Şimdi Ara

=== PEUGEOT 2008 HAKKINDA HERŞEY === (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.702
Cevap
111
Favori
484.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marseltalon

    quote:

    Orijinalden alıntı: auto_man

    opel mokka, chevrolet trax, renault captur, fiat 500L, skoda yeti den sonra bugün nihayet 2008 i de inceleme fırsatı buldum. bu altı araç içinde en küçüğü 2008. captura küçük derken ondanda küçük çıktı. ama arka üçlü koltuk tavan ferahlığı capturdan daha iyi. iç mekan kalitesi bakımından capturdan önde. genel olarak araç hoşuma gitti. albenisi fazla, dikkat çekici, enteresan bir araç. tutar mı tutmaz mı zaman gösterecek. capturdan önce çıksaydı şansı daha fazlaydı. sedefli beyaz 1200 tl. değer mi karar veremedim. beni fazla çekmedi platinyum gri daha güzel geldi. ama araç 208 in yanında epey heybetli duruyor

    Pekala bu incelediğin 6 araçtan en genişi hangisi...Teşekkürler.

    fiat 500L ölçü ve bagaj hacmi olarak hepsinden daha büyük

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aracı önceki gün inceledim gerçekten çok güzel bir albenisi var bu sınıftaki araçların içinde bence en uygun fiyatlı min suv u ,aracın işçiliği ve malzeme kalitesi güzel
    benim düşüncem 1.2 benzinli motor bu araç için yeterlimi çünkü araç büyük duruyo.yüklü vaziyette rampada ne yapar bilmem test aracı yoktu,aralıktan sonra
    1.2 için otomatik vitesli araç çıkacağı söylendi
  • Aracı cumartesi test etme şansım oldu.Dış görünüm olarak gayet göze hoş gelen bir tasarıma sahip.Yerden yüksekliği 16.5 cm.TEst ettiğim versiyon Allure donanıma sahip e-HDİ 92 hp düz vites idi.Aracın üzerinde standart 17 inch alaşım jant vardı.Üzerinde standart olarak 4 mevsim (çamur ve kar ) lastikleri var.
    Ön konsol birebir 208 ile aynı sadece iç tirimlerdeki kaplamalar değişik.208 GTi da gördüğüm direksiyonun göstergelerin alt kısmını perdelemesi yüksek oturma pozisyonu ile yok.
    Aracı otoparkda çok sıkışık bir yerden çıkarmam gerekiyordu.İlk defa kullanacak olmam nedeni ile tedirginlik duydum bir aracı çektirelim öyle çıkalım dedim.Satış danışmanı arkadaşım Don't panic diyerek direksiyosun sol altında bulununan park assist (opsiyonel 1.000 tl) düğmesine basmamı ve sağa sinyal vermemi rica etti.
    Ardından ekranda vitesi 1 'e takmamı söyleyen bir uyarı çıktı.Taktım 1 e direksiyondan elimi çektim debriyaj ile kaldırdım aracı gaz vermeden önümdeki araca aha şimdi vurdu dediğim bir yakınlığa ulaşana kadar ilerledi kendi kendine. Sonra vitesi geriye takmamı söyleyen bir yazı çıktı.Onu da yaptık yine usta işi bir geri manevra ve takip eden bir ileri manevra ile park yerinden çıktık ağzım açık kaldı resmen.Bu sistem parelel park ederken de kullanılabiliyormuş.Aracın ön ve arkasından 30 cm boşluk olan her yere girebiliyormuş (forddaki sistemden gereken boşluk ön ve arakadan 100 cm :) )
    Neyse yola çıktık , debriyaj kuş gibi ,motor sesi yok denecek kadar az.Araçta cam tavan opsiyonu var idi ve tavanın altında bej renk bir kumaş örtü var örtebileceğiniz.Ancak bu örtü güneşi kesmiyor ve Antalya gibi sıcak bir yerde yazın bu opsiyon sizi içeride pişirebilir.
    Kliması gayet yeterli yola çıktıktan 5 dakika sonra içerisi buz gibi oldu.
    Vitesin 5 ileri olmasını yakıştıramadım.6 ileri dizel 115 hp lik versiyonda varmış ve o da Türkiyede yok maalesef.Yani 2014 e gireceğiz ve halen bu fiyata 6 vitesli versiyon yok.
    İleride önümüzün bomboş olduğu bir trafik ışığında durduk.Yeşil yanınca dip gaz ile kalktım. 4000 devire kadar gayet hızlı ardından redline a kadar bir miktar yavaşlıyor hızlanma 4 ün sonuna kadar dip gaz gittim dedim boyutuna ve gücüne göre iyi hızlanıyor (karşılaştırdığım araç 92 hp lik yeni c4 idi onu da uzun süre kullandım) .Aracın kilosunun 1160 kg olduğun uöğrenince helal olsun dedim. (benim 207 RC im 1280 kg :( )
    Araç virajlarda biraz yatıyor ama kopma yok.Yol tutuşu başarılı diyebilirim.
    Konsol un üst kısmında yumuşak plastiğin devam ettirilmeyip sert plastik kullanılmış olması iyi olmamış.Arka bagaj yükleme eşiği gayat alçak konumlandırılmış.Arka koltuklar iki parça haline yatıyor ve yatarken arka koltuk minderleri de otomatik bir miktar aşağıya indiği için yatırdığınız zaman dümdüz bir yükleme alanınız oluyor.
    Ön koltukların yanal destekleri spor bir araç ayarında ve dolguları gayet sert.Arka koltuklarda ben (boy 1.78 ) rahat ettim .Allure de cam tavan almaz iseniz Led ambiyans ışıklı tavan standart - çok hoş gözüküyormuş.
    1.6 e-HDİ manuel araç 52.500 TL
    Park assist opsiyonel 1.000 TL
    Metalik boya opsiyonel 800 TL
    Sedefli Beyaz 1.200 TL
    Cam tavan opsiyonel 1.500 TL
    Navigasyon opsiyonel 1.200 TL

