Şimdi Ara

Bir tek ben mi serbest kıyafette protesto edilecek bir şey göremiyorum?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Okulumdaki bazı öğrenciler serbest kıyafeti, adım adım türban serbestisine yaklaşıldığı için protesto edip, okula okul kıyafeti ile gelmeye devam etmeyi düşünüyorlar. Bir tek ben mi bunu paranoya olarak görüyorum?



  • Her şeye muhaliflik bu olsa gerek.
  • Nasıl cemaatte birileri boş konuşuyosa aydın dediğimiz kişilerin de toplantılarında boş boş konuşanlar vardır demek oluyor.
  • Biraz mantık yürütmek gerekir.
    Üniformanın tek artısı; sabah ne giyeceğim derdimiz olmamasıydı.
    Marka takıntıları da başlayacak "bu kıyafeti daha 2 gün önce giymiştim!"ler de.
    Şimdi, üniforma varken ne küpe taktırılıyordu ne kolye ne bileklik ne de herhangi bir yüzük ve aksesuar.
    Şimdi serbest kıyafet çıktı, tüm takıp takıştırmalar fora..
    Marka merakı ön planda olunca, bu sefer ayakkabısı olmayanlar ne yapacak?
    İnsanlar doğru düzgün beslenemiyor bile, çoğu çocuk okuldan sonraki zamanında çalışıyor.
    Bunlar hep fark yaratacak olan ayrıntılar.
    Çocuğun psikolojisi söz konusu.
    Daha rahat bir üniforma tasarlanabilirdi. Ama illa vur deyince öldürüyorlar.
  • Olmayan öğrenci ne yapacak ? Herkes ahım şahım mı yaşıyor sanıyorsunuz ? Durumu yeterli olmadığı için okuldan sonra dersini çalışmak yerine milletin ağız kokusunu çeke çeke çalışan kaç çocuk var biliyor musun ? Her gün aynı kazağı giymeye utanacak artık arkadaşların."Bu da her gün bu gömlekle okula geliyor" denecek artık.Önlük forma yıllık 1 kere alınır ama her gün o gömleği giyen çocuğun duygularını yaşamayan anlayamaz arkadaşım.

    At gözlüklerinizi çıkarın kafayı takmışsınız akp chp mhp biri birine düşman öbürü diğerini yiyor.Arada kalan halk oluyor.Açlık yokmuş.He yok başı yok.Burda insanlar 1 ekmek fişi için saatlerce sıra bekliyor.Sizde bunu görmeyen siyasete prim veriyorsunuz !

    15 yaşında çocuğa konuşmak kolay tabi.Ana baba paradan kesilince anlarsın sen şimdi en güzel elbiseni giy git okuluna .




  • Ters psikoloji yapalım, her şeyin serbest olduğu saç sakal uzatmanın istediğin kıyafetle okula gelmenin serbest olduğunu düşünelim. Ve birden bir yasa söylentisi çıksa, herkes tek tip asker gibi giyinecek saçlar kısacık kestirilecek, düzenli traş olunacak, bunu yapmayanlar okula alınmayıp disiplin kurulu ile cezalandırılacak dense nasıl bir tepki olurdu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyberSurfer

    Olmayan öğrenci ne yapacak ? Herkes ahım şahım mı yaşıyor sanıyorsunuz ? Durumu yeterli olmadığı için okuldan sonra dersini çalışmak yerine milletin ağız kokusunu çeke çeke çalışan kaç çocuk var biliyor musun ? Her gün aynı kazağı giymeye utanacak artık arkadaşların."Bu da her gün bu gömlekle okula geliyor" denecek artık.Önlük forma yıllık 1 kere alınır ama her gün o gömleği giyen çocuğun duygularını yaşamayan anlayamaz arkadaşım.

    At gözlüklerinizi çıkarın kafayı takmışsınız akp chp mhp biri birine düşman öbürü diğerini yiyor.Arada kalan halk oluyor.Açlık yokmuş.He yok başı yok.Burda insanlar 1 ekmek fişi için saatlerce sıra bekliyor.Sizde bunu görmeyen siyasete prim veriyorsunuz !

    15 yaşında çocuğa konuşmak kolay tabi.Ana baba paradan kesilince anlarsın sen şimdi en güzel elbiseni giy git okuluna .

    +1 Bu adam kesinlikle haklı.Zengin fakir ayrımı yaşanacak.Dışlamalar filan olucak vs.




