Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aykurtelektronik
    ARKADAŞLAR EKONOMİK OLARAK HERKES BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYOR AMA PETEKLERDEKİ DOLAŞAN SUYUN ÇABUK SOĞUDUĞUNU KİMSE ALDIRIŞ ETMİYOR ANTİFİRİZ SU YERİNE NİYE KOYMUYORSUNUZ SUDAN ÇOK DAHA İYİDİR BU BİR KERE %30 TASARRUF ETTİĞİNİ UZMANLAR SÖYLÜYOR BİRDE BENİM KENDİ DÜŞÜNCEM SİZİNDE DEĞERLİ BİLGİLERİNİZİ ALMAK İSTİYORUM KALİTELİ MAKİNE YAĞI YADA İNCE KALİTELİ YAĞ KOYULSA OLMAZMI BUNU BİRDE DÜŞÜNSENİZ YADA YAPAN VARMI SAYGILAR SEVGİLER HERKESE


    Selamlar,

    Isıtma sistemindeki suya katılan bazı ürünler var ama antifiriz aslen suyun donma sıcaklığının düşmesine ve kaynama sıcaklığıının ise arttırılmasına yarar.Bize ise suya katıldığında ısıyı suya göre daha çok absorbe eden, yani birim miktarda dah fazla ısı enerjisini taşıyabilecek. ya da başka bir deyişle daha çabuk ısınabilecek. Öte yandan yine suya göre bu aldığı ısıyı aynı hızda etkileşimle soğuk panellere verebilecek bir ürün lazım.

    Bu ürünü Alfa-X diye satıyırlar ve yapılan araştırmalarda %30 yakın tasarruf belirlenmiş, araştırmalarda sağlam kurumların bunu daha önce işlemiştik. Olabilecek korozyon konusunda da olumlu raporlar ODTÜ den alınmış.
    Ancak uzun dönem testi yok yani 5 senelik bir süreçte ne olur ??? Artı en büyük sorun artan sıvı yoğunluğu nedeniyle devirdaim motoruna yük binmesi ve tesisatta düşen su hızı, eğer bu riskleri göze alarak uygulama yapılırsa bu konuda net cevap vermek mümkün.
    Ben bunu düşünüyorum en azından %25 gibi tesisata ekleyebilirim, benim sirkilasyon çift olduğu için bu konuda problemim yok ama daha fazla elektrik faturası olarak geri dönecek ama bunun önemi yok. Tek ve en büyük korkum, bu kimyasalın yoğuşmalı kombide ve bakır olan tesisatımda nasıl bir etki yapacağı konusu bu nedenle de, bu konuda emin olana kadar bir şey yapmayı düşünmüyorum.

    Yağ ile suyu birbirine karıştıramazsın, suda çözünür hale getirmek için hem su ile hem de yağlarla tam karışabilen (çözünebilen) ara çözücülere ihtiyaç olur. Bu hususta en bol, en ucuz ve en yaygın olarak kullanılan ara çözücü de etil alkoldür.
    Bu tür ara çözücü olmadan az miktarda karışsa bile eninde sonunda ayrışır. Bu da yazın çalıştırmadığında olur. Toplayacağı pislik ve daldırma sensörlerde ölçüm hataları, vb sorunlar çok olur. Tavsiye etmem.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mastor1
    Arkadaşlar
    Belki güvenlik kaygılarıyla, bazen de yer yokluğu nedeniyle kombilerin balkonlara monte edildiğini izliyoruz.
    Devrimiz hesap devri en azından %3-5 yakıt tasarrufu ve açıkta donma tehlikesinden korumak istiyorsanız mümkün olduğunca kombilerinizi evin içine monte ettirmeniz tavsiye edilir.
    Böylelikle kombinin gövdesinden ve tesisatın evin dışında kalan kısmından olan ısı çıkışı evin içinde kalacaktır, ses sorun olur diyorsanız mutfak veya banyo tercih edilebilir.selamlar


