Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • araştırdıkça yeni dertler çıkıyor. sorunumu yazıyorum.
    buderus 20000 lik kombinin kablosuz oda termostadı modülasyonluydu(yani sürekli kapanmadan alevini bir küçültüp bir arttırıp ısınan cinsten, okuduğum kadarıyla bu yakıta olumlu katkı sağlıyor)
    fakat 22000lik bosch yoğuşmalının kablosuz oda termostadı sadece cihazı açıp kapatabiliyor modulasyon yapamıyor. cihazın modulasyon özelliği olmasına rağmen bu kablosuz termostadı kullanınca kullanılamıyor. bu aklımı iyice karıştırdı.
    sizce tüm odalara siemens termostatik vana koyup (şu anda kampanyada fiyatları 29 ytl) kombiye sadece haftalık program takıp öylemi çalıştırsam?
    yada sık kullanmayacağım odalara termostatik vana koyup mödülasyonun iptal edilmesi pahasına sık kullanacağım iki odada elimde kumandayla gezinipmi ısınsam? ( bu iki odanın biri bodrum kattaki oturma odası ve mutfak,diğeride en üst kattaki yatak odası)

    bu arada araştıran arkadaşlar için şimdiye kadar aldığım fiyatlarıda yazayım
    buderus yoğuşmalı kombi gb 022 2400 ytl peşin (montaj hariç)
    eca yoğuşmalı confeo premix 30 kw 2500 ytl peşin(montaj hariç)
    bosch 22000 yoğuşmalı kombi 2500 ytl peşin (montaj hariç)
    bunlar bulabildiğim en ucuz fiyatlar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Luigi

    ........................................

    ben kombi olarak yoğuşmalı eca sipariş etmiştim. başta ev katlı olduğu için büyük kombilerin pompaları daha güçlü olur o yüzden büyük alın dediler bende 20000 lik yoğuşmalı confeo premix yerine 26000 lik yoğuşmalı confeo premix almıştım. 3 yıl garanti + 3 yıl ilave garantisi olması ve türk malı olması sebebiyle eca tercih etmiştim. eca nın fabrikasıyla görüştüm. bu iki modelin arasında pompa gücü olarak fark olmadığını söylediler. bende siparişimi iptal edip .........................................



    ECA Confeo Premix modellerinin 24 KW ile 30 KW lık iki modelin arasında pompa gücü olarak fark olmadığı gerekçesiyle siparişinizi iptal etmeniz bence çok enteresan. Acaba Bosch un kombisinde daha güçlü bir pompamı var. Kombilerdeki pompaların nerdeyse % 90 ı belli marka ve tiptedir ve bunlar devir sayısı ayarlıdır. Evin ihtiyacına göre devirini azaltıp arttırabilirsiniz. Araştırdınızmı bilmiyorum ama ECA ve Bosch aynı marka pompa kullanıyorlardı. Yeni çıkan kombide farklı bir pompa mı varmış gerçekten merak ettim..




  • FERROLİ Yİ NİE KİMSE ÖVMÜYO BEN ANLAMADIM BEN KOMBİ SATICISIYIM VE HER MARKA VAR AMA EN ÇOK FERROLİYE GÜVENİYORUM VE EKONOMİKTE..
  • Övünmek gibi olmasın Türkiye de ECA varken başka kombi almam...Hepside çok güzel, alan hayırını görsün ama ben ECA yı hiç bir kombiye degişmem...6 yıl garanti......Az degil....Ayrıntılı bilgi almak isteyen arkadaşlarımwww.emas.com.tr adresine göz atabilirler...Belki 20 defa ayrıntılı inceledim...Herkesin görüşü, yorumu farklı olabilir... BİRDE AKLIMA TAKILDI...YUKARIDA YOGUŞMALI KOMBİLERİN FİYATLARI VAR AMA KAÇ KW. YADA KAÇ KCAL. GÜCÜNDE OLDUKLARI YOK... Gücü, fiyatı, teknik özellikleri tercih nedeni ise diger iki kombinin ısıtma kapasitesi ve fiyatları ? yazılsa daha etkili olurdu ...Diye düşünüyorum.. ECA PREMİX PLAKA EŞANJÖRLÜ YOGUŞMALI 20.650 KCAL KOMBİ PEŞİN NAKİT 2150...Lira... ..Bir tarafta bu güçte bu fiyat, diger tarafta bu güçte bu fiyat.... Gibi... + .Birde 6 yıl garanti...... Bosch ta varmı ? .... . Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Nisan 2007; 22:44:28 >




  • Merhabalar, dun eve geldim,bir baktım kombi su sizdırıyor. Baymak Servisini cağırdım. Adam soyle bir baktı. dedi motor değiscekservise gircek 500 ytl sıkışmış borularrın arasına. Yenisini almanızı oneririm.

