Şimdi Ara

Volkswagen Bora Tam Otomatik şanzıman Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
19.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Volkswagen Bora Tam Otomatik şanzıman 1.6 pasifik aracımız var.Vites d konumundayken araç 3. vitesde kalkıyor ve 3 . vitesde devam ediyor.Vites hiç değişmiyor.Aracın sorunu ne olabilir.Bu şekilde kullanmamızın ne sakıncası vardır?Bu sorun başlarda ara ara oluyordu.Şuanda hep böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrdmr1 -- 17 Eylül 2012; 16:41:13 >



  • O vitese ait selenoid bozulmustur.
    Kesinlikle bilmedigini sanzimanciya gorurup soyledigine inanmayin.
    Ufacik bir kablo degistirilmesi gerekirken para kazanmak icin sanziman rektefiyesi yapmaya calisirlar.

    Sorununuz anladigim kadariyla Selenoid bozulmus ve doldurmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim cevabınız için.Birazdan baktırcam son durumu burdan iletcem.
  • tam emın olmamakla bırlıkte bazı araçlarda vıtesın yanında bı tuş boyle kar işareti gibi bı usta kaygan ağır zemınde bu tusa bas araba 3. viteste kalkıyor demıstı ama tam bılemıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrdmr1

    Volkswagen Bora Tam Otomatik şanzıman 1.6 pasifik aracımız var.Vites d konumundayken araç 3. vitesde kalkıyor ve 3 . vitesde devam ediyor.Vites hiç değişmiyor.Aracın sorunu ne olabilir.Bu şekilde kullanmamızın ne sakıncası vardır?Bu sorun başlarda ara ara oluyordu.Şuanda hep böyle.

    Gelişme var mı acaba?

    Selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrdmr1 kullanıcısına yanıt
    Aynısı bende de oldu,
    Tamirciden çıktım vites 3 te sabitledi.

    Adamın eli değmiş sensörün kablosuna..

    Anlayan ustaya götür hemen halleder. Eğer Sensör bozuksa Devir sensörü değişecek sanırım.

    Bu soru başka sitelerde de yazıyordu
    Google dan bak..

    3 devam et bişe olmaz merak etme, binebilirsin. Yokuşlar zorluyo dikkat et.
  • ÜSTAD BENDE 2005 1.6 HINGLINE BORA VAR TAM OTOMATİK İLK ALDIGIMIZDA SAAT GİBİYDİ FAKAT MEMLEKETE GTMEK ICIN BAKIMA SOKTUM YAGIDIR SUYUDUR HERSEYI DEGISTI VE TEMIZLENDI Bİ SÜRE SONRA R YE TAKTIGIMDA DOLDURMUYODU MOTOR SOGUKKEN. BI KAC SANIYE SONRA GECIYODU. NEYE ARADAN ZAMAN GECTI SANZIMAN YAGINI DEGISTIM TUP TAKTIM BAYA BI DUZELME OLDU. EN SON YAĞ SOGUTUCU PATLADI VE MOTORUN İÇİ KOMPLE YAG DOLU SOGUTUCU DEGISTI TEMIZLEMEK İÇİN 2 3 GUNDE BI USTAYA GÖTURDUM TEMIZLETTIM SUREKLI EN SON BI YAG SOKUCU KOYDUK VE ÖYLE BIRAKTIK. SUANDA OLAY TERSE DÖNDÜ D YE TAKTIGIMDA OKUMUYO AMA DAHA KISA SURELI. VE YOLDA GIDERKEN YAPIYO BUNU VİTESİ OKUDUGUNDA ALT TARAFDAN ÖYLE BI SES GELIYOKI SANKI KAYALIGA VURDUK ALTINI. KÜT DİYE VE BUNU MOTOR ISINIP HARARET 90 I GÖRENE KADAR YAPIYO. BI YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM YOKSA ARABAYI YAKICAM ARTIK.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: d.b.cooper

    ÜSTAD BENDE 2005 1.6 HINGLINE BORA VAR TAM OTOMATİK İLK ALDIGIMIZDA SAAT GİBİYDİ FAKAT MEMLEKETE GTMEK ICIN BAKIMA SOKTUM YAGIDIR SUYUDUR HERSEYI DEGISTI VE TEMIZLENDI Bİ SÜRE SONRA R YE TAKTIGIMDA DOLDURMUYODU MOTOR SOGUKKEN. BI KAC SANIYE SONRA GECIYODU. NEYE ARADAN ZAMAN GECTI SANZIMAN YAGINI DEGISTIM TUP TAKTIM BAYA BI DUZELME OLDU. EN SON YAĞ SOGUTUCU PATLADI VE MOTORUN İÇİ KOMPLE YAG DOLU SOGUTUCU DEGISTI TEMIZLEMEK İÇİN 2 3 GUNDE BI USTAYA GÖTURDUM TEMIZLETTIM SUREKLI EN SON BI YAG SOKUCU KOYDUK VE ÖYLE BIRAKTIK. SUANDA OLAY TERSE DÖNDÜ D YE TAKTIGIMDA OKUMUYO AMA DAHA KISA SURELI. VE YOLDA GIDERKEN YAPIYO BUNU VİTESİ OKUDUGUNDA ALT TARAFDAN ÖYLE BI SES GELIYOKI SANKI KAYALIGA VURDUK ALTINI. KÜT DİYE VE BUNU MOTOR ISINIP HARARET 90 I GÖRENE KADAR YAPIYO. BI YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM YOKSA ARABAYI YAKICAM ARTIK.

    İyi de niye bağırıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.