    Selamlar,
    İlaveler olarak;
    Balkon için kombiyi yalıtımlı bir dolap içine alın , yoğuşmalılar bu konuda daha da hassaslar, balkonu mümkünse pvc panel , pimapen benzeri ürünlerle kapattırın.
    Evin içinde de kombi dolabı yaptırabilirsiniz bunun iç kısmına yüzeyi çok girinti çıkıntılı sünger kaplayın ses çok azalır. Mutfak mobilyalarınıza uygun olur.
    Donma emniyeti ancak elektrik ve sonrasında gaz varken geçerlidir. Bunuda unutmayın.
    Balkon kapatıldıysa kombinin baca çıkışını (hermetik) dışarı taşınması hususuna ayrıca dikkat, böyle bir hata yapılacağını düşünmüyorum ama hani içerde unutulursa diye yazdım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: alirizak
    quote:

    Orjinalden alıntı: CYSTEIN
    Tavan yanılmıyorsam 2.70 m. Petekleri çok inceleyemedim açıkçası. Herhalde 50 cm yüksekliğinde idiler. Salonda 2 adet 1 m boyunda petek var. Keza yatak odası ve küçük oda da 1 m'lik 2 petek var. Bir tane antrede var. Banyo ve mutfaktaki petekler daha da ufak. Balkon alanarı toplam 7.6 m2. Bunu çıkarınca net 116 m2 net alan kalıyor.
    Vitopend 200 ile alakalı olumsuz bir görüşünüz var mıdır acaba?
    Saygılarımla..

    Bu sayfadaki bilgiler ışığında geçen sene kış öncesi Viessmann Vitopend 200 kombi aldım, vitotronic 200 kontrol panelli. Gayet memnunum. Kesinlikle tavsiye ederim. Cihazla ilgili herhangi bir problem yaşamadım. İlk aşamada tesisatla ilgili bir sıkıntı yaşadım. Onunla ilgili dahi bizimle ilgili değil deyip kesip atmadılar. Bana tesisatla ilgili bilgi verip, olası problemler hususunda yardımcı oldular.

    Cihazın sıcak su konforu harika. Yanılmıyorsam 4lt'ye yakın bir su eşanjörün içerisinde hazır tutuluyor, banyo ile mutfak arasındaki mesafaye rağmen çok kısa süre sonra kesintisiz ve dalgalanmasız sıcak suyu kullanabiliyorum. Sarfiyat olarak da ekonomik olduğunu düşünüyorum. Kasım ayı faturam 220 TL geldi. Üsküdar'da oturmaktayım, 80m2,en üst kat, izolasyon yok, sadece camlar plastik doğrama. Bu ay da 24 günlük tüketimim 240 TL. Benzeri tüketicilere göre faturalarım gayet uygun. Cihazı hiç kapatmıyorum. Dış hava sensörü aracılığıyla içeriyi her daim 22C civarında tutuyor. Geceleyin de ayarladığım saatte 18C'ye düşürüyor, sabah erken saatlere kadar.
    Uzun lafın kısası fiyatı biraz pahalı olabilir. Ama memnun kalacağınız bir ürün, tavsiye ederim açıkçası; kullanıcısı olarak...


    Selamlar,
    Vitopend200 ve vitotronic200 kontrol paneli , dış hava sensörü ,çok iyi bir takım olmuş, sonucunda öyle olması kaçınılmaz.Ama viessmann bu üründe devamlı ısıtma ama fan ve alev modülasyonu yaparak çalışma yöntemi izliyor.80m2 8640 kcal gerekiyor.Bu anlamda aslında tüketim değerleriniz az değil ortanın biraz üstü seviyede kabul edilebilir. Muhtemelen 90-70 göre yapılmış , metrajı kısa petekleriniz veya fazla ısı kaybınız yada her ikisi olabilir. Ben 117 m2 için 38 güne 251 ytl ödedim bu ayda bugün itibari ile 25 gün için 260 m3 ve 290 ytl , bizde de cihaz hiç kapanmaz , ve ekstra kontrol ünitesi desteği yok ve m2 size göre fazla.

    Bu arada Üsküdar da bölge olarak nerdeseniz, ben fethipaşa korusu tarafından doğma büyme fıstıkağaçlıyım. Eğer üsküdarda yüksek bir yerde iseniz mesela bağlarbaşının köprüye bakan tarafı gibi , o zaman tüketimi normal kabul etmek mümkün zira burada kışın iyi soğuk olur, ama daha korunaklı bir bölgede mesela korunun caddeye bakan tarafı gibi o zaman ortanın biraz üstü demek mümkün.




