Şimdi Ara

★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.094
Cevap
90
Favori
459.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son Güncelleme 17.11.2014


    KONU İÇERİSİNDE ICS SÜRÜMLERİNE VE İLLEGAL YOLLA KULLANILAN CİHAZLARA DESTEK YOKTUR. YAPILACAK İŞLEMLER KULLANICININ SORUMLULUĞUNDADIR!

    Bu konu altında soru sormadan önce sol üst köşede yer alan "KONU İÇİ ARAMA" kutucuğundan arama yapmanızı rica edeceğim. Aksi takdirde tekrar tekrar aynı soruların sorulması hem gereksiz mesaj yığılması yapacak, hem de konu altında yardım amacı ile bulunan insanlara zaman kaybettirecektir. Bunun yanında soru sormadan önce konu içerisinde arama yaptığınız takdirde cevaplara çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu hususta özen göstermeyen kişiler konu altındakilerce uyarılabilir, gerekirse yönetime bildirilebilir. Güncel driverler, romlar ile cihaz rakipleriyle rahatlıkla yarışabilecek seviyededir. "At sahibine göre kişner. Bakarsanız bağ olur, bakmazsanız bi cacık olmaz"

    Bir soru sormadan önce konu içerisinde araştırma yapmayı unutmayın.Ola ki forum içerisinde cevabı yok bir de Google'da arayın. Basit bir şeyi bulmak en fazla 10 dakikanızı alır. Bu sürede soracağınız bir soruya cevap gelene kadar cevabı zaten bulmuş olursunuz. Ola ki zor bir sorun ve cevabını, çözümünü bulamadınız. O zaman sorunuzu mümkün olduğunca kısa ve öz olacak şekilde, önemli noktaları atlamadan, kullandığınız rom, kernel ve modları eksiksiz olarak belirtiniz.

    "Örnek soru: S3 i9300 cihazım boot ekranına geldi ve açılmıyor. Galaxy S III i9300 yazısında kalıyor. Download moda giriyor/girmiyor, recovery moda giriyor/girmiyor. En son AAA kurmayı denedim. Ondan önce BBB vardı. CCC denedim sonuç verdi/vermedi." gibi olmalı.

    İlk sayfada değişiklik, kontrol yapılan son tarih ilk mesajda sağ üst köşeye eklenmiştir. Her güncelleme, kontrol ve düzeltmeden sonra güncellenecektir. Konunun güncelliğini orada bulunan tarihten kontrol edebilirsiniz.





    DUYURULAR


    Brezilya NK1 romu en güncel rom olarak güncellendi..



    Merhaba Arkadaşlar,

    Galaxy S3 i9300 Ana Konusundaki gereksiz mesajlar, aranan şeyin bulunamaması, gereksiz tartışmalar, tekrarlanan sorular gibi nedenlerden dolayı bu konuyu açma ihtiyacı hissettim.Konunun başında güncel en son çıkan Stok romları ve gerekli bazı uygulamaları paylaşacağım.Türkiye'de kullanmaya uygun olan romları koyacağım. Neden şu romu koymuyorsun demeyin sonra. Ayrıca aynı romun modem gibi bazı dosyalarının değiştilmiş sürümlerini koymayacağım. İlk hangisi çıktıysa onu koyacağım. Eğer sonradan çıkan dişe dokunur fark yaratıyorsa yenisiyle değiştiririm. Sürekli güncellenecektir:

    İndirmeler, Gerekli Dosyalar


    i9300 XDA Kaynak, Bilgilendirme

    Güncel Kies Yazılımı
    [EN GÜNCEL STOK ROM] "4.3 tabanlı "NK1" ROMU(EFS V2!!), (ODİN) İLE ZİPTEN ÇIKARARAK KURABİLİRSİNİZ.Sorumluluk size aittir.
    S3 4.3 Güncellemesi DH Konusu
    Türkiye Resmi Romu. "NB6 4.3" tabanlıdır. Garanti, CSC ve IMEI sorunu YOK!
    Odin 3.0.4
    Odin 1.85- Ola ki 3.0.4 sürümüyle yükleme yapamazsanız bu sürümü deneyin.
    Touch CWM 6.0.2.7(Odin) (Link sürekli değiştiği için direk XDA'daki konunun linkini koyuyorum.
    Buradan cihazın modelini girerek çıkan tüm stok romlara ulaşabilirsiniz.
    JellyBean 4.1.x(4.1.1 ve 4.1.2 içindir)-Google Apps(GAPPS). AOSP romlar için(CM10 gibi) Google uygulamalarını içerir.
    JellyBean 4.2.1 -Google Apps(GAPPS). AOSP romlar için(CM10.1 gibi) Google uygulamalarını içerir.
    STweaks Google Play Store Linki

    Lazım oluyor ve konu içerisinde bulması biraz zor olur diye buraya 3 Tuş dediğimiz tuş kombinasyonlarını da ekliyorum:

    Recovery-CWM için: Ses Arttırma + Güç + Home
    Download Mod: Ses Kısma + Güç + Home


    Siyah kernel ve Stweaks kullanıyorsanız STweaks profiles uygulaması ile önceden hazırlanmış profilleri kullanabilirsiniz. BURADAN indireceğiniz apk dosyasını kurduktan sonra aşağıdaki profil dosyasınını CWM'den kurmanız ve cihaz açıldıktan sonra STweaks Profiles uygulamasından istediğiniz profili yüklemeniz yeterlidir.

    Bu arada 3 tane profil oluşturdum. Zip'i indirip CWM'den flashlamak yeterli. Daily Usage olan kendi günlük kullandığım ayarlar, battery adından da anlaşılabileceği gibi pil odaklı bir profil, performance ise yüksek performans(kulaklık ses çıkışı biraz daha yüksek, CPU 1400MHz'de gerisi günlük ayarlarla aynı denebilir) odaklı bir profil. İsteyen 1600-1704MHz'e kadar yükseltebilir.

    Perseus Kernel Profili
    Siyah Kernel Profilleri
    Kendi CPU ve GPU Frekans-Voltaj değerlerim:

     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
    S3'ün(Exynos 4412) Orjinal CPU Voltaj Değerleri
    1800mhz : 1450mv
    1700mhz : 1400mv
    1600mhz : 1350mv
    1500mhz : 1325mv
    1400mhz : 1275mv
    1300mhz : 1238mv
    1200mhz : 1175mv
    1100mhz : 1125mv
    1000mhz : 1088mv
    900mhz : 1050mv
    800mhz : 1000mv
    700mhz : 975mv
    600mhz : 963mv
    500mhz : 938mv
    400mhz : 925mv
    300mhz : 900mv
    200mhz : 900mv
    100mhz : 900mv

    Son olarak kısa bir kaç şey söylemek istiyorum; Biz deneyimli kullanıcıların, acemi kullanıcılar gibi yardıma ihtiyacı pek olmaz. Yabancı sitelerdeki yazanarı anlayıp teknik konularda sıkıntımız kolay kolay olmayacağından ana konunun veya bu konunun gereksiz mesajlarla dolması, aranan şeylerin bulunamaması bizleri pek etkilemez. Ancak Android sistemine yeni giren veya deneyimli olmayan kullanıcılar için bu tür konuların olmaması veya işlevini yitirmesi cihazlarını kısıtlı, sorunlu, eksik veya istedikleri gibi kullanamamalarına neden olacağından en büyük olumsuz payı acemi ve yeni başlayan kullancılar alır. Deneyimli kullanıcılar cihazlarında oluşabilecek veya oluşmuş yazılımsal sorunları nasıl düzelteceklerini zaten bildikleri için sorun olmaz. Ancak yeni yazılım, uygulama ve yeniliklerden biraz daha geç haberdar olabilirler.Dolayısıyla üyelerimizden bu konuya sahip çıkmalarını, kurallara uymalarını ve ellerinden geldiği kadar yardım etmelerini istiyorum. Eğer bu konuda cevaplanmış bir soru varsa tekrar cevaplamamanızı ve cevaplanmış olana yönlendirmenizi(pm ile) ve o mesajın kaldırılması ve gereksiz yer tutmaması için kaldırılmasını şikayet et butonunu kullanarak yönetime bildirmenizi istiyorum.Kurallar biraz katı farkındayım. Ancak bir konunun tam anlamıyla işe yaraması ve işlevini yitirmeden uzun bir süre kullanılabilir kalması bu kurallara uyulmasına bağlıdır.Kurallara uyulması için uyarıyı en başta yapıyorum ki uymayan olursa uyarılmadan şikayet edileceğini bilsin ve sıkıntı olmasın.