    Cumartesi almak istiyorum bir kombi, donuyorum evde calısılacak gibi değil.
    Okuyabildigim kadar okudum sayfaları, herkese tesekkurler.

    Sormak istediklerim;

    -Hermetik kombiler icin baca gerekmiyormus. Tek artısı bumudur? aynı urun için fiyatlar bayağı değisiyor cunku? Bana yakıt tüketimi bakımından bir artısı varmı? Hermetiği tercih etmelimiyim?

    -Evde 100 m2 ve 5.2 m petek var, bu petek miktarı yogusmalı kombi icin yeterli verimi verir mi bilmiyorum.Petek ilavesi yapmam su an icin pek mumkun değil.. Yogusmalı bir kombi ile alacağım yakıt tüketimi farkı bu kosullarda fiyat farkına değer mi? Yoğuşmalı kombi mi tercih etmeliyim?

    Kısaca eski komden kalma baca ve tesisat var. Evde 100 m2 ve 5.2 m petek var. Bacalı, hermetik, yoğuşmalı arasında tecrübeleriniz doğrultusunda beni yonlendiriseniz ona gore birsey alacağım. Diğer konuları forumdan baktığım kadarıyla hallettim.

    Tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelfender2 -- 19 Nisan 2007; 23:57:41 >




  • HERMETİK 24 kw yanı 20640 kcal lik bir cihaz senın işini görür. yoğuşmalı alsan da bi faydası artısı olmaz sana. Marka tercihi için sayfaları okumalısın.
  • pompadan dolayı siparişimi iptal etmedim. benim baktığım markalar arasında sadece eca nın 26000lik yoğuşmalı kombisi vardı. 26000 almak istememin sebebide pompası kuvetli olur denmesiydi. fakat öyle olmadığını öğrenince, 26000 liğin benim evim için fazla olduğunu anladım ve kablosuz oda termostadı olan modellere baktım ve o ikisi arasında karar verdim. yani eca yı iptal etmemin diğer sebebide kablosuz oda termostadı bulunmaması. ayrıca burada marka övmek veya marka kötülemek yerine bilgisi olmayanlara birşeyler öğretecek bilgiler yazsak daha doğru olur diye düşünüyorum. yoksa kombilerin içlerinde kullanılan malzemelerin çoğu aynı.değişen şeyleri eşanjörleri ve bağlantı elemanları ve montaj kaliteleri.
    ihtiyaçlarımı karşılayan mallar arasında türk malı olan varsa bunu almak hepimizin yapması gereken şey. Ben boschu yabancı hayranlığımdan dolayı almıyorum. Sadece benim ihtiyacıma en uygun olan olduğu için alıyorum (kcal değeri ve kablosuz oda termostadı bulunması sebebiyle,sorarsanız diye peşinen söyleyeyim dedim)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Luigi

    pompadan dolayı siparişimi iptal etmedim. benim baktığım markalar arasında sadece eca nın 26000lik yoğuşmalı kombisi vardı. 26000 almak istememin sebebide pompası kuvetli olur denmesiydi. fakat öyle olmadığını öğrenince, 26000 liğin benim evim için fazla olduğunu anladım ve kablosuz oda termostadı olan modellere baktım ve o ikisi arasında karar verdim. yani eca yı iptal etmemin diğer sebebide kablosuz oda termostadı bulunmaması. ayrıca burada marka övmek veya marka kötülemek yerine bilgisi olmayanlara birşeyler öğretecek bilgiler yazsak daha doğru olur diye düşünüyorum. yoksa kombilerin içlerinde kullanılan malzemelerin çoğu aynı.değişen şeyleri eşanjörleri ve bağlantı elemanları ve montaj kaliteleri.
    ihtiyaçlarımı karşılayan mallar arasında türk malı olan varsa bunu almak hepimizin yapması gereken şey. Ben boschu yabancı hayranlığımdan dolayı almıyorum. Sadece benim ihtiyacıma en uygun olan olduğu için alıyorum (kcal değeri ve kablosuz oda termostadı bulunması sebebiyle,sorarsanız diye peşinen söyleyeyim dedim)