  • Demirdökğm Nitron 20000 kcal ürünümle ilk faturam 573 ytl gelmiştir arkadaşlar. Şu ana dek etrafımdakiler içinde gördüğüm en büyük fatura da budur. 180 m2 evi olan bir arkadaş var aynı mahallede ve 480 gelmiş ona. Benim ev 100 m2.
    Nerde hata yapıyor olabilirim?

    Makina 24 saat açık hiç kapanmıyor
    site alttan ustten yandan mantolamalı
    alt ve üst dairemde henüz kimse oturmuyor
    Gündüz 45 civarı aksam 16 dan sonra 52-53, gece uyurken de bu şekilde, arada sırada ise 60 a getirdik kısa süreler için
  • quote:

    Orjinalden alıntı: twingonote
    Demirdökğm Nitron 20000 kcal ürünümle ilk faturam 573 ytl gelmiştir arkadaşlar. Şu ana dek etrafımdakiler içinde gördüğüm en büyük fatura da budur. 180 m2 evi olan bir arkadaş var aynı mahallede ve 480 gelmiş ona. Benim ev 100 m2.Nerde hata yapıyor olabilirim?
    Makina 24 saat açık hiç kapanmıyor site alttan ustten yandan mantolamalı alt ve üst dairemde henüz kimse oturmuyor
    Gündüz 45 civarı aksam 16 dan sonra 52-53, gece uyurken de bu şekilde, arada sırada ise 60 a getirdik kısa süreler için


    Selamlar,

    Cidden fazla gelmiş,
    Bu faturadaki doğalgaz tüketim miktarı nedir. m3 olarak.Kaç günlük bir fatura. Oda sıcaklıkları nedir, evde kaç kişi yaşıyor.
    Alt ve üstte boş daire olması bir dez avantaj tabi ki ama bedel ciddi yüksek. 573 ytl 511 m3 gaz demek. 30 gün için 17 m3 demek
    100m2 net için de bu değer fazla. 30 gün için %91verimden 127878 kcal her gün ısı vermişsiniz, saat başına 5328 kcal olur.
    Bunda bir gariplik var servise kontrol ettirin yada faturanızda belirtikleirmin dışında başka bir bedel olabilir.




  • arkadaşlar benim dediğim tamamen antifiriz su kesinlikle yok yani bütün peteklerin içi antifirz olacak buda baya bi hesaplarıma göre tasarruf demektir tabiki denemeden bişe diyemem ama 1 kalite antifriz aldım 18 litrelik 60 tl ye peteklere koymak için makinasını bekliyorum koyduktan sonra ne kadar tasarruflu olduğunu size açıklayacam tabiki suya göre iyi bir tasarruf olcaktır ama ne kadar. hele bir makinası gelsin işi yapalım çıkan sonuçlaarı size bildiririm saygılar sevgiler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: twingonote

    Demirdökğm Nitron 20000 kcal ürünümle ilk faturam 573 ytl gelmiştir arkadaşlar. Şu ana dek etrafımdakiler içinde gördüğüm en büyük fatura da budur. 180 m2 evi olan bir arkadaş var aynı mahallede ve 480 gelmiş ona. Benim ev 100 m2.
    Nerde hata yapıyor olabilirim?

    Makina 24 saat açık hiç kapanmıyor
    site alttan ustten yandan mantolamalı
    alt ve üst dairemde henüz kimse oturmuyor
    Gündüz 45 civarı aksam 16 dan sonra 52-53, gece uyurken de bu şekilde, arada sırada ise 60 a getirdik kısa süreler için


    ilk bağlantıda tesisat ücreti 250 lira civarı geliyor bir bakın faturada bu da var mı.anladığım kadarıyla ev de tesisat da yeni.
  • Merhaba Arkadaşlar kombi konusundaki yazılarınızı okumaya çalıştım sanırım ortak kanı acaba ödediğimiz fatura kadarmı ısınıyoruz, herkezin aklında olan bu.

    Ben kombi kullanıcısı değilim ve yurtdışında yaşıyorum. Bizde evimizi doğal gaz ile ısıtıyoruz.Türkiyedeki kombi ile ısınmak yani önce suyu ısıtmak daha sonrada ısınan su ile odaları ıstmak bana hiç mantıklı gelmiyor. Yanlış anlamayın ama 120m karelik bir apartman dairsi veya 3 oda bir salon dediğimiz apartman dairesin ısıtmak içini aylık doğal gaz faturası nekadar? Kombi yanmaya başladıktan kaç dakkika sonra oturduğunuz koltukta odanın ısındığınızı hisediyorsunuz?