    Bu konuda Galaxy S3 i9300 modelinin yazılımsal tarafını ele alacağız.

    Kuralları, konunun içeriğini belirttik.Sıra geldi anlatıma başlamaya.Anlatımlar yeri geldiğinde kısa ve öz, yeri geldiğinde ise uzun ve ayrıntılı olacaktır.Her yazılım her cihazda bire bir aynı şekilde çalışacak diye bir şey yok.Cihaz-Yazılım uyumunu ancak deneme yanılma yoluyla kendiniz bulabilirsiniz.Ve uyumun bir formülü yok. Tamamen deneme yanılma ile bulunabiliyor. Anlatılanlardan dolayı oluşabilecek maddi ve manevi hiç bir suç-ceza-sorumluluk üstlenmem, yapacağınız işlemler tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.Ama benim için olumlu bir şey olursa onu alabilirim, onu da hesaba katabiliriz :D

    1)Rom:Cihazın temel yazılımıdır.İkiye ayrılır.

    1-1)Orjinal-Stok-Official Rom: Üretici tarafından(Samsung) verilen yazılımlardır. Genellikle güncelleme denir. Ancak kimi zaman güncelleme niteliğinden çok ülkeler arası farklardan dolayı farklı ülkelerdeki cihazların kullanması için sunulabilir.Bunun temel sebebi içerisindeki CSC-Modem dosyalarıdır. Operatörlere özel, sim kilitli, farklı bir alt yapı veya sistem kullanan yerlerdeki cihazlar için aynı romun farklı varyasyonları olabilir. Ancak hat kullanımı dışında aynı romu kullanan cihazlar arasında yerel bir kaç uygulama dışında pek fark olmaz. Stok Romların içeriğinde: Cihazın sürücüleri, Modem ve CSC dosyaları, temel uygulamalar, üreticinin arayüzü, tam yetki sunmayan kısıtlı bir kernel ve temel öğeleri barındıran bir Recovery(Kurtarma) menüsü bulunur.Performans-Pil Ömrü dengeli romlardır.

    1-2)Custom Rom: Üretici dışındaki kişi ve grupların hazırladığı romlardır. Stok Romlara göre çok sık güncellenir ve sürüm atlarlar.Cyanogem Mod, MIUI, AOSP(Android Open Source Project-Android Açık Kaynak Projesi), Darky, Omega, TürkBey bunların başlıcalarıdır. İçerikleri değişkenlik gösterebilir.Stok Romun 2katı boyutta da olabilir, çeyreği kadar da olabilir. Buna bağlı olarak içerikleri oldukça çeşitlidir.Kendi arasında ikiye ayrılır.

    1-2a)Modlanmış Stok Rom: Bu tür romların genel bir adı yok, adını ben uydurdum.Peki neden böyle dedim? Çünkü bu ilk custom rom türümüz diğerine göre daha az özelleştirme ile geliyor ve stok rom üzerinde bazı değişiklikler yapılarak hazırlanıyor. Boyutları çok küçük(150-250MB) olabilirken 900MB-1GB civarına kadar çıkabiliyor. Deodexed yani kurcalamaya açık olurlar(genellikle), üretici arayüzünde değişiklik yapılmış veya olduğu gibi kullananları vardır. Ayrıca bir Launcher uygulaması kullananları da vardır. Stok Rom'daki özelliklerin tamamı veya çoğu sorunsuz kullanılabilir.Performans-Güç Tüketimi dengeleri kısıtlı da olsa ayarlanabilir. Performans olarak Stok Romdan daha iyi olmalarının yanında pil ömrü olarak stok rom ile rahatlıkla yarışabilirler.

    1-2b)Android Kaynak Kodlarıyla Hazırlanmış Tam özelleştirilmiş Rom: Bu romlar işletim sisteminin tüm nimetlerinden en üst seviyede yararlanmayı hedef alan, kurcalama, değiştirme ve özelleştirmeye en açık romlardır.Galaxy S3 gibi kaynak kodları yayınlanmış cihazların tüm donanımları uygun romlarda kullanılabilir. Ancak kaynak kodları yayınlanmamış cihazlarda bazı donanımsal özellikler kulanılamayabilir veya kısıtlı olabilir. Galaxy S3'te şanslıyız.Çünkü cihazın kaynak kodları yayınlanmış durumda. Dolayısıyla ileride Samsung desteğini kestiğinde dahi Stok Rom'daki özelliklerden eksik kalmamız pek olası görünmüyor :) Bu Custom Rom Türünün en tanınmış temsilcileri Cyanogen Mod ve AOSP'dir.Bu romlarda neredeyse her şeyi değiştirebilir, yönetebiliriz. Özgürlükler diyarındayız diyebileceğiniz romlar bu romlardır. Boyutları ve içerikleri oldukça değişkendir.Üretici yazılımından bağımsızdırlar. Yani üretici Android 4.0.4 verirken Custom Romlar ile Android 4.1.1 kullanabilirsiniz.

    2)Root:En kısa ve öz tabiriyle cihazda admin yetkisidir.Bu sayede sistem dosyalarında değişiklik yapabilir, bazı özel izin isteyen uygulamaları kullanabiliriz.

    3)Kernel:İşte başımızın belası.Başımızın belası diyorum; Çünkü deneyimli kullanıcıların da bileceği üzere kerneldeki ufak bir hatanın sonuçları gerçekten pahallıya patlayabilir.Bu sonuçlar kimi zaman pilin biraz fazla gitmesine sebep olabilirken, kimi zaman da tüm verilerinizi kaybetmeye, cihazın pert olmasına(serviste cebinizin boşalmasına), cihazın açılmamasına ve tekrardan rom kurulmasına, fazla ısınmaya, takılmalara, grafiksel hatalara kadar birçok şeye sebep olabilir. İçinizi karartmak istemiyorum o yüzden işin bir de iyi yanı var.Ki bence düzgün bir kernel gerektiği gibi kullanılırsa mucizeler yaratmasa da cihazı uçurabilir, pil tüketimini filden, fareye dönüştürebilir, ısınan cihaza sonbahar etkisi yapabilir :) Yine de neyin ne olduğunu bilmeden bu işlere başlamamakta fayda var. Yapacağınız şeyin sonucunda neler olabileceğini ve oluşabilecek bir sorunun çözümünü bilmiyorsanız KESİNLİKLE KURCALAMAYIN! Yoksa işin sonu pek hoş olmayabilir.Bana kalırsa cihazın yazılımsal olarak en karmaşık şeyi kernelidir. Çünkü çok fazla değişkenin yanında bir birine bağlı çok fazla şey var. Bir şeyi değiştirmek uzaya da çıkarabilir, volkanın dibine de götürebilir.Tekrar belirtmek isterim ki eğer ne yaptığınızı tam manasıyla bilmiyorsanız sakın bu işe girişmeyin! İşinizi şansa bırakmanızı kesinlikle tavsiye etmem. Biliyorum, kernel konusunda olumsuz şeyler yazıyorum, farkındayım. Ama bir sorun olma ihtimali yüksek. Kimi zaman bu sorun göz ardı edilebilecek iken kimi zaman yeni bir cihaza mal olabilir.Eğer ne yaptığınızı biliyorsanız; cihazınızın pil ömrünü uzatabilir, performansını katlayabilir, sobaya dönmüş bir cihazı serinletebilir, bir kaç saat süren şarj süresini 1-1.5 saate düşürebilir, harici disk, flash bellek gibi normalde bağlanamadığınız cihazlara bağlanabilir ve kullanabilir, bilgisayarınızda yaptığınız bir çok işlemi mobil cihazınızdan yapabilirsiniz.Öte yandan bazı ek özelliklere ve cihazın donanımını daha etkin bir şekilde kullanmanıza imkan tanır. Tamam kernellerin artı ve eksilerini yüzeysel olarak bahsettik. Peki tam olarak nedir bu kernel denen şey? Sanırım en anlaşılır hali şu şekilde; cihazın donanımı ve yazılımı arasındaki çalışmayı düzenleyen, bir nevi çalışma prensibi-sistemidir. Uygun bir Kernel-Rom ikilisi ve uygun ayarlarla cihazı gerçekten bambaşka bir evrene götürebilirsiniz.Kernel budur, bu işlere yarar. Nasıl kullanılacağı size kalmış. İleride uygun bir zamanda kernellerin sunduğu özelliklerin ne işe yaradıklarını da açıklamayı düşünüyorum ama pek ucu bucağı yok diyebilirim. Gökhan Moral'ın hazırladığı Siyah Kerneller gerçekten güzeldir tavsiye edebilirim.Diğer taraftan Franco,Chainfire, Cyanogen Mod gibi farklı Kerneller de vardır.(Örnek verdiğim Romlar ve Kerneller bunlardan bazılarıdır.Daha belirtmediğim onlarcası var)

