Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biz de 3 senedir Vailant kombi kullanıyoruz ama benim de korkum servisler. En son geldiler açtılar temizlediler, tamam süper diyip gittiler. Arkalarından kombiyi açtım peteklere sıcak su gitmiyor. Neyse tekrar zar zor geldiler su vanasını açmayı unutmular. Neyse garanti de bitti, sözleşme de yapmadım ama bir daha yetkili servis çağırırsam birşeyleri bozacaklarmış gibi geliyor para koparmak için.

    Bu kombilerde özel servis oluyor mu yoksa illa yetkili servis mi çağıracağız. Teşekkürler.
  • Arkadaşlar Slm.
    Manisa da bi doğalgaz fırtınası başlamış durumda. Bu fırtına ne zaman dinecek belli değil. Dolayısı ile ne satanların nede servislerin bu konuda yeterli olduğunu düşünmüyorum. Evimize kombi almak istiyoruz. Evimizin genel özellikleri ile ~110 m2 , sağı solu apartman. Camlarımız çift cam plastik doğrama (Egepen). Camlı pencere sayısı 9. 1. balkon ve alt kat dükkan. Ev doğu batı cepheli. Güneşi çok fazla görmüyor. Kalorifer tesisatı henüz yok. (Yani petek döşenecek).
    Bu özellikler ile çeşitli firmalar ile yapmış olduğum görüşmelerde,
    - Tüm maliyetin ~ 4000 ±500 YTL civarında olabileceği söyleniyor.
    - Yoğuşmalı kombi tavsiye edilmiyor.
    - Servis hizmetleri genelde zayıf, yada İzmir den destek alınıyor.
    - Sıcak su boruları plastik folyolu tavsiye ediliyor.
    - Alüminyon radyatörü bilen yok.
    - Saç radyatörlerin metresi 2000 kalori ısı veriyor muş, v.s. v.s.

    Sormak istediğim
    - Maliyet belirtilen kadar olur mu? Std. kombi ile,
    - Yoğuşmalı olması daha iyi olmaz mı? (Uzun vade de)
    - Servis izmirden gelecek ise projey ve montaj desteğini İzmir den alabilirmiyiz?
    - Radyatör (Petek) tavsiyeniz ne olabilir ?
    - Alüminyum peteklerin ısıl verimi ne kadar dır?
    - Buderus marka kombi tavsiye edermisiniz?

    Saygılarımla.




  • bütçeniz yeterli ise şayet;

    1- boruları bakır boru yaptırın. biraz hassaslar ( yani üstüne basarsanız eğiliyor) ama ısı iletkenliği daha fazla ve sisteme oksijen girişini sıfıra indiriyor. kombinizin ve peteklerinizi ömrü uzuyor.

    2- radyatörleri allurad marka aliminyum radyatör yaptırın. sonsuza dek dayanır. aliminyum paslanmaz zira. diğer sac radyatörler max 10 yıl ömürleri var. bilemediniz 12 yıl. yok aliminyum olmasın diyorsanız demirdöküm pluslar bildiğim en iyi sac petek.

    3- kombi olarak bilmiyorum manisada servisi varmı yokmu ama buderus veya viessmanın yoğuşmalı modellerinden birini tercih edin derim. neden tavsiye etmiyorlar? bir sebep öne sürüyorlarmı? bence anlamadıkları için tavsiye etmiyorlardır. istanbulda bile yoğuşmalı kombinin ne olduğunu tam manasıyla bilen çok az kombici var.

    4- şu ısıl verim vb gibi teknik rakamlarla kafanızı yormayın. evi ısıtacaksınız fizyon reaktörü kurmuyorsunuz.benim evim 132 m2 20000 kcallık buderus gb022 yoğuşmalı kombi ve 8 metre demirdöküm plus (sac) petekle gayet iyi ısınıyorum.

    5- yoğuşmalı kombi kendini 8-10 yıl içinde amorti edecek bir yatırımdır. ev sizin evinizse yoğuşmalı almanızı tavsiye ederim.