    Biz burada air forced denilen merkez sistem kulanıyoruz. Yani odalara borular ve petekler yardımı ile sıcak su değilde direk yerdeki veya duvardaki ızgaradan odanın içine sıcak hava üfleniyor. Ve ben termostatı çevirdikten 30 saniye sonra odanın içine sıcak havanın geldiğini hisedebiliyorum.

    Evim iki katlı ve inanın 5 dakkika içinde tüm ev ısınıyor. Sizcede kombi en iyi enerji tasaruflu ısınma aracımı yoksa piyasada sadece bunlar var bunu satıyorlar bunumu alıyoruz mu diyoruz?

    Konu hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim




  • Sayın ege arkadaşım bilgilendirme için çok teşekkür ederim. ilk başta şunu belirteyim, bende 2. dediğiniz termostat modelini düşünüyordum yani modülasyonlu programlı olan. ama hem katalog da okuduğum bilgi hem de servis bunun confeo premix yani yoğuşmalı ile uygun olmadığını sadece confeo plus ile uyumlu olduğunu söyledi. ben de bu 1313 ile biten modeli aldım. aslında çok memnunum. kullandığım ilk günden itibaren tasarrufu sağladı. dediğiniz şekilde 50 ve 45 derecede deneyeceğim fakat termostat öncesi 7-8 m3 yakan kombi termostat sonrasında belirttiğim kullanım dereceleri ile ilk zamanlar 7m3 e düştü. havalar soğuyunca yani 2-3 derecedeyken bazı günler 9-10 m3 yakıyordu. şu saatlerde akşam olmasına rağmen dış hava sıcaklığı izmirde 12 derece. ve bugün sayaca baktım 14 ocak saat 19:30 da sayaç 291 m3 idi 15 ocak saat 19:45 de 296m3. yani 24 saatte 5 m3 yakmış. bende şaşırdım. tabi dış hava sıcaklığı fazla olduğu için bu tüketim düştü.
    lafı toplayacak olursam, bu hava değişimlerinden dolayı tam test etme imkanım olmayacak. mesela 2 gün önce dereceyi 45 e indirmiş olsaydım derdimki 45 derece çok tasarruf sağladı. bu yüzden birkaç gün daha bu derecede yansın. havalar aynı giderse 45 e indireyim ayarı. burada tüketim miktarını yazarım tekrar.




  • Merhabalar,
    Makina Mühendisiyim, forum çok ilgimi çekti. Oldukça yararlı bilgiler veren arkadaşlarımız var.
    Ben de elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışacağım.
    Bu arada 15 gün önce kendi evime BUDERUS GB 022 montajı yaptım, sonuçları sizlerle paylaşacağım.
    Sevgiler
  • arkadaşlar ben bir şey öğrenmek istiyorum
    Petekler takılırken alt tarafda minunum 100 mm bırakılması gerekiyormuş. Peki üst limit varmı ? Yani peteği en yüksek kç mm yukarı takabiliriz ?? Ben bu değerle ilgili bilgi bulamadım ? Yerden 40 vaya 50 cm yukarı takılan bir petek aynı randımanı verirmi ??
    Birde PKKP 33 40 x 2400 olan peteğin boyu ne kadar alınıyor ?? H:60 olsaydı direk 2.40 mt olacaktı ama burda H:40 ve PKKP 33 . Bu durumda petek boyu ne çıkar ? ( Bu soru belkide size çok saçma gelcek ve güleceksiniz ama genede cevap verenlere teşekkürler ) Taşkafa arkadaşın bu soru için kafasını verduğunu görür gibiyim




  • quote:

    Orjinalden alıntı: twingonote

    Demirdökğm Nitron 20000 kcal ürünümle ilk faturam 573 ytl gelmiştir arkadaşlar. Şu ana dek etrafımdakiler içinde gördüğüm en büyük fatura da budur. 180 m2 evi olan bir arkadaş var aynı mahallede ve 480 gelmiş ona. Benim ev 100 m2.
    Nerde hata yapıyor olabilirim?

