Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YENİ VE GÜNCEL KONU

    https://forum.donanimhaber.com/kombi-ve-tesisat-oneri-sayfasi-ana-konu--63447066




    ...Burada kombi önerisi adı altında, iyi bir tesisatta olması gereken herşey tartışılacak ve önerilerde bulunulacaktır..


    Doğalgazlı ısınma sistemleri.

    öncelikle bunu şöyle bir benzetmeyle açayım, bir sistem aynı vücudumuzdaki gibi kalp-damar-organ mantığıyla çalışır, yani kalp kombi, damar boru , organ da petek dediğimiz radyatörlerdir.
    tabi bir de beyin dediğimiz kontrol organı vardır ki ben bunu bu işi yapan varsa mühendis ve ustalar yani dizaynörler olarak kabul ediyorum.

    velhasıl hangi kombiyi alalım la birlikte, hangi boruyu kullanalım hangi peteği hangi miktarda takalım mantığı daha önemlidir.

    siz mersedes kombi bile alsanız, bunu ehliyetsiz beceriksiz bir ustanın elinde heba edeceksinizdir.

    aynı kombiye bazen yerden yere vurulduğunu bazen de göklere çıkarıldığı okumaktasınızdır, işte bu şansın ve kalitenin yanında TOTAL SİSTEM in bir olgusudur.

    kalp ne kadar iyi olsada kollestrolden damar iyi değilse felç oluyor insanlar, öncelikle borudan başlayalım.

    BORU SİSTEMLERİ:
    1-klasik demir borular.
    eski binalarda,kamu binalarında ve merkezi sistemlerde, sağlamlığıyla ön plana çıkan demir borular, aynı zamanda ısıtma etkisi ile de kullanışlı olmakla birlikte,gerek ustaların artık kalmayışı, gerekse nemli ortamda dış kısımlarını (içte pas olmaz) paslanıp çürümesi nedeniyle, artık evlerde kullanılmamaktadır.
    2-pprc borular.
    plastik su borusu,mavi yeşil boru ile 1994 ten sonra kullanılmaya başlandı,ancak su için üretildikleri için,kısa sürede uzamalar ve şişmeler ile patladılar ve evleri mahvettiler bu yıllarda tekrar demire dönüş oldu, ancak pratik zekalı üreticiler boru dış kısmına (iç değil) buzdolabı folyosu gibi folyo sararak , şişmeyi engellediler, uzamalar da nispeten azaldı. bu sefer de delikli folyolu, düz folyolu boru tartışıldı, delikli folyolu boru güneş ışığını içeri alıp, boru içindeki suyu bozduğu çamurlaştırdığı ve içine oksijen giren bu boruların başta kombi olmak üzere radyatör ve sistemi çabuk paslandırdığı görüldü, müteahhitlerin normal su borusundan yaptırdıkları alt yapılarında ana sorunu paslandırmaya yol açmasıdır, günümüzde cam elyaflı yani 2.el cam hamurunun plastik arasına zerk edilmesiyle elde edilen borularda da bu olayın olduğu konuşulmaktadır.Tüm yeni boru çeşitleri,pratik plastik boru döşeyicisine kolaylık için çıkarılmaktadır, ortadan yekpare folyosu bulunan ürünler en iyisidir, ancak %30 daha pahalıdır.
    3-yerden besleme (kollektörlü) pprc boruları
    oksijen geçirimine sahip olması pas açısından en dez avantajlı kısımdır, fiyatı pahalı oksijen bariyerli boruyu da kullana yok gibidir, metresi 30-50 kuruşa bulunabildiğ ve inşaat esnasında 1-2 saatte özentisiz olarak yapıldığı için ve ustalık istemediğnden dolayı müteahhitlerin tercihidir.asıl para tutan kollektör ve rad.bağlantı çubukların zaten daire sahibi üstlenmektedir.kollektörler daire merkezine yakın sa ve kombinin yanındaysa standart pprc sis. göre daha iyi sonuç verir ancak, kalitesiz boru patlarsa çare yok gibidir.
    4-akıllı (süper) boru adı altında önce kalde şirketinin getirdiği sonra çin in de işe karıştığı üzeri plastik kaplı ince alüminyum kangal borular, dirsek kaynatılmadığı için işçiliği basit ve 1 günde teslim olması açısından uygundur, ancak bükme zorluğu nedeniyle, işçilik kısmında ustaları zorlar, günümüz ustası keskin bükemediği bu boruları apartman direklerini zedeleyip, hatta demir arasından geçirerek işini görmektedir, deprem ülkesi olan Türkiyeye ne kadar uygun olduğu tartışma konusudur, kapı altı geçişlerde çok berbat görüntü kirliliği oluşturur, ancak bükmeleri sağlıklı bir işte enerji iletiminde pprc den iyidir demir boru ayarında sayılabilir.
    5-Bakır borular
    Bütün dünyada kombi-radyatör arası bağlantı, bakır borudan yapılmakla birlikte ülkemizde usta bulamama, bakırın her gün değer kazanması yüzünde sayılı firma tarafından yapılmaktadır.en iyi iletkendir, zaten bütün imal edilen kombiler bakırdan yapılmaktadır,yani bakırla ilgili bir sıkıntı anlatan kişi mantiken kombi almamalıdır. 20 ton basınca dayanır, kesinlikle eğilmez , çivi çakarak anca delinir ki, bunu nereye yapsanız (pprc) od delinir zaten :D
    ısıyı odaya da yaydığı için ısınma süresi %80 hızlanır.100 mtlik bir boru sisteminde sıcaklık 14-16 saniyede son noktaya kayıpsız ulaşır, plastikte dirsek ve te ler yüzünden bu 10 dakkaları bulur ve bazen sıcaklık yarıya düşer (son peteklerin ısınmama şikayeti), netice de bakır en iyisidir, ancak plastikten 4 misli pahalıdır, daire başına 600-800 TL arası fark eder, ancak %25-35 arası kombi daha az çalışır, yani bu tasarruf demektir ve vilayetine göre 1 sezonda bile amorti eder, tek dez avantajı sıradan usta yapamaz zanaatkar ister.

