe dokunur bir şey yok yani
  • hannschneiderr kullanıcısına yanıt
    quote:

    Zaten oyunu oynadıktan bir süre sonra en baba oyun bile bıktırıyor, aylarca yüzüne bakmıyor insan. Dolayısıyla bu kadar paraya yazık.


    oyun mu bu yahu sıkılacaksın, bıkacaksın sen en iyisi hawx oyna, bıkıncada ace combat oynarsın.

    tek bir eklenti bile almadığına eminim. hatta dcs i hiç denememişsindir büyük ihtimal. bu kadar saçmalamanın başka açıklaması olamaz.
  • Arkadaşlar, hangi "oyunu" oynayacağınız tabii ki sizin tercihiniz. Burası bir forum. Nezaket kuralları içerisinde kalmak kaydıyla hepimiz görüşlerimizi paylaşabiliriz. Bir başkasının yazdıkları hoşumuza gitmeyebilir, ama birbirimize saygı duymamız gerekir. Karşımızdaki kişiyi hiç tanımadan "sen en iyisi hawx oyna, bıkıncada ace combat oynarsın. tek bir eklenti bile almadığına eminim. hatta dcs i hiç denememişsindir büyük ihtimal. bu kadar saçmalamanın başka açıklaması olamaz. " gibi önyargılı bir yaklaşım doğru değil.

    İsterseniz şöyle açıklayayım;

    Yaklaşık 16-17 yıldır simulasyon oyunlarıyla haşır neşir olmuş birisiyim. FS'nin ilk serilerinden tutun da savaş uçağı simulasyon oyunlarına kadar (FS98, FS2002, FS 2004, FSX, Jane's F18, Jane's USAF, F/A 18: Operation Iraqi Freedom, DCS LockOn, DCS Black Shark, DCS A-10 Warthog, Falcon 4.0, Open Falcon, BMS4.32, BMS 4.33) gibi bir çok oyun oynadım. Çok hoş da vakit geçirdim. Halen de işten vakit buldukça oynuyorum. Çünkü havacılık sanal bile olsa benim hobim. Hoşça vakit geçirdiğim kendime ait bir dünya.

    Havx, Ace Combat vb. hiçbir oyunu PC'ye yüklemedim bile. Çünkü bu tür oyunların hedef kitlesi farklı, biz uçuş simulasyonu oyuncularının beklentileri farklı.

    Arkadaşlar, FSX, Prepar3D gibi sivil uçak simulasyonları gerçeğine çok yakındır, bunda şüpheniz olmasın. Çünkü bu tür yazılımlar üretici firmalarca da desteklenir. Adamlar bedava reklamlarını yaparlar. Üstelik uçakların performans bilgileri, uçuş dinamikleri, aviyonikleri, radar kabiliyetleri gibi saklanması gereken herhangi bir bilgi de söz konusu değildir sivil uçak simulasyonlarında.

    (Banzai isimli kullanıcı arkadaşım, yazımın aşağıdaki bölümünü önyargısızca okumanı özellikle tavsiye ederim ! )


    Oysa iş askeri uçak simulasyon oyunlarına geldiğinde iş değişir. Amerika ile Rusya birbirlerinin askeri teknoloji sırlarını ele geçirmek için yıllarca birbirlerinin boğazını keserek casusluk faaliyetlerinde bulunmuş iki rakip süper güçtür. Ki halen de bu teknoloji casuslukları devam eder.

    Yukarıda dediğim gibi.. "Arkadaşlar sizin hiç aklınız alıyor mu amerika veya rusya kendi uçaklarının (F-18, F-15, Su-27, Su-33 vs.) gerçek performans bilgilerini, uçuş dinamiklerini, teknoloji sırlarını, radar kabiliyetlerini DCS ile veya BMS ile paylaşsın ? Hiç olur mu böyle şey ? Sanki BMS'deki F-18 uçuş dinamiği ve aviyonikleri gerçek değil de DCS'deki çok mu gerçek ? Olur mu hiç öyle şey !" derken kastettiğim buydu.

    Biraz daha açayım. Çok basit bir şekilde izah edeyim: Bana inanmıyorsanız Google'a "Eagle Dynamics" yazın. (ben yazdım, aşağıdaki resme bakın) Merkezi Moskova/Rusya olan 1991'de kurulmuş bir Rus şirketi karşınıza çıkar. Amerika o kadar saftır ki F-15 ve F-18'e ait gerçek performans bilgilerini, uçuş dinamiklerini, teknoloji sırlarını, radar kabiliyetlerini Moskova merkezli Eagle Dynamics şirketiyle paylaşıp DCS World isimli oyunda sizin kullanımınıza sunmuştur, dünyayla paylaşmıştır. Rusyanın artık casusluk yapmasına da gerek kalmamıştır.