    Yazınızdan sadece pompa nedeniyle değiştirdiğiniz gibi bir anlam çıkardım ama yanılmışım. Pardon.
    Tercih sizin, benim demek istediğimde pompalarının birbirinden farkları olmadığı idi. ECA yı övüp Bosch u kötülemek gibi bir niyetim hiç olmadı. Dediğiniz gibi amacımız burada marka övmek veya marka kötülemek değil bilgisi olmayanlara birşeyler öğretecek bilgiler yazmaktır. Benim yazımda bu çerçevede yazılmış bir yazıydı. Nereden bu fikre kapıldınız anlayamadım.

    Ayrıca yine bilgilendirme amaçlı yazıyorum;
    Gerçi hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum ama 3 katlı 160 m2 neti olan bir evim olsa 24 KW değil 30 KW kombi alırdım. 11,5 m radyatörde az gibi. Sizde bence iyi araştırın. Daha sonra pişman olursanız çaresi olmaz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kurt0146

    HERMETİK 24 kw yanı 20640 kcal lik bir cihaz senın işini görür. yoğuşmalı alsan da bi faydası artısı olmaz sana. Marka tercihi için sayfaları okumalısın.



    Tesekurler. Bugun gittim dd nitron aldım. Biraz iş cıkacak gibi bacadan hermetiğe geçiş olduğundan.

    Kombi evin olmaz ise olmazlarından. İki gün önce bozuldu. Dün forumu okudum. Bugun aldım. Özellikle acil kombi alması gerekenler mutlaka konuyu okumalı. Herkesin emeğine tesekkurler.


    Bununla birlikte, eski kombi bacalıydı bundan dolayı yeri diğisecek. Mutfak kucuk zaten 3 metre ileriye, pencere tarafına tasıncak. Proje hariç 325 e kurulum,
    gerekli tesisatın tasınması seklinde anlastık. Fiat olarak makul mu? Ucuza ve temize Ankara da nereye yaptırabilirim?

    Bu arada kombi pesin 1000 tl ye aldım. İtfaye pazarı, blginize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelfender2 -- 20 Nisan 2007; 19:10:13 >




  • Hayırlı olsun. Güle güle kullan. Kurt un dogru tavsiyesine uyup hermetik aldıgına sevindim. Tekrar bacalı alacaksın diye üzülüyordum. ..
  • Hayırlı olsun ,sorunsuz kullanırsınız inşallah

    Hermetik almakla da iyi etmişsiniz zira benim de forumdan öğrendiğim kadarıyle yoğuşmalı sizin evinize büyük gelirdi ,bununla birlikte petekleriniz uzatılmadı sanırım 100 m2 lik eve kaçlık kombi aldınız açıklamamışsınız .Baca için mutfakdan açılacak yer sorun olmaz ,doğalgazla uğraşan su tesisatçısı dolu heryer bu konuda dikkatli olun ,ehil kişileri bulmalısınız ve de garantide eklettirin tesisatçıya (işini iyi yapması açısından )
    DD nitron fiat olarak da çok iyi,tekrar hayırlı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzi dilara -- 20 Nisan 2007; 23:04:30 >




  • aldıgınız kombi hayırlı olsun. Alınmış malzeme üzerine konusmak doğru olmaz. fiyatlar illere göre değişiklik gösterebilir
    tadilat işlemini muhakkak bir firma yapmalı. içinde gaz olan boruları değiştireceksınız unutmayın. mutlaka fırma ile anlaşın.
    demırdokum kombi model ısımlerını değiştirdi sanırım nitron eskıden hangı modeldı ?
    Tekrar hayırlı olsun
  • ısı kaybı hesabında 20000 kcal ısı kaybı olduğu çıkıyor (eca nın kendi sitesinde programla hesaplanmıştır). bu programda hesaplanan ısı kaybı -6 derecede evin içini 22 derece yapmam için gereken sıcaklığı gösteriyor. petekleriminde 70 derece çalıştığında verebileceği maksimum ısı miktarı 20700 kalori(hepsi açık olunca). bende o yüzden 22500 kcal lik bosch aldım. evimdeki petekler mevcut petekler. değiştirme imkanım olsa iyice uzatırdım. ama alacağınız kombiyi belirlerken petekler mevcut ise ve değiştirme imkanınız yoksa peteklerden yola çıkmak en iyisi. yoksa kombinin tek başına ürettiği ısı birşey ifade etmiyor. ben bu peteklere 30 kw lık kombi koymuş olsam kombi daha az çalışacağı için ömrü uzardı. bana tek faydası o olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luigi -- 21 Nisan 2007; 11:22:40 >
  • merhaba..