    RADYATÖRLER
    1-Alüminyum radyatörler.
    en iyi ısı ileticisidir, ancak standart panelden 3-5 misli pahalıdır, enerji verimliliği ilkesine göre %10 tasaarruf yapar ancak daha uzun ebatlardadır, yerden beslemeye çok uygundur, bakır alüminyum düşmalığı nedeniyle bakır boru sistemlerine koruyucu konmadan (katalizör) kullanılmasa iyi olur.
    2-döküm radyatörler.
    eski kalmış sistemlerdir çğunlukla merkezi sistemlerde kullanıldı ki kalın döküm demir geç soğuduğu için gece kapamalarında ısısı devam etmekteydi, mecbur kalınırsa fazla su içerdiği için kombi kullanımlarında %20 fazla yakmayı ve içindeki kumların tesisatı tıkayabileceği handikabının düşünüldüğü durumlarda kullanılabilir, fiyatı panelin 2 katıdır ve çok ağırdır, sağlam duvar ve kaslı halterci usta ister.
    3-panel radyatörler.
    ısının en pratik aktarılma organlarıdır 0.8-1.1 mm saçtan yapılır, bunlara hatve denir ki, standart radyatörlerde 33 mm aralıklarla yapılır(su kanalları), sadece demirdöküm de 25 mm yani daha sık kanallı panel plus serisi de vardır. yeni hesap metodlarıyla 1 mt. panelin 1300-1550(ddöküm) kcal-h olduğu kabul edilmektedir.panelin kalitesini saç kalınlığı-ısı miktarı ve boyası belirler.

    RADYATÖR VANALARI
    müşteri açısından pek sorulmasa da iyi bir rad. vanası otoban girişindeki gişe gibidir denilebilir, otobanınız kaç şeritli olsa da gişe sayısı kadar arabaya hitap edecektir.işte petekleri büyük de koysanız, dar girişli vanalar o peteğin gücünü yarıya düşürür, ECA nın rve serisi buna en iyi (kötü manada) örnektir.ayrıca 2 vana mantığı da yanlıştır, doğrusu gidişe bir vana, dönüşe de reglaj (yani özel dönüş vanası) koymaktır. 2 gidiş vanasını hem gidişe hem dönüşe bağlamak yakıtı arttırır müşteriye zarar verir.kombi altı vanalar da aynı mantıkla dar olursa kombi içinde su hapsolur kaynar ,kombi sık sık devreye girer çıkar, yani ömrü azalır, dar geçişli filitreler, tıklaı filitrelerde aynı hatayı yapar, doğrusu metal vana ve filitredir, yakıtınızı %5-20 azaltır)