  • Bazı şeyleri aşmamız gerek artık. Doğru yerden mi başlandı , doğru kişiler kişiler tarafında mu başlatıldı bilmiyorum ama bi yerden başlaması açıkcası hoşuma gidiyor benim. Ee tabi işin başında bu herifler olunca altında bi' şeyler arıyor insan ister istemez fakat, o anarşi yaratmak isteyen komünist veya sosyalist takılmaya çalışan arkadaşlarına söyle; herkesin ateist mi olması gerekiyormuş onlara göre? Tabii ki verecekleri cevap " o dini bir şekilde değil de siyasi sembol olarak kullanılıyor. " olacak fakat, sakalını "modern" çağa göre bırakmayana bile pis pis bakan gençler bunlar, ne beklersin.

    Olayların hem iyi, hem de kötü yanını görüp "ikisine" göre de yorumladığımız zaman bi boklar becereceğiz zannımca. Üstekilerin dediği gibi; İnsanların karşı çıkmak için sebepleri olmaz, karşı çıkacak bi şeyleri olsun yeter.
  • Günümüz Türkiyesinde her türden öğrenciyi dershanede bulabilirsiniz.Dershane ortamında neden bu tür sorun çıkmıyor da okulda çıkıyor.Şimdi bana dershaneye para vererek gidiyorlar durumu iyi olanlar çocuğunu gönderiyor demeyin.Bu duruma karşı çıkanlar tamamen hükümetin yaptığı her harekete muhalefet olan kesimdir.Olayları tamamen siyasi yani..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyberSurfer

    Önlük forma yıllık 1 kere alınır ama her gün o gömleği giyen çocuğun duygularını yaşamayan anlayamaz arkadaşım.

    O, 1 kere alınıp 1 ya da 3 4 sene boyunca giyilecek olan üniformayı bile alamayan aileler var.
  • Birde diyorlar ki zengin fakir farkı ortaya çıkacak, adam demeyeyim çocuk lise bire gidiyor üstünde 400 500 Tl'lik ceket birisi var üstünde lacivert ceket
  • Olay türban olayı değil bence. Biraz geniş bakmak lazım olaya. En büyük etken okulda ki durumu iyi olmayan çocukların ortaya çıkması olacaktır. Çocuklar çocukluk dönemlerin de söylediklerini bilmezler. Bilirsiniz yani. Çocuğun biri yırtık pırtık birşey giyer,ayakkabısı alttan açılmıştır. 3-5 tane zengin veledi gelip dalga geçer. O çocuğun psikolojisini tahmin edebilirsiniz. 2. Etken ise bu okul formalarını satıp bunlardan ekmek yiyen esnaflar için de çok kötü olacak bu durum.
    Örnek vereyim; 2 aydan beri üniversiteye gidip geliyoruz. Yurtta kalan çorumlu bir arkadaş var. 2 aydan beri aynı mont ve ayakkabılarını giyiyor. Gerçekten çok kötü bir durum.Ben botlarımı giyip üşüyüyorum diyorum. Adamın ayağın da 2 aydan beri aynı halı saha ayakkabıları var. Biz üniversiteliyiz tabii ki acımakla yetiniyoruz , çocuk değiliz ama bu çocuklar için farklı olacaktır. Kötü bir durum. Neden böyle oldu bu sistem anlamadım. Çok saçma.




  • Olaya siyasi olarak bakmıyorum kesinlikle ama inanılmaz gereksiz bir uygulama...

    birincisi yaw arkadaş madem böyle bir fikrin var okullar açılmadan çıkarki insanlar boşa kıyafet almasın.

    ikincisi 2001 yılında mezun oldum liseden o zaman iktidarda akp fln yoktu ama ne dizin üstünde etek ne makyaj nede erkek öğrecilerde uzun saç spor ayakkabı hiçbirine müsade edilmezdi...şimdi tam tersi saçlar fönlü bir ton makyaj minicik etek..sonuçta bu gençlerden aileleri sorumlu ama o yaştaki gençlerin bu kadar serbest olması ne kadar doğru.

    üçüncüsü ise kıyafet alabilen var alamayan var arkadaş.sonuçta gencecik insanlar arkadaşlarından görcekler isticekler özenecekler ...aralarından bazılarıda istediklerine sahip olamıcaklar.ailelerine düşman olacak..kimbilir hatta istedikleri şeyi almak için neler yapacaklar.(3gün önce oturduğum apartmanda bir çocuğun evindeki müzik setini götürüp satıp ayakkabı almak istemesi gibi)

    dördüncüsü serbest kıyafet gençlerin üzerindeki rahatlığın iyice artması demek.kendini sokakta sanıp okulun bahçesinde sigara yakarlarsa şaşmam.tek tip kıyafet düzen ve disiplin demek...öğrenci olduğunu unutmamalı...öğrenci dışarda dolaştığı kıyafetle okula geliosa, dışarda yaptığı hareketleride okulada getirir.unutur okulda olduğunu gibime geliyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.