Şimdi Ara

2012 Polo 1.4 Dsg Sanziman Sesi Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba . Araci alali henuz 3 hafta olmasina rağmen dsg nin rahatlığına hayran kaldığımı soylemeliyim. Aracin vites gecisleri sarsintisiz ve hissedilmiyor. Yolda kaymak gibi bi gidisi var hakikaten. Ancak ozellikle kasislerde ve yokus yukari bazen gaza ani yuklenmelerde aracin o anda vites degistirmesinden kaynakli sanzimanindan tak diye bir vuruntu sesi geliyor. Acaba 0 bi arac icin bu ses normal mi. Bozuk yollarda da şanzımanın tıkır tıkır vites gecis seslerini duyuyorsunuz sayet cam aciksa. Bu tak sesine epey bi kafam takildi. Normal bi ses olup olmadığı konusunda yardimlarinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kasislerde veya yavaşlamalarda cam açıkken vites düşürme sesi gelmesi normal. Ani yüklenmelerde vites değişiminin hissedilmeside normal geliyor. Fakat her viteste bir kütleme var ise bu normal değildir. Kütlemeyle beraber sanki manuel viteste debriyajdan ayağını ani çekersinde kavrama anında araçtada sarsıntı olur ya o tarzda ise servise gidin derim.
    Eğer servis yakınsa yine gidin ve ordaki tekniğe durumu söyleyin ve beraber teste çıkmayı isteyin ve yolda bu sesleri onlarada duyurun ki kesin çözüm ortaya çıksın. Kolay gelsin.
  • Yok oyle her viteste degil ama araba zorlanirsa veya donus ve kasis rampa vs birşey olursa bir tak sesi duyuyorsun. Ama kavramada sarsinti veya titreşim gibi herhangi olumsuz bir durum yok cok şükür. Ama iste arac yeni olunca böyle sesler biraz rahatsız edici maalesef.
  • 7 ileri kuru kavrama dsg ler için normal bir durum .. malesef düzelme imkanı yok ...
  • Seat leon kullanan arkadaşımda aynı sesi söyledi. Normal bir durum. Anormal olanları ilk mesajımda söyledim. Sıkıntı etmeye gerek yok bence. Keyfini sürün aracın :) Bizde alabilsek keşke :)))
  • Hangi polo,leon,ibiza,golf sahibiyle konuşsam sürekli şanzımandan yana bazı sıkıntılardan bahsediyorlar hatta bazı arkadaşlar garantisi bitmiş dsg şanzımanlı araç kesinlikle almayın diyorlar(bir ara 2006-2007 golf gti'lara niyetlenmiştim).Üstelik Audi s-tronic şanzımanlarında bir çoğu garantiden değiştiriliyor,bu durumda Renault edc şanzıman bence daha sorunsuz bir şanzıman diye düşünüyorum.
  • Insallah daha iyisi sizin olsun. Aciklamalar icin teşekkürler baya bi icim rahatladi sayenizde. Bu sesler icin biraz forumlari dolastim 2012 modellerde sanziman sorunlari cozuldu volkswagen icin filan yazmislar ama anlaşılan çözülen bisey yok henüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.