< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 18 Mart 2024; 21:1:47 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 18 Mart 2024; 21:1:47 > |
Arkadaşlar dökümix ten şiddetle uzak durmanızı tavsiye ediyorum.
Eve kaşar dayanmıyor. |
Tost makinesinin bile 470 sayfa tartışıldığı, araştırıldığı, incelendiği bir forum burası işte. Hepinizin emeklerine, ellerine sağlık.
|
selam arkadaşlarım,
forumda anlam veremediğim durumlar gördüm, "biz burada boşuna mı emek veriyoruz" diye düşünmeye başladım ... yönetimin tutarsız tavırlarına kızıp sizlere haksızlık etmek istemediğimden mesajları yeniden yükledim ... kısa süreliğine de olsa bu durumu yaşattığım için sizlerden ve konuyu takip eden tüm arkadaşlardan özür dilerim kusura bakmayın ... konu kaldığı yerden devam ediyor ... hepinize selam ve saygılarımla ... @Akabey @adres63 @MoRTaLSouL @labkamil @iskocya |
yıllarca tavsiyeler verdik, elimizden geleni yaptık ... tuttuğu kadarıyla başardık ama bazılarını ne yaparsak yapalım memnun ve ikna edemedik ... sağlık olsun ... vefalı dostlara teşekkürlerimi ve saygılarımı gönderiyorum, Allah'a emanet olun ... |
aşağı yukarı 1 yıllık kullanım tecrübelerime göre döcümix tost makinesi tam bir canavar. gerçekten tost yapıyor bastırmnıza gerek kalmıor ızgara izlerinin bastığı yerleri nar gibi kızartıor ve ben alırken aklımdaki soru işareti olan kısım çabuk ısınır mıydı malum işe gecikmememk için burda da sıkıntı yok diğer tsot makineleriyle hemen hemen aynı sürede ısınıyor. alın evladiyelik kullanın diorum. vesselam
|
Ev tipi hiçbir makine tostçulardaki makine kadar ağır olmadığından kalın bir ekmeği direk bastıramaz. Hatta büfe tarzı yerlerde tost ekmeğine yapılan tostlarda araya maşa koyarlar ki, ekmek direk kağıt gibi olmasın. Evde eğer ince tost yapılmak isteniyorsa piknik tipi değişik iç şekilleri olan makineler tavsiye edilmez. Öncelikle iç öizgileri düz olan makine alınacak. Cocinox marka tost makinesi ile 3. yılımız. plakalar çıkıyor. Çok kalın plakalar değiller ancak yükseklik kademe ayarı ve ortlama üstünde ısı vermesi nedeni ile sonuçlardan memnunuz. Evde büfe tipi tost için yarım somun ekmeği ikiye açtığımızda sığacak bir alan verebilmesi önemli. Eğer bu büyüklüğe sahip br makinenin varsa tost ekmeği haricindeki bir kalın ekmeği de dilediğiniz gibi ince hale getirebilirsiniz. Önce tost makinesini yarı sıcaklığına getirin. İkiye açtığınız ekmeğin dış yüzeylerine margarin sürün( çok acı ama tereyağ olmaz çünkü tereyağ içindeki süt yandıkça tostun tadı değişir. Tereyağı sürülecekse son aşamada sürülür, ancak diğer tosttan önce makine temizlenmelidir.) SOnra ekmeğin iç bölümünü gerek yok ama biraz yağlayarak sucukları yerleştirin ve ekmek makinenin içinde iki yana açıkken sucuklarıboşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Kapağı üstüne kapatın. Bu aşamada iki şey olacak; 1 sucuklar pişecek, 2 ekemeğin yüksekliğini düşürerek bastırdığınız için daha kolay incelecek(hala yarım ısıdayız). Sucukların kırmızılığı ekmeğe geçtiği görüldüğünde, ekmeği kapatın, yonünü 90 derece değiştirin. dış yüzeyine biraz daha margarin sürün. (eğer kaşar da ilave edecekseniz, bu aşama doğru aşama.) Ekmeğe kaşar varsa bastırmayın, yoksa bastırabilirsiniz. ısıyı sona getirin. 1 dakika geçmeden ekmeği ters çevirip bu yüzeyi de yağlayın, yine bir açı değişikliği yapabilirsiniz isteğe göre. Şimdi buradan sonra makinenin ısısı yeterli ise kızarma ve kıtırlaşma başlayacak. Son kademede bir süre sonra ısı kesici devreye gireceğinden makine soğumaya başlar aslında ve siz ekmeği kızartmadığı için erken alarak istediğiniz kıvamı elde edemeyebilirsiniz. Bu aşamada makinenin ısınma ışığı yanana kadar bekleyin ve tekrar ısınana kadar geçen sürede ekmeğiniz yeetrli şekilde kızaracaktır. Kaşarın eriyip akmaması için dilimleri kalınlaştırabilirsiniz. Eğer hafif kızarmış peynir seviyorsanız zaten eriyen kaşar makine ısınırken katılaşmaya başlar ve makinede kalmadan ekmekle beraber alınabilir.
Ben bu konuyu çok severim, tost makinesi için konuyu farkettiğimde deneyimlerimi de yazmıştım ancak piyasadaki çin kökenli ama markaları değişik makinelerin hemen hepsinin çalışma şekli aynı olduğu için bir de detaylı tost yapılış aktardım. Umarım beğendiğiniz tostlar ortaya çıkar. Saygılarımla. |
eski tasarımların üst kapak bağlantı noktası sorunludur, ekmeği bastırınca arka kısım kalkar zorlayınca bağlantı yerinden çıkar işkenceye dönüşür ...
bunlar kullandığım 2 farklı makinenin tecrübesiyle sabit, fakir'i neyse ki iade ettim ama korkmaz'da iş işten geçmişti ... ben bu konuyu nasıl açtım sanıyorsunuz ... |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 2 Eylül 2015; 22:15:21 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 1 Mart 2014; 19:49:29 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 26 Ekim 2014; 17:17:51 > |
|
|