    140 m2 3. katta bir daire 8-9m radyatör olucak tesisat plastik borudan ısı

    yalıtımı orta seviyede. Böyle bir daire uygun kombi ve radyatör tavsiyeleriniz

    nedir kendi arastırmalarım sonucu buderus'un u052 24k hermetik modelini buldum fiyatı

    1500 ytl kombi için en fazla verebilecegim miktarda budur. Daha uygun fiyata

    az gaz tuketimi olan ve sessiz çalışan aynı zamanda ısınma sorunu cıkarmıcak

    bir kombi ?

    ilginiz için teşekkürler..
  • İyi günler,
    yaklaşık 2 ay içinde batı doğu ve kuzey cepheleri açık (normalde garbi denen rüzgarı çok alıyor sanırım),240m2 bir eve taşınmayı düşünüyorum.
    ısı yalıtımlı,pvc çift cam ve orta kat.ama petek uzunluğunu bilmiyorum

    Bulunduğum ilde (K.Maraş) yeni doğal gaza geçildiği içinde pek bilgili br bayi de yok,
    Sizce fiyat performansı uygun (sanırım m2 fazla olduğu için yoğuşmalı) tavsiyeleriniz nelerdir?

    not:Baymak da yoğuşmalı uygun fiyatmış gibi görünen kombiler.

    Teşekkürler.
  • Formda Kurt arkadaşımızın önerisinide göz önüne alarak annnemlere "Vissman" vitodens 300 aldık yaklaşık 6 000YTL maloldu ama annemlerin evi mustakil ev olmasına karşın ayda yaklaşık 130 ytl gaz yaktılar. Tabii bunda dışhava ve oda termostatlarının büyük faydası olduğunu görüyorum. Anemler hiçbirşeye dokunmadan bir tek gece saat 000'dan sonra 20 C gündüz 22C'de yakarak bu değere ulaştık. Ancak nisanda vissman yaklaşık %15- 20 arası zam aldığını gördüm. kendi evime ve dayılarıma da alacaktık ancak fiaytı nedeniyle şimdi ECA yoğuşturmalı düşünüyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kurt0146

    aldıgınız kombi hayırlı olsun. Alınmış malzeme üzerine konusmak doğru olmaz. fiyatlar illere göre değişiklik gösterebilir
    tadilat işlemini muhakkak bir firma yapmalı. içinde gaz olan boruları değiştireceksınız unutmayın. mutlaka fırma ile anlaşın.
    demırdokum kombi model ısımlerını değiştirdi sanırım nitron eskıden hangı modeldı ?
    Tekrar hayırlı olsun



    Emin olmamakla beraber, Aden modelinin yeni versiyonu olması lazım nitron. Piyasaya cıkalı 1-2 ay kadar olmus sanırım.






    quote:

    Orjinalden alıntı: suzi dilara

    Hayırlı olsun ,sorunsuz kullanırsınız inşallah

    Hermetik almakla da iyi etmişsiniz zira benim de forumdan öğrendiğim kadarıyle yoğuşmalı sizin evinize büyük gelirdi ,bununla birlikte petekleriniz uzatılmadı sanırım 100 m2 lik eve kaçlık kombi aldınız açıklamamışsınız .Baca için mutfakdan açılacak yer sorun olmaz ,doğalgazla uğraşan su tesisatçısı dolu heryer bu konuda dikkatli olun ,ehil kişileri bulmalısınız ve de garantide eklettirin tesisatçıya (işini iyi yapması açısından )
    DD nitron fiat olarak da çok iyi,tekrar hayırlı olsun