    4)Mod:Bir şeylerin değiştirilmesi, özelleştirilmesi, geliştirilmesidir. Bu kamera(HyperX-HX-), arayüz, animasyon, bir özellik(Wifi, Bluetooth,NFC iyi örneklerdir, daha genişletilebilir.) olabilir. Bu modlar çok basit de olabilir oldukça komplike de olabilir. Bazılarının yüklenmesi için belirtli şartlar gerekirken(Root, CWM-ClockWork Recovery Mod-, özel bir rom ve kernel, vs.) bazıları için ise bir uygulama olabilir.Kamera modlarından örnek verecek olursak; kamera sensörünün yeteneklerinin daha fazla kullanılması, buna bağlı olarak daha keskin fotoğraflar, daha yüksek bit rateli ve net video çekimi mümkün. Wifi modları için örnek verecek olursak da daha yüksek hızda ve kalitede bağlantı sunması veya daha az güç tüketmesi gibi donanımsal ayarlamalar olabilirken grafiksel ve görsel olarak bazı farklılıklar da modlar sayesinde yapılabliyor.

    5)Tweak:Bunlar da modlara benziyor ancak moddan ziyade bazı kod veya kodların değiştirilmesi, eklenmesi veya çıkarılması ile sistemde kararlılık, uyumluluk konusunda gelişmeyi amaçlayan eklentilerdir. İnce ayara girer, genellikle risk seviyeleri düşüktür, ancak yanlış bir tweak yüklenmesi sistemin format sebebi olabilir.

    6)CWM(ClockWork Recovery Mod):Recovery Modunun ClockWork tarafından genişletilmiş, daha kapsamlı, daha fazla şey yapabileceğimiz versiyonudur.Yani kurtarma modudur. Ancak CWM, kurtarmaktan başka işler için de kullanılabilir.(Custom Rom, kernel, mod, tweak, modem vs. yüklemek, sistem yedeği almak-pek kullanmasam da-) Yüklendiğinde Tweak, "Custom Rom", Kernel, Mod gibi garantiyi geçici olarak devre dışı bırakır. Dolayısıyla CWM yüklenmiş bir cihaz garanti kapsamına girmez. Çözümü ise basit, wipe yapmak ve stok rom yüklemektir. Ne işe yarar derseniz aşağıdaki anlatımlarda da görebileceğiniz üzere benim kullandığım telefonun stok romuyla birlikte gelen Stok Recovery'den farklı olarak CWM'nin dokunmatik ekranı kullanabileceğimiz Touch sürümüdür. Yukarıda kaynak linklerini verdiğim Touch CWM 6.0.1.0 sürümüdür. Bazı kernellerin kendi değiştirilmiş CWM'leri vardır. Bu CWM'lerde cihazın bağlantı gücü, titreşim seviyesi, açılışta kullanılacak işlemci frekansı gibi bazı donanım özelliklerine de müdahale etmemize olanak tanıyabiliyor.Deneyimli kullanıcılar dışında kimsenin kullanmasını tavsiye etmem.Normal CWM'i çoğumuz rahatlıkla kullanabilirken özelleştirilmiş, modlu CWM'ler tecrübe, deneyim sahibi ve riski göze alanlara hitap ediyor.

    Gelelim bunların nasıl kurulacağına.Hepsinin kurulumu üç aşağı beş yukarı aynı.
    görüldüğü üzere CWM kurulu bir cihaz üzerinde aşağıdaki fotoğraflardaki adımları takip ettiğinizde dilediğiniz Custom Romu(Bazı romların yüklemek için şartları olabilir) kurabilirsiniz.Keza "CWM üzerinden kurulabilen" Kerneller,Modemler, Modların çoğu ve Tweak'lar birebir aynı şekilde kuruluyor.Bazılarında tek eksik wipe yapılması. Ama rom kurarken kesinlikle wipe yapmayı ihmal etmeyin. Yoksa uygulama durduruldu, yavaşlama, ısınma gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Ancak CWM ve Stok Romların nasıl kurulduğunu anlatacağım. Uygun ve güncel bir CWM sürümü bulduktan sonra (xda'da bulabilrisiniz.Örnek)

    Daha sonra Sammobile'dan uygun bir Stok Romu bilgisayarınıza indirip, bir klasöre çıkaracaksınız. Telefonu yedekledikten sonra(resim, video vs. pc'e USB bellekten atarmış gibi atın) ses açma ana ekran ve güç tuşlarına basılı tutarak Recovery mod'a giriyoruz. ses kısma tuşuyla aşağıya gelip wipe data/factory reset'in üstüne geliyoruz ve güç tuşuyla seçip yes'i seçiyoruz. Wipe işlemini yaptktan sonra ; Odin 3.0.4(şu anda en kararlı sürüm) yönetici olarak çalıştırıp, PDA kısmına çıkardığınız .tar uzantılı rom dosyasını gösterdikten sonra telefonu ses kısma güç ve ana ekran tuşlarına aynı anda bastığınızda aşağıdaki ekran gelecektir.

     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Bu erkan geldikten sonra bir kere ses açma tuşuna basıyoruz ve download moda giriyoruz. Eğer ses kısma tuşuna basarsak işlemi iptal etmiş oluruz.

     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Bu ekran da geldikten sonra telefonu pc'e bağlıyoruz. Alttaki resimde görüleceği üzere Odin programı telefonu gördükten sonra Start'a basıp işlemi başlatabiliriz. Ben hali hazırda bir rom dosyasına sahip olmadığım için CWM-Root dosyasını koydum.

     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Starta bastıkran sonra yükleyeceğimiz şeye bağlı olarak bir süre bekliyoruz. Stok romlar genellikle 4-6dk arası yükleniyor. Dosya boyutu belirleyici etken. İşlem sırasında telefonu, Odin programını ve dosyaları kurcalamamanızı ben söyliyeyim uymak size kalmış.

    Stok Rom, CWM, Root, Kernel(Odin ile kurulanlar) Modem(Odin ile kurulanlar) bu şekilde kuruluyor. Gayet basit. Hatta dosyaları indirmek daha uzun sürüyor diyebiliriz.


    Ben anlatımı Omega v11 romuna ve kendime göre yaptım. Wipe yapılı olduğu için wipe işlemini göstermedim.Siz wipe yapmayı ihmal etmeyin.Wipe işlemini yukarıda anlattım ancak tekrar etmek gerekirse yedeklerinizi aldıktan sonra telefonu kapatıyoruz. Ses açma ana ekran ve güç tuşlarına basılı tutuyoruz. Galaxy SIII GT- i9300 yazısını gördükten sonra güç tuşundan parmağımızı çekiyoruz diğer 2 tuşa basmaya devam ediyoruz, taa ki Recovery menüsü gelene kadar. Recivery menüsünden ses kısma-ses yükseltme tuşları ile wipe data/factory reset seçeneğinin üstüne gelir güç tuşuyla seçiyoruz ve ardından yes'in üstüne gelip tekrar güç tuşuyla onaylıyoruz.Wipe işlemi bu şekilde. Duruma göre Wipe dalvik cache ve fix permissions seçeneklerini de yapabilirsiniz.