    KOMBİLER
    1-KLASİK KOMBİLER
    bacalıları bütün şirketlerce kabul görmediği için hermetik yani dışardan hava alıp, aynı borunun iç kısmından alan, eski tabirle balkon veya dış duvara konan kombilerdir. mantıksal anlamda hiç bir kombi %60-80 den fazla verim veremez ama katologlarda alt ısıl değere göre ideal şartta %93 verdiği yazılmaktadır.Çevreye salınan CO emsyonları nedeniyle Kyoto protokü gereği yerlerini Yoğuşmalı kombilere bırakacaklardır.ingiltere Almanya,Fransa da 2012 başında artık kullanılmayacaktır, ülkemizde ise halen %90 oranında takılmakla birlikte 3-4 sene sonra yerlerini yoğuşmalı makinalar alacaktır.tek eşanjörlü (her markada var) modeller yanında %90 ı çift eşanjörlüdür.Baca motoru devir ayarlı olan, 3 yollu vanası motorlu olan modeller gazı daha verimli ve sessiz yakmaktadır.

    2-YOĞUŞMALI KOMBİLER
    2004 senesinde, bacadan çıkan yüksek sıcaklıkta ve su buharı ağırlıklı atık duman gazının ısısından yararlanma fikriyle icat edilmişlerdir, ilk icat edilen kombilere 3 eşanjörlü veya yarı-yoğuşmalı kombiler denmektedir.demirdöküm sargon, baymak lambert,bosch condens 2000 serileri bu çeşittendir ve temel mantığı eski kombinin çevrilmesi ilkesidir. Baca çıkışını zorlaştırarak eşanjör üzerinde dumanı yoğuşturur,verim %8-10 artar. (%92 lik bir kombiye %102 denmesinin sebebi)
    2010 başında premix kombiler ile yeni nesil kombiler çıkmıştır, bunlar dairesel bir eşanjör içinde 360 derece brülöre dışarda karbüratör mantıyla gaz ile havayı en idealde karıştırıp, pompa ile yanma hücresine verir, %107-109 ile verim verir yani %18 civarında ucuza ısınma sağlar,%110 max verim olup sıfır duman çıkışı demektir, bu mantıkla TAM yoğuşmalı bir kombiden duman çıkışı olmaz denebilir, ısı olduğu gibi suya geçmektedir.Hava kirliliği olmaz.

    Yoğuşma ne demek?
    bilimsel olarak gizli ısıda denilen, su buharının tekrar soğuması ile açığa çıkan enerjiden yaralanmaktır.yoğuşma ise buharın sıvıya dönmesine verilen isimdir.klima ve buzdolabında gördüğümüz gibi ısı bir yeri soğuturken diğer tarafı (dış ünite)ısıtmak şeklinde yer değiştirmektir.o halde buharın soğuması başka bir şeyin ısınma ile olmaktadır ki bu da sudur.

    kombiler 700 derece sıkaklıkta bir alevin yanması ile 120-140 derecede CO2ve su karışımını duman olarak atar, kombi bu sırada 90 derece ayardadır (max kapasite) ve alev boyu en yukardadır, kombi kısıldığında alev azalır, baca sıcaklığı da düşer, baca boyunu uzatmak da dumanı oyalar ve soğutur. Yeni nesil tam yoğuşmalı kombide baca sarmal şeklinde uzunn bir borudur ve 80 derec civarında yanan kombi de damla damla da olsa yoğuşma başlar, yani baca gazı 100 ün altına inmiştir, 55 derecelik kombi ısısında hemen hemen hiç duman kalmaz ve tüm duman suya (asitli ) dönüşür ve verim tavan yapar.

    ancak bu durumda 55 derece ile ev ısıtılır mı sorusu ortaya çıkar. Olaydaki mantık çok basittir. Eğer max verim alacaksan 55 derece de ısınacak gibi radyatörü büyük tut, yani boruyu metal yap ev rahat ısınsın, peki radyatörleri zaten döşeli bir ev düşünün ve kombiyi 50 derece de çalıştırın, bu ev Erzurum da mı daha iyi ısınır, İzmir de mi ?, cevap tabi ki daha ılıman olan İzmir dir.Yani Yoğuşmalı kombiler oransal olarak en iyi ortamı Ege ve Akdenizde bulurlar ve oralarda %100 başarılı olurlar, başka bir deyişle ılıman iklim kombisidir, denilebilir.

