Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
27.028
Cevap
139
Favori
3.055.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: red_power

    Harbiden çok güzel görünüyor sonradan yaptırma imkanımız yok mu böyle birşeyi???
    quote:

    Orjinalden alıntı: specops

     MEGANE II BÖLÜMÜ


    ya bende bu renk istiyorum yok mu oluruuu ? :'(



    yaptırırsınız ama zahmetli olabilir
    söküp takma işlemini bilirsen kendinde yapabilirsin
    butonların altında aydınlatma ledleri var onları değiştireceksin




  • Ben kendim asla yapamam bunu ama servise götürsem yaparlarmı ve bunun maliyeti yüksek olurmu ki?
    benim araba 1.4aut.
  • Eğer sadaece cd player bölgesindeki ışıkları değiştreceksen pek bişey tutmaz
    ama bilgi ekranını değiştiremezsin
    belki servis bile değitirmez, değiştirsede masraflı olur kanaatindeyim
    ayrıca sen bu görüntüyü beğendiysen bence bu modellerin kadranlarını hiç görme :)

    ben gördüm ve kıskançlıktan çatladım :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: red_power

    Ben kendim asla yapamam bunu ama servise götürsem yaparlarmı ve bunun maliyeti yüksek olurmu ki?
    benim araba 1.4aut.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eldorado06

    arkadaşlar 2003-2004 megane ll lerdeki ön fren kaliperlari arızalıymış ve çoğu araç servise çağırılıp değiştirilmiş.bu konuda bilgisi olanlar varmı ve kaliperlerini değiştiren



    2005 modellerdede varmı bu
  • Çiçeği burnunda megane sahibi olarak herkese merhaba,
    Megane 2 HB DCI 100BG PK
    Her şey güzel, Tipi de çok hoşuma gidiyor (Ben o taraftanım yani)

    Bir tek eksiği ESP yok, olsa düşünmeden alırdım Allahtan yol tutuş mükemmel.
    Avrupa daki megane larda var ama

    +Garanti ile ilgili road2hell arkadaşıma tamamen katılıyorum, servise 2 defa sordum doyurucu yanıt yok, merkezi aradım onlar da servise başvurun dediler hala yaptıramadım gitti.
    Servise açıkça dedim parasında değilim yeterki koşulları açıklayın. Aynen garanti devam ediyor mu, yoksa sadece bellli parçalar ve arızalar için mi, sadece mekanik mi..... Yok arkadaş, cebimizdeki parayı vermeye hazırız 5 dakikalık açıklamayla, alamadı adamlar. Karnı doyuk bunların.



     MEGANE II BÖLÜMÜ




  • neden megane'larda asr yok? arabam full ama pati çekiyo :)
  • Cidden kadranlarda bu kadar güzel görünüyorsa bende kıskanırım.Ayrıca bir şey daha sorucam cd player bölgesinde hava sıcaklığını gösteren bir değer var resimde ama benim arabada bu özellik yok aut. model olduğu için mi acaba?
    quote:

    Orjinalden alıntı: highjacker

    Eğer sadaece cd player bölgesindeki ışıkları değiştreceksen pek bişey tutmaz
    ama bilgi ekranını değiştiremezsin
    belki servis bile değitirmez, değiştirsede masraflı olur kanaatindeyim
    ayrıca sen bu görüntüyü beğendiysen bence bu modellerin kadranlarını hiç görme :)

    ben gördüm ve kıskançlıktan çatladım :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: red_power

    Ben kendim asla yapamam bunu ama servise götürsem yaparlarmı ve bunun maliyeti yüksek olurmu ki?
    benim araba 1.4aut.






  • quote:

    Orjinalden alıntı: kürsad


    quote:

    Orjinalden alıntı: eldorado06

    arkadaşlar 2003-2004 megane ll lerdeki ön fren kaliperlari arızalıymış ve çoğu araç servise çağırılıp değiştirilmiş.bu konuda bilgisi olanlar varmı ve kaliperlerini değiştiren