    Ses açma, güç ve ana ekran tuşlarına basılı tutarak açtığımız CWM-Recovery menüsü bu şekilde:

     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Ses kısma ile gelip güç tuşuyla seçim yapabileceğimiz bir menü. Ya da yeni versiyonlar ile birlikte dokunarak da kullanabiliriz. Wipe cache ve ardından wipe data factory reset yaptıktan sonra İnstall Zip from SDCard seçeneğini seçiyoruz:

     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    karşımıza böyle bir menü geliyor. Choose Zip from SDCard'ı seçiyoruz.

     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Daha sonra önceden telefonun dahili hafızasına attığımız(burayı bilerek şimdi söylüyorum. Eminim ki forumun yarısı okumadan soracak. İnşallah bu dediğim gerçekleşmez.) kuracağımız dosyanın üzerine geliyoruz ve seçiyoruz.

     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Yes'i seçip kurulumu onaylıyoruz. Kurulduktan sonra geri gelerek cihazı resetliyoruz. Hayırlı olsun :)

     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    ODİN VE CWM KURULUMU VE KULLANIMI VİDEO ANLATIM
    [DHVideo=]

    Yazıyla olabildiğince basit ve anlaşılır bir şekilde adım adım Odin ile bir şeyi nasıl kurabileceğinizi de anlatacağım. CWM anlatımı yukarıda görsel ve yeterince ayrıntılı olduğu için tekrar anlatma ihtiyacı duymadım.

    Odin:

    Odin'i yönetici olarak çalıştırın.
    Stok rom, kernel, mod, gibi bir şey yükleyecekseniz PDA kısmına tıklayıp yükleyeceğimiz tar.md5 uzantılı dosyayı seçiyoruz.
    Eğer modem dosyası yükleyecekseniz modem kısmına, CSC kısmına ise konum ile ilgili(neredeyse hiç lazım olmayacak, kullanılmayacak ancak bilginin fazlasından zarar gelmez) şeyleri seçiyoruz.
    Cihazı ses kısma, home ve güç tuşlarına aynı anda basılı tutarak yukarıda da anlattığım gibi download moda alıyoruz.
    Cihazı USB ile pc'e bağlıyoruz.
    Odin'de COM kısmında COM:4 gibi bir yazı yazdığında(arka plan genellikle sarı renk olur) cihaz pc'e bağlanmş ve yüklemeye hazır olur.
    Daha sonra start'a basıp arkanıza yaslanın. Yüklenen dosyaya göre birkaç saniye ile birkaç dakika arasında bekledikten sonra cihaza yükleme bitmiş ve cihaz yeniden başlatılıp açılacaktır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Bu mesaj altındaki anlatımlardan dolayı oluşabilecek hiçbir sorundan dolayı bir yükümlülüğüm bulunmamaktadır, tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.
    Eğer ki bu mesajdan ve/veya konudan zerre kadar faydalandıysanız bir teşekkürü çok görmeyin.


    Kamera İçin ayrı konu açsam mı açmasam mı diye düşünürken bu mesajda kamera konusunu da halledeyim dedim. İlk mesaj ve bu mesaj gerekli gördüğüm yerlerde ilerleyen zamanlarda güncellenecek, genişletilecektir.

    Kameradan en iyi verimi nasıl alabileceğinizle başlamak istiyorum.
    En önemlisi temiz bir lens kullanmaktır. Telefonun kamera lensini temiz tuttuğunuz sürece ayarları otomatikte de bıraksanız iyi sonuçlar alabilirsiniz. Ancak otomatik ayarlar bazı durumlarda en iyi sonucu veremiyor. Bunu için elle ayar yapmamız gerekiyor. Bizi en çok ilgilendiren şey ışık durumu ve İSO değeri. Daha sonra odaklanma, beyaz dengesi, poz değeri, poz süresi, sahne gibi ayarlar geliyor.

    İSO değeri ne kadar düşük olursa kamera sensörü o kadar az ısınır(daha az voltaj gerekeceği için) ve daha az Noise-Gren oluşur. Noise ve gren en basit tabiriyle fotoğraflardaki nokta nokta, leke gibi duran, ufak, leke gibi sorunlardır. Kamera sensörününün ısınması Noise ve Gren seviyesini arttırır. DSLR makinelerde soğutma ve kullanılan algoritmalar daha gelişmiş olduğu için aynı lens kullanılsa dahi daha iyi sonuç alınmasının en temel sebebi budur. Ancak birisi profesyonel fotoğraf makinesi birisi telefon karşılaştırmaya gerek yok sanırım. Görüntünün iyi olması için her zaman düşük İSO değeri kullanmakta fayda var. Eğer otomatiğe alırsanız bu değer 80 ile 800 arasında değişirken(ara iSO değerleri olan 125, 150, 175, 225 gibi değerler de kullanılabiliyor) manuel ayarlarda ile 100-200-400 ve 800 İSO kullanılabiliyor. Ne kadar düşük İSO değeri o kadar net ve titreşime hassas çekim, ne kadar yüksek değeri o kadar çok Noise ve titreşime az hassas çekim anlamına geliyor. Yani 100İSO ile çektiğiniz bir fotoğrafta en ufak bir titreme görüntüyü bozabilir ancak genel olarak net çekim yaparsınız, 800İSO ile çektiğiniz bir fotoğrafta görüntü kalitesi daha düşük olsa da ufak titreşimler görüntüyü etkilemez. İSO değeri ortamdaki ışık şiddeti ve miktarına göre ayarlanır. Dışarıda günlük güneşlik bir havada çekim yapacaksanız İSO'yu otomatiğe alın ve 80İSO ve titreşim önleme ile çekim yapın. Yok hava bulutlu veya kapalı mekanda çekim yapacaksanız İSO'yu 100'e getirin ve gerekirse Poz değerini arttırın ki görüntü biraz daha aydınlık olsun. Yetmezse flaş açabilirsiniz. Gece çekimi yapacaksanız sakın ola Gece modunu kullanmayın, titreşime aşırı hassastır, flaş kullanamazsınız(yardımcı ışığı açarak görüntüyü aydınlatabilirsiniz ancak flaş kadar güçlü olmaz) sonuç nispeten iyi olsa da en iyi sonuç genellikle değildir. Tavsiyem Manuel olarak 100 veya 200 İSO(yakın çekim için 100, uzak çekim için 200) ile flaşlı çekim yapmanız ve-veya poz değerini mümkün olduğunca yüksek tutmanızdır. Hem görüntü net ve keskin olacaktır hem de ışık daha iyi ve tatminkar olacaktır. Sonuç daha iyi fotoğraflar...Tabii bazı durumlarda Gece Modu veya Gece Modu+Yardımcı ışık kombinasyonu daha iyi sonuç verebilir.Denemekte fayda var. İSO ve ışık durumu bu şekilde.Biraz uzun oldu ancak bu paragraftakileri iyi uygularsanız çektiğiniz fotoğraf %80 en iyidir.

    Gelelim odaklanma meselesine. Cihazda temel olarak 2 tane odak modu var. Birisi AF yani Otomatik Odak diğeri ise Makro yani Yakın Odak. Yüz algılama otomatik odak altında bir özellik olduğu için onu karıştırmıyorum. Eğer 10-20cm gibi yakın mesafeden çekim yapacaksanız Makro modunu, daha uzak mesafede çekim yapacaksanız Otomatik odaklanmayı kullanmanız gerekir. Makro modunda uzağa odaklanabilir, otomatik odak modunda da yakına odaklanabilir ama detay seviyesi ve kalite olarak aralarında fark olur.O iş için olmadığından sonuç iyi olsa da en iyi değildir.