    Ben alacak olsam e-hdi 92 hp , düz vites , allure donanım , opak beyaz (ücretsiz) alıp üzerine park assist eklerim başka da bir şeye gerek yok.

    Ve şua anda araç yok satıyormuş. Bu hızla giderse yakında doğuş oto gibi bir kaç ay sonrasına sıra yazmaya başlarlar bence .
    Peugeot geç kaldığı mini-suv (cross-country) pazarına güzel bir giriş yapmış bence .Tebrikler.
    Ha bu arada unutmadan renk seçeneklerinde hiç canlı renk yok.Bunu peugeot un rakiplerinden farklı bir imaj çizmek istediği için böyle yaptığını düşünüyorum .Mesela 208 GTi yada yeni RCZ deki metalik kırmızı çok hoş dururdu , veya canlı bir mavi renk de öyle.
    Neyse vatana millete hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuning07 -- 23 Eylül 2013; 12:21:40 >




  • bugun arabayı inceleme fırsatım oldu araç gerçekten çok şık ve çok güzel suv tarzı araçlardan almayı düşünüyorum captura bakmıştım sandero stepway e bakmıştım mokka baktım bugunde 2008 i inceledim aracın ön göğüs kısmı haricinde heryeri müthiş fakat bu aracı tasarlayan mühendisin boyunun 1.40 tan fazla olduğunu sanmıyorum aracı çok sevdim fakat araca oturur oturmaz soğudum resmen direksiyondan göstergeler görünmüyor benim boyum 1.87 güya ayarlanabilir direksiyon yamışlar (GÜYA) resmen hayal kırıklığıyla ayrıldım ...... satış temsilcisi çok ısrar etti bi test sürüşü yapalım diye pazar günü test sürüşü yapacağım yinede ....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sssss046

    bugun arabayı inceleme fırsatım oldu araç gerçekten çok şık ve çok güzel suv tarzı araçlardan almayı düşünüyorum captura bakmıştım sandero stepway e bakmıştım mokka baktım bugunde 2008 i inceledim aracın ön göğüs kısmı haricinde heryeri müthiş fakat bu aracı tasarlayan mühendisin boyunun 1.40 tan fazla olduğunu sanmıyorum aracı çok sevdim fakat araca oturur oturmaz soğudum resmen direksiyondan göstergeler görünmüyor benim boyum 1.87 güya ayarlanabilir direksiyon yamışlar (GÜYA) resmen hayal kırıklığıyla ayrıldım ...... satış temsilcisi çok ısrar etti bi test sürüşü yapalım diye pazar günü test sürüşü yapacağım yinede ....