    Ancak bilimsel dayanağı olmadan bazı ok bilmiş pazarlamacı arkadaşlar bu kombileri sert iklim kombisi diye tanıtmaktadırlar.doğrusu radyatörü 50 derece de dizayn etmektir.ancak belki şöyle bir hesap yapmak daha doğrudur.

    Bakır borulu bir ortamda (rad.ler 50 derecede çalışıyorken)

    izmir de 150 yakacak bir dairede tam yoğuşmada %30+20 tasarruf ile 75 TL yakıt parası gelecekse

    erzurumda 300 tl yakması beklenen aynı dairede %30+5 tasarruf ile 200 TL yanacaktır.

    tasarruf 100 TL olduğu için doğuda fazladır, ancakkk 150 TL deki 75 TL anlamında batıda daha uygundur.


    TASARRUF SİSTEMLERİ
    TERMOSTATİK VANALAR
    en ideal tasarruf şeklidir, dikey konmaz,civalı olanlar daha uzun ömürlüdür, %5 tasarruf sağlar, oda sıcaklığına bağlı olarak ısınmış odanın peteğini kapatır, bu haliyle ısınmamış oda çalışmaya devam edecektir.10-30 derece arası ayar imkanı verir, Avrupada zorunludur.
    ODA TERMOSTATLARI
    pratik çözümlüdür, oda ısınınca kombiyi durdurur, ancak yanlış hesap edilen diğer odalarda kötü sonuçlar verir, yani salon ısındı, kombi kapandı,ancak çocuk odası daha ısınmamıştı ise durum kötü olmaktadır, tersine kolay ısınan bir oda da ise oda hamam haline gelmesine rahmen hala kombi çalışmakta olacaktır. Hiç bir tasarruf düşünülmeyen sistem için iyi,termostatlı vanaya göre kötüdür.


    ayrıca kombinin yeri %20-50 yakıt ısrafı yaptırabilir.balkonda altı üstü açık küçük bir dolaba yerleşmiş, boruları sokakta bir kombi %40 fazla yakabilmektedir.Borular gömülü ve izoleli ayrıca kabin en az 40x130x60 olmalıdır.

    mümkünse kombi ev içinde ve merkeze yakın yerde olmalıdır. sokağa bakan BANYO ideal kombi yeridir. Ancak gaz dağılımı için yer varsa en iyisi MUTFAK tır.

    tecrübeli ekibi olan bir firma ise en iyi seçimdir.

    unutmayın mercedes iyi bir araba ama ehliyetsiz şöför onu kullanamaz.

    saygılar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Kombi benim de derdim
    Hangi marka olmalı
    Petekler özellikleri nelerdir?
    Borualr metal mi, plastik mi olmalı vb
    Dünya kadar soru var aklımda?
  • Kombi konusunu bende çok araştırdım, bugüne kadarda 3 kombi kullandım. Sırasıyla Alarko, Demirdöküm Aden ve şu an kullandığım Valliant

    Öncelikle evinizin durumunu tespit edin ve buna göre alıcağınız kombinin kalorisini belirleyin, benim evim güney cephe de ve ısı yalıtımı olduğu için 17 lik bir kombi yeterli oldu. Daha önceki evimde 20 lik kombiyle bile zor ısınıyordum.
    İkinci önemli husus kombinin çift eşanjörlü olmasına dikkat edin, bu sayede peteklere giden su ayrı musluğa giden su ayrı ısınıyor. Daha önce kullandığım Demirdöküm aden kombi çift eşanjörlü değildi ve banyo yaparken petekler soğuyordu. Şimdi demirdöküm de yeni kombilerini çift eşanjörlü yapmaya başladı.
    Servis ağının gelişmiş olması da önemli, Demirdöküm ün servisinden çok memnundum, sorun olduğunda hemen geldiler. Şu an ki Valliant kombimden memnunum ama servisinden o kadar memnun kalmadım, kombinin ilk açılışı için hem söyledikleri günde gelmediler hemde eksik iş yapıp gittiler.
    Boruların plastik olması demir olmasından daha iyidir, plastik boru demire göre daha çabuk ısındığından ısı kaybını önlüyor. Eğer evinize boru tesisatı yeni döşenecekse boruları izocamla kaplayın %20 enerji tasarrufu edersiniz.
    ECA kombileri de listene al derim, kullananlar çok memnun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xtolga