    Digital Combat Simulator (DCS) World [ANA KONU]





    Bazı arkadaşlarımız da halen buna inanıp DCS veya BMS isimli oyunların oyun olmadığını, gerçekten uçtuklarını hayal etmektedir.

    Eğer bana inanmadıysanız ve DCS' World'ün halen bir oyun olmadığını gerçekten uçtuğunuzu düşünüyorsanız Google'a bu sefer DCS world 2 yazın. (ben yazdım, aşağıdaki resme bakın) Bu durumda DCS World'ün Windows tabanlı bir Video Oyunu olduğunu göreceksiniz. Daha nasıl anlatayım


    Digital Combat Simulator (DCS) World [ANA KONU]




    Sözün özü; DCS, BMS, FSX, vb. yazılımlar birer oyundur, asla gerçek değildir ! Eğer paranız çoksa DCS'de uçun, gerçekten tavsiye ederim, parası olan için grafikleri gerçekten mükemmel. (Ben DCS A10'un grafiklkerini çok beğeniyorum.) DCS'de çok hoş vakit geçirebilirsiniz. Ama DCS'nin arkasında bir şirket desteği olduğu için onun gerçekçi olduğunu sakın düşünmeyin.

    Ve son olarak bir tavsiye: muhakkak birgün bıkacaksınız, o kadar paraya değmez, paranız yoksa BMS'de size yeter



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hannschneiderr -- 29 Nisan 2018; 20:27:8 >




  • hannschneiderr kullanıcısına yanıt
    dcs f-22 f-35 gibi uçakları yapmıyor. çoğu 40-50-60-70 li yıllardan kalma uçaklar. zaten hepsi sivil olarak kullanılıyor. flaming cliffs paketindeki uçaklar zaten %100 sim değil. bir tek f-18 istisna. o da daha çıkmadı.

    oyun olduğunu bende biliyorum. ama simülasyon kategorisinde bir oyun. dalga mı geçiyorsun hangi amaçla yazıyorsun anlamıyorum. hawx ile bms ikiside aynı senin mantığınla.
  • Arkadaşım halen yazdıklarımı anlamadıysan bak özetleyeyim sana ; ben yıllardır simulasyon oyunlarının içerisindeki biri olarak DCS'nin de BMS'nin de fanatiği olmadığımı (yıllardır süren bu DCS- BMS tartışması bana hep çok saçma ve komik gelmiştir çünkü ), DCS'nin de BMS'nin de sonuçta birer oyun olduğunu, DCS'deki A-10, F-18, F-15, Mirage, Harrier, Su33, Su27, Mig 29 gibi uçakların askeri sırlar nedeniyle asla gerçek uçakları simule etmesinin mümkün olmadığını, gerçeklik yönüyle DCS'nin de BMS'nin de birbirinden farkı olmadığını, ayrıca her oyun gibi bir süre sonra zaten hepsinin bıkkınlık verdiğini, bu nedenlerle sadece görsellik için DCS'ye bu kadar para (300-400 $) vermeye ve bilgisayarı zorlamaya gerek olmadığını, bu kadar para vermektense BMS'nin tercih edilebileceğini söylüyorum başından beri. Daha nasıl anlatayım bilemedim ki.

    Ben sadece DCS veya BMS'yi araştırıp da bu foruma yolu düşen, bu forumu okuyan her insana yardımcı olmak adına yazdım bütün yazdığım tavsiyelerimi. Başka ne amaçla yazayım. Tabii ki bunlar sadece benim görüşüm. Ama sen dersen param bol, neyle istiyorsan onunla uç, ne diyeyim.




  • hannschneiderr kullanıcısına yanıt
    hocam fiyatlandırma konusunda kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum gerçekten fazla fiyatlar her uçak için yüksek meblağlar harita için yüksek meblağlar isyan etmemek epeyce zor

    ayrıca falcon bms ye de cidden saygı duyuyorum ve seviyorum bazı konularda dcs den üstün olduğu tarafları olduğunu da düşünüyorum

    diğer yandan uçaklarla ilgili verilerin devletlerin paylaşmayacağına da katılmakla birlikte içinde bulunduğumuz bilgi çağında bu verilerin ulaşılamaz veriler olduğunu düşünmüyorum

    öyle bir çağdayız ki devletlerin bile sır saklaması cidden imkansız gibi artık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A-10c MFD ekranlarını ikinci bir monitöre aktarıp, etrafına Trustmaster MFD uyguladım.
    monitörü, monitör olarak kullanabilmek için , çıkarılabilir pleksi üzerine yapıştırdım. bu şekilde istediğim zaman çıkarıp takabiliyorum :)


    Digital Combat Simulator (DCS) World [ANA KONU]

    Digital Combat Simulator (DCS) World [ANA KONU]




  • GUERRA kullanıcısına yanıt
    çok hoş olmuş hocam eline sağlık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.5.0 dan 2.5.1 betaya 11 küsür gb güncelleme







  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 mayıs :)
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.