    Bence de bi test yapın

    İşin tuhafı bu segmentte şöyle tamam işte bu denicek bir araç yok




  • Kenan Salihovic kullanıcısına yanıt
    Harika bir video... oldum olası bu tip üretim videolarını izlemeyi çok sevmişimdir. Teşekkürler.
  • Bu konunun daha cıvıl cıvıl olmasını beklerdim.. 2008 güzel bir araç, donanımları yeterli ve fiyat olarak da kabul edilebilir bir düzeyde.. Türk müşteri portföyüne de uygun bir model olduğunu düşünüyorum.. Fakat donanımhaber forumda bile ilgiden yoksun kaldıysa vay haline.. Galiba paylaşımlar için uzunca bir süre beklememiz gerekecek.. Ben 1.2 VTI motorun performansını ve özellikle yakıt ekonomisini merak edenlerdenim.. Şehiriçi 6L çok iddialı bir rakam ve Sportage sevdamdan vazgeçirebilecek bir rakam..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roque_Jn

    Bu konunun daha cıvıl cıvıl olmasını beklerdim.. 2008 güzel bir araç, donanımları yeterli ve fiyat olarak da kabul edilebilir bir düzeyde.. Türk müşteri portföyüne de uygun bir model olduğunu düşünüyorum.. Fakat donanımhaber forumda bile ilgiden yoksun kaldıysa vay haline.. Galiba paylaşımlar için uzunca bir süre beklememiz gerekecek.. Ben 1.2 VTI motorun performansını ve özellikle yakıt ekonomisini merak edenlerdenim.. Şehiriçi 6L çok iddialı bir rakam ve Sportage sevdamdan vazgeçirebilecek bir rakam..

    Yıl sonuna doğru biraz kampanyalar olursa hareketlenir diye düşünüyorum

    İlk ay 126 adet satılmış ama alanlar burda değil maalesef




  • Peugeot 2008 in tek kusuru var. Otomatik dizel versiyonda grip kontrol yok yani ASR yok. Onu da eklemiş olsaydılar 3008 i satamazlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kzengin -- 25 Eylül 2013; 20:39:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kzengin

    Peugeot 2008 in tek kusuru var. Otomatik dizel versiyonda grip kontrol yok yani ASR yok. Onu da eklemiş olsaydılar 3008 i satamazlardı.

    3008'i yine satamayacaklar.. 3008; 2008'den çok da fazla bir şey vaad etmiyor.. 2008 daha güncel bir araç.. Boyutları da öyle 3008'den çok da geri kalan bir araç değil..
  • 308'i almasaydım kesinlikle düşüneceğim bir araçtı,alan tüm arkadaşlara kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kzengin

    Peugeot 2008 in tek kusuru var. Otomatik dizel versiyonda grip kontrol yok yani ASR yok. Onu da eklemiş olsaydılar 3008 i satamazlardı.

    Türkiye'de satılan 2008'ler için mi geçerli bu?
  • merhaba, araca geri görüş kamerası taktıran var mıdır? logo altı gizli mi oluyor yoksa plakanın üstüne dıştan takılanlar gibi birşey mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crawlin'

    quote:

    Orijinalden alıntı: kzengin

    Peugeot 2008 in tek kusuru var. Otomatik dizel versiyonda grip kontrol yok yani ASR yok. Onu da eklemiş olsaydılar 3008 i satamazlardı.

    Türkiye'de satılan 2008'ler için mi geçerli bu?


    Yurtdışındaki modeller ilgi alanımız dışında. Hatta şu an Türkiyeye araç göndermiyorlar. Siparişleri sıraya sokuyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kzengin

    quote:

    Orijinalden alıntı: Crawlin'

    quote:

    Orijinalden alıntı: kzengin

    Peugeot 2008 in tek kusuru var. Otomatik dizel versiyonda grip kontrol yok yani ASR yok. Onu da eklemiş olsaydılar 3008 i satamazlardı.

    Türkiye'de satılan 2008'ler için mi geçerli bu?


    Yurtdışındaki modeller ilgi alanımız dışında. Hatta şu an Türkiyeye araç göndermiyorlar. Siparişleri sıraya sokuyorlar.

    neden? türkiyedeki para diil mi?
  • Bugün gittim Allure modelinin Herşey dahil olanını inceledim(Cam tavan park asist grip kontrol metalik boya navigasyon) Arabanın malzeme kalitesi bana iyi geldi test edemedim çünkü ehliyetim yanımda değildi aralık ayında lasman olucakmış Mersin Mermot ozaman test edicem.