    Kombi konusunu bende çok araştırdım, bugüne kadarda 3 kombi kullandım. Sırasıyla Alarko, Demirdöküm Aden ve şu an kullandığım Valliant

    Öncelikle evinizin durumunu tespit edin ve buna göre alıcağınız kombinin kalorisini belirleyin, benim evim güney cephe de ve ısı yalıtımı olduğu için 17 lik bir kombi yeterli oldu. Daha önceki evimde 20 lik kombiyle bile zor ısınıyordum.
    İkinci önemli husus kombinin çift eşanjörlü olmasına dikkat edin, bu sayede peteklere giden su ayrı musluğa giden su ayrı ısınıyor. Daha önce kullandığım Demirdöküm aden kombi çift eşanjörlü değildi ve banyo yaparken petekler soğuyordu. Şimdi demirdöküm de yeni kombilerini çift eşanjörlü yapmaya başladı.
    Servis ağının gelişmiş olması da önemli, Demirdöküm ün servisinden çok memnundum, sorun olduğunda hemen geldiler. Şu an ki Valliant kombimden memnunum ama servisinden o kadar memnun kalmadım, kombinin ilk açılışı için hem söyledikleri günde gelmediler hemde eksik iş yapıp gittiler.
    Boruların plastik olması demir olmasından daha iyidir, plastik boru demire göre daha çabuk ısındığından ısı kaybını önlüyor. Eğer evinize boru tesisatı yeni döşenecekse boruları izocamla kaplayın %20 enerji tasarrufu edersiniz.
    ECA kombileri de listene al derim, kullananlar çok memnun.


    benim kullandığım demirdöküm aden kombi çift eşanjörlü senin dediğin gibi değil ama borular konusunda sana katılıyorum borular ısıtılarak ekleme yapılıyor ilerde oluşabilecek arızalar çabuk giderilir, ama bakır boru öyle değil bir yerden patlak verdiğinde kesecen diş çekecen vs. vs. uzun iş yani plastik boru en ideali...
  • @xtolga kullanıcı olduğu için tavsiyelerini düşünmelisin.bize doğal gaz yeni geliyor valliant seçeneğini düşünüyorum.servis mekana göre değişebilir.önemli olan kullanacağımız kombinin verimi kalitesi
  • Ben Makina Mühendisiyim ve Doğalgaz Taahhüt işi yapmaktayım. Sizlere Tavsiye edeceğim kombiler viessmann buderus ( delta modeli hariç ) ve Vaillant ın Almanyadan gelenleri. Vaillant Türkiye ye özel kombi de üretiyor, aldanmayın. bu tür seçimlerde ilk yatırım maliyetınden kaçınmayın çunku bu sıze faturada avantaj sağlıyor. Tesisatınız yenı yapılacaksa eğer deneyımlı bir ustaya yaptırınız. Bakır tesisat kireç sorunu olan illerde sorun çıkartır, plastik tesisatı tavsiye ederim. Plastik tesisat döşenirken dirsek sayısının toplamda 60 ı geçmemesi konusunda ustayı uyarın. İşçiliği kolaylaştırıp hemen gitmek için çok dirsek kullanırlar. Bilhassa bu konuya dikkat edın çunku en baba kombiyi de alsanız tesisat duzgun değilse hem ısınamazsınız hem de faturanız çok gelir. Evinizin metrekaresi, cephesi, mustakıl veya apartman olup olmadığı, .apartman ıse kaçıncı katta olduğu ve evde yalıtım olup olmadığı konularına cevap vererek kombinin kapasitesini ve radyatörlerin seçimini yapabilirz.Son olarak ben evımde Viessmann kombi kullanıyorum ve çok memnunum. umarım yardımcı olmuşumdur.
  • Benim kombim Viessmann Vitopend100 Teknik işlere vakıf biri olduğum için uzun ve ince elemeler sonucunda bu marka ve modeli seçtim. Öneririm aldığımdan beri tık demeden çalışıyor.
    http://www.viessmann.de/turkey/tr_home.nsf/htmlmedia/produktauswahl.html
    quote:

    Orjinalden alıntı: kurt0146

    Ben Makina Mühendisiyim ve Doğalgaz Taahhüt işi yapmaktayım. Sizlere Tavsiye edeceğim kombiler viessmann buderus ( delta modeli hariç ) ve Vaillant ın Almanyadan gelenleri. Vaillant Türkiye ye özel kombi de üretiyor, aldanmayın. bu tür seçimlerde ilk yatırım maliyetınden kaçınmayın çunku bu sıze faturada avantaj sağlıyor. Tesisatınız yenı yapılacaksa eğer deneyımlı bir ustaya yaptırınız. Bakır tesisat kireç sorunu olan illerde sorun çıkartır, plastik tesisatı tavsiye ederim. Plastik tesisat döşenirken dirsek sayısının toplamda 60 ı geçmemesi konusunda ustayı uyarın. İşçiliği kolaylaştırıp hemen gitmek için çok dirsek kullanırlar. Bilhassa bu konuya dikkat edın çunku en baba kombiyi de alsanız tesisat duzgun değilse hem ısınamazsınız hem de faturanız çok gelir. Evinizin metrekaresi, cephesi, mustakıl veya apartman olup olmadığı, .apartman ıse kaçıncı katta olduğu ve evde yalıtım olup olmadığı konularına cevap vererek kombinin kapasitesini ve radyatörlerin seçimini yapabilirz.Son olarak ben evımde Viessmann kombi kullanıyorum ve çok memnunum. umarım yardımcı olmuşumdur.
  • Doğru bir seçim yapmışsınız. Vitopend 100 saatte 600 lt su verıyor, çift eşanjörlü, Ve Almanya Allendorf ta paketlenıp oyle gelıyor Turkıyeye. İnşallah önumuzdekı ay bende fabrıkaya gezmeye gıdecegım. Bu kombıye bır oda termostatı alırsanız faturanız bıraz daha düşecektir. Sorularınızı cevaplayabılırım. Viessmann konusunda hyer turlu teknık bilgiye sahibim.
  • Arkadaşlar bende kombi alacağım. Aklımda viessmann var. Hangi modelini almalıyım. Ayrıca yoğuşmalı mı almalıyom gibi sorular var aklımda. Bu konular hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz ?
  • ben yardımcı olabılrım de evınızı bıraz nalatmanız gerek. sıze nasıl bır model olacağını soyleybılırım
  • arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkürler
    baymak aldım plastik boru az dirsekli döşettim ve yarın taşınıyorum
    test edip inşallah iyi sonuçlar alıcaz ..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: İ10

    arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkürler
    baymak aldım plastik boru az dirsekli döşettim ve yarın taşınıyorum
    test edip inşallah iyi sonuçlar alıcaz ..


    Bina da ısı izalosyonu yoksa petekler ile duvar arasına köpük veya amyant tabak koyun (duvara bitişik olacak, peteğe değil) böylece arkadaki duvarı ısıtmaktan kurtulursunuz, ısı tasarrufu olur
  • ALARKO dan şaşmayın.! 2 tane model var pahalı olanı kesinlikle alın diyorum..
    Bana güvenin...
  • 1. Terciğinizi ALARKO
    2. Terciğinizi Demirdöküm olarak değerlendirin...
    İkisininde servisi çook yaygın....
    Birde Alarko Kombi çok nadir arıza çıkarıyor hatta uzun yıllar hiç arıza çıkarmıyanlarda var...
  • BAYMAK GAYET GÜZEL 3 SENEDEN BERLİ SORUNSUZ ÇALIŞIYOR
  • Arkadaşlar herkes kendi kombisini tavsiye ederse yeni alacaklara pek faydamız dokunmaz, kullandığımız kombilerde iyi yada kötü yanlarını aktarırsak, daha faydalı olacağımıza inanıyorum.