    24 kw lık olan modelini aldım. Bir de bu modelde standart sanırım, kutudan oda termostatı da cıktı. Alacak olanlar, termostatın olup olmadığını kontrol etmelerini tavsiye ederim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sezmur

    Formda Kurt arkadaşımızın önerisinide göz önüne alarak annnemlere "Vissman" vitodens 300 aldık yaklaşık 6 000YTL maloldu ama annemlerin evi mustakil ev olmasına karşın ayda yaklaşık 130 ytl gaz yaktılar. Tabii bunda dışhava ve oda termostatlarının büyük faydası olduğunu görüyorum. Anemler hiçbirşeye dokunmadan bir tek gece saat 000'dan sonra 20 C gündüz 22C'de yakarak bu değere ulaştık. Ancak nisanda vissman yaklaşık %15- 20 arası zam aldığını gördüm. kendi evime ve dayılarıma da alacaktık ancak fiaytı nedeniyle şimdi ECA yoğuşturmalı düşünüyorum.



    Viessmann da zam olmadı. Euro kuruna göre hareket ediliyor. Fiyat Euro olarak sabıt. Almanyadakı enflasyon oranına göre yıllık yapılan bir zamn var o da %2-3 oluyor en fazla. Türkiye de bunu bayiiler pek hissetirmiyor. ancak sizin iliniz neresı bilmiyorum ama fiyatlar aynı olması gerekıyor...

    Viessmann yoğuşmalı serisinde Dunyada bir numara. Bunu tüm kombi fabrıkasını gezmiş görmüş insanlar da söyluyor.

    Hayırlı olsun.






  • Merhaba..
    90 m2 3+1 1.kat bir dairede ( tüm gün evin tamamı güneş alıyor pencereler çift ısıcam pvc) oturuyorum.Geçtiğimiz haftalarda radyatör döşetmek için bayiilere keşif yaptırdım. çoğunluğu 5 / 6 mt radyatörün yeterli olacağını söyledi. ben daha fazlası daha iyi olur diyen ve bu
    işte çalışan bir mak.müh. aile dostumu dinleyerek yaklaşık 7,5 mt radyatörü diğerlerinin verdiği fiyattan daha ucuza döşettim.
    (aynı tip radyatör ve 1.sınıf işçilikle) şimdi sıra kombiye geldi.Arkadaşım ısrarla ne marka olursa olsun yoğuşmalı tavsiye ediyor. ilk başta fazla ödeyeceksin ama daha düşük tüketim sayesinde uzun vade de daha kazançlı çıkacaksın,üstelik bazı parçalar daha farklı malzemeden yapıldığı için daha uzun ömürlü oluyor dedi.Ancak keşfe gelen diğer bayiiler yoğuşmalıya gerek olmadığını söylediler.burada yazılanlara baktığımda da net bir fikir ortaya çıkmıyor.Ben marka olarak Buderus , Bosch ve E.C.A düşünüyorum...
    Objektif yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gendarme -- 22 Nisan 2007; 23:02:29 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: blackday

    merhaba..

    140 m2 3. katta bir daire 8-9m radyatör olucak tesisat plastik borudan ısı

    yalıtımı orta seviyede. Böyle bir daire uygun kombi ve radyatör tavsiyeleriniz

    nedir kendi arastırmalarım sonucu buderus'un u052 24k hermetik modelini buldum fiyatı

    1500 ytl kombi için en fazla verebilecegim miktarda budur. Daha uygun fiyata

    az gaz tuketimi olan ve sessiz çalışan aynı zamanda ısınma sorunu cıkarmıcak

    bir kombi ?

    ilginiz için teşekkürler..



    Buderus'un u052 modelini almayın. Tek eşanjörlüdür. Bakır brülörlüdür ve parasının karşılığını kesinlikle hak etmeyen bir kombidir. Buderus un yoğuşmalı GB 022 modeli ise çok kalitelidir. Bu model sayesinde diğer modelide satmaktadırlar ama U052 modeli yoğuşmalı olan modelle kıyaslanabilecek derecede kaliteli değildir..

    ECA Confeo 24 KW ile Demirdöküm Nitron modellerini sitelerine girerek araştırmanızı öneriyorum. Ayrıca bu forumdada bu modellerle ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz..




  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.