Şimdi Ara

ısı pay ölçer kullananlar varmı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ısı pay ölçer kullananlar varmı


    bu nedir okudum fazla anlamadım,eksik yazmışlar

    evde bunu taktıran kullanan varmı,memnunmudur,bizim kalarüferler fazla yanmaz geceleri hiç yakmazlar ayda 300 tl geliyor merkezi sistem
    şimdi bunu takınca sürekli 15 derece gelcekmiş gecede yanarsa o zaman daha çok gelir
    kalarüfer kapatabilirmiyiz,sanırım diğer odaları kapasak o zaman sadece gelen sıcak sudan faydalanmayız,ama 1 odanınki vana çok açık olsa, o zaman kaç derece su yanıyorsa o kadar ısınırız
    fazla değişen bir şey yok gibi,su sıcaklığını biz ayarlayamıcaz sanırım,sadece kalarüfer kapatıp açabilcez


    Isı Pay Ölçer

    Isı pay ölçer her radyatöre monte edilerek dairenin bireysel bazdaki toplam ısı harcamalarının tespit edilmesini buna göre de gider paylaşımı yapılabilmesini sağlayan ısı sayacıdır. böylece her daire kullanmış oldugu enerjinin parasını öder.

    Isı pay ölçerler monte edilmiş olduğu radyatörün ısısı ile oda ısısı arasındaki farkı ölçerek kullanılan enerjiyi hesaplar, gelen doğalgaz faturasınından sonra konusunda uzman teknik ekibin daire içerisine girmeden hiçbir kat sakinini rahatsız etmeden uzaktan okuma (RF-GSM) sistemi ile bütün kullanım değerleri alınır bu alınan değerler 5627 sayılı kanunda belirtildiği sekilde kullanım oranına göre paylaştırılır ve bütün kat sakinlerine ısıtma gider faturası olarak ulaştırılır. Gider paylaşımlarının yasaya uygun olarak yapılması veya buna uygun hesaplama yapan yazılımların kullanılması çok önemlidir. Daf Isı Pay Ölçer yazılımı yasaya uygun olarak hesaplama yapmaktadır.

    Isınmada Tasarruf için:
    Öncelikle binanızın ısı yalıtımı (mantolama) uygulaması kesinlikle yapılmalı ki ısı muhafaza edilmelidir.
    Gereksiz lambaların kapatıldığı gibi gereksiz veya ihtiyaçtan fazla yanan kaloriferler kısılmalı.
    Peteklerinizin onunu mobilya veya perde ile kapatmayınız. Peteklerin önü açık olmalı.
    Kalorifer peteklerinizin arkasına izolasyon panoları koyarak duvardan ısı kaybunu önlemiş oluruz. Böylece duvarı ısıtmak için harcanan enerjiyi odayı ısıtmak için kullanmıs oluruz.
    Camlarınızı kontrol edin. Camlarınız tam kapanmıyorsa, aralarında bosluk varsa, camlarınız çift camlı izolasyonlu cam değilse ciddi ısı kayıpları olur. Camlarınızda yalıtım sağlıayacak iyileştirmeler yapmazsanız %25 oranında ısı kayıplarına neden olabilir.
    Gereksiz yere açılan camlar ısıtılan odanın sıcaklığını düşürür.
    Halılar eviniz içinde yalıtım sağlayarak ısının kaybını önler.
    Kullandığnız kazanın yeni teknolojili ve yuksek verimli olmasına dikkat ediniz.
    İzolasyonsuz , bakımsız ve tıkalı kalorifer tesisatı boruları da kazanda ısıtılan suyun size ulaşana kadar sıcaklığında kayıplar vermesine neden olabilir. Suyun zor geçmesinden dolayı basınç ve sirkülasyon sıkıntıları yaşayabilirsiniz.
    Kalorifer peteklerinizin zamanla hava yapabilir bu nedenle belirli zamanlarda kontrol ediniz.
    Isınan hava çatıdan kaçmaya çalışır. Bu nedenle çatıların yalıtılması gerekir.
    Hangi dairenin nekadarlık ısı harcadıgının tespit edilmedikçe yapılan tasarrufun bir anlamı yoktur. Bu da ısı payölçer veya Kalorimetre ile mümkündür.
    Isı payölçerle birlikte termostatik vana da kullanmalısınız ki istenilen sıcaklıklarda kalınarak istraftan kacınılmış tasarrruf edilmiş olsun.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.