    kurt0146, Valliant kombiler hakkında dediklerine dikkat çekmek istiyorum, Valliant ın Türkiye için bazı modelleri Macaristanda üretiliyor buna dikkat edin. Bende alırken böyle birşey duymuştum, bu işi eper araştırdım. Almanyada üretilenleri tercih ederim. Almanyada üretilmeyenler başka bir isim altında Valliant garantisiyle satılıyor.
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kurt0146

    ben yardımcı olabılrım de evınızı bıraz nalatmanız gerek. sıze nasıl bır model olacağını soyleybılırım


    Ev 5 katlı binanın 5. katı Güneye cephe 125 m2. Kombi hakkında kulaktan dolma bilgilere sahibim. Herkes bişeyler söylüyor. Herkes bir marka söylüyor. Kimi buderus kimi viessmann kimi bosch kimi başka bişey diyor. Aklımda şu an viessmann önde. Ama hangi modelini alacağım bilmiyorum. Ayrıcalı yoğuşmalı mı olacak yoğuşmasızmı o da ayrı bir dert.
  • ben yoğunlaşmalı aldım dediklerine göre %40 daha az doğalgaz ve enerjı harcıyomuş.
    belki bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bizleri aydınlatabilir
    sordum benim aldığım kombi tipinde de banyo esnasında peteklerden su çekiyormuş ama
    dediklerine göre bu çok azmış hissetmezsiniz ve ancak 1 saati geçen sürelerde belirginleşir diyorlar
  • 5. kat ve 125 m2 ev için yoğuşmalı kombi tavsiye etmem. eviniz son kat eğer çatı izalasyonunuz yok ise alt kattakı komşunuzdan %30 daha fazla ödersiniz. İlk yatırım maliyetini artırabilir ama mutlaka çatınıza izocam vs yaptırınız. Size Viessmann Vitopend 200 dış hava sensörlü kombiyi öneririm. dış hava sıcaklığına bağlı olrak çalıştığı için size uygun bir kombi. diğer markalar için birşey diyemiyeceğim.

    Viessmann vitopend 200 dış hava sensörlü kombi çift eşanjörlüdür ve eşanjörlerde 317 Amerikan titanyum çeliğini kullanmaktadır. bu çelik kombi markalarının içinde kullanılan en yüksek kaliteli çeliktir. Çelik sıaralamasında Viessmannı buderus takip etmektedir.

    Viessmann Vitopend 200 Modelinde HİÇBİR KOMBİDE BULUNMAYAN BACA GAZI ADAPTASYIN SİSTEMİ VARDIR. Benim en çok sevdiğim özelliği bu. Bu özellik Kombinin gelen gaza göre dışardan hava almasını sağlıyor. yani kış günü kombinizi epeyce açtınız ve enerji sarfiyatı yüksek, Kombi sizin ayarlamanıza göre yanacak ve BUNA BAĞIMLI OLARAK yanma için gerekli havayı alacak. Bu sistemi Arabanın karbiratörüne benzetebilirsiniz. Yakıta göre hava...

    Viessmann Vitopend 200 daha bir çok özeliği var. Bunları web sitesini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.hatta mail de atabilirsiniz. Size kesinlikle cevap vereceklerdir.

    Bir Arkadaşım Viessmann ile Vaillant aynı demiş bunun açıklamasını yapabilirmi acaba? İkiside köklü Isı sektörü firmalarıdır. Ancak Viessmann Sadece ısı üzerine çalışmaktadır. Ve Türkiyede Satılan tüm ürünleri Almanya Allendorf ta kasa paket haline gelerek türkiyeye gelmektedir. Vaillant Tükiye piyasasına İşçiliğin ucuz olduğu ülkelerde üretim yaptırarak girmiştir. Ve Vaiillant kombilerde Viessmann kombilerin teknolojilerini taklit etmeye çalışmaktadır.

    Arkadaşlar unutmayın bir evin optimum yakıt ile ısınması için sadece doğru kombi gerekmez bunun yanında doğru tasarlanmışbir tesisat , iyi bir yalıtım ile hesapları düzgün yapılmış radyatörler çok önemlidir.

    Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.