    2005 modellerdede varmı bu



    bildigim kadraıyla yok bende kıllanıp servise gittim temiz cıktı
  • evet arkadaşlar kaliperler arızalıymış.garantim bitmesine rağmen servisin yolunu aşındırdım ve sonunda spariş verdiler.bu hafta değiştirecekler.para bayılmaktanda kurtuldum.daha öncede servise söylemiştim.onlar değiştirmedi ama hatalarını kabul ettiler.değiştirecekler.arkadaşlara duyurulur.servise gidebilirler
  • kardes bende de 2003 hb var, kaliperlerden ses geliyor, degismesi gerekiyor, ben ankaradayim, acaba nereye gitmeliyim? garantisi coktan bitmis arac, nasil yaptirabilirim ? bu arada gecenlerde basima birsey geldi, aracimin yol bilgisayarinda yakit tuketimi ortalamasi 7000km nin ortalamasi idi o yuzden cok zor oynuyordu ayrica cok performansli kullanmama ragmen 9,5 du en son(her haftada 0,1 lt de artiyordu:)), daha sonra yanlislikla yol bilgisayarini sifirladim ve kendi kendime dusundum, 7000km nin ortalamasi 9,5 ciktiysa yine basarsam heralde 12 falan olur, moralim bozulmasin diye bakalim ne kadar ekonomik kullanabiliyorum diye dusundum, uc gundur ankarada; bilkent-cankaya arasi ortalama 6,4 lt/100 km cikti, inanamadim, eskiden arkadasin sedanda elde ettigi 7,3lt/100 km ye imrenirdim artik benimki daha az yakiyor. ancak bu degeri elde edebilmek icin surekli araci cok dusuk devirlerde kullanmam gerekiyor, uzun vaadede bu motor icin bir sorun yaratir mi? ki zaten cok uzun surecegini sanmiyorum zira yavas gitmeye artik dayanamiyorum, iki gune kalmaz 'eeh yeter be' diyip basmaya baslarim yine ama yine de biliyorsaniz ogrenmek isterim fazla dusuk devirde kullanmanin motora asindirici eya baska bir zararli etkisi var mi?




  • Ben de 2004 sedan var.seyir halindeyken ses gelmiyor ama, şöyle normalin üstünde yaptığım bir fren de anomal bir ses geliyor.Bu kesinlikle ABS nin sesi değil çok daha farklı bir ses.Ne yapmalıyım sizce, bu ses dediğiniz gibi kaliper sesimidir acaba.Yardımcı olabilirmisiniz.
  • Evet authentique olduğu için
    resimdeki araç digital klimalı olduğu için ısı göstergesi var, bizim araçlarda klima manuel olduğu bu özellik yok.


    Orjinalden alıntı: red_power

    Cidden kadranlarda bu kadar güzel görünüyorsa bende kıskanırım.Ayrıca bir şey daha sorucam cd player bölgesinde hava sıcaklığını gösteren bir değer var resimde ama benim arabada bu özellik yok aut. model olduğu için mi acaba?
    Orjinalden alıntı: highjacker


  • resimdeki görüntü hoş gerçekten geçenlerde bi internet sitesinde gördüm 60 ytl civarındaydı eve posta ıle yolluyolarmış nasıl montajlanıyo onu bılmıyorum ama
  • quote:

    Orjinalden alıntı: coutoup

    kardes bende de 2003 hb var, kaliperlerden ses geliyor, degismesi gerekiyor, ben ankaradayim, acaba nereye gitmeliyim? garantisi coktan bitmis arac, nasil yaptirabilirim ? bu arada gecenlerde basima birsey geldi, aracimin yol bilgisayarinda yakit tuketimi ortalamasi 7000km nin ortalamasi idi o yuzden cok zor oynuyordu ayrica cok performansli kullanmama ragmen 9,5 du en son(her haftada 0,1 lt de artiyordu:)), daha sonra yanlislikla yol bilgisayarini sifirladim ve kendi kendime dusundum, 7000km nin ortalamasi 9,5 ciktiysa yine basarsam heralde 12 falan olur, moralim bozulmasin diye bakalim ne kadar ekonomik kullanabiliyorum diye dusundum, uc gundur ankarada; bilkent-cankaya arasi ortalama 6,4 lt/100 km cikti, inanamadim, eskiden arkadasin sedanda elde ettigi 7,3lt/100 km ye imrenirdim artik benimki daha az yakiyor. ancak bu degeri elde edebilmek icin surekli araci cok dusuk devirlerde kullanmam gerekiyor, uzun vaadede bu motor icin bir sorun yaratir mi? ki zaten cok uzun surecegini sanmiyorum zira yavas gitmeye artik dayanamiyorum, iki gune kalmaz 'eeh yeter be' diyip basmaya baslarim yine ama yine de biliyorsaniz ogrenmek isterim fazla dusuk devirde kullanmanin motora asindirici eya baska bir zararli etkisi var mi?