    6- buderus kombiler ortalama 2500 ytl ile 3000 ytl arasında değişiyor fiyatları tesisatata da 1500 den fazla gider yani 5000 rakamı doğrudur.

    7- buderus en iyi kombi markalarından birisi. çok uzun ömürlü ve çok tasarruflu ( özellikle yoğuşmalıları) bütçeniz yeterli ise ve servis desteğini sağlayabilecekseniz. (www.isisan.com dan bakın manisada servisi varmı yokmu) buderus iyi bir seçim olur.

    gördüğüm kadarı ile ilinizde hem bayi hemde servis var buderusun.

    ayrıca size nacizane tavsiyem; şayet mümkünse kombiyi aldığınız yer ile tesisatınızı döşeyecek yer aynı firma olsun. neden derseniz; ilerde bir sorun çıktığında kombici tesisatçıya tesisatçı kombiciye topu atar durur. eğer her ikiside aynı firma olursa kardeşim herşeyini sen yaptın gel düzelt diyebilirsiniz.

    ve gene mümkün ise kombiyi aldığınız yer o kombinin yetkili bayiisi olsun. yani her marka kombi satan yerlerden almayın.



    hayırlı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 27 Kasım 2006; 13:25:09 >




  • Selamlar...

    İlk olarak seçtiğiniz borunun oksijen geçirgenliğine dikkat edin.Oksijen bariyeri olan alüminyum folyolu plastik borular seçilebilir, illaki bakır olmasına gerek yok.Fiyat olarak da bakır borudan daha ucuzdur.

    Sistemi kurarken radyatör miktarını doğru hesaplamaya veya hesaplatmaya çalışın.Fazla radyatör kullanabilirsiniz fakat az kullanamasınız.Fazla metre tül radyatör kullanmazın avantajdır,Sistemi 80/60 yerine 70/50 çalıştırmanıza olanak sağlar bu da size tasarruf getirir.

    Yoğuşmalı cihaz diğer hermetik cihazlara oranla %109 daha fazla verim sağlamaktadır.Fakat unutulmamalıdır ki yoğuşmanın verimli olabilmesi için sistemin düşük sıcaklık kullanılması lazımdır.Buda yoğuşmalı kombilerin yerden ısıtma veya fazla radyatör kullanılması durumunda daha verimli olabileceğini göstermektedir.

    Kombi seçerken dikkat edilecek hususlardan bir diğeride, ürün kalitesi yanında sağladığı servis kalitesidir.Servisi merkezden sağlayan firmaları tercih edin.

    Ne olursa olsun kombinize bakım yaptırın.

    Radyatörlerinizde termostatik vana kullanmaya özen gösterin.Eğer maliyet açısından fazla geliyorsa en azında bir adet otomatik kontrol cihazı kullanın. %6 tasarruf yapmanızı sağlar.

    Tesisat problemleri ile ilgili olarak TASSHELHOFF arkadışım doğru bir konuya parmak basmış.Vaillant tesisat problemlerine karşı garanti veriyor. Vaillant bayisi tarafından yapılmış ve/veya devreye alınmış bir cihaz sonucunda oluşabilecek tesisat problemleri de Vaillant garantisi altındadır.

    Sorularınız oldukça yanıtlamaya çalışacağım...




  • Tesisat döşetirken cam elyaf takviyeli boru diye bir ürünle karşılaşmıştım, almanyadan ithal ediliyormuş, kağıt üzerinde çok avantajlı gibi görünüyor. Deneyen ya da bu ürün hakkında bilgisi olan varmı ?