    Makina 24 saat açık hiç kapanmıyor
    site alttan ustten yandan mantolamalı
    alt ve üst dairemde henüz kimse oturmuyor
    Gündüz 45 civarı aksam 16 dan sonra 52-53, gece uyurken de bu şekilde, arada sırada ise 60 a getirdik kısa süreler için

    Yakıtla ilgili sorulara bu topikte bir yıl önce vermiş olduğum cevapları biraz rötuşlayarak tekrar yazıyorum.
    1.cevap ;
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    Yoğuşmalılar hariç yeni nesil kombiler arasında yakıt bakımından önemli bir fark yoktur. Üç aşağı beş yukarı ihtiyaç olan kalori değerine göre aynı sayılırlar. Sadece demirdöküm ün Kalisto, Nitron dışındaki eski modellerinin ( ör: Aden ) biraz daha fazla yakıt yaktığı söylenir ancak bununda istatiki olarak anlamlı olduğunu sanmıyorum. Yakıtı kıyaslamanın tek yolu aynı eve aynı sürelerde ve aynı hava koşullarında değişik kombiler takmak ve bunun sonucuna göre hesaplamaktır. Buda çok mümkün olan birşey değildir.
    Bu nedenle belkide tek yapılacak şey cihazların örneğin 20.600 kcal gibi maksimum verimlerinde yaktığı maksimum gaz sarfiyatını öğrenmektir. Aynı kcal değeri için birisi 2,77 metreküp/saat, diğeri 3,25 metreküp/saat yakıyorsa o zaman ikincisi gerçekten çok yakıyor demektir.

    2.cevap ;
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    Bir arkadaşımız " faturam komşuma göre en az yüzde 30 daha az geliyor. Benim kombinin 7 gün 24 saat açık olduğunuda belirteyim. " demiş. Bende onu yanıtlamışım.
    .........................................
    Arkadaşım bu dediğiniz aynı şartlarda ve koşullarda kullanım için ele alınırsa teknik olarak imkansızdır. Bu oranda fark kullanım farklılıklarından kaynaklanıyordur. Kullandığınız kombi yoğuşmalı bir kombi modeli ise bütün yoğuşmalı cihazlarda olduğu gibi sizinde % 10-15 oranında tasarruf yapmanız gayet doğaldır.
    Kullanım alışkanlıklarına yaşadığım çok ilginç bir örnek vermek istiyorum.

    Bir arkadaşım yandaki komşusundan tam 2 kat fazla yaktığı için kombinin servisini çağırdı. Olmadı doğalgaz firmasına saatini söktürüp kontrol ettirdi. O da olmadı. Neredeyse tedaviye ihtiyacı olacağı sırada ben kendisine, beraber komşusunu ziyaret etmeyi önerdim. Beraber gittik. Gördüğümüz manzara şuydu ; Adam soğuk bir gün akşam saatlerinde kombiyi minimuma almıştı ve salonda ayrıca kömür sobası yanıyordu. Ne bu yaw dediğimizde " ben sıcağı seviyorum bu nedenle sobadan kopamadım " dedi.
    Evet arkadaşlar, inanılmaz ama gerçek. Bu nedenle ben komşumdan şu kadar az yakıyorum şu kadar çok yakıyorum benzeri yorumlar çok anlamlı olmamaktadır..
    Kombi alırken gezin araştırın. çift eşanjörlümüdür, ısı eşanjörü ve kullanma suyu eşanjörü paslanmaz çelik midir, bakırmıdır, servisi varmıdır, servis ücretleri nasıldır, en önemliside içinize siniyor mu.. Saygılar.




  • ama ne olursa olsun 573 ytl anormal yahu.100 m2 evde kapı baca açık kombi yanması lazım...
  • Arkadaslar Selamlar:

    Kombinin kullanma kılavuzunda basınc 1.2 ile 2 bar arasında çalışacak diyor.

    Ben basıncı 1.5 yapıyorum , içindeki suyu ısıtınca basınç 3 bara kadar çıkıyor. Su sıcakken su boşaltarak basıncı 1.5 a getiriyorum. Bu seferde , içerdeki su soğuyup , 8-10 derecelere gelince , basınç 0.7- 0.8 e düşüyor.