    çok düşük devirde motoru yorar
    ama sen düşük dediğin devirlerde bu değerleri yakalıyorsan muhtemelen torkunun iyi olduğu devirlerde kullanıyor olmalısın aracının tork eğrisine bir bak




  • O gördüğün internet sitesinin adresini hatırlıyosan gönderebilirmisin veya bu ekran ışıklarını nereden bulabilceğim hakkında bilgisiolan varmı?
    quote:

    Orjinalden alıntı: Demonofhell

    resimdeki görüntü hoş gerçekten geçenlerde bi internet sitesinde gördüm 60 ytl civarındaydı eve posta ıle yolluyolarmış nasıl montajlanıyo onu bılmıyorum ama
  • evet maalesef bu sabah aracımdan tıkırtılar duymaya başladım. 5 buçuk ayda istanbul yollarında normal midir sizce?
  • bir de şunu soracaktım. benim aracımda 4 tane hoparlör var ve arka camın önünde de 2 tane hoparlör yuvası var. ben buralara da 2 tane hoparlör takmak istiyorum. megane'lardaki cd çalar sistemi en fazla hangi güçteki hoparlörü, ve hangi şekil hoparlörü destekler. eğer bir de biliyorsanız bunların fiyatlarını söyler misiniz?
  • arkadaşlar dün itibari ile 2004 model Megane II Dynamic sahibiyim arabam full+full. bende bazı arkadaşlar gibi eğer çözümleyebilrsem +garanti satın almak istiyorum. Bu gün konu ile ilgil girişimler başaldım. bakalım ne olacak eğer olumlu bir sonuç alabilirsem buradan sizinle paylaşacağım. Ve Mganların yol bilgisayarı ve radyo-Cd aydınlatmasına gelince. ileride 1 - 2 yıl içinde hem yol bilgisayarı hem Radyo CD Klima ekranı hem de kadran aynı şimdiki cep telefonlarını ekranı gibi olacak. zaten bu aydınlatma sistemi giderek gelişiyor.

    Yani demek istediğim ilk cep telefonlarının aydınlatması yeşil ekrandı. sonra turuncu ekranlar çıktı sonra turunc ekran ile renkli ekran arasındaki şimdiki Meganlarda olduğu gibi mavi beyaz zemin üzerine aydınlatama geldi. sonrada şimdiki cep telefonlarında kullandığımız gibi renkli ekranlar çıktı. ben şahsen o ekranın çıkmasını bekliyorum. bence tabi herkes kendisi bilir biraz daha sabredin. almışken en güzelini alırsınız.




  • Arkadaşlar çok acil yardım özellikle 1.4 kullanıcılarına bir sorum var.Bugün arabayla işe giderken ayağımı gazdan çektiğimde az ama ilginç bir ses duydum.Sanki bir uğultu gibi her ayağımı gazdan çektiğimde aynı sesi duymaya devam ettim.İş çıkışı hemen servise gittim.Servisteki kişi bu sesin 1.4 lerin hepsinden geldiğini söyledi.Ses çok az ve bir şarıltı sesi gibi teyp göstergesinin olduğu taraftan geliyor.Servisteki eleman bunun tamirinin mümkün olmadığını ve arabayı böyle kullanmam gerektiğini söyledi.Adama zaten biraz siniroldumbu lafından sonra.Bu sorun için Fabrikayı bile aradık ama 1.4lerin hepsinde aynı sorun var dedi.Hatta Ellerinde 1.4 kasa bir arabavarsa bunu bana ispatlayacağını ve ona hak vereceğimi söyledi.
    Bende 2,5 aydır bu arabayı kullandığımı ama ilk kez bu sesi duyduğumu söylediğimde .Daha önceden de vardır ama siz farketmemişsinizdir gibi bi laf söyledi.
    Ben baya kıllandım bu işten ama adam bana istersen başka bir servisi ara sor herkes aynı şeyi söyler dedi.
    Cidden arabasında bu tip bir sesle karşılaşan oldumu hiç.
    Sadece 1.4 lerde yaşanan bir sorunmuş.?????
    YARDIIIMMMMMMMM LÜTFEN




  • Geçen hafta keşfettim:

    http://www.meganeownersclub.co.uk/

    Forumlara baktığınızda birçok problem gözüküyor.Bazıları kronik galiba;

    1-Tıkırtılar ( ön konsol,kapılar)
    2-Frenlerin ötmesi
    3-Geri giderken direksiyon çevirildiğinde çıkan sesler
    4-Cam motor arızaları(camların ters yönlerde açılıp kapanması veya hiç kapanmaması gibi...)
    5-Sensörlerden gelen sesler(klima sensörü,ısı sensörü)
    6-çabuk yıpranan/anormal ses çıkartan silecekler(6 ay gibi bir süre nasıl?)

    bunlara ilaveten, 2-3 senesini doldurmuş araçlarda;

    7-aracın su alması
    8-start/stop mekanizmasının bozulması.

    1,2,3,5 ve 6 numaralı şikayetler ve şıklarda olmayan birkaç sorun bizzat başıma geldi.Daha aracım 15.000 kilometrede(Megane II HB Dyn. BVA).Umarım daha fazlası garanti bitmeden gerçekleşmez.




  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.