    [link]http://www.gelisimteknik.com.tr/tur/aqua/03.htm[/link]
  • Arkadaşlar bize de henüz doğalgaz gelmedi ama, hazırlığı yapayım dedim. Isısan bayisinden teklif aldım. Çok yüksek bir bedel geldi. Ayrıca kafam karışmış durumda, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ev 3 katlı müstakil. Tesisat var, radyatörler yok. Her bir petek için ayrı tesisat mevcut. En üst kat terasa çıkış için ayrılmış bir oda ama kullanılmıyor. 2 katta toplam 4 oda, 1 salon,1 mutfak mevcut ve toplam 195 m2. Ev mantolama sistemi ile yalıtımlı. Doğu, kuzey, güney cepheli, çevre binalardan dolayı tepeden öğle saatleri dışında çok fazla güneş vurmuyor. Şu anda salonda klima ile ısınıyorum. Bayi baktı. 10.5 mt petek ve Buderus GB 112-24-36 WT yoğuşmalı 25000 kcal kazan(kombi değil) önermiş. 10.5 mt. petek için önerilen kazan çok fazla değil mi. Birde bu kadar petekle yoğuşmalı kazandan verim alınabilir mi gibi bir çok soru kafamı kemiriyor. Uzman arkadaşların yardımını rica ediyorum. İyi akşamlar.




  • trial,
    195m2 için 10,5 m tül radyatör yeterlidir. Teklif aldığın kombi GB 112-29-36 ise alt tarafında boyler olması gerekir.Bence bu çözüm yerine Vaillant'ın 28 KW aquaPLUS ürününü tavsiye ederim. Kendi içinde boyleri bulunan bu modelle 164 lt/10 dk. sıcak su alabiliyorsun hemde normal kombi ebatları ile.
  • Merhaba Arkadaşlar …

    Bende yeni doğalgaz taktırdım. Ama sanıyorum çok yakmaya başladı. Evim 100 m2 izolasyon yok. Kombim ECA Confeo bacalı tipi. Odalarda ise banyo hariç hepsinde ECA Termostatik vana mevcut. Termostatik Vana’lar 3 dereceye ayarlanmış durumda. Sadece 3 oda’ yı birgün çalıştırdım, 10 m3 harcamıştı. Benim sorum şu olacak: Vana’ların derecesi sabit olursa kombi’nin derecesi ne kadar olmalıdır. Yani kaç derecede kombiden verim alabiliriz. 45 C yeterli midir. Bir de banyo daki havlupanı açmam gerekir mi? Çünkü sadece onda termostatik vana yok… Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa cevap yazabilirler mi ?