    Bu kullanma kılavuzunda yazan 1.5 da çalıştırma su sıcakken mi soğukkenmi.
  • Arkadaşlar merhaba
    uzun bir süredir forumu okuduktan sonra yeni taşındığım evime viessmann vitodens 100 yoğuşmalı kombi almaya karar verdim.
    Evim dublex.

    üst katta :
    2 oda , 1 banyo
    alt katta :
    3 oda , 1 salon , 1 mutfak , 1 banyo ,1 tuvalet
    var.

    Bir arkadaşın önerisiyle üst kattaki peteklere pakkens termostatik vana takdırdım. "ısınan hava yükselir ve üst kat çok sıcak olur, orayı boşuna ısıtma " demişti ve banada mantıklı geldiği için böyle bir işlem yaptım.
    Ancak alt kattaki 9 petekte (1 mutfak , 3 salon , 1 antre , 3 odalarda, 1 banyoda) termostatik vana yok.
    Malesef kombi ile beraber vitotrol kontrol ünitesini de il aşamada alamadım.

    Şu an biraz da yakıt tasarrufu yapmak için üst katı komple kapattım. (vanalar 0 konumunda) , salondaki petekleri kapattım, banyo da kapalı.
    Açık petekler 3 oda + 1mutfak + 1antre

    Bu duruma göre 50 derecede çalıştırdığım sisteme 430 ytl fatura geldi.

    Şimdi alt kattaki tüm peteklere de Pakkens termostatik vana taktırıp kullanmadığım odaları kısmayı (tam kapatmak değil) , bir kontrol ünitesi alarak gece gündüz programı ve termostat olarak kullanmayı düşünüyorum.

    Kombim balkonda takılı. kombiden duvara girene kadar dışarıda olan boruları sünger ile kaplayarak bir miktar ısı yalıtımı yapmaya çalıştım.
    Ayrıca diğer kombilere bakıldığında (sanırım sadece benimki yoğuşmalı) benimkinden yoğun bir buhar çıkıyor ve bacada (bina dışına verilen duman çıkışı olan yer) sürekli su damlacıkları olduğunu ve damladığını görüyorum. (normal tahliye atığı değil)
    Normalmidir bilemedim. ?

    Evde 4 kişiyiz , 2 kızım eşim ve ben. Eşim ve kızım gündüzde evdeler. Yani gündüz ısı düşürme şansım yok.
    En üst kattayım , altımda şu an için boş.

    Bir diğer sorunda en dipteki odadaki peteğin yeterince ısınmaması. Hava alma denilen işlemi yaptım. İlk 10 saniye hava geldi sonra su gelmeye başladı. sanırım bu şekilde hava alma işlemi hallolmuş oluyor.
    Anladığım kadarıyla gidiş ve dönüş borusunu boydan boya götürerek her peteğe bu ana hatta en yakından bağlantı yaparak götürmüşler.

    Sorularıma gelince.

    1. Bu duruma göre kullanım önerileriniz varmıdır ?
    2. Termostatik vana ve kontrol paneli alma kararım doğrumudur?
    3. Pakkens bu iş için yeterlimidir?(daha pahalı olan simens vb.. gibi ürünlerden almam yolunda arkadaşlardan baskı var.)
    4. vitotrol için 400 küsür tl para istiyorlar. Bunu halletmenin daha ucuz bir yolu yokmudur? (başka marka kontrol üniteleri bu cihaza bağlanılabilirmi?)
    5. kontrol ünitesi yerine sadece termostatmı almalıyım? yada almama gerek yokmu ? Ayrıca kablo alt kat hole çekili , kablolu veya termostat alırsam hole monte etmem gerekecek. Oturduğum oda yerine hole takılması ne derece doğru bilemiyorum
    6. kombinin çalışması normalmidir? (aşırı su buharı ve bacada damlalar)

    Forumda bilginizi bizlerle paylaştığınız ve zamanınızı bu amaç için harcadığınız için , bilinçli tüketici toplumuna katkıda bulunduğunuz için cevap veren üstadlara gerçekten teşekkür ederim.
    saygılar.