    Beyaz dengesi, Otomatik, Gün ışığı, Bulutlu, Parlak ve Florasan olarak toplanmış. Işık kaynağına göre uygun olanı seçmenizde fayda var, otomatik ayarda ise görüntüde ışık kaynağının etkisi olmaz, renkler daha soluk veya fazla baskın çıkabilir.

    Poz Değeri ve Poz süresi: Poz Değeri fotoğrafın parlaklık ayarıdır.Bu değer +2.0 ile - 2.0 arasında değişir. Poz süresi ise fotoğrafın çekildiği süredir. Bu ayar şimdiye kadar telefonlara konulmadı, profesyonel makineler ve üst seviye fotoğraf makineler haricinde genellikle ayarlayamadığımız bir şeydir. Poz süresi ne kadar uzun olursa o kadar çok ışık sensöre girip işleneceği için o kadar çok ayrıntı olur. Telefonda bunu ayarlayamamamızın temel sebebi ısınmadır. Uzun süre açık kalan sensör ve lens ısınacağı için böyle bir cihazda şimdilik Poz süresi ayarı yoktur. Otomatik olarak ışığa göre cihaz kendi ayarlar. Saniyenin 1/2'si ile 2.17milyarda 1'i arasında değişir.

    Son olarak Sahne kaldı. Bu ayarlar ön tanımlı ayarlardır. Ayar yapmakla uğraşmak istemeyenler içindir de denebilir. Ayarlar önceden yapılmış ve profil olarak kaydedilmiştir. Değiştirilemez. Yani gidip aa bunun iso değeri XXX kadar ben şunu 100'e düşüreyim diyemezsiniz.Deseniz de fayda etmez çünkü değiştirmemeniz için o seçenekler kapatılmıştır. Basit bir kaç ayara izin verir.(GPS imi, Çekim kalitesi, Ön-Arka kamera,Çözünürlük,Yönergeler, Açık Hava görünürlüğü, Denklanşör sesi ve Kayıt Yeri) Genellikle iyi sonuç verir, ayarlarla zaman kaybetmeyi önler ancak ince ayara izin vermediği için de bazen beklenenin tam tersi çok kötü sonuç verebilir.

    Gelelim kamera moduna. Bildiğiniz gibi şu anda Galaxy S3 için en iyi kamera modu olarak gösterilen Hx Kamera Modu HyperX nickli üye tarafından hazırlanmıştır... Kendisi i8910 ve Galaxy S2 için de kamera modları yapmıştır.Kısaca modu anlatmak gerekirse fotoğraflarda keskinliği, kontrastı ve renk doygunluğunu ayarlıyor, video çekiminde sesin ve görüntünün bitrate'ini arttıyor,. Şöyle ki; normalde 19Mbps 24kHz 30fps olan 1080p Çok İyi kalitedeki videoyu 30Mbps 60fps(stabil olmasa da) 48kHz'e çıkartıyor. Hızlı çekim ve yavaş çekim modları 1.52 sürümü ile birlikte gelmiş olup Galaxy Note II kamera uygulaması üzerine geliştirilmiş bir mod. Geliştiriciyi desteklemek için imkanlarınız çerçevesinde bağış(Donate) yapmanızı rica ediyorum ve Kamera Modunu birkaç video ile örneklendirmek gerekirse;





    bu da benim çektiğim bir video.


    Daha yeni bir videom. Videoyu İndirdikten sonra izleyin.Toplam 267MB'tır. Aksi takdirde kalite ciddi anlamda düşük oluyor.

     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Gelelim bu modu nasıl yükleyeceğimize. Cihazınızın rootlu olması ve sıkıntı olmaması için deodexed rom kullanmanız gerekiyor. Buradaki Konuda bulabileceğiniz CWM kurulum dosyasını CWM'den flashlamanız yeterlidir. AOSP tabanlı romlar için de AOSP Kamera Modu'nu kullanarak daha iyi sonuç alabilirsiniz. Kurulumu HyperX modu gibi CWM'den yapılıyor. Aşağıdaki anlatım eski sürüme aittir. Sistem dosyalarının nasıl değiştirilebileceğini anlattığı için durmasında bir sakınca yok. Kamera modunu yüklerken kullanmayacağız ancak başka modlarda gerekirse kuruluma kaynak niteliği taşıdığı için anlatımı kaldırmıyorum.

     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 19 Şubat 2013; 19:41:17 >

  • Bu mesaj altındaki anlatımlardan dolayı oluşabilecek hiçbir sorundan dolayı bir yükümlülüğüm bulunmamaktadır, tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.
    Eğer ki bu mesajdan ve/veya konudan zerre kadar faydalandıysanız bir teşekkürü çok görmeyin.


    Wipe Nedir? Ne işe yarar? Nasıl yapılır?

    Wipe, temizlik, temizleme, sıfırlama, reset atmadır.Yüklenecek yazılımda eski yazılımdan kalan bir şeyin sorun çıkarmasına karşı yapılır, olabilecek çoğu sorunun önlenmesini sağlar. 3 türü vardır.

    İlki Cache yani ön bellek. Wipe cache işlemini yaptığımızda ön bellekteki bilgiler sıfırlanır.Mesela bir not uygulaması yüklediniz. birkaç not aldınız. Daha sonra note uygulaması aklınızda olmadan wipe cache yaptınız. Aldığınız notlara elveda diyebilirsiniz. Uygulamalar silinmez ancak uygulamalar sıfırlanır, yaptığınız değişiklikler gider.

    İkincisi Dalvik Cache. Bu da dalvik ön belleğini temizlemeye yarıyor. Kernel, script ve tweak kurmadan önce olmazsa olmazınız olmalı.Dalvik ön belleği temizlendiğinde eski sistem ayarlarından geriye pek bir şey kalmaz. Ve temiz diyebileceğimiz bir kurulum olur.

    Üçüncü ve asıl wipe seçeneğimiz ise Data/ Factory Reset. Bu seçenek ise sistemde ne var ne yoksa temizler, cihazı fabrika ayarlarına döndürür. Yedeklerinizi harici bir hafızaya yapmazsanız sonuçları hoş olmayabilir.

    Wipe yapmak için Recovery menüsüne girmemiz lazım. Bunu için ister telefonu kapatıp ses açma ana ekran güç tuşlarına aynı anda basacağız ya da resimde görünen recovery menüsünün kısayolunu kullanacağız.(Resimdeki menü için cihazın rootlu ve CWM'e sahip olması lazım)
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Daha sonra çıkan menüden ses tuşlarıyla veya CWM kuruysa dokunarak Wipe Data/ Factory reset yapmak için aşağıdaki resimde görünenin üstüne dokunuyoruz, CWM yoksa güç tuşuyla seçip ardından yes'i seçiyoruz.Wipe cache yapmak isteyen bir alttaki Wipe Cache seçeneği için aynısını yapması gerekiyor.
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Dalvik Ön Belleğini temizlemek isteyenler ve İzinleri Fixlemek isteyenler aşağıda görünen Advanced menüsüne girmeli:
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    İzinleri fixlemek isteyenlenler(Fix Permissions) buradan yapılıyor;
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Dalvik Ön belleğini temizlemek isteyenler de buradan yapabilirler;
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Wipe işlemi bu şekilde yapılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 19 Şubat 2013; 19:42:04 >

  • Bu mesaj altındaki anlatımlardan dolayı oluşabilecek hiçbir sorundan dolayı bir yükümlülüğüm bulunmamaktadır, tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.
    Eğer ki bu mesajdan ve/veya konudan zerre kadar faydalandıysanız bir teşekkürü çok görmeyin.


    UFAK BİR NOT: GÜNCEL BOOTLOADERLAR İLE BİRLİKTE KIRMIZI ÜNLEM DENEN ŞEY DE GELDİ. ONUN İÇİN DE BURADAKİ LİNKTEN ÇÖZÜM BULABİLİRSİNİZ.
    Triangle Away İle Sayaç Nasıl Sıfırlanır?