    Şimdiden Teşekkürler….
  • [Arkadaşlar kombi seçmek için defalarca siteye geldim ve bilmedigim bir çok şey ögrendim. Taşkafa oldugum için uzmanlara soracagım sorular var...
    1- Aborjin yoguşmalı kombinin verimi hermetiklerden % 109 fazla nasıl oluyor ? Hermetiklerde verim % 90- 92-94 olmak üzere üç nesil var.
    2- Yoguşmalılarda zirve % 108 biliyorum. En yeni nesil yoguşmalılar % 108 verimle yanıyor. Eski verim ölçüm standartlarıyla ifade ederek bazı firmalar kombi alanları kandırıyor...En son 2000 lerin kombi verim standardı EN 483 - EN 677 Bunun dışında verim ölçümleri 90 ların standartları...VERİMİ % 2 DAHA FAZLA GÖSTERİYORLAR. Sertifika sorunuz... EN 483 - EN 677 ye göre verimin kaç ? BUNU SORUNUZ...
    3- BÜTÜN FORUMLARDA İNSANLAR VİESMANN - BUDERUS- VALLİANTA YÖNLENDİRLİYOR... VİESMANDAKİ HELİKOPTER GÜRÜLTÜSÜ NE ? ÇOK GÜZEL ÇOK MÜKEMMEL HER ŞEYİ ÇOOOK İYİ...PEKİ GARANTİSİ KAÇ YIL ? kaç yıl VESTEL BOSCH ECA AYNI KOMBİDİR YAZANLAR....ECANIN DEGİŞİK MARKALARA KOMBİ YAPTIGINI DAHASI AVRUPAYA KOMBİ İHRAC ETTİGİNİ NEDEN YAZMIYORLAR ? ANKARADA 1986 TAKILAN ECA LAR ARIZASIZ TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR...ANKARA DA TANIDIKLARINIZA KULLANANLARA SORUN...VE GARANTİSİ 3 YIL..TEKRAR YAZAYIM 3 YIL... DİGERLERİ GİBİ 1 YIL DEGİL... BİR YIL SONRA HER ARIZADA PAMUK ELLER CEBE DİYECEKLER...GELEN SERVİS AVRO İLE KONUŞUYOR. BİR POMPASI KAÇ AVRO ? SORUP ÖGRENİN. BUDERUS VİESSMAN VALLIANT ÇOOOK İYİ SAKIN YERLİ ALMAYIN DİYE AKIL VERENLER GARANTİ SÜRESİ BİTTİGİNDE SİZE GELDİKLERİNDE HER ARIZAYA AVRO İLE DÜNYANIN PARASINI İSTEYECEKLER... ZURNANIN ZIRT DEDİGİ YER GARANTİ BİTTİKTEN SONRA....BUDERUS AL AMAN ÇOK İYİDİR...PEKİ GÜZEL...2 KOMBİ FİYATINA BİR KOMBİ ALACAGIM. ÖMRÜ 15 -20 YIL. SERVİS ? PARÇA KAÇ LİRA ? BUNLARIDA YAZIN.. 20 YILDA DOGALGAZDAN YAPACAGINIZ TASARRUFUN BEDELİNİ PEŞİN OLARAK KOMBİYE ZATEN ÖDÜYORSUN....ÖZET... BENİM YOGURDUM İYİDİR DİYE YERLİ MALINI KÖTÜLEMEYİN ECA YI ALICI GÖZÜYLE İNCELEYİN...KOMBİDE TEKNİK ÖZELLİKLERİ- FİYATI VE EN 483 - EN 677 VERİMİ ÖNEMLİ...SERVİS VE PARÇA FİYATI ÖNEMLİ...2,5 MİLYARA HERMETİK KOMBİ ALACAGIM....dOGALGAZDAN TASARRUF EDECEGİM ÖYLEMİ ? AVRUPAYI ALKIŞLAMAKTAN VAZGEÇİN...HANSIN JURGENSİN MAAŞINI ÖDEMEYİN. İŞTE KALİTE İŞTE FİYAT İŞTE GARANTİ İŞTE VERİM...ARA BUL.....TERCİH SENİN KARDEŞİM...