    Aracın sürücü koltuğuna oturdum çok alçak değil sadece direksiyon birazda yüksekte olsa çok çok iyi olurmuş zira 182 den fazla boyu olanlar için sıkıntı yaratabilir Arkada koltuk mesafesi baya ii gerçekten ön koltuğu en geriye çektik yinede rahat bir diz mesafesi sunuyor(boy 1.78) arka koltuğu rahatlıkla 3 kişi hatta rahattan azıcık ödün vererek 4 kişi oturabilir.

    Bagaj hacmi beni tatmin etti geniş bi bagaj hacmi var.Bizde caddy olmasına rağmen bilenler varsa onunkinden bi 5 cm kısadır başka + - yönü olmaz.

    Allure modelinde standart parçalı deri koltuk geliyor bu çok güzel bişey Mersindekiler için deri koltuk terletmek başka bi işe yaramıyor Mersinde siz nerde yaşıyorsanız bilmem ama...

    Bu baktığım araca 59000 fiyat çektiler alıcı olarak gitmediğim bide takasta araba verceğimiz için için pazarlık fln oturmadık ama 57.500 57.000 bine pazarlıkla alınabilir.

    Kısaca araç güzel koltuğa oturtuğunuzda ön arka için gerçekten çok rahat alınabilcek araç ama bu doluluktaki araç 59000 değilde 55500 opsiyonları olmayınıda 50000 binden olsa daha fazla satılır kanaatindeyim




  • Selamlar. Acıkcası forum kurallarını bilmiyorum ama kendimi tanıtarak baslayayım. Ben Tuna.
    Arac almaya karar verdigimde çok inceledigim bir forum du burası. Sonunda aracımı aldım biraz test ettim ve yeni alacak arkadaslara ısık tutması acısından en azından biraz bilgi vermesi acısından kendi tecrubelerimi anlatmaya calısacagım. Oncelikle arac alırken belirli kriterlerim vardı. 60.000 TL yi gecmeyecek - az yakacak - dizel otomatik olacak - biraz da guzel dursun :) yeter di. Dizel otomatık olunca (otomatik secenegi esimden dolayı) birden arama kriteriniz cok fazla daralıyor. 60,000 tl bütceyle dahada az seceneginiz kalıyor (sıfır arac için) Kia Ceed - Seat Leon arasında gidip gelirken 308 test surusu icin gittigimde 2008 i alıp çıktım aslında bu kadar hızlı oldu benim icin.
    Seat leon asık oldugum bir araba ama Dogus otomotivde cok kotü bir musteri temsilcisiyle karsılastıgım, adamın benim yuzume bile bakmaması yuzunden aracı almadım resmen. 2008 tüm kriterlerime uyuyordu. Peugeot 2008 1.6 e-HDi Allure Otomatik sedef beyazı modelini aldım opsiyonsuz olarak eylul 12 de, bugune kadar 890km yol yaptım yaklasık olarak 300 sehir dısı 600 km kadarı da sehir ici olarak. Yalnız sehir ici yaptıgım yol işe gelis ve donus saatleri degildir cünkü işim evime yakın. 1 depo benzinle 890 km yol yaptım. Bu bana kriterlerimden birinin karsılıgını verdi. Fiyat olarak zaten karsılamıstı, goruntu olarak dısardan bakıldıgında beni tatmın eden bir tasarımda. Zaten bence arac alırken az yakacak derseniz bazı seylerden feragat etmeniz gerekiyor. Kia ceed de vites gecislerini hissetmiyorsunuz ama en az 8 tl yakıyor sehir icinde. 11 tl yi bulan arkadasim var. Gecisleri evet hissettiriyor bazende kararsızlık yasıyor ozellikle 1. vitesten 2. vitese geçislerde bu kararsızlık hissediliyor, ama manuel vites kullananlar icin bu kararsızlıklar cok sorun teskil etmiyor cünkü F1 kulakcıklardan hemen mudahale edebiliyorsunuz. Hep sikayet edilen direksiyon simidinin durus seklini ben koltugumu biraz yukarı alarak cozdum. Yakıt konusuna tekrar geri donecek olursam ben sakin bir kullanıcıyım sehir dısında 100-120 km arası kullandım (belki merak eden yeni alıcılar vardır). Aklıma geldikce ya da yeni olarak bu aracı alacak arkadaslar soru sordukca cvp verebilirim.




  • Hayirli olsun Tuna bey

    Gule gule binin.

    2008 ailesi buyuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thetuna kullanıcısına yanıt
    Yol bilgisayarı tüketim değerlerini, pompa değerlerini de litre olarak verirseniz almayı düşünenler için faydalı olur.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.