  • Maxfocus, sürekli desteğine teşekkür. Faturamda ilave olarak 55.50 tl cari hesap borcu görünüyor. Bunun 222 ytl lik güvence bedeli taksidi olabileceğini düşünüyorum. Tüketim hacmi 454 m3 keza. Evin mutfağı açık mutfak ve salonla birleşim bölümünde, tü mev ile ortalama aynı sıcaklıkta olan bir yerinde duran civalı termometre 22-24.5 arasında oynuyor. Tüm pvc leri kontrol ettirdim, üfüren yerleri kapattırdım, apt giriş kapısı altına P conta 3 lu yapistirdim, hava girişlerini çok az da olsalar tamamen kestim. Salon penceresi 4*2.25 lik yere kadar olanlardan ve henüz perde takılmadı. salon gneye bakıyor, banyo ve y odası ise kuzeye. Banyo buz gibi oluyor açıkçası 18 derece falan. Banyo kullanımı öncesi içerde elektrikli soba yanması şart. Petekler Baymak marka, üst sağ borusundan bir mandal ile gazını alabilirmişiz. ama ben hiç yapmadım, servis kendisi yaptı gözümünü önünde, buna bir yapacağımız şey var mıdır başka? Yararı olur mu bana az tüketim için?
    Fatura detayım şu şekilde:
    ilk okuma:14-12-2008
    son ok:9-1-09
    düzeltme kts: 1.043383
    ort fiili üst ısl değer: 10.745845
    tükt. enerji: 5090.26
    birim fiyat:0.0862138
    toplam tkt bdl: 438.85
    diğer:0
    kdv:78.99
    fatura tut:517.84
    cari hes borcu ??:55.50
    alacak:0.50
    yuvarlama:0.16
    Toplam:573

    ilkerinanc arkadasia da cevaplari verdim sanirim.

    :(

    quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orjinalden alıntı: twingonote
    Demirdökğm Nitron 20000 kcal ürünümle ilk faturam 573 ytl gelmiştir arkadaşlar. Şu ana dek etrafımdakiler içinde gördüğüm en büyük fatura da budur. 180 m2 evi olan bir arkadaş var aynı mahallede ve 480 gelmiş ona. Benim ev 100 m2.Nerde hata yapıyor olabilirim?
    Makina 24 saat açık hiç kapanmıyor site alttan ustten yandan mantolamalı alt ve üst dairemde henüz kimse oturmuyor
    Gündüz 45 civarı aksam 16 dan sonra 52-53, gece uyurken de bu şekilde, arada sırada ise 60 a getirdik kısa süreler için


    Selamlar,

    Cidden fazla gelmiş,
    Bu faturadaki doğalgaz tüketim miktarı nedir. m3 olarak.Kaç günlük bir fatura. Oda sıcaklıkları nedir, evde kaç kişi yaşıyor.
    Alt ve üstte boş daire olması bir dez avantaj tabi ki ama bedel ciddi yüksek. 573 ytl 511 m3 gaz demek. 30 gün için 17 m3 demek
    100m2 net için de bu değer fazla. 30 gün için %91verimden 127878 kcal her gün ısı vermişsiniz, saat başına 5328 kcal olur.
    Bunda bir gariplik var servise kontrol ettirin yada faturanızda belirtikleirmin dışında başka bir bedel olabilir.








  • quote:

    Orjinalden alıntı: carenfly
    Arkadaslar Selamlar:
    Kombinin kullanma kılavuzunda basınc 1.2 ile 2 bar arasında çalışacak diyor.
    Ben basıncı 1.5 yapıyorum , içindeki suyu ısıtınca basınç 3 bara kadar çıkıyor. Su sıcakken su boşaltarak basıncı 1.5 a getiriyorum. Bu seferde , içerdeki su soğuyup , 8-10 derecelere gelince , basınç 0.7- 0.8 e düşüyor.
    Bu kullanma kılavuzunda yazan 1.5 da çalıştırma su sıcakken mi soğukkenmi.