    Cihazımıza Download mod ile üretici yazılımı haricinde bir şey yüklediğimizde cihazın sayacı artıyor ve bu durum servis, garanti gibi durumlarda sıkıntı yaratabiliyor. Stok Roma dönmek bu sayacı sıfırlamadığı için ek bir uygulamaya ihtiyacımız var. Adı Triangle Away.Uygulamayı kullanmak için root yetkisine sahip olmanız gerekiyor.

    Uygulamanın 1.7+ sürümlerinden birini yüklüyoruz ve uygulamayı açıyoruz. Root izni isteyecek, izin veriyoruz ve bizi basit bir arayüzle karşılıyor.
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Daha sonra Current Status yazan yerde Counter: 0 ise bu işlemi yapmamıza gerek yok demektir. Ancak 0 değilse yapmamızda fayda var demektir.Lazım olursa diye.
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Daha sonra Reset Flash Counter'a dokunuyoruz ve sayacı sıfırlıyoruz.
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Tehlikelidir! Devam etmek istiyor musunuz? Benden günah gitti falan diyor ve uygulamanın uyumlu sürümünü kullanıyorsak he he deyip Continue'ya dokunuyoruz:
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    İşlem başarılı bir şekilde tamamlandıysa bu uyarıyı görmeniz lazım OK'a bastığınızda uygulama kapanacaktır. Telefonu yeniden başlatın.
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Sayaç sıfırlama işlemi de bu şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 3 Mart 2013; 21:49:05 >
  • Custom Romları Bu Mesaj Altından Takip Edebilirsiniz.Burada güncel sürüm numarası yazmasa bile linke tıkladığınızda güncel sürümün ana konusuna yönlendirileceksiniz.

    Tüm custom romları açıklamayacağım. Belli başlı birkaç taneyi açıklayacağım, geri kalanların sadece linkini vereceğim. . Oluşabilecek her hangi bir sorundan yükümlülük kabul etmem.Yüklemek ve kurmak tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. Yedeğiniz olmadan kesinlikle başlamayın. Harici hafıza kartınızın okunmaması, hata vermesi gibi durumlar için hafıza kartını çıkardıktan sonra işlem yapmanızı tavsiye ederim. ExFat destekli bir kernel ile birlikte kullanmanız Harici Hafıza Kartı ile ilgili sorunları önemli ölçüde azaltır. Tekrar belirtmek isterim, tam bir yedeğiniz olmadan başlamayın, benim bir yükümlülüğüm bulunmamaktadır. Aşağıdaki romların özel bir Odin sürümü olmadığı sürece zip halinde CWM'den kuruluyorlar. Bu uyarıları yaptıktan sonra geçelim Romlara.

    Omega:Stok rom üzerine bazı değişiklikler ve tweakler içeren, daha hızlı ve daha kullanışlı bir romdur. Stok romdaki sorunların bir çoğu yoktur, daha stabil ve akıcıdır. Aroma yükleyicisini kullandığı için kurulumu kolaydır.Buradan konusuna ulaşabilirsiniz.

    Anono: Stok rom üzerine bazı değişiklikler ve tweakler içeren, daha hızlı ve daha kullanışlı bir romdur. Stok romdaki sorunların bir çoğu yoktur, daha stabil ve akıcıdır. Aroma yükleyicisini kullandığı için kurulumu kolaydır. BURADAN ulaşabilirsiniz.

    Ultima:Stok rom üzerine bazı değişiklikler ve tweakler içeren, daha hızlı ve daha kullanışlı bir romdur. Stok romdaki sorunların bir çoğu yoktur, daha stabil ve akıcıdır. Aroma yükleyicisini kullandığı için kurulumu kolaydır. BURADAN ulaşabilirsiniz.

    XperianZe: Stok rom üzerine Xperia Z-ZL cihazlarındaki bazı uygulamaların eklendiği ve Xperia serisi cihazlar gibi tema ile sislenmiş bir romdur. Samsung romu tabanlı olduğu için stok romdaki özellikleri de kullanabilirsiniz. BURADAN ulaşabilirsiniz.

    Pardus HD: Stok rom üzerine görsel değişikliklerin yapıldığı, bazı uygulamaların değiştirildiği, tekrar düzenlendiği, sistem bazında değişikliklerin yapıldığı bir rom. Stok romdaki özellikleri kullanabilirsiniz. BURADAN ulaşabilirsiniz.

    FoxHound:Stok rom üzerine görsel değişikliklerin yapıldığı, bazı uygulamaların değiştirildiği, tekrar düzenlendiği, sistem bazında değişikliklerin yapıldığı bir rom. Stok romdaki özellikleri kullanabilirsiniz. BURADAN ulaşabilirsiniz.

    Chaos:Stok rom üzerine görsel değişikliklerin yapıldığı, bazı uygulamaların değiştirildiği, tekrar düzenlendiği, sistem bazında değişikliklerin yapıldığı bir rom. Stok romdaki özellikleri kullanabilirsiniz. BURADAN ulaşabilirsiniz.

    Gazi:Stok rom üzerine görsel değişikliklerin yapıldığı, bazı uygulamaların değiştirildiği, tekrar düzenlendiği, sistem bazında değişikliklerin yapıldığı bir rom. Stok romdaki özellikleri kullanabilirsiniz. BURADAN ulaşabilirsiniz.

    Darky: Stok rom üzerine bazı değişiklikler ve tweakler içeren, daha hızlı ve daha kullanışlı bir romdur. Stok romdaki sorunların bir çoğu yoktur, daha stabil ve akıcıdır. Aroma yükleyicisi kullanıldığı için kurulumu kolaydır. BURADAN konuya ulaşabilirsiniz.

    WanamLite: Stok rom üzerine değişiklikler ve tweakler yapılmış olup hız, kararlılık ve gereksiz şeylerden arınmış bir romdur. Buradan ulaşabilirsiniz

    Criskelo: Stok Rom üzerine geliştirilen, hem stok romdan hem Nexus cihazlardan aşina olduğumuz arayüzün bir karışımını kullanan, hızlı ve stabil bir romdur. Aroma yükleyicisini kullandığı için kurulumu kolaydır. Buradan ulaşabilirsiniz.

    NxTGen: Stok Romun gereksiz şeylerden arındırılmış, stabil, perseus kernele sahip, optimize edilmiş ve bazı ek özelliklere sahip bir custom rom.Buradan ulaşabilirsiniz.

    Super Nexus: Android'in referans Holo ayüzünü kullanıyor. Hızlı olmasının yanında geniş bir uyumluluk desteği de sunuyor.(Diğer romlar test romlarını kullandıkları için bazı uyumsuzluk sorunları var şu anda.) Artılarının yanında eksileri de var. Denemek isteyenler Buradan ulaşabilir. Gapps gereklidir. Gapps'i ilk mesajda bulabilirsiniz.

    Paranoid (Paranoidandroid): AOSP tabanlı, CM10 hybrid bir romdur. Gapps kullanmak gerekir. Performans ve stabilitenin yanında farklı arayüzler(Tablet, telefon, hybrid gibi) arasında seçim yapabileceğiniz bir romdur. BURADAN ulaşabilirsiniz.

    CyanogenMod 10.1: Android kaynak kodları üzerine hazırlanmış 4.2.1 tabanlı Cyanogen Mod takımı tarafından hazırlanmış ön izleme sürümü olan romdur. Hız ve stabilite oldukça yüksektir. Saf performans ve kararlılık için geliştirilen bir romdur. Buradan indirme sayfasına ulaşabilirsiniz. En üstteki link bir değişiklik olmadığı sürece en günceldir. Dosya isimleri ile dosyaların paketlendiği tarih aynı olduğu için en güncel olanı rahatlıkla bulabilirsiniz. Gapps gereklidir. Gapps'i ilk mesajda bulabilirsiniz.

    Sense4All Beta 23/09: HTC Sense arayüzünü seviyor musunuz? O zaman buyrun, HTC One S'in arayüzüne sahip bir Galaxy S3. Bire bir port edilmiş 4.0.4 tabanlı bir romdur. Bire bir port işleminin zor olması nedeniyle şimdilik sadece ilk sürümü bulunmakta. İleride daha gelişmiş, daha kararlı ve daha iyi uyum sağlamış sürümlerle karşımıza çıkacaktır. Buradan ana konusuna ulaşabilirsiniz.

