Şimdi Ara

Yürüyerek enerji üretmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son 1 yıldır bu konu üzerine yoğunlaştım arkadaşlar. Daha evvelki projelerim Yolları buzlanmaya ve kara karşı koruma ısıtıcı yöntemleriydi ve epey ilerledim sayılır. Sürekli düşündüğüm şey adımlarımızı aaa pile depolayacak kadar enerji üretmek. Bu konuda uluslararası araştırmalar yapılmış olup devam etmekte Amerika'da nano teknolojik bantlar geliştirilmiş ayakkabı altına yerleştirilip her adımda küçük enerji üretimi yapılabiliyormuş fakat istenen seviyede değil sanırım bi 5 yılı var. Aklımdaki daha farklı bir proje, daha çok mekanik döngü, adımlarımız doğrultusunda bir mekanizma Düşününki sigara kutusu büyüklüğünde bir mekanizma kemere takılabilecek bel bölgesine ve bu mekanizmanın sağ ve sol ayak topuklarına kadar esnek micro makara tak çıkar olarak takılabilecek, her adımda o makara ileri diğer adımda geri gidecek ve o mekanizmadaki küçük enerji üreten devreyi harekete geçirecek. yani micro bir enerji üreten motor düşünün makara bunu harekete geçirebilecek. Bilmiyorum çokmu hayalperestim. böyle fikirleri düşünceleri benzer arkadaşlar var ise tanışmak istiyorum beyin fırtınası yaratmak amacım. Saygı çerçevesindeki her görüşe fikre yoruma açığım.







  • sana "yürürken" maximum enerji üretebileceğin en sağlam çözümü (teknik ayrıntılarına/zorluklarına girmeden) anlatıyorum:

    ayakkabının topuğuna bir yay koyuyorsun, topuğunla bu yaya bastığında, hem yayı sıkıştırıyorsun hem de yayın, bastığın üst ucundaki, yaya bağlı bir tork kolunu örneğin 20 derece açısal olarak hareket ettirerek, tork kolunun bağlı olduğu mili minik bir alternatöre/üretece yönlendiriyorsun...

    aynı mekanizmadan diğer ayakkabında da var ve diğer topuğunu adım atmak üzere kaldırdığında, bir önceki adımda, ayakkabının tabanına sıkıştırdığın/enerjilendirdiğin yay boşalırken, tork kolunu tersine çeviriyor, minik üretecin yine elektrik üretiyor.


    üretilen enerjiyi nasıl depolayacağına girmiyorum, onlarca yolu olabilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokenerjik -- 15 Aralık 2012; 20:51:56 >
  • piezo sensör ü duydunuz mu?

    mekaniklerle uğraşmadan bi de onu inceleyin derim.

    bu epey masraflı ve geniş bi proje galiba
  • cokenerjik, Düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim. Sistem mantıklı fakat işte o küçük üreteç dönen milin tersine dönerkende üretim yapması, biraz hatta biraz değil ciddi mühendislik becerisi gerektiriyor. Benimde aklıma yay değilde topukta sıkışan hava düşüncesi geldi. Her adımda içerdeki basınçlı hava mili çeviricek koşarkende tam güç çalışması sağlanıcak. Gibi gibi... Meraklı arkadaşlarla bunun üzerine araştırma yapmaya çağırıyorum lafta kalmıcak düzeye çekebiliriz diye düşünüyorum.
  • Aslında hareket enerjisi o kadar büyük bir enerji değil. Aklıma az önce geldi, insan yürürken ısı üretir ve dışarısıda soğuktur. Öyleyse insanın içerisine bir devre elemanı koyarsak ısıdan enerji üretir. Hemde yürümeyi zorlaştırmaz. Bunun yanında ise ısı enerjisi arada 35 derecelik bir fark olduğunda(bu aralar bizim burası) 30 wattlık bir çıkış gücü verebilir. Bunu da kullanmak istersen 1 Ah lık yaklaşık 23 pili bir saat içerisinde şarz edebilirsin. Aslında çık iyi bir rakam bu. Aslında daha iyi projeler düşünmüştüm ancak derslerden zaman kalmıyor. Mesela bir laptopun altına termoelektrik modül koyarsan laptop ısınır termoelektrikmödül enerji üretir sonra b tekrar laptopa girer ve tekrar çalışır. Aslında araştırmalarıma göre bu bi aralar düşünülmüş(fabrikaların atık ısısında ancak sonra ne olmuş bilmiyorum) ancak tam olarak ne oldu bilmiyorum. Neyse bu proje sayesinde laptopun pil ömrü inanılmaz derecede uzar. Herneyse konuya dönelim. Eğer mekanik yerine böyle birşey yaparsan sana yardımcı olmaktan zevk duyarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: teonamel

    Sistem mantıklı fakat işte o küçük üreteç dönen milin tersine dönerkende üretim yapması, biraz hatta biraz değil ciddi mühendislik becerisi gerektiriyor.


    tersine dönerken üretim yapması için extra bir mühendislik gerekmiyor, herhangi bir elektrik motorunu kafana göre çevir, bir sağa bir sola, her seferinde, elektriği üretebildiğini görürsün, hani şu hareket ettirdikçe şarj olan el lambaları vardır, ileri geri salladıkça, içindeki mıknatıs bobinlerin arasında iner çıkar, içindeki küçük pili şarj eder, ona benzer birşey de olabilir. buradaki tek zorluk, bu kadar küçük mekanizmaları, topuğunu rahatsız etmeden ve kırıp dökmeden bu işe koşmanda... sonuçta yürürken üretebileceğin enerji max. 5watt olsun. hani sırf elektrik üretmek amacıyla bisiklet pedalı çevirirken dahi zorlanarak 100watt üretebileceğine göre, 1 saat yürüsen 5wattsaat enerji üreteceksin ki, bununla ancak ayakkabının kenarına monte ettiğin küçük bir kalem pili şarj edebilirsin sanıyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokenerjik -- 16 Aralık 2012; 21:52:31 >




  • 5 wattlık enerjiyle 3 tane pil şarz edebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ciko6189

    piezo sensör ü duydunuz mu?

    mekaniklerle uğraşmadan bi de onu inceleyin derim.

    bu epey masraflı ve geniş bi proje galiba


    bu sensör elektrik üretmek için kullanılamaz. Yani benim bildiğim böyle bir kullanım alanı yok. Basınç sensörü olarak da bilinir, piezo adında basınca duyarlı bir madde belli basınçlar altında çok küçük akımlar üretir. Bu tip sensöre sahip cihazlar fabrikalarda yoğun olarak kullanılmakta, özellikle sıvı takının seviyesini belirleme gibi uygulamalarda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.