    Selamlar,

    Genleşme tanki içindeki ters basınç 0,8 bar olmak durumunda bu düşmüş ise ve yoksa dediğiniz sorun olur.
    Su ilave musluğunuda kontrol edin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: twingonote

    Maxfocus, sürekli desteğine teşekkür. Faturamda ilave olarak 55.50 tl cari hesap borcu görünüyor. Bunun 222 ytl lik güvence bedeli taksidi olabileceğini düşünüyorum. Tüketim hacmi 454 m3 keza. Evin mutfağı açık mutfak ve salonla birleşim bölümünde, tü mev ile ortalama aynı sıcaklıkta olan bir yerinde duran civalı termometre 22-24.5 arasında oynuyor. Tüm pvc leri kontrol ettirdim, üfüren yerleri kapattırdım, apt giriş kapısı altına P conta 3 lu yapistirdim, hava girişlerini çok az da olsalar tamamen kestim. Salon penceresi 4*2.25 lik yere kadar olanlardan ve henüz perde takılmadı. salon gneye bakıyor, banyo ve y odası ise kuzeye. Banyo buz gibi oluyor açıkçası 18 derece falan. Banyo kullanımı öncesi içerde elektrikli soba yanması şart. Petekler Baymak marka, üst sağ borusundan bir mandal ile gazını alabilirmişiz. ama ben hiç yapmadım, servis kendisi yaptı gözümünü önünde, buna bir yapacağımız şey var mıdır başka? Yararı olur mu bana az tüketim için?
    Fatura detayım şu şekilde:
    ilk okuma:14-12-2008 son ok:9-1-09 düzeltme kts: 1.043383 ort fiili üst ısl değer: 10.745845 tükt. enerji: 5090.26 birim fiyat:0.0862138
    toplam tkt bdl: 438.85 diğer:0 kdv:78.99 fatura tut:517.84 cari hes borcu ??:55.50 alacak:0.50 yuvarlama:0.16 Toplam:573
    ilkerinanc arkadasia da cevaplari verdim sanirim.


    Selamlar,

    454 m3 de 1,12 ytl den 507 ytl eder yinede çok . Peteklerin havasını kombi montajı yapıldığında kontrol etmediler mi?
    Siz bir servis çağırıp kombiyide , tesisatıda kontrol ettirin. Eğer peteklerin içinde üst tarafı soğuk olanlar var bunlarda hava var demektir.
    Bu servisin yaptığı gibi havayı alabilirsiniz, ancak kombiyi (ısıtma yapmıyor ve sirküle kapalı iken ) yaz konumuna alarak yapın, su ilave vanasınıda çok kısık olarak açın. Basınç 2 bar aşmasın.




  • Selamlar,

    Birde 24 derece yerine 22 derece kullanın %12 nin üstünde tasarruf edersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 16 Ocak 2009; 18:19:14 >
  • Selam,

    Çelik panel radyatörlerin sınıflandırılması ve tanımlar
    P panel :içinde su olan kısım
    K kanat : içinde su olmayan ısıtma yüzeyini arttırmak amaçlı çelik sac
    Piyasada bulunan çelik panel tipleri: 10 P - 11 PK - 21 PKP - 22 PKKP - 33 PKKPKP
    öRNEK : 22 PKKP 600 - 1000 burada 22 PKKP radyatör tipi 600 radyatör yüksekliği 1000 mm cinsinden uzunluğudur.Radyatör eni ise
    belirtilmez ama 10 P 45mm 11 PK 49mm 21 PKP 68mm 22 PKKP 105mm 33 PKKPKP 160mm dir.
    33 serisi kullanmayı düşünen arkadaşım 2,5 mt ye yakın bu tip bi radyatör konulacağı odada dekoratif açıdan sıkıntı yaratabilir tekrar
    düşün derim ben...

    Sayın RCCOL dubleks evde oturup üst katın radyatörlerini komple kapatmak yerine termostatik vanalarını en azından 18 dereceye
    ayarlayıp açık bıraksan daha faydalı olacağ kanatiindeyim ayrıca teras varsa üst katında ve yalıtım yoksa acil olarak ilk onu yaptır derim ben

    Sayın maxfocus eğer yanılıyosam düzelt evin 117 m2 ECA yoğuşmalı kombin var istanbuldasın günlük tüketimin 11,5 m3 civarında
    İST dış hava sıc -3 derece

    Benim evim ankara 100 m2 Demirdöküm aden 20000kcal/h kombi 7,1 mt rad. aralık 12 m3 1-15 ocak 11,5 m3 ank dış hava -12 R

    Zaten radyatör boyutlarından dolayı yoğuşmalı konusunda sıkıntıdaydım şimdi bu tüketim miktarlarınıda görünce ciddi çelişki içindeyim

    Herkese saygılar paylaşım için teşekkürler




  • 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.