    MIUI US: AOSP ve Stok rom tabanlı MIUI romudur. Buradan uygun versiyonu bulabilirsiniz.

    Android Revolution HD:Stock Rom üzerine performans, tweak, script, kararlılık geliştirmeleri içeren, görsel olarak Stok Rom ile bire bir aynı olan, pil, performans ve kaya kadar sağlam(kararlı) bir rom olduğu söyleniyor. Şahsen denemedim ama kötü diyeni de görmedim. Buradan Ana Konusuna ulaşabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 23 Mart 2013; 10:29:53 >

  • Bu mesaj altındaki anlatımlardan dolayı oluşabilecek hiçbir sorundan dolayı bir yükümlülüğüm bulunmamaktadır, tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.
    Eğer ki bu mesajdan ve/veya konudan zerre kadar faydalandıysanız bir teşekkürü çok görmeyin.


    Bu mesajda boot animasyonunu daha açık bir deyişle açılıştaki animasyonu değiştirmeyi göstereceğim. Bu yemek için gereken malzemelerimiz; bir adet Samsung Galaxy S3, bir adet Root Explorer, bir adet yüksek çözünürlüklü bootanimation.zip (tercihen yüksek çözünürlüklü, ama düşük çözünürlüklük kullanmak isterseniz sizi tutan yok) ve bir teşekkür.

    Buradaki Konudan birçok boot animasyonuna erişebilirsiniz

    Başlamadan önce bootanimation.zip dosyasını telefonda kolay bulabileceğimiz bir yere atıyoruz.Ben dahili hafızadaki Downloads klasörünü tercih ettim. Bütün ıvır zıvırım orada olduğu için öyle yaptım. Siz neresi kolay geliyorsa orayı tercih edin

     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
    **********Mount M/W ve Mount M/O'ya dikkat edin demeye gerek var mı bilmiyorum ama ben yine de söyliyeyim.**********
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
    **********Resimde tam belirtmeyi unutmuşum bootanimation dosyasının adını samsungani olarak değiştireceğiz.**********

     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 19 Şubat 2013; 19:43:58 >
  • Yavaş yavaş gerektiğinde kullanmak için sakladığım mesajları doldurmaya devam ediyorum. Bu mesajda da Tweak ve Script kullanımına biraz değineceğim. Tabii sadece gerçekten lazım olan ve etkisi fazla olanları paylaşacağım.


    Bu mesaj altındaki anlatımlardan dolayı oluşabilecek hiçbir sorundan dolayı bir yükümlülüğüm bulunmamaktadır, tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.
    Eğer ki bu mesajdan ve/veya konudan zerre kadar faydalandıysanız bir teşekkürü çok görmeyin.

    Bu Mesajda BestMultiTasking Fix'in kurulumunu ve kullanımını yaparak başlayacağım.

    Fix 7 sürümüne güncellenmiş olup yeni özellikler ve çok daha gelişmiş bir ram yönetim mekanizması kullanılmaya başlanmış olup her 4 saniyede bir uygulamalar kontrol edilmekte ve duruma göre optimizasyon ve planlama yapılmaktadır. Çift çekirdek 1GHz üzeri veya 4 çekirdek 800MHz üzeri CPU ve stabil GPU'ya sahip değilseniz zorlamayın, aksi takdirde yardım edilmeyecektir. Malum aynı anda çok fazla uygulama açık duracak ve bu nedenle bir miktar daha fazla sistem kaynağına ihtiyaç duyulmakta.

    Bildiğiniz üzere cihazda 1GB ram var. Bu ramin 833MB'ını kullanabiliyoruz.Daha birkaç sene öncesine kadar bilgisayarlarda 1GB ram ile Crysis, GTA gibi oyunlar oynadığımızı yad ederken bir telefonun 1GB rame sahip olması ve uygulamaların da mobil olarak kullanıldığı ve buna bağlı olarak daha az sistem kaynağına ihtiyaç duyduğunu düşündüğümüzde elimizde büyük bir potansiyel var diyebiliriz. Her ne kadar 2GB rame sahip telefonlar çıksa da bunlarda da durum bizim cihazlardan pek farklı değil. Fazladan eklenen 1GB ram'in gerçekten 1GB ram etkisi yaratmadığını biliyoruz. 2GB ile günümüz bilgisayarları için az bir miktar olsa da birçok oyun ve programı kullanmaya yettiğini biliyoruz. Bilgisayarlara hızla yetişen bu mobil cihazlardaki potansiyeli çoğu zaman üretici yazılımlarıyla kullanamıyoruz. 1GB ram ile birçok işi aynı anda bilgisayarda yapabildiğimizi düşündüğümüzde telefonda da belli bir oranda benzer işlemleri yapabilmeyi beklerke, bakıyoruz ki bir uygulamadan diğerine geçtiğimizde arka planda açık bıraktığımız uygulama eğer hemen geri dönmezsek kapanmış oluyor veya oyunlarda home tuşuna basıp çıktığımızda %90 ihtimalle oyunu tekrar açtığımızda bizi "o çok sevdiğimiz(!) yükleme ekranı" karşılamasından hoşlanmıyorsanız XDA'daki mattiadj nickli İtalyan geliştiricinin hazırladığı bu Fix tam size göre. (Fix'in XDA Konusuna BURADAN Ulaşabilrisiniz.) Zira Jelly Bean Samsung romu ve bu romları temel-base alan custom romlardan birini kullanıyorsanız ve build.prop'ta değişiklik yapmaya izin veren bir kernel kullanıyorsanız(mevcut kernellerin %95'i destekler, hangisi destekler-desteklemez diye sormamanızı istemiyorum. Hepsinde çalışır diyelim. Çalışmayanına denk gelen görmedim.)


    Bize bu sorunu-eksiği düzeltmek için ne yapmamız lazım diye soracak olursanız bize öncelikle root, Samsung imzalı JB romu(CM10 gibi AOSP ve AOKP romlar olmaz.), build.prop düzenleyici (Buradan ulaşabilirsiniz.) ve BusyBox'ın kurulu olması gerekiyor(BusyBox'a da buradan ulaşabilirsiniz).

    BusyBox'ı cihaza indirip kurduktan sonra varsa ZRam ve SuperCharger gibi eklentileri kaldırıyoruz. Ayrıca uygulamaları kapatan AppKiller, Task Killer gibi uygulamaları da cihazdan siliyoruz.(Galaxy S3 kullanıp böyle bir uygulama kullananı dövmek lazım Cihaza hakaret gibi bir şey resmen...)

    Build.prop düzenleyicimizi açıp resimlerdeki adımları uygulayın ve ardından cihazı kapatıp açın.

    Aşağıdaki resimlerdeki değerler farklılık gösterebilir. Güncel sürüm ve değerler için XDA'daki ana konuyu kontrol ediniz.Buradaki anlatım sadece nasıl yapılacağını göstermek içindir, değişiklik gösterebilir. İlk SS'deki tablodan kullanımınıza uygun değerleri ayarlayarak kullanmanız performans/multitasking dengenizi en iyi seviyede tutmanıza yardımcı olacaktır. Uygulama bellek tüketiminden kasıt 1 uygulamanın tükettiği ram miktarıdır. Her uygulama için ayrı ayrı hesaplayınız. Max değerler 1 uygulamanın tek başına tükettiği değerlerdir.Mesela 50MB'tan az ram tüketen 2 uygulamanız var. Toplam bellek tüketimi 70MB'tır. Bu durumda Max 50 MB ayarlarlarını kullanmanızı tavsiye ederim. Kullandığınız uygulamaların "1" BİR tanesinin en fazla kullandığı bellek miktarına göre düzenlenmiş olup, kullandığınız uygulamalar daha fazla bellek tüketirse ciddi performans kaybı ve sorun yaşamanız an meselesidir. Kullandığınız uygulamaları iyi analiz edin, ona göre seçim yapın. Şahsım adına hiçbir yükümlülük kabul etmeyeceğimi ve yapacağınız işlemlerden sorumlu olacağınızı hatırlatmak isterim.