  • DEMİRDÖKÜM 3 YENİ MODEL ÇIKARDI BİR BAKIP İNCELEYİN ARKADAŞLARIM. GERİ TEKNOLOJİMİ ? BİRDE ECA PREMİX YOGUŞMALISI YİNE CONFEO HERMETİK....CALORA...HERMETİK...BİR BAKIN İNCELEYİN GERİ TEKNOLOJIMI? BACALI KOMBİ % 90 VERİMLE YANAR YAZIYOR AMA YANMASI HER BACANIN ÇEKİŞİNE GÖRE FARKLIDIR. HER EVİN BACASIDA FARKLIDIR...BEN HERMETİK ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM....AMA % 94 VERİMLİ OLANINI...AVRUPADA SATILMAYAN DEMODE MODELLERİ BİZE SALLIYORLAR.. GELENLERİN ÇOGU GERİ TEKNOLOJİ...İYİLERİ VAR...ARAYIP BULUN...3 KOMBİ FİYATINA HERMETİK KOMBİ ALMAYIN....ARKADAŞLAR...ALMAZSANIZ SATAMAZLAR.....BAYMAK LUNA 3 İNCELEYİN NASIL ? AMAN SAKIIIN YERLİ ALMA. SAKIIIINNN. EN İYİSİ BU. VA. Vİ. SAKIIIN YERLİ ALMA...GARANTİSİ KAÇ YIL ? VERİMİ % KAÇ, SERVİS PARÇA NASIL ? EN ÖNEMLİSİ GARANTİ BİTECEK..ASIL FİLM ONDAN SONRA BAŞLIYOR....5 YIL SONRAYI GÖRÜN LÜTFEN...KENDİNİZİ HOR GÖRMEKTEN AVRUPANIN TEDAVÜLDEN KALKMIŞ ESKİ MODELLERİNİ ALKIŞLAMAKTAN VAZ GEÇİN.....ONLAR BİZİ ADAM YERİNE BİLE KOYMUYORLAR....NELER YAPTIKLARINI GÖRÜYORSUNUZ....BİZDE TEŞEKKÜR OLARAK BOL BOL MALLARINI ALIYORUZ....EN AZINDAN TAVSİYE EDİYORUZ....3 KATI FİYATA AAALLL ÇOK İYİDİR....AL...% 90 VERİMLİ KOMBİ 800 LİRA. % 94 VERİMLİ VİESMANN V.200 KAÇ LİRA ? 2,5 MLYAR... AMAN AL ÇOK İYİDİİR...% 4 VERİM FARKI 3 KATI FİYAT FARKI....ÇOK ÖZELLİKLERİ VAR....ÇOK İYİ....EVET....3 KATI FİYATLA....ECA NIN % 94 VERİMLİ HERMETİK FORTİUS KAÇ LİRA ? BİR SORUN... 1700 lira.... BEN TAŞKAFAYIM....AMA BUNLARI DÜŞÜNÜYORUM....HEPİNİZE SONSUZ SYGILAR, SELAMLAR ARKADAŞLARIM.... Dedigim kombide oda termostatı ve haftalık program saati standart...Kombinin üzerinde veriliyor... Sistemde oluşan havayı kendi atıyor...Pompanın üzerinde özel yeri var. Otomotik.... Hangisini yazayım ?...Gidip inceleyin arkadaşlar... Saygılarımla....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 18 Ocak 2007; 18:03:22 >




  • Çok kızmışsın belli
    Ama herkesin aklı var, fikri var...
  • Arkadaşlar AIRFEL kombi kullanan varmı?kullanan varsa herhangi bi şikayetleri oluyormu?
  • Arkadaşlar Yardımcı olacak olan yok mu ????

    Bende yeni doğalgaz taktırdım. Ama sanıyorum çok yakmaya başladı. Evim 100 m2 izolasyon yok. Kombim ECA Confeo bacalı tipi. Odalarda ise banyo hariç hepsinde ECA Termostatik vana mevcut. Termostatik Vana’lar 3 dereceye ayarlanmış durumda. Sadece 3 oda’ yı birgün çalıştırdım, 10 m3 harcamıştı. Benim sorum şu olacak: Vana’ların derecesi sabit olursa kombi’nin derecesi ne kadar olmalıdır. Yani kaç derecede kombiden verim alabiliriz. 45 C yeterli midir. Bir de banyo daki havlupanı açmam gerekir mi? Çünkü sadece onda termostatik vana yok… Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa cevap yazabilirler mi ?

    Şimdiden Teşekkürler….
  • 1- Aborjin yoguşmalı kombinin verimi hermetiklerden % 109 fazla nasıl oluyor ? Hermetiklerde verim % 90- 92-94 olmak üzere üç nesil var.
    2- Yoguşmalılarda zirve % 108 biliyorum. En yeni nesil yoguşmalılar % 108 verimle yanıyor. Eski verim ölçüm standartlarıyla ifade ederek bazı firmalar kombi alanları kandırıyor

    demişsiniz...

    Şimdi dediğinini şöyle açıklayayım. Hemrmetik kombilerin verimi %92 dir. Yoğuşmalı kombilerde verim alt ısıl değerde dahil edildiği için %99 civarındadır. Buradan 99/92=1.08 yani verim %108 olur. Bu oran hermetik kombi ile yoğuşmalı kombi arasındaki verim farkını verir.

    tekrar sorun olursa cevaplandırabilirim.
  • Aborjin kardeşim bu cevabı ve hesabı hiç anlamadım. Ben iyice karıştırdım. Yoguşmalı kombi verimi % 99 ise baca ısısından kazanılan 99/92 = 1.08 ise ikisinin toplamı % 99 + 1.08 = 100.08 ediyor. Yoguşmalı kombi verimi % 108 biliyorum. 100.08 ise % 101 den bile az oluyor... Bu hesaba göre hermetiklerle çok büyük verim farkı yok...Hermetik % 92 desen % 101 le arasında % 9 verim farkı var. Bu hesap dogrumu ? Ben yoguşmalı % 108 verimli hermetik % 92 verimli olsa aralarında % 16 verim farkı var diye hesaplıyordum. Senin açıklamana göre çok büyük fark yok. Bu hesabın hangisi dogru? Kafam iyice karıştı...Cevabına zahmetine ilgine teşekkür ederim..Sagolasın..
  • Merhaba arkadaslar hersey konusulmus ama bosch marka kombiler hakkında pek birşey göremedim. Beyaz eşya konusunda iyi olan bosch'un kombileri işe yaramaz mı, bilgisi olan, kullanıp fikrini beyan edecek biri yok mu?
  • sevgili arkadaşım taşkafa;

    yoğuşmalı kombilerin verimi %99 dur. Hiç bir şekilde bunun üzerinde verim alamazsın, reklamlarda yapılan ve söylenen %108 verim olayı sadece hermetik kombiye olan oranıdır. Daha kolay anlaşılsın diye, yani cebine koyduğun 100 liranın hiç bir zaman 108 lira olmadığı gibi.

    Kısaca hermetik kombi verimi %92 iken yoğuşmalı kombi verimi atık gaz ve yansıma kayıpları ile beraber ( bunlar tekrar kullanılır) %99 olmaktadır.

    Sonuç olarak verim %108 değil %99 dur.

    %108 olayı hermetik kombiye oranla sağladığı verimdir.

    bu değerde 92/99=1.08 işleminden çıkar.

    tekrar sorun olursa cevaplamaya çalışacağım.
  • Arkadaslar soruma cevap verebilecek olan var mi?


    quote:

    Orjinalden alıntı: OstotheK

    Merhaba arkadaslar hersey konusulmus ama bosch marka kombiler hakkında pek birşey göremedim. Beyaz eşya konusunda iyi olan bosch'un kombileri işe yaramaz mı, bilgisi olan, kullanıp fikrini beyan edecek biri yok mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OstotheK

    Arkadaslar soruma cevap verebilecek olan var mi?


    quote:

    Orjinalden alıntı: OstotheK

    Merhaba arkadaslar hersey konusulmus ama bosch marka kombiler hakkında pek birşey göremedim. Beyaz eşya konusunda iyi olan bosch'un kombileri işe yaramaz mı, bilgisi olan, kullanıp fikrini beyan edecek biri yok mu?




    Bosh kombiler ECA'nın Manisa fabrikasında üretiliyor. Türkiye'de ısıtma sektöründe yeni atılım içersindeler. Bence piyasada oturmuş,sağlam marka imajlı,servisi kuvvetli bir cihaz alman.

    Yanlış anlama iyi kombiler ama bence her açıdan değerlendirme yap derim.
  • ben yaklaşık 6 ay önce viessman vitopent 100 ve petek olarakta demirdöküm plas aldım.

    gayet memnunum hem ısıtması hem fatura açısından.memnun olmadığım tek nokta.

    sıcak suyun banyoya geç gelmesi ve çeşmeyi kapar kapamaz.ardından yine çeşmeyi açınca soğuk su

    gelmesi.bu çift eşanjörlü olmasından dolayımı yoksa bütün kombilerde durum böylemi?

    mesafe uzak olduğundan mesela traş olurken falan bayağı su israfı oluyor.yaklaşık 5-6 litre su

    boşa gidiyor. bu arada oda termostatı alsam ne işe yarar.yardım edecek arkadaşlara teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.