Şimdi Ara

Avea telefon açıkken ulaşılamıyor sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
32.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son günlerde sık sık başıma gelmeye başladı.İstanbulda yaşıyorum.Telefonum hiç kapanmaz.Ancak metroya griğimde ulaşılamıyor durumuna düşer.Normal zamanda telefon yanımda açık çekiyorken bana ulaşamıyorlar.Arayanıbil servisini aktif etmişti.günde en az 2-3 kere mesaj geliyor.başka avea kullanan arkadaşıma sordum.onada telefon açıkken arayanıbilden mesaj geliyormuş.benzer durumla karşılaşan varmı?



  • Bugün yaşadım ilk kez..

    3G açıktı bende..

    Arkadaşa ulaşılamıyor diye anons gitmemiş hiç ses çıkmadı kapattım dedi..
  • aveayı arayanlar 2 kez aramalı
    bende uzun suredır bunu farkındayım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 temmuz unda 4 saat kimseye ulasilamaisti. Allah in belası avea! hemen vodafone a geri dönmüştüm. dünyanın en geri zekalı işletmesi avea dır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odamda full ceker arayanlar %80 ulasamaz,msj atarim 38 saat sonra gider..
    Dandik kelimesinin bir anlami daha olmali
    Dandik=avea, sık sık da vodafone..
    Ariyacaksin 500 u koymuslar papaganlari tekrarlayip durur ayni seyleri..Bedava kullan desin uzak dururum faturalisindan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3g ile ilgili bir sıkıntı olabilir diye düşünmeye başladım.bu konuyu açtıktan sonra telefonumu edgeye çevirdim.henüz daha arandınız ulaşılamadınız gibi bir mesaj gelmedi.

    işin komik tarafı bu şekilde telefon açıkken ulaşılamıyor durumu sık başa gelen bir operatörde arayanıbil kullanımı ücretli.bu servisi ilk ücretsiz başlatan operatördü bir de
  • Benim de başıma gelmişti 4-5 kez.Ama uzun süredir bir sıkıntı yok.Birde ben farkettiğimde ancak telefonu açıp kapattığımda aktif hale geldi.
  • benim iki hattım var biri turkcell biri avea. turkcell i iş için kullanıyorum. yoksa avea ile çok rezil oldum çekmiyor maalesef.
  • Bir ara vodafoneda vardı bu sorun artık yok
  • Arkadaslar abartmayin ya..

    Bazen baska hatmi kullaniyorum diyorum burayi okuyunca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutbaran

    benim iki hattım var biri turkcell biri avea. turkcell i iş için kullanıyorum. yoksa avea ile çok rezil oldum çekmiyor maalesef.

    cekmeyip ulasilamiyor dese neyse cekip ulasilamiyor demesi cok acaip.
    evet ben vodafone kullanirken ondada vardi.ozellikle internete girerken oluyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar konuyu çok büyütmüşsünüz yaa hepsini kullandım yok birbirlerinden farkları 4 yıl türkcell kullandım tarifeleri fiyatlı diye zamanın telsimine geçtim sonra vodafone oldu şimdi 1 yıldır avea,dayım sadece bu yazılar taraf yazısıdır sadece şunu gördüm avea türkcell vodafone kadar kapsama alanı yok ama diyer sorunlar hepsinde mevcut bu benim görüşüm ben aveadan memnunum
  • Avea kullaniyorum iPhone4 de, ironik ama Avea dan da memnunum LAKIN kim ne derse desin bu konudaki sorun Avea da bariz sekilde var. Tel acik ama ulasilamiyorsun. Hergun basima geliyor desem yeridir.
  • Hala var mı bu sorun demek ya.Bende muzdariptim bundan.Gerçi benim başıma nadir gelirdi ama gelirdi yine de.Sonra Vodafone'a geçtim.Bir kere de onda başıma geldi.4 aydır Bimcelldeyim.Tekrardan Avea'ya geçtim yani Bimcell sayesinde.Hiç teklemedi maşallah.
  • Arkadaşlar, sorun 3g şebekelerinden kaynaklanıyor.

    Telefonu nadiren 3g'ye alıyorum şarj açısından. Yaklaşık 10 gün önce farkında olmadan 3g şebekede bırakmışım telefonu, elime aldım arama yapacam, çeviriyorum numarayı, kendi kendine karşı taraf hiç çalmadan düşüyor. Heralde dedim şebek yoğun, 10 dakika sonra tekrar denedim, sonuç aynı. Sonra aklıma geldi 3g'deydi telefon diye. 2g'ye aldım, anında şak diye bağlandı aradığım numaraya...

    Aklınızda olsun, avea malesef bu konuda sıkıntılı...
  • denemeler sonucunda bende 3g den yana sikinti oldugunu farkettim.ne zaman telefonu 3g ye alsam illaki arayani bil mesaji goruyorum.ozellikle isyerinde bu durum basima geliyor.ordaki baz istasyonunda bi sikinti vardir belkide.

    birde su durum var.ben sabitken bile surekli telefon h+ h 3g degisimleri oluyor.bununda etkisi vardir diye dusunuyorum.sizdede bu sekildemi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şebekeler sürekli "take-on" ve "take off" yaparlar. Yani siz x baz istasyonundan y baz istasyonunun kapsamasına girdiğinizde, x baz istasyonu sizi y'ye devreder.

    Konuşma bakımından genelde problem çıkmaz çünkü bir çeşit önbellekleme yaparak, sizin baz istasyonu değiştirdiğinizi farketmezler.

    Ancak internet bağlantısı için daha üst frekansta ve daha yoğun sinyallere ihtiyaç duyar telefonlar. Bu nedenle sürekli en yüksek sinyal kalitesine sahip baz istasyonunu ararlar.

    Evet ulaşılamama durumunun baz istasyonu değişimi sırasında oluyor olması normal. Ancak bence altyapıda bir problem var. Çünkü önce de anlattığım gibi bir kaç defa 3g şebekesinde "arama başlatamama" sorunuyla karşı karşıya kalmıştım...
  • 3g kullanmiyorum ama neredeyse hergun bu sorunu yasiyorum en kotu iki gunde bir. Ve bu sorun tele reset atinca duzeliyo bazen farketmezsem 4-5 saat sonra biranda biriken mesajlar geliyo beni arayanlar telimin kapali oldugunu soyluyo. Bu sorunun bir cozumu yok mu teli servise verdim sorun saptanamadi deyip verdiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realbrutal

    Son günlerde sık sık başıma gelmeye başladı.İstanbulda yaşıyorum.Telefonum hiç kapanmaz.Ancak metroya griğimde ulaşılamıyor durumuna düşer.Normal zamanda telefon yanımda açık çekiyorken bana ulaşamıyorlar.Arayanıbil servisini aktif etmişti.günde en az 2-3 kere mesaj geliyor.başka avea kullanan arkadaşıma sordum.onada telefon açıkken arayanıbilden mesaj geliyormuş.benzer durumla karşılaşan varmı?

    Benzer şeyi bende yaşadım ama bana arayanı bilden mesaj da gelmiyordu. Beni arayanlar ( başka şebekenden) 2. aradıklarında ulaşıyordu. Ilk aradıklarında ulaşılmıyor.Ardından 2. aradıklarınd çalıyor.
    Avea müşteri hizmetleri telefonda bazı tuşlamalar yaptırdı. Ayarları sıfırladı, yonlendirmeleri falan kaldırttı. Düzeldi.
    syglr
  • Aynısı bugun basıma geldi bende telefondan oluyor sandım ama anlasılan genel bir sorun..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.