     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★
     ★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★

    Bu adımları başarıyla yaptıktan sonra son olarak Fix'in XDA konusundan(linkini verdiğim konu) Download latest bestMultiTaskingFix yazısından en güncel sürümü indirip cihaza CWM ile flashlamanız yeterlidir. Telefon ilk açılışında bir kereye mahsus tüm uygulamaları kontrol edip, optimize edecek daha sonra tekrarlamayacaktır. Doya doya multitasking'in tadını çıkararak kullanabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 19 Şubat 2013; 19:45:19 >
  • EFS V2 Modem ve IMEI'si Okunmayanlar İçin:

    0049... şeklinde olan orjinal imei kullanan cihazların sorunu modem dosyasının EFS v2 olmaması ancak romun-sistemin EFS v2 modem ile çalışmasından kaynaklanıyor. Yani MF6 gibi MG4'ten önceki bir romdan MG4 ve sonrasında çıkmış bir roma geçerseniz cihazın uyumlu modem dosyaları MG4 ve sonrasında çıkan modemler olacaktır. EFS v2 olan bir modem(MG4 ve sonrası) kurarak sorunu çözmek mümkün.EFS V2 modem, EFS v1'i okuyabilirken EFS v1 modem, EFS v2'i okuyamaz bu da bağlantı yok hatasına sebep olur.

    Stok rom kullanıyorsanız Brezilya MH5 Romu (MH1 Modem) kurarak çözebilirsiniz. Custom rom kullananlar ise Play Store'dan Omega Files(Omega rom'un geliştiricisi indie nickli şahsın yazdığı, mod, modem ve çeşitli eklentileri indirebileceğiniz bir uygulama) indirip MH1(4.1.2) modemi indirdikten sonra cihaza CWM'den zip şeklinde kurabilirsiniz. 4.3 Samsung romlar için ise MJ3 ve sonrasında çıkan bir modem dosyasını indirip kurmanız gerekiyor. Kurulum için diğer dosyaları kurmaktan farklı bir şey yapmanıza gerek yok.

    Böylece yere düşen imei'leri düzeltebiliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 16 Kasım 2013; 14:44:27 >
  • şu konulara bi ayar verseler iyi olacak ya çok gereksiz şeyler ile doluyor forum
  • Hayirli olsun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower

    Hayirli olsun hocam

    Sağ olun. Eski konuyu sildirene buradan selamlarımı gönderiyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower

    Hayirli olsun hocam

    Sağ olun. Eski konuyu sildirene buradan selamlarımı gönderiyorum...

    Hocam ilk soruyu ben soruyum.belki hatirlarsin ben sikayetciyim s3ün wifi cekim gücünden xxlh1 modemini odinle kursam.cekim gucu artabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower


    quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower

    Hayirli olsun hocam

    Sağ olun. Eski konuyu sildirene buradan selamlarımı gönderiyorum...

    Hocam ilk soruyu ben soruyum.belki hatirlarsin ben sikayetciyim s3ün wifi cekim gücünden xxlh1 modemini odinle kursam.cekim gucu artabilir mi

    Denemedim, dolayısıyla kesin bir şey söylemem zor. Ancak yorumlar arttığı yönünde. Ancak bunun daha fazla pil tüketimine yol açacağını hatırlatmama gerek yok sanırım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower


    quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower

    Hayirli olsun hocam

    Sağ olun. Eski konuyu sildirene buradan selamlarımı gönderiyorum...

    Hocam ilk soruyu ben soruyum.belki hatirlarsin ben sikayetciyim s3ün wifi cekim gücünden xxlh1 modemini odinle kursam.cekim gucu artabilir mi

    Denemedim, dolayısıyla kesin bir şey söylemem zor. Ancak yorumlar arttığı yönünde. Ancak bunun daha fazla pil tüketimine yol açacağını hatırlatmama gerek yok sanırım :)

    Valla pili az giderse gitsin cekim gucu artsin da nolursa olsun :) bu arada wifi cekim gucu artarsa pil kullanimi artmaz mi cunku telefon wifiya baglanmak icin kendini daha az zorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Denemedim, dolayısıyla kesin bir şey söylemem zor. Ancak yorumlar arttığı yönünde. Ancak bunun daha fazla pil tüketimine yol açacağını hatırlatmama gerek yok sanırım :)

    Ben bunu kurdum aradan biraz zaman geçtikten sonra cihazdaki siyah kernelin üstüne son sürümünü tekrar kurdum sonrasında pilde bariz bi şekilde düşüş oldu. aksamdan sabaha %5 düşen pil %10 15 arası düşmeye başladı. Günü birlik gidiyor kısacası.. ozaman bunun etkiside var. bu mesajı görünce bağlantı kurdum kendimce.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Natsukaw.S

    quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Denemedim, dolayısıyla kesin bir şey söylemem zor. Ancak yorumlar arttığı yönünde. Ancak bunun daha fazla pil tüketimine yol açacağını hatırlatmama gerek yok sanırım :)

    Ben bunu kurdum aradan biraz zaman geçtikten sonra cihazdaki siyah kernelin üstüne son sürümünü tekrar kurdum sonrasında pilde bariz bi şekilde düşüş oldu. aksamdan sabaha %5 düşen pil %10 15 arası düşmeye başladı. Günü birlik gidiyor kısacası.. ozaman bunun etkiside var. bu mesajı görünce bağlantı kurdum kendimce.

    Eğer benim gibi gecenin bi vakti aranmayacağınızdan eminseniz telefonu uçak moduna alın, telefonu kapatıp açın(Yeniden başlat) ve telefona hiç dokunmadan bırakın. Ben bu aralar bu yöntemi kullanıyorum ve gecede %1 ile %5 arası bir tüketim oluyor. Yoksa %10-15leri görmek hiç de zor değil. Bir de LED bildirim uygulaması kullanıyorsanız gece o uygulamayı kapatın. Sabaha kadar bir bildirim vs. yüzünden LED'lerin yanması hem LED'lerin ömrünü etkileyebilir(genellikle sorun olmaz ama uzun sürede ısınma ihtimali var.) hem de pili gereksiz yere tüketir. Benim ekranın açık durma süresi 5saatten aşağı inmemeye başladı. Omega v18 kullanıyorum ve tavsiye ederim.
  • Nexus jelly bean'deki on screen butonları S3 getirmemizin bir yolu varmı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeratull

    Nexus jelly bean'deki on screen butonları S3 getirmemizin bir yolu varmı acaba?

    Softkey mi kilit açma ekranı mı? Aslında ikisi de tam manasıyla yok ams...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt


    quote:

    Orijinalden alıntı: zeratull

    Nexus jelly bean'deki on screen butonları S3 getirmemizin bir yolu varmı acaba?

    Softkey mi kilit açma ekranı mı? Aslında ikisi de tam manasıyla yok ams...

    Şu bildiğimiz home back ve settings tuşlarından bahsediyorum onların dokunmatik ekranda alt kısımda çıkmasını sağlayabiliyormuyuz diye merak ettim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeratull

    quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt


    quote:

    Orijinalden alıntı: zeratull

    Nexus jelly bean'deki on screen butonları S3 getirmemizin bir yolu varmı acaba?

    Softkey mi kilit açma ekranı mı? Aslında ikisi de tam manasıyla yok ams...

    Şu bildiğimiz home back ve settings tuşlarından bahsediyorum onların dokunmatik ekranda alt kısımda çıkmasını sağlayabiliyormuyuz diye merak ettim

    Onlar softkey olarak geçiyor ve bildiğim kadarıyla stabil, düzgün çalışan bir sürürm vs yok. İnternetten bir bakalım. Olması lazım.

    Yep, buldum.Buradan istediğiniz tuşları kurabilirsiniz. Ancak denemediğim için tam bilmiyorum. Stock romda bazı sorunları olabiliyormuş ve cihazı geçici olarak garanti dışına çıkarır. Cloxkwork Recovery ile kuruluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 3 Eylül 